Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bagarella

12 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fura módon csak tegnap voltam először a Donatella'a Kitchenben a Király utcában, de szerencsére nem vagyok kajablogger, így nem volt kötelező másfél éve kényszeresen elzarándokolnom a helyszínre. Rohadt sokan írtak már az étteremről, így csak annyit, hogy a dizájn bravúros…..
Autentikus olasz éttermek és pizzériák itthonSajnálatosan sok étterem és pizzéria marketingfogásként olasznak hirdeti magát (már az olaszosan csengő nevében is), amúgy pedig ételei annyira olaszok, mint Makó Jeruzsálemtől (szép, magyaros megfogalmazás volt, igaz?).Előszerettel…..
Bagarella 2009.06.03 15:04:12
@nyissz:
Sajnálom hogy így történt, de ne a felszolgáló viselkedése alapján ítéljétek meg a helyet, mégha egy olasz étteremben extrán is elvárható lenne a jókedv és a figyelmesség :-S
 Millennium da Pippo, Andrássy útA jó bornak nem kell cégér, így nem szükséges, hogy ódákat zengjek az Andrássy út ás Rózsa utca sarkán található hangulatos szicíliai-olasz étteremről. Amióta megnyílt, anyagi helyzetemtől függően hetente-kéthetente egyszer biztosan ott…..
 A korábbi Budavár étterem helyén nyílt szeptember elején egy apró olasz ristorante, és természetesen azonnal fel is kerekedtünk, hogy kipróbáljuk. Bár a név alapján délolasz specialitásokra számítottam, itt inkább a toszkán konyha remekeit kóstolhatjuk meg Giuseppe Mosti…..
Szebb napokat is látott márNos, ha a tulajdonos/ügyvezető/szakács olvassák ezt a bejegyzést... khm... Blogomban kizárólag az olasz (tehát az üzemeltető/tulajdonos) vendéglátóipari egységekről írok, nem pedig azokról a magyar helyekről, amelyeknek közük nincs…..
Gusti Italiani, Budapest Da Wally 2008.04.10 10:17:00
Kis fővárosunk szinte egyetlen "cucina casalinga" olasz étterme, azaz egy olyan hely, ahol a specialitások mellett az igazi házias olasz ízeket is megkóstolhatja a kedves vendég. Semmi pucc, kötetlen és baráti a hangulat, széles étel- és pizzaválaszték, megfizethető és…..
Ha már a gyöngyöző vörösboroknál tartunk, szóljon ezen rövid írás a másik olasz favoritról, a Lambrusco-ról, amely Emilia Romagna vagy Lombardia tartományból származik. A Lambrusco szőlőfajtát már az etruszkok és a rómaiak is művelték, és a 20. sz. végén már több, mint…..
"Eperbor"Sokan kérdeztétek, hogy hol tudnátok Fragolino-t vásárolni (az ún. olasz "eperbor", vörös, édes habzóbor). Mindenféle árkategóriában forgalmazzák, a gazdaságostól az exkluzívig, de a lényeg ugyanaz: az édes, eperízű lötty az üvegben.A Dolce…..
A múlt héten pugliai (délolasz, mi más) borokat vásároltam, úgymint:Primitivo di Manduria-t és Aglianico-t, a salentói borvidék remekeit. Testes, nagyon tüzes vörösborok szép fekete dizájnos palackban, alkoholtartalmuk eléri akár a 14 fokot is. A Primitivo-ból a…..
Arrrrgh... yuck...Régóta vártam már a találkozást, lévén, hogy kedves olasz ismerősöm javasolta a helyet, na meg a tulajdonos-séf, Raimondo a Culinaris támogatását is élvezi, és mindezek mellett számos oklevéllel, címmel is büszkélkedik. Sajnos ez nem jelenti azt, hogy az…..
Ezúttal sem írok disszertációt, nem vagyok ál-borértő sznob. Na jó, egy kicsit azért igen. Szerintetek vajon mennyi olasz bort bír el az amúgy is telített magyar borpiac, ahol a borfogyasztás a hétköznapi emberek számára még csak kialakulófélben van? Sajnálatos, hogy egyre több…..
Az új talján étkezde az V. ker szívében A Millenium I. sikere és pozitív benyomásaim után már alig vártam, hogy üzleti ebéd ürügyén leteszteljem a csapat újszülöttjét a Bank Center tövében. A legelső benyomás: szép és esztétikus a berendezés, bár az asztalok…..