Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nyugalmat végre

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt blog!   Édesanyám kért meg, hogy küldjem el önöknek a levelét.   „Kedves olvasók!   Nagy nagy elkeseredésemben írom ezt a levelet önöknek, mert már tényleg nincs ötletem, mihez kezdjek. 53 éves múltam és több, mint egy éve vagyok munkanélküli. 32 éven át…..
Nyugalmat végre 2014.05.14 17:09:12
Először is a teljes együttérzés, ami arra késztet hogy megosszam saját igencsak lesújtó tapasztalatomat ebben a kilátástalanan helyzetben ,amiben magam is eltőltöttem az utóbbi 15 évben jó pár jövedelem nélküli hónapot.
Ebben a korban vezetőként már félnek a tapasztalt kollégáktól ,hiszen még ""beleköphet a levesükbe "", mert rögtön kiplankolja a simliskedést ,umbuldát hívd ahogy tetszik !
Sokkal jobb egy tapasztalatlan ,még csak szakma bélinek sem kell lennie, mert az úgy táncol ahogy a fönök fütyül ,és egy ideig nem mer pofázni ,ha van esze ( sajnos !)!
A hazai belkereskedelmet felmorzsoló külföldi multik szisztémáját alkalmazzák már a hazai üzletláncok is .Minimál bér ,ha egyáltalán be jelentenek (!)Gyakorlatilag ez a min.bér ,nem közelíti meg a létminimumot sem, ami jelenleg 120-130 E FT.nettó !
Persze ebből a pénzből nemigen "fussa" lakásfestésre és egyéb ma már luxusnak számító kiadásokra ,hanem csak a legszükségesebbekre !
Ezekből a szégyenletesen alacsony bérekből aztán sokra nem megy senki ,minek következtében be kell zárnia a kiskereskedőknek, fodrászoknak ,cipészeknek , szobafestőknek stb.stb.
Sajnos ez lett az eredménye a 2002-ben eltörölt minimálbér évi 10 ezerrel való emelésének ,amit az országrontó liberálantiszociális álbaloldali szégyenteleneknek köszönhetünk ,még sokáig !
Gyakorlatilag kivonták a pénzt amit a munkánkért kellene kapnunk,miközben ők gondtalanul és sajnos telezsebbel büntetlenül röhögnek mindnyájunkon !
Az Eurostat március 20-án a Boldogság Világnapján jelentette meg kiadványát az életminőség dimenzióiról. A kiadvány célja olyan mérőszámokat bemutatni, amelyek jól szemléltetik az európai társadalmak életminőségének különbségeit. Az életminőség fogalma kibővíti…..
Nyugalmat végre 2014.04.11 16:39:28
@Doberdo:
A tények viszont azt mutatják hogy a bérek félzárkóztatását,aminek egyik része volt hogy évente 10000 ft al emelni kellett min.béreket , megszüntette a2002 -ben meglepetésre kormányzáshoz jutott szoclib bagázs első teendőként .
A saját és tettestársai jövedelmei persze tovább nőttek rohamosan ,ezért is jelenthette ki az illegitim miniszterelnökük a későbbi öszödi böszme hogy a "jóléti rendszerváltást már elvégezték " ! (???)
Tudom az volt a feladatuk hogy az idegenek érdekeit szolgálják ,intézkedéseik mind ezt bizonyítják.
Az anyagi ellehetelenülése a társadalmunk jelentős többségének ekkor indúlt meg intenzívebben .
180 000 ft lenne mára már , csak a min.bér ha akkor nem követik el ezt az egyik komoly bűnüket, az évenkéni emelések megszüntetését !
Nyugalmat végre 2014.04.11 18:38:23
@Doberdo:
Szokása szerint, megint valótlan adatokkal o/ál kiváló helyesírásúként, a tényekről viszont küldöm a hiteles adatokat ,érdemes lenne memorizálnia ,hogy ne nevettesse ki magát ha konkrétumokról bátorkodik véleményt kifejteni
1.:
www.hrportal.hu/c/ennyi-lesz-a-hivatalos-kozmunkaber-20110825.html
2.: berkalkulator.com/hirfolyam/17773-kozmunkaber-kihirdettek-a-kozmunkasok-beret.html

Az általam említett felelőtlen pénzkivonás a dolgozók jövedelmeiből némileg jelentősebb elszegényedést eredményezett mint az egyébként még mindig szégyentelenül alacsony közmunkás bér, viszont óriási lépést tett a 2011-es kormány azzal hogy több mint a duplájára emelte a korábban segélyként kiutalt 28500-ft os "ellátmányukat"
Roppant szórakoztató eleme közéletünknek, mikor egy teljes politikai oldal segget csinál a szájából. Különösen szép, ha két egymással tökéletesen szembenálló megmondás között mindössze néhány nap az eltérés.Emlékezhetünk arra, hogy az Összeváltás a kampányban azt…..
Nyugalmat végre 2014.04.11 08:49:25
@Lúthien Elensar:
Kár szépíteni ! :::

www.168ora.hu/itthon/mszp-egyutt-pm-dk-mlp-kormanyvaltas-opera-tuntetes-125252.html

Rettenetesen visszatszító a cikk egyébként is de azért csak gyönyörködjön benne akinek belefér az izlésébe .