Regisztráció Blogot indítok
Adatok
snow(flake)

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tehát ott tartottam, hogy eljutottam Speckódokihoz, aki kiírt egy rakás vizsgálatot, amit el kellett végeztetnem. Erre ráment közel egy évem, s csak ezután jöhetett a speciális immunológiai kivizsgálás. Ott azonnal kijött, hogy bizony ez a probléma, és az immunprofesszor meg is…..
snow(flake) 2014.08.10 14:13:58
"TILOS a futóknak futás közben, időbüntetés terhe mellett (10 perc) bármilyen zene vagy egyéb lejátszót egyidőben mindkét fülükbe dugva hallgatni, használni." Ezt a brilliáns mondatot sikerült kiküldenie emailben a BSI-nek a hétvégi K&H mozdulj! maraton- és…..
Fötörke napjai Félmaraton 2013.11.20 11:24:46
Péntek: Este 9-re hivatalosak voltunk Ágoston tejfakasztó bulijára a Ben Joe-ba. Persze én voltam a sofőr és már amúgy is fáradt voltam és feszült a verseny miatt is és a PMS hatása is tűzokádó sárkánnyá változtatott. Éjjel fél 2 körül értünk haza, Gellért reggel…..
Férfikorom legszebb éve 1. Egy beismerő vallomással szeretnék elébe menni az ítélkező megjegyzéseknek, amiket történetünk következő fejezetével magamra vonhatok:  Én alkatilag félig telinek látom a félig üres poharat. Kaptam is már gyanakvó kritikát, hogy egoizmusom…..
snow(flake) 2013.10.26 07:11:39
@William_Harford: automatikusan megregadtak bennem olyan mondatok es szoosszetetelek amik most erintenek, ezt most nem tarnam a nyilvanossag ele, de jol kicseszerintettem magammal, ez a lenyeg. Amennyiben nem banod, valamilyen uton privatban leirnam, hogy mirol van szo, de nem szeretnek tolakodo lenni.
Azoknak a kedves olvasóknak, akik várják a folytatást: lesz, októbertől. Ha netán valaki aggódott: élek, élünk, minden rendben, teljesen prózai okok vontak el a meséléstől...
snow(flake) 2013.10.14 09:19:30
Házasságunk legborúsabb, csatazajos korszakának első nyara Ninán kívül egy tökéletes, már-már giccsesen szép utazást is tartogatott számunkra. A maga idejében – nyomós okokból – nem is gondolhattunk nászútra, húsz évvel később azonban egy olyan szenvedélyes-szerelmes…..
snow(flake) 2013.06.26 11:45:51
@William_Harford: Misztraban még 2 évvel a nászút előtt voltunk, akkor szerettünk bele a félszigetbe. a nászúton Patras-Olympia-Gythio (barangolás az alsó nyúlványokon, Vathia, Monemvasia, stb, nagyon ajánlom azt a környéket, ha még nem voltatok!) - Poros körút volt. :)
Futóblog Három nap 2013.05.29 11:51:40
2013. május 26., vasárnap – 7,2 km 2013. május 27., hétfő – 10,2 km 2013. május 28., kedd – 10 km A mérlegem májusra 80,6 km pillanatnyilag. Eredetileg úgy terveztem, hogy szerda pihenőnap, csütörtök 10 km, péntek 10 km és akkor meglesz életem első 100-as hónapja. Viszont…..
snow(flake) 2013.06.02 20:50:37
@viito: a terv pontosan ez volt (lett volna): ami nekem jó, ami nekem megy. heti 3-4-szer futok 6-8 km-t, azzal megvan a havi 100 - gondoltam én. a 10 kili utáni nap a 8 is jólesett, nem a 100 miatt hajtottam meg (simán meglett volna anélkül is), gondoltam futok egy rövidet, és amikor elfáradtam, ránéztem a telefonra, és 8,23-at mutatott. meg is lepődtem, hogy jéé, ezt tényleg én csináltam? és mégis ez lett belőle. késő bánat.

a cél egyébként valóban siófoki félmaraton nekem (csak teljesíteni, mindegy milyen idővel), és ahogy írod a hétközi rövidebb távokat a hétvégi hosszabbakkal vegyíteném (most, hogy már tudok különbséget tenni rövidebb és hosszabb között :D), de még mindig nem merem, csak pötyögök itt egy helyben. ami bosszant, hogy futás közben tényleg nem éreztem, hogy ez túl sok lenne, és fogalmam sincs, hogy meddig kell még a fenekemen maradnom ahhoz, hogy ne legyen baj a folytatásból. :(
A Csillagok háborúja mintájára a történet némely előzménye – utólag… Kételkedő hozzászólások hívták fel a figyelmemet, hogy az én-központúság miatt, ami a memoár műfajából következik, a történet másik főszereplőjének körvonalai mennyire homályosak s ettől…..
snow(flake) 2013.03.29 14:17:07
Kora nyár volt, péntek délután, és Lolát hiába vártam haza munkából a megígért időben. Órákig hiába próbáltam elérni a mobilján is. Amikor estefelé hazaért, gyanúsan eltúlzott könnyedséggel mesélte, hogy Farkas felhívta, menjenek el munka után együtt moziba. Mimi két…..
snow(flake) 2013.03.22 13:39:49
@Jelentéssel Bíró: köszönöm a hosszadalmas választ. Bár ennek itt talán nem lenne helye (és WH talán törli ha nem találja helyén valónak), de úgy érzem válaszolnom kell néhány dologra.

Az első például, hogy vannak olyan emberek, akik szeretnek "szenvedni". Vannak, akiknek kellenek sebek, kell az érzelmi hullámvasút, így vagyok ezzel én magam is. Kell a tudat, hogy amikor a férjem elmegy itthonról pár órára nélkülem (akár csak motorozni), és persze megbízom benne, benne van a pakliban, hogy mi van ha máshová is megy? Miért fújta magára azt a parfümöt, miért jön később a megszokottnál, és így tovább... kérdések. 100%-os a bizalmam iránta, de talán azért, mert nő vagyok, bennem van a "mi van ha?". senki nem bánt meg senkit azzal, hogy távol van (én is eljárok bulizni nélküle, miniszoknyában-tűsarkúban, ha úgy adódik, lehet, hogy olyankor ő is agyal...), lehet, hogy flörtöl is (ahogy ezt én is megteszem alkalomadtán), de ez olyan mint egy fűszer. az adott pillanatban keletkezik egy kis seb (vagy akár csak karcolás, hogy ne menjünk mélyre), amit jó begyógyítani, ha úgy tetszik. olyan ez mint amikor egy betegség után sokkal inkább értékeli az ember az egészséget, mint amikor hosszabb ideje már egészséges... mert ez így fel sem tűnik. nem a legjobb példa, de nem jut más eszembe. amikor ezek a "karcolások" keletkeznek, megvan az a gyomorremegés, ami a kapcsolatunk kezdetén, és utána az "akkorisazenyémvagy" típusú dugás (mert ilyenkor inkább az, mint szeretkezés), ami mindenképp egy áldásos fűszer az események hálójában. olyan ez, mint egy "körülmény", amit mi magunk teremtünk (akár szándékosan, akár véletlenül), egy húzd meg - ereszd el játék. minden párnál más mélységben működik, és hiszem, hogy vannak emberek akiknek erre szüksége van. ha már a fűszert említettem: van aki tonnaszám eszi az erős, fűszeres, ételeket, de nekem ha enyhén csíp is, az is kellemetlenül fáj. ettől elhiszem, hogy a másiknak kellemesen bizsereg - mások vagyunk.

műbalhét én is szoktam kreálni, kell az. ;)

"háta mögött", "kárpótlásul", és a többi ehhez hasonló kifejezéssel pedig már csak azért nem értek egyet, mert egyrészt nem egymás háta mögött történnek a dolgok, nyílt lapokkal játszanak.

az, hogy ki hogyan éli ki a szexuális (-érzelmi) energiáit, nagyon-nagyon változó. én, amióta gyerekeim vannak (három is), jöttem rá arra, hogy attól hogy több embert szeretek, nem jelenti azt, hogy bármelyiket kevésbé szeretném, vagy kevesebb figyelem jutna rájuk. sőt! minél több szerető, pozitív energia kering köztünk, annál intenzívebben élünk meg minden érzést. tapasztalatom ugyan nincs benne, de gondolom így működhet a szexben is.
snow(flake) 2013.03.22 16:52:24
@Jelentéssel Bíró: "Saját elfojtott vágyait vagy félelmeit élve ki a fantázia terén. " - itt a lényeg, hogy elfojtott. ha az elfojtott vágyainkat a fantázia terén éljük ki, akkor az olyan mintha bemennénk egy elvarázsolt kastélyba. nem azt fogjuk átélni amit az adott szereplők (vagy amit az író közölni akar), hanem az elfojtásainkat próbáljuk felszínre hozni a (z író által létrehozott) szereplők segítségével. egy olyan játékot játszunk le magunkban, amit nem akarunk (pontosabban nem merünk!) megtörténni valami miatt. félünk a következményektől, és az olvasottak után önigazolást próbálunk szerezni, hogy na ugye, milyen jó nekem hogy nem merem kiélni, mert az milyen rossz is mindenkinek... holott nem, mert akiben nincs elfojtás, félelem és frusztráció, annak nem rossz.
Talán a Kreténben volt tíz éve egy rajz, amelyen az előtérben egy Kövér László-bajuszú roppant jobbágyarc, háttérben a markói kietlen magyar ugar egy kókadozó gémeskúttal, a szivárvány helyén meg egy McDonald’s-logó. A kép címe, ha jól emlékszem, szimplán ennyi…..
snow(flake) 2011.04.05 14:53:35
A tegnap megkezdett mediterrán-témát ragozom még egy kicsit, ha nem bánjátok, kicsit nehezen fogom fel, hogy vége a nyárnak. Mára - kicsit köszönetképpen is, hogy ennyien megosztottátok érzéseiteket mediterrán témában - egy eladó olasz villa képeivel és egy rendhagyó…..
Hogy láthassuk, mi mindenbôl áll össze a magyar fejekben az, hogy "mediterrán", a következôt szeretném kérni tôled: Írj kommentbe egy szót, ami építészetileg vagy lakberendezési szempontból - de lehet ez egy színvilág, egy anyag is -  eszedbe jut, ha meghallod azt…..
Továbbküldős emailként kaptam, megnyitottam, bár a szokásos légyjó és boldog, de ha nem állsz meg és gondolkodsz el egy pillanatra (valamint nem küldöd tovább seperc alatt minimum 46 -ezer- embernek), borzadalmas szerencsétlenség következik be-n kívűl, nem igazán vártam ettől…..
Hunor&Minka&Zsigu Dackorszak? 2009.06.24 21:25:00
Az én édes tündérbogyó, füligmosoly Bogaranytú Bélám az utóbbi napokban, -szülői megfigyelés szerint- általában fáradtságával egyenesen arányban növekvő agressziót fejt ki. Sokszor csak egyszerűen kézzel csíp, karmol, püföl, máskor segédeszközöket is bevet (felmosó…..
Tegnap délután újabb mérföldkövekkel gazdagodtunk. A jó időre való tekintettel újabb restanciámat pipáltam ki: visszavittük a könyvtárba a nálam lévő könyveket, de a babakocsi tárolóban egy hirtelen ötlettől vezérelve, nem ültettem be Huncost a verdájába, hanem gyalogosan…..
snow(flake) 2009.05.13 08:21:43
Hunor&Minka&Zsigu Mint a nagyok 2009.04.07 11:40:00
A napjaink, oly könnyedséggel telnek, mióta alsóhangon kétszer lemehetünk a jóidőre való tekintettel. Csöppöm hihetetlenül kommunikatív lett, igaz szókincse még mindig a kristálytisztán kimondott "nem"-re, "anyá"-ra, "pápá"-ra és "apá"-ra…..
snow(flake) 2009.04.08 14:56:22
Hunor&Minka&Zsigu Éldegélünk 2009.03.24 10:59:00
Telefonos segítséggel lementettem a fontosakat (képeket, munkámat) a gépről, így gyakorlatilag akár már történhet is a bármi, állok elébe, bár újabban, mintha meggondolná magát, és egyre jobban-gyorsabban teljesítene csodagépünk.Sok említésreméltó nem történik velünk,…..
Olyan jó lenne, ha:mindig tökéletes lenne a frizurám/ruhám/sminkem/alakomaz arcomon hálivudi mosollyal és a lelkemben örökderűvel tudnám fogadni a váratlan helyzeteketszép lennék, boldog és tettrekész, légyen az házastársi hancúr vagy éppen pincetakarítástürelmes lennék és…..
Hunor&Minka&Zsigu Megszokások 2009.02.23 23:15:00
Az elmúlt napok hanyag szimbiózisban telnek. Lusta vagyok és kedvetlen ilyen időben céltalan köröket róni a házak körül, inkább önmagamba fordulok és pokrócos olvasásokat tartok és Született feleségeket nézek őrületes tempóban. Hunor mellettem ücsörögve játszik, vagy a…..
Hunor&Minka&Zsigu Bejelentkezés 2009.02.15 20:08:00
Megérkeztünk a hételejétől tartó tavaszváró hosszúhétvégénkről. Valószínűleg pihentebbnek illene lennünk, szellemileg mindenképpen azok vagyunk, fizikailag már annál kevésbé. Hol van már az a régi jóöreg láblógatós pihenés, amikor éppenhogycsak odaértünk a reggelire,…..
Hunor&Minka&Zsigu Hétvége 2009.02.02 19:42:00
Péntek kora délután nyakunkba vettük a várost és az idei téli diznyóvágási szertartásunkat is megejtettük messze Somogyországban. Tavaly könnyebb dolgom volt, toltam pár métert a Hunorral teli babakocsin, majd órákon át aludt a friss szabadlevegőn. Idén már teljes embert…..