Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dertunde

1920 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Biztos, hogy olvasni akarsz? Attila 2023.01.17 19:48:39
8. éve tart a kapcsolatunk. Több  társkereső oldalon is próbált megismerni. Azt hitte hazugságon kap.  Amikor megszólított épp kórházban voltam. Tulajdonképpen senki sem érdekelt. Mielőbb fel akartam épülni. Féltem, hogy sokáig nyomhatom az ágyat, és újabb műtét vár rám.  El voltam keseredve. A…..
Már nagyon régen írtam blogot. Nyelem a gondolataimat, amik lassan kifolynak belőlem. Talán itt őszintén leírhatom, kiírhatom. Tegnapi hír, egy 4 éves ovis kislányt a buszban felejtettek. Ki a hibás:  A buszsofőr, aki feltehetően a csoporttal együtt gyorsan távozott, mert ezer dolga volt, mert…..
Gyöngyösön jártunk. Ott nőtem fel, így valahol mindig megérint, ha bármi történik ott. Általános iskolás voltam, mikor alapították, akkor még főiskolát. Jártam is ott egy ünnepségen. Szépült.  Mindig elnéztem, amikor a temetőben jártunk.  5 évvel ezelőtt aztán tanítani hívtak. Akkor épp nem…..
Biztos, hogy olvasni akarsz? Peti 2020.07.18 19:18:04
Imádom a lányom, nekem ő a legjobb barátnőm. Timit is szeretem, mintha a lányom lenne, de Peti a fiam. Ezt az érzést csak az tudja igazán, akinek fia van. Amikor terhes lettem vele, már akkor kimondhatatlanul boldog voltam. El sem tudtam képzelni, hogy lányom legyen. Ő Peti volt.  Ma hosszú idő…..
Úgy érzem egy érzelmi hullámvasútban élek. Ó igen, Attila.  Az édesanyja 24 órás szolgálatot idgényel, ő pedig csak egy öregedő ember, aki nem fogad el segítséget. Minden hibát észrevesz, és ha valami elromolhat, az nála biztosan el is romlik. Talán bevonza, talán túlságosan csak a tökéletes lenne…..
Biztos, hogy olvasni akarsz? Álmok 2020.06.15 20:58:18
Lassan, de biztosan kialakul minden :) Vágytam rá, hogy itt az íróasztalomnál legyen egy olyan gép, amin tudok dolgozni. Elég gyors, megbízható, és nagy a kapacitása. Gábor segített, hogy ha használtan is, de vehettem ilyet. Ráadásul extra fizetési feltételekkel.  Csak nem volt nete. Hát ma…..
Ma meg akartam változtatni a Facebookos profilképemet és a borítóképem. Hát persze, hogy Zsófi névnapi képei közül válogattam.  Igen, imádom a vizet, és Zsófi épp ezért kirándult velem a Dunapartra. Hogy Beni hisztizett, fene bánja. A séta gyönyörű volt. Élveztem a gyerekeket, hogy a lányommal…..
Mérhetetlenül fáj, amit Attila tegnap mondott.  El kell döntenem mit is akarok.  Azt hiszem a kényelem, a ragaszkodás a meglévőhöz, vagy a régi hiba, némi mazochizmus dönt. A tények: Attila hordja a kaját, és én náluk ebédelek. Néha kiegészítgetem, főzök mellé, vagy sütök.  Időnként elmegyek,…..
Biztos, hogy olvasni akarsz? 2020.04.26 08:44:51
Egy volt tanítványom képe. Remélem nem haragszik meg rám, hogy iderakom. Olyan sok minden jutott róla eszembe. Finom, egyszerű, friss. Ó annyi minden panasz születik meg mostanában. Pedig az élet szép. Tegnap nagyon sokat dolgoztam. Haladtam is. Végre megcsináltam olyan dolgokat, amik már…..
Leírom, míg el nem felejtem. Nekem ezt addig kell mondogatnom, míg el nem hiszem. A kishitűség kéregetővé tesz. Mások pozitív értékeinek koldusává. Többé soha senki értékeit nem szeretném magaménak tudni. Van nekem is. De abból sem akarok adni senkinek sem. Nem élhetem senki életét, a magaméval…..
Tegnap érkezett :) Idegen feladó, kicsit vastag boríték... Életet, kíváncsiságot szült az egyhangú napba.  Először a korongok gurultak ki. Mindjárt Beni jutott az eszembe. Lehet, hogy valóban tűzoltó lesz egyszer ez a kislegény :)  Aztán bontottam ki a kicsi borítékot. Most nem sírtam el magam, de…..
A csapból is ez folyik. A másik reklámból meg: senki sincs egyedül. Nem a fenét. Nagyon is egyedül van nagyon sok idős ember.  Attila nem meri hívni az ápolónőt, mert valószínűleg tőle kapta el ezt a lappangó betegséget. De így aztán egyedül maradt az édesanyja gondozására.  No és így bizony én…..
Nagytakarítok. Most a nappali van soron. Olyan dolgokat is megcsináltam, amit bizony már nagyon régen. Kívülről, belülről kipucoltam a szekrényeket, kimostam szinte mindent, amit csak lehetett.  Be kell látnom, hogy lényegesen jobb lett a levegő.  Csak hát nagyon lassan haladok. Nem tudok…..
Összefolynak a napok, hát nem is tudom mikor történt.  Attila belázasodott. Azaz csak hőemelkedése lett, de rázta a hideg, illetve leizzadt. Egy kicsit köhögött már egy ideje. No és étvágytalanná vált.  Megijedtünk.  Igen, fel kellett volna hívni a megadott számok valamelyikét, de elsőre nem…..
Az uszodában ismertem meg. Végtelenül bosszantott, hogy bár semmit sem tettem ellene, mégis sütött róla a gyűlölet, mikor meglátott.  Hát elkezdtem köszönni neki. Mivel igazán tisztelettudó ember, így persze először csak visszaköszönt, aztán már előre is. Hamarosan még mosolygott is…..
Biztos, hogy olvasni akarsz? Képek 2020.03.26 11:05:31
Egyszerűen megirigyeltem a Facebookon azokat, akiket kértek tegyenek fel régi képeket. Hát előkerestem ezeket, és feltettem. A jobb alsó kép középiskolás koromból való. Egy boldog kirándulás alkalmával készült. Akkoriban is voltak gondjaim: kövérnek tartottam magam. Mindenáron meg akartam felelni a…..
A magyar ember szeret panaszkodni. Általában a rossz dolgokkal kezdi Ó most én is azt teszem. Pénteken bementem a húsboltba. Direkt azért oda, hogy kerüljem a tömeget. Tetszett, hogy kint álltak az emberek, és ott is tisztes távolságot tartottak. Szívesen vártam a soromra.  Az eladók is kedvesek,…..
Ma egész nap itthon voltam.  Takarítottam, és ez bizony nagyon jól esett. Újabb részeket portalanítottam. Jó érzés, hogy haladok. Viszont semmi mással sem.  Elfáradtam, és most ideges vagyok.  Nem tudom megfogalmazni mi a bajom. Egyszerűen csak a négy fal. A mérhetetlen csönd. Ha bekapcsolom a…..
Kedd óta itthon vagyok. Egyenlőre szabadságon, bár ha minden igaz holnap kapok gépet, és akkor fogok tudni itthon dolgozni. Állítólag mindenki így fog nálunk. Izgalmas lesz.  Elkezdtem a nagytakarítást. A legkisebb szobát már korábban elkezdtem. Még 2 szekrény maradt meg. Nem volt türelmem a…..
Ijesztő. A fiam szerint duplán veszélyeztetett vagyok, mert elmúltam 60 éves, és asztmás vagyok. Ó én sokszor éreztem, hogy jó lenne meghalni, vagy épp nem bántam volna, hogy meghaljak, de most valahogy úgy érzem még dolgom van. Vagy legalábbis még szeretnék pár nyugodt napot. Bosszant ez a…..
Egy idős néni szállt fel a buszra. Alacsony kövérkés nénike. Szinte megörült a lelkem, mert bár tömve volt a busz, de az ajtó mellett volt egy hely. Úgy tűnt el is tudja foglalni, mielőtt meglódul a jármű. De nem, ő másképp döntött. A szemközti oldalon néhány ülést kiszedtek, hogy kerekesszékkel,…..
Ó igen, semmi extra. Egyszerűen szeretem a fa szépségét. A teret, hogy minden kéznél lehet. Igaz épp ezért ennél nagyobb rend soha sincs rajta. Igen, imádom :)  ..
Tavasz van, tavasz van, gyönyörű tavasz, A vén Duna karcsú gőzösökre gondol, Tavasz van! Hallod-e? Nézd, hogy karikázik Mezei szagokkal a tavaszi szél. Jaj, te, érzed-e? Szerető is kéne, Friss, hóvirághúsú, kipirult suhanás. Őzikém, mondanám, ölelj meg igazán! Minden gyerek lelkes, jóizű…..
Lehet minden napnak ilyennek kellene lenni. Ma Attila "sokáig" maradhatott. 7 kor kellett indulnia.  Aggódtam, mert már csak egy kis száraz rozskenyér, 2 tojás, és egy kis tejföl volt itthon. Igen, el kellett volna menni bevásárolni, de tegnap nem jutottam odáig.  Elkezdtem a nagytakarítást, mert…..
Hát a végén így vártam Attilát :) Érdemes volt ;)  Pihentem. Ma tanítottam. Lassan ideje rendet raknom a konyhában. Holnap takarítok. Olyan gyorsan elszalad a hétvége.    ..