Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Torrera (törölt)

0 bejegyzést írt és 82 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma Marokkóba, egészen pontosan Casablancába látogatunk Ala segítségével, aki 2011 februárja él abban az országban, ami találó jellemzése szerint olyan, mint egy Európa és Afrika között tétovázó kamasz. A képekért külön köszönet (az ételekről készülteken kívül mind az…..
Torrera (törölt) 2014.06.24 11:03:19
@Bluely: Mar Spanyolorszagban is lehet kapni a Marokkobol szarmazo argan olajat, ugyhogy ha erre jar valaki, innen is lehet mar vinni :) Esetleg gyakoribb, mint a Marokkoba latogato ismerosok szama :)

Jo poszt nagyon, az itteni baratnomek tavaly voltak nyaralni Marokkoban, odakat zengtek, es azota is vagynak vissza oda :)
Torrera (törölt) 2014.06.24 21:54:56
@M. Péter: Hala istennek, nem jarok Magyarorszag kornyeken sem, es az arganolajat sem szoktam hasznalni, nem en kerestem, hanem egy masik hozzaszolo.
Szombat van, és ha szombat, akkor jöjjön gasztronómiai kalandozásunk újabb állomása, ezúttal Brüsszel. Virtuális házigazdánk Judit, aki a posztot férjével közösen követte el. Talán elég is lesz, ha a mai írás előtt figyelmeztetek mindenkit az olvasás közben fellépő…..
Eddig nem foglalkoztunk itt, a blogon a labdarúgó-világbajnoksággal, de most egy olyan összeállításba futottam a neten, ami feltétlenül megér egy posztot. Arról van szó, hogy vajon hogyan néznének ki az egyes válogatottak a határátkelők nélkül? Aligha ismerne rá bárki is a…..
Ma egy olyan országba és városba visz utunk, amiről viszonylag kevés szó esik, holott nincs messze Magyarországtól. Macedónia (és ezen belül is Skopje) a cél, ahonnan Laci küldött beszámolót és rengeteg fényképet (amiért külön köszönet neki). A posztból kiderül, mi a…..
Torrera (törölt) 2014.06.13 20:32:53
@Sütemény1975: A ferjem a nemet WC jegyek arat szokta leenni a meki konkurencianal :) Ugy latszik, Europa szerte ezek a lehetosegek vannak :D
Torrera (törölt) 2014.06.13 20:38:08
@Jani haverja: En csak kulso szemlelodom ezeket az orszagokat, igy elhiszem neked, hogy sok a kulonbseg, de ez nem is baj :) Volt egy osztalytarsam, akinek az edesapja valami kikuldetesben volt Albaniaban, a srac ott is szuletett, ha jol emlekszem, es 10 eves volt kb, mikor visszakerultek Magyarorszagra. Hat, mit mondjak, szegenynek nem jott be a Hortobagy :D Sot, amikor a Debrecen melletti Harmashegyre kirandultunk, sem ertette, hogy hol a hegy :D Igaz ezt mi debreceniek se ertjuk :D Sok szep csaladi fotot lattunk tole Albaniabol.
Torrera (törölt) 2014.06.13 23:38:11
@33621: Igyekszem jelen lenni :)

Hat nem volt tuzijatek itt Españaban az 5-1 miatt :( Szegenyek
Egyedülálló anyaként még ott sem könnyű az élet, ahol az ember körül szoros a családi-baráti háló. Hát még külföldön, ahol sokkal kevesebb a segítség, és jobban magára van hagyva az ember. Mai szerzőnk, Orsi szíve szerint visszaköltözne Magyarországra, ugyanakkor fél…..
Torrera (törölt) 2014.06.11 21:48:23
@Jess G: Hat, attol fugg, ezer micsida? Lei, dollar, euro :D :D Es havi eves vagy szemeszter szinten :D Mondd meg nekik, monnnyuk vietnami dongban eves szinten 80k-t kifizetsz a tanulasert es akkor mehetnek :D
Torrera (törölt) 2014.06.11 22:03:39
@Jess G: Nekem sem lesz jobb sorsom de meg van 2 evem, hatha addig mindeningyen lesz mindenkinek es eljon a kanaan :D
Ma 101 éve, 1913 június 4-én, az epsomi derbin Emily Davison szüfrazsett, a verseny alatt a pályára berohanva megpróbálta a király lovát megállítani, aki halálra gázolta. A kattintás utáni felvételen a szörnyű esemény látható...
Torrera (törölt) 2014.06.04 16:21:13
Abban semmi újdonság nincs, hogy a brit főváros rengeteg magyar otthonává vált az elmúlt években. Persze London drága is, az időjárás sem olyan, mint Magyarországon, az ételek is mások, és persze sok embernek az elején meg kell küzdeni az előrejutásért. A mai poszt egy…..
A mai poszt tulajdonképpen nem is egy egyszerű szöveg az ételekről (részeként az immár jó pár hete futó gasztrosorozatnak, melyhez továbbra is várom tőletek az írásokat, fényképeket emailben), hanem egy (sok képes) vallomás Diggertől, melynek minden sorából süt az evés…..
Pár éve, a válság előtt, Spanyolország volt az új országot választók egyik kedvenc célpontja. Nem is csoda: tengerpart, meleg, jó és (mondjuk Nagy-Britanniához képest) olcsó élet. Ebből mára nem sok maradt. A hivatalos spanyol statisztikák szerint csak tavaly mintegy 90 ezer…..
Harmadik részéhez érkezik ma Bea története, aki ápolónőként megjárta már Ausztriát, Svájcot (a történetet ide kattintva olvashatjátok el), valamint Svédországot (itt pótolhatja, aki elmulasztotta). Ma maradunk Skandináviában, de országot váltunk, azaz jöjjön a harmadik…..
Torrera (törölt) 2014.04.23 17:34:03
@M. Péter: A fonokom mondta, hogy ennyi a hivatalos unnepnap, fiesta nacional. Ha o hazudott, en is hazudok, sosem lapoztam vegig a naptarat, hogy megszamoljam. Ennyi fizetett unnep van, azt mondta.
Torrera (törölt) 2014.04.23 17:39:27
@M. Péter: HOzzateszem azt is, hogy pl most aprilis 21 husvet volt, ezert siman atraktak egy valenciai unnepnapot, ami aprilis 21-ike lett volna, es az ha jol emlekszem Sagunto varos napja is egyben, de emiatt azt a napot szinten elpakoltak, lehet o egybe vette a valenciai tartomanyi unnepekkel.
Torrera (törölt) 2014.04.23 19:07:03
@M. Péter: Ebbol hianyzik csak szolok, de en elhiszem neked is, nem volt okom ot sem ketsegbe vonni.
Es a velemenyem akkor is tartom, hogy borzalmasan keveset dolgoznak, (keves kivetellel) es ezert nem birnak mozdulni az orszagbol, vagy csak nagyon kevesen.

Fiesta fiesta hatan, es ez mashol nincs igy. Ahogy pl a poszterina jol megallta a helyet tobb orszagban, es nem irt hosszadalmasan arrol, hogy mennyit kell dolgozni, hany beteg jut egy noverre, mert hozza van szokva, sot szerintem sokkal kemenyebbhez van szokva, mint amit Norvegiaban tapasztalt a munka vilagaban.
A magunk részéről a katalán tengerparton töltjük a húsvétot (legalábbis virtuálisan), méghozzá országfelelősünk, Roxi segítségével, aki arról írt, hogyan ünnepelnek a spanyolok, és persze arról is szó lesz, hogyan készültek ők. Ti hogyan ünneplitek a húsvétot? „A…..
Torrera (törölt) 2014.04.21 15:40:20
@charlieharper [home, sweet home]: Cordoba kornyeken mindenkepp, vagy attol lentebb. Hat, a finca rusticaval az a baj, hogy nem igazan teheto koltseghatekonnya, mi parcelas-t keresunk, ahova kerheto epitesi engedely, hoszigetelt fahazat akarunk epiteni, allatok, es legalabb 2-3 hektar gyumolcsfa.
Torrera (törölt) 2014.04.21 15:54:33
@charlieharper [home, sweet home]: Mallorca elegge felkapott hely, ott nem tudom, mennyire fognak esni meg az arak.
Sokan sokféle motivációtól vezérelve vágnak neki a határátkelésnek (ezt ezen a blogon aligha kell bizonygatni), ám nagyon sokan vannak, akik azért indulnak el, hogy a gyermeküknek jobb legyen. Ilyen a mai történet szerzője, Ibolya is, aki Spanyolországba költözött a…..
Torrera (törölt) 2014.04.10 23:03:43
@charlieharper [home, sweet home]: A dorada legegyszerubb sutoben, so agyon, ket fel kilos halhoz 1,5-2 kilo so, minel durvabb, annal jobb, elomelegitett suto, alul felul sutes, 15 percig. Ha kesz, ok leszedik a boret, es ugy talaljak, de mi pl szeretjuk megenni.

Serpenyoben: keno tollal olajozva a serpenyot, a halat irdalas nelkul sutod par percig, mindket oldalat, ehez mar ugyesnek kell lenni, hogy megforditaskor ne tord el a halat, de par alakalom, es sikerul siman :) Grillracson is sutheto, akkor magat a halat kell picit olajozni, nekem ez izlik a legjobban.

Fuszer mindig utolag, pici so, citrom, mas semmi.
Torrera (törölt) 2014.04.12 00:45:56
@DieNanny [SZ,CH]: Koszonom a jokivansagokat, a gyerek neveben is!

Hihi, nem, a Barka-t biztos nem nezte, de a Morgan Freeman tudomanyos sorozatat, meg a Hawkins sorozatat unasig. Nagy kedvenc a Big bang theory is :)

Erdekes egyebkent, pont a multkor beszelgettuk egy magyarorszagi ismerossel, hogy itt a foci csatornakert kell pluszban fizetni, ha akarod nezni, Magyarorszagon a tudomanyos csatornak a fizetosek. Ki miert hajlando ugye penzt aldozni, a piac mennyire mas.

Nem, nem tervezunk tobb gyereket.