Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cogitosum

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Schiffer András-Kálmán Olga csörte egészen elképesztő indulatokat keltett. Az apropó, a 44. március 19-ei emlékmű, önmagában felháborító, mert történelemhamisítás, nemzeti önfelmentés, olyan gyalázat, ami a holokauszt túlélőinek, illetve az áldozatok leszármazottjainak…..
cogitosum 2014.04.13 10:43:35
@mann: Nem értem miért kell összekötni az emlékmű ügyet a rezsicsökkentéssel, jobbikkal. Nyilván a rezsi több embert érint és konkrétan a zsebét.
Anélkül, hogy összemosnánk a dolgokat:
1. építeni akarnak egy történészek, hozzáértők, érintettek (mazsihisz+Schiffer+bárki akinek valakijét deportálták) által hamisnak tartott emlékművet
2. ez helytelen (Schiffer is elismeri, aztán keveri más ügyekkel), kormány értetlenségének, erőből történő kormányzásnak újabb példája
3. aki veszi a fáradtságot tiltakozzon
Köszönöm nekik.

Én sem akarok egy (akár újabb) nevetséges emlékművet látni egy ilyen népszerű köztéren, függetlenül attól, hogy ott van szemben mondjuk egy szovjet emlékmű már régóta. (aki azzal érvel, hogy az is ott van, annak azt javaslom, hogy menjen ahhoz az emlékműhöz tüntetni, kritizálni, függetlenül a még mindig nem helyénvaló, egyelőre szerencsére meg nem épített újabb emlékműtől.)

Egyébként az is érdekelne, hogyan erősödik a jobbik ettől a tiltakozástól, milyen jele van ennek, vki levezethetné, hogy tisztábban lássak.