Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pomona

3 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hetero keresztényként állnak ki a meleg testvéreik mellett, mert azt vallják: ők is Isten képmásai, Jézus nekik is megnyerte az örök életet és a megigazulás számukra is épp úgy adott, hisz az a hit kegyelmi ajándékán múlik egyedül, nem pedig a hiten és a szexuális orientáción, a hiten és a…..
Pomona 2016.10.12 20:40:01
A kleptománia betegség. A homoszexualitás nem. A pedofília bűncselekmény. A homoszexualitás nem. Ergo, mi is képezi az alapját az összehasonlításuknak?
A Bibliát emberek írták. A keresztények (állítólag) Istent imádják, nem embereket. Akkor miért is majmolják emberek (pl. Mózes) szavát Istené helyett?
A Bibliát ezek az emberek több ezer éve írták. A világ azóta nagyot változott. Vagy ha mégsem, akkor miért is nem követelünk még mindig "szemet szemért, fogat fogért"? Mert ezek szerint ez épp olyan keresztényi magatartás lenne. Ehelyett vérbosszú a neve.
Honnan veszi a bátorságot bárki, hogy azt állítsa, ő biztosan tudja, mit akar, illetve milyen az Isten? Talán bizony magát képzeli annak? (Na, ez már betegség).
Ferenc pápa nem véletlenül töltheti be ezt a komoly tisztséget és szolgálatot. Hosszú előtanulmányoknak, sok papi szolgálatnak és egyéb feltételnek, illetve bizonyos egyházi pozíciókban töltött időnek kellett megfelelnie, hogy a római katolikus egyház élén állhasson. Ez egy felelősségteljes szolgálat, amit a hagyomány szerint Istentől kapott, ő Szent Péter utódja, szerte a világon milliószámra élő hívők (és bizonyos esetekben kevésbé vagy egyáltalán nem hívők) számára mérvadó. Így megteheti bárki, hogy azt mondja, számára nem mérvadó, mit mond a Szentatya, de ad absurdum nem jelentheti ki ugyanezt.
Legvégül még egy kis definíció: aki valakit arra kényszerít, hogy számára nem kívánt, nem akart szexuális élményben vegyen részt, illetve, hogy számára kívánt és örömet okozó szexuális élményt ne élhessen meg, szexuális bántalmazást követ el. Amennyiben valakinek ilyet kíván, akkor szimplán egy rosszindulatú, aljas ember, ami nem törvénybe ütköző, pusztán erkölcsileg kifogásolható magatartás. Magánemberként az a véleményem, hogy az ilyen magatartást gyakorló személy megérdemli, hogy ő maga is áldozatává váljon mások hasonló magatartásának.
Let me be myself Vallomás 2016.10.02 18:20:32
Szeretem a nőket. Hajlékonyak, odaadóak, titokzatosak. Érzékenyek, izgalmasak. Kegyetlenek és könyörületesek. Megsebeznek és meggyógyítanak. Tele a szívük szeretettel, szerelemmel. És gyűlölettel is. Úrnői az örömnek és a bánatnak. Az életnek és a halálnak. Erősek, mégis gyengédek. Tünde…..
Valamikor én is örökbe akartam fogadni. Hosszú lenne most elmesélni, ez miért nem valósult meg végül - nem mások miatt, a saját akaratomból.Közben a gyermekvédelemben dolgoztam évekig, asszisztáltam sok szív összetöréséhez (felnőttéhez, gyermekéhez), miközben mosolyokhoz alig. Nem (csak) rajtam…..
Let me be myself Megfelelés 2014.04.12 21:47:31
Nem tudok megfelelni. Nem és nem. Nem megy. És nem is akarok. Már. Még csak most kezdem - mármint a "nem akarást" -, úgyhogy még elég gyengék a szárnyaim, de bízom benne, hogy megerősödnek, és akkor szabadon szárnyalhatok végre, mint a madár. Vagy úszhatok, ahogy álmomban szoktam. Régebben, sokáig…..