Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csaba Svolik

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves hívő barátaim! Az alábbi, Gore Vidal-tól származó tézist mivel tudnátok cáfolni? Vagy marad az indulattól fűtött, artikulátlan megbélyegzés és kiátkozás? „A kultúránk középpontjában álló nagy, megnevezhetetlen gonosz a monoteizmus. A barbár bronzkori szövegből, amit Ótestamentumnak…..
Csaba Svolik 2019.06.03 15:07:31
Kedves MaGYAUR !
Provokatív kérdéseidre a hívői kersztény válaszok a következőek , tiszteletben tartva az alapvető emberi jogokban megfogalmazott lelkiismereti és vallásszabadságot.
- „A kultúránk középpontjában álló nagy, megnevezhetetlen gonosz a monoteizmus."
Kultúránkat és társadalmainkat nem a bibliai kereszténység tanításai mérgezi meg , teszi igazságtalanná és gonosszá , hanem hatalom , a gazdság megszerzéséhez minden társadalomban jelenlevő embertelen módszerek és ezközök ebből adodó elnyomás és a megtermelt javak igazságtalan elosztási rendszere valamint a jelenlegi pénzrendszer es annak írányitói !
A három vallást egy lapon említeni olyan , mintha pl. a Ferncvárost ,az Újpetet és a Vasast akarnám egybe mosni !
Az Ószövetséget lehet nevezni barbár bronzkori szövegnek ateistaként ,de pl, az Énekek Éneke és sok történet szövege még a mai irodalmi mértékkel is remekmű !
A hitről beszélni egy ateistának olyan , mintha egy süketnek és egy vaknak kéne elmagyarázni a zene szépségét vagy a színek gyönyörűségét.

"Isteni diktatúráról" pl. A tízparancsolatot azért kapta az emberiség Istentől , hogy tükröt tartson az emberek elé , hogy meglássák valójában milyenek is vagyunk , valamint belássuk emberi erővel ennek megfelelni lehetetlen , ebből adódoan megváltásra , kegyelemre van szükségünk. A kegyelem eléréséhez pedig Isten tud csak elveztni ,( ha hagyod , a vallásosság nem segít semmin .)
A férfi kötelessége volt a család eltartása , a családi döntések mindig a feleséggel együtt megbeszélve kellene hogy történjenek a biliai tanítások szerint , de a férfi felelősége hogy miként dönt . ( rajta kérik majd számon ) .
A nők ,a feleségek megbecsüléséről pedig azt tanítja a Biblia , hogy úgy bánj vele mint a tulajdon testeddel , ápold , vigyázz rá , kiméld stb.
Keresztényként a másik két vallásról nem óhajtok se beszélni ,se az abban lévő tanítások miértjeire válaszolni ,mert nem az én világom.
Mindenkinek sźíve-joga ,hogy miben hisz , lelke rajta !

A kereszténységről és az egyházakról meg egy történet. :
Egy faluban építenek egy hidat a patak főlé , hogy a földekre ne kelljen olyan nagy kerülővel kimenni. Csak éppen kilopják a beruházásból a pénzt így kevesebb cement és vas kerül bele mint ami kéne. Eljött az aratás ideje , megrakott szekerekkel hozzák a búzát a jövő évi megélhetést , de a híd leszakad és oda lesz minden !
Aki akarja megérti az analogiát a történetben , aki nem azt sajnálom.
Persze, a keddi Bajnokok Ligája nagy csattanója nem a Lyon – Barca, hanem a Pool – Bayern mérkőzés lesz, viszont mint Culék, muszáj előzetest írnunk még annak ellenére is, hogy személy szerint lehet, hogy inkább a fent felsorolt két találkozó közül utóbbit fogom nézni. De nem szeretném senki kedvét…..
A miniszterelnök úgy csinált, mintha a fideszes pártpropaganda tulajdonképpen oknyomozó újságírás lenne...
Csaba Svolik 2018.04.20 20:21:09
@MACISAJT: Aki rövid időn belül elmegy a picsába az a Viktorod lesz veletek együtt !
Pár évvel ezelőtt Anders Breiviket és Orbán Viktort hasonlítottam össze "Két bornírt keresztes lovag: Orbán Viktor és Anders Breivik" címmel. A mostani címben Breivik lemaradt, mert ő már jó helyen van. Orbán sajnos még nincs. A terrorista és a diktátor is jobboldali, keresztény…..
Csaba Svolik 2015.10.17 19:49:35
@Brendel Mátyás:
Akkor sorolom ,mert úgy látom van itt egy- két alapjáraton vegetáló szellemileg fogyatékos .
- Az USA és nyugat Európa
- mert gazdaságilag és geopolitikai érdekeiket tartják szem elött
- nyugat európa elárulta európát az USA- nak
( te szerencsétlen az oroszok hogy tudnák biztosítani azt amit Merkel politikája közvetít ?)
- mivel az EU nem tesz semmit ezért nemzeti szinten kell kidolgozni egy védelmi stratégiát a muszlim áradat ellen
Csaba Svolik 2015.10.17 21:35:18
@Brendel Mátyás:
Csak egy : TTIP.
Az EU vezetéséről mostanában Marie Antoinette jut eszembe. A legenda szerint eme hölgyemény - XVI. Lajos francia király felesége - a nagy francia forradalom idején megkérdezte, hogy "miért lázong a nép?" Jött is a válasz: "Mert nincs kenyerük". "Akkor miért nem esznek…..
Obama elnök az iráni nukleáris megállapodást védelmező beszédében azt mondta, hogy csak kétféle embertípus ellenzi ezt az alkut: a republikánus pártpolitikusok és azok, akik számára…..
Nagyobbat szívhat a Fidesz a devizahiteles balhéval, mint a stadionépítéssel, kitiltási botránnyal, vasárnapi boltbezárással és mindenféle szarsággal együtt. Az egész sztori összességében annyira nevetséges és abszurd, hogy kitalálni sem lehetne jobbat. Behergelték a népet,…..
Kíváncsi voltam mivel áll elő a Habony Művek a Simicska - Leaks múltidéző emlékszivárogtatása után. Vad cáfolatok után nekimennek a Gyurcsány kottából játszó, rezsicsökkentést támadó Lajosnak? Orbán elvárja magától, hogy bíróság elé vigye a spicli ügyet, különben…..
Rogán Antal nyilatkozata az euró bevezetésének lehetőségéről sokak fantáziáját megmozgatta, hiszen céldátum már régóta nincs napirenden. Az Orbán-kormány eddig úgy állt hozzá a dologhoz, hogy talán majd 2020-ban vagy azután bevezetjük, de akkor sem történik semmi rossz, ha…..
Bár úgy tűnt, megszűnik a Tárki által a rendszerváltás óta minden második évben megjelentett Társadalmi Riport, mégis sikerült kiadni a legfrissebb részt, a Társadalmi Riport 2014-et. Az 1990 óta folyamatosan végzett kutatásokra a kormány már a 2012-ben sem adott forrásokat, de…..