Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ponyvaíró néger

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Deansdale Vallásismereti kisokos 2024.04.09 10:37:45
Páran a twitteren felfedezték a zsidó vallás egy érdekes vonását: a napi gyakorlatban arról szól az egész, hogy hogyan ne kelljen teljesíteniük a parancsolatokat, milyen kiskapukkal hogyan lehet átverni a zsidók istenét. És a szóban forgó deitás annyira hülye, hogy tiltja a kávéfőzést szombaton, de…..
Ponyvaíró néger 2024.04.28 10:20:35
@GABOR2: (habár nem fogok tudni részt venni a kommentelésben, egy gondolatot had osszak meg)
Isten ebben a Bibliai rendszerben maga a Valóság.
Isten nem tud eltérni a Valóságtól, tehát minden ami Valóság az mögött az Isten van (Valóság = Isten; bármi is legyen az).
Ha tanulmányozod a Valóságot, lehetsz keserű, mert én sem vártam pl., hogy Krajnában megint galiba legyen. Simán megtalálod a Bibliában a dolog hátterét. Persze vannak ezek a pajeszos ördögök, de a gonoszhoz kell még a buta is, és úgy kerek. Kettő azaz kétség-be-ejtő.

Nem ott tart az emberiség, ahogy álmodják. Én is úgy vagyok itt mint valami boddhisattva: látom, hogy a többség folyamatosan elbassza szinte az összes kihívását, és keresném a módszereket, hogy hatékonyan segítsek. Attól fázik a lelkem, hogy nem találok fülekkel rendelkező embereket. A kollektív bukás Falanszter jelenete zajlik.
A gyenge embert most is beleküldik a golyóba, ez a Valóság. Nagyon nehéz segíteni.
Deansdale Lustaság fél egészség 2023.11.28 10:41:35
Mármint úgy értem a bejegyzés címe valójában az, hogy gondolatok egy olvasótól... Csak mivel én kb. olyan gyakran írok cikket amilyen gyakran péntek 13. van a naptárban, így kapóra jön, hogy közzétehetem Békaapu gondolatait a sajátjaim helyett :) Legalább elszakadunk kissé az aktuális kaptafáimtól…..
Ponyvaíró néger 2023.11.29 21:27:31
@keresemazigazat: 'Éltünk hosszú évekig boldogságban-egészségben. Aztán előhozakodtam egy aranygyűrűvel - és minden megváltozott.'
Előjött a fúria és a sárkány. Nem kellett már semmi a sárga sárkánynak. Nem volt gyerek. Fiatalok voltunk...
Ráció? Sosem számított igazán.
Tradíció? Megsemmisült, és a következményeit éljük most. De ez is 'felülről' jött a fejlődésünk végett.
(legalábbis én mint feketeseggű néger író, így gondolom)
Ebben a cikkben 3 egyszerű lépésben bebizonyítom, hogy a modern orvostudomány és gyógyszeripar lelketlen, agyatlan, senkiházi haszonlesők gyülekezete. Nem vicc, nem trollkodás, szó szerint értem. Nincs semmilyen orvosi végzettségem, csak tudok angolul, van józan eszem, és egy ismerős megkért hogy…..
Ponyvaíró néger 2023.05.31 12:15:08
@Opus P.: Egyetértek.
Amikor túltolták a "kötelezőket", akkor már el lehetett érni azokat az információkat, hogy mire megy ki a játék.
És láthatta akinek szeme volt, hogy az emberi tömegek pszichózisban vannak. Én személyesen is komoly nyomás alá kerültem. Az ilyesmit nem felejti el az ember. A nyunyókák felejtik el.
Igen, most jöhet az ideje beszélgetni erről (eddig nem hagyták). Hogy ki az aki megbízható, és ki az aki rögtön a következő csapdába is beleesett...lásd 2022.02...
Deansdale Nézzünk a jövőbe 2023.05.12 11:55:15
Egyre részletesebben látszik a háttérhatalom terve, illetve annak egy specifikus része a számukra haszontalan embertömegekkel kapcsolatban: Először mindent átállítanak elektromosra - valószínűleg le is állítják vagy minimum erősen korlátozzák a gázszolgáltatást ill. a folyékony üzemanyagok…..
Ponyvaíró néger 2023.05.26 07:12:23
@keresemazigazat: Szerintem súlyos hiba megszemélyesítened a robotot. Bármit is jelentsen a lélek, a robotnak sohasem lesz ilyen. Az is elég baj, hogy milyen lélektelenek az emberek - nem tudom ez feltűnt-e (de valószínűleg érted).
Ponyvaíró néger 2023.05.27 12:32:18
@Mia and Me: A családom nagy része még mindig az eredeti 2020-as narratívában él. Mivel nincs belátás, meg állandóan betegeskednek - továbbra is ugyanazok jelentik az ellenségképet. Az oltatlanka, aki pimaszul egészséges... ahelyett hogy vállalta volna a "közös terheket".
Az év végével utolsó, 23. részéhez érkezett a Magyarország nagyhírű gyárairól és üzemeiről szóló, hiánypótló sorozatunk. Az új évben új témába vág bele írónk, amivel teljesen más aspektusból mutatja majd be a magyar "ántivilág" fővárosát. Januártól érkezik ugyanis a "Botrányok, sztorik és tragédiák…..
Deansdale VB-döntő 2022.12.18 18:57:50
80 perc unalom után lett izgalmas a meccs, s bár egyik brigád sem volt igazán szimpatikus, a végén legalább az európai csapat nyert, hál'istennek...
A legrégebb óta működő zsidó napilap, a Haaretz cikke szerint i. sz. 339-ben II. Constantin római császár történelmi léptékű antiszemita bűnt követett el, amikor több törvénnyel is a zsidók szabadságát korlátozta. Hát ez van, felebarátaim, a zsidókat már az idők kezdete óta mindenki csak bántja,…..
Ponyvaíró néger 2022.06.29 22:55:51
@VT 135: A jól ismert, és elég régi Sziddhártha Gautama buddha-sztoriban (aki Jézusnak is sokszoros ükapja időben) - na itt mi a főzöcske:
3, légy a király fia. Így születsz meg, hiszen történelmileg így alakult;
2, Királyként alapíts családot, neveld gyermeked az idők szavának megfelelésben (hiszen aligha lenne egyéb módja);
1, ha mindez megtörtént, akkor teljes Ember vagy; és elkezdődik a önismeret (abban az időben, ami amúgy visszafele is elindul abban végtelen időben, ami a Királyfit megilleti), buddha spirituális értelemben ott kell, hogy hagyja a családot (nekem mindig visszacseng a Castaneda-féle sztorikból sokminden: hogy ez belső-energetikai szempontból hogy alakul - illetve ez elsősorban).
0, Elméletileg vannak kivételek. Gyakorlatilag is vannak buddhisták, akik... és kifejthetném az erőfeszítéseiket, amiben nem szerepel a szexus és család sem. Hogy arzénnal tartósítva a haláluk után szoborba bevakolva, emlékeztetni akarnak valamire Téged.
00, Az átalad javasolt énakadémia szerint létezik a Jungi pszichológiában a "Titán". Én ezt nem ismertem, a te ajánlásodra ismertem meg (ez feltétlen pozitív). A Titán az elmélet szerint a valódi szellemi megvalósítás előtt jár - korától függetlenül.
000, Ha nem veszek részt az időszerűnek tekinthető kommentelésben, akkor azt ne tekintsd ellenségesnek. Egyszerűen az időszerű válasz egy komment/fórum felületen indifferens számomra. Az "állandó online jelenlét" számomra irreveláns, és mindannyian foglalkozzunk inkább valódi dolgokkal.
Nem vagyok mezőgazdász, sem logisztikus, ezért a határozott jólmegmondás helyett inkább csak filozofálgatok: vajon jól gondolom-e, hogy a 2022-es mezőgazdasági szezonhoz a műtrágya zömét a nagyvállalatok már 2021 őszén beszántották a földbe, de legalábbis már a tavaszi vetés előtt megvásárolták? Az…..
Az EU parlamentje fontos döntést hozott múlt héten az autóipar kapcsán. Hogy mi történt pontosan, és mi lesz ennek a hatása, arról kérdeztek ma reggel a Kossuth rádióban.Itt tudjátok visszahallgatni a beszélgetést 08:37:50-től...
Ha a digitális államról van szó, akkor a mainstream csak a szépet és jót látja meg. Minden nagyon f@sza lesz majd, nincs itt semmi veszély. Aztán ők maguk is besz@pnak egy támadást: "Súlyos, túlterheléses támadás érte a mandiner.hu-t" Mindig el kell mondani, hogy ó jaj, milyen "fejlett támadás"…..
Egy régi ötletet vett elő Kínában a CATL és a NIO. Mindkét cég komoly játékos az elektromos autó piacon. Előbbi az egyik legnagyobb akkumulátor gyártó, utóbbi az egyik legstabilabb finanszírozási háttérrel rendelkező elektromos autó gyártó. A két cég együttesen építene fel egy "akkumulátor…..
Egyre több ország vagy régió tervez és hirdet meg egyre komolyabb szén-dioxid kibocsátás csökkentést. Az Európai Unió legújabb tervei szerint a gazdasági közösség szén-dioxid kibocsátás semleges lesz 2050-re. De a jelenlegi tervek fatális hibát hordoznak magukban, leginkább az apránként történő…..
Az istenes lászló alakú "autós szakújságíró" picsaemberek egyik kedvelt rugózása a magyar autók átlagéletkora. Az internetkorszakban,a netokráciában az újságírás is könnyű,otthonről végezhetői nternetes munka. Hentereg a picsaember a tabletezőkerevetjék és mint egy fizetős egyetem un "záűrthelyi…..
Ponyvaíró néger 2020.01.04 11:52:02
@Frick László Intézet: "A Prius nem bir ki 400000 km-t Tehát a bevitt energia pocsékba megy"

Ez, meg az egész Prius fikázás elég furán hangzik. Ilyenkor gondolom mindig, hogy azt csináltok az érzelmi ügyeitekkel amit akartok. Kivonulok, elhallgatok inkább. Nincs benned sem semmilyen objektivitás igénye.
Rengeteg nehezen elemezhető szempont van. A Toyota tartós, esztétikus, igenis a korához képest keveset fogyaszt! De akkor vegyél helyette Hyundai Konát...nem is hallottam, hogy létezik...

Itt azért, ha nem is olvaslak mostanában, de azért kiakadtam! 14 éves p2 Priusom van, és minden akku cella egészséges benne. Bp. taxi állománya nagy százalékban Prius! mi bajod vaan??
Kivonni környezetvédelmi extra teher? Na ezzel még egyetértek, de nem egy Tesla. Kiváncsi lennék a jármű forgalomból kivonásának a részletes működésére. Erről nemigen szokott szó lenni.
Ponyvaíró néger 2020.01.04 11:58:40
@Ponyvaíró néger: A robbanómotort meg legutóbb a Puzsértől hallottam...ott sem volt vicces. A Prius-ban Atkinson-ciklusra optimalizált benzinmotor van, ami optimalizálja a környezeti terhelést (!). A Toyota hangos ha taposod neki, az Opel Ascona viszont ideális - csak arra vár, hogy megvegyék olyan friss.
Ponyvaíró néger 2020.01.14 19:12:30
@Frick László Intézet: Ok széles a perspektíva. Széles a történelem. Hogyan lehetséges, hogy egy Zaporozsec annyit kibírt:
0. A gyárból egy jól sikerült autó gurult ki. A szovjet-ukrán sztahanovista maga javítgatta a konstrukciós hibákat. Vagy eleve nem volt rossz konstrukció?!
1. Karbantartották amit kellett. Javítgatták, de nem vallották be.
2. Toyota == ZAZ Tavria (mer' amúgy ettől nem röhögnek fel fájdalmasan a lelkek mi?). Ha a Toyota 15 éves lesz, és minden egyszerre elromlik, és javíthatatlan is lesz, és ennyi. Tervezett elavulás 15 év után...
Hiába szerelte fel a közlekedési vállalat tűzoltó berendezéssel az összes autóbuszát, immáron lassan minden hétre jut egy-egy újabb BKV-s autóbusztűz. A több száz használt nyugati busszal, valamint a végletekig elöregedett és túlfuttatott Ikarusokkal egy igazi buszmúzeum alakult ki Budapesten,…..
Milyennek látta a Filmalap munkáját Andy Vajna idején, illetve milyennek látja most a szervezet működését a gazdasági igazgató, aki hét évig dolgozott együtt a volt magyar filmügyi kormánybiztossal? Vajna halála óta eltelt több hónap, már csillapodtak a kedélyek, megnyugodott a sajtó. Az idei Magyar…..
1862. körül. IX. Pius pápa, születési nevén Giovanni Maria Mastai-Ferretti, az első pápa, akiről fotográfia készült. Az 1792-ben született egyházfő a leghosszabb ideig ült Szent Péter trónusán, 31 évig és 7 hónapig..
magyar-magyar szótár isiász 2018.10.03 05:37:04
Újabb gyöngyszem:..
Ponyvaíró néger 2018.10.31 22:54:54
@Frick László Intézet: Egy komplex szét-hallás keletkezett bennem.
A politikai értelmezések mindenn magyarázaton túl: út állat,és.
A "lábszárába kapaszkodó asszony" jó lesz mellettem. Kicsit még, jó lesz öregednem most igaz. Én is öregszem, rohadok szét - hogy elég jó legyek.
Az időjárás sem ott van ahol volt, jöhet a szöcske-sereg meg az ószövetség. Úgysem láttam még ilyet hogy szellemi-aszály. Tűnődék rendjébe születtem (ez a másikféle "újember" mint én, is a butábbik újember kráterjében lakik). Nem fogom megérteni a sötétségüket soha.

Hogy kell matrac szétrágni.
magyar-magyar szótár isiász 2018.07.30 15:35:59
Ponyvaíró néger 2018.09.11 20:47:09
@Frick László Intézet: Az "isiászra" mint téma, érkeznek a megerősítések. Az egész műszaki világ is ezek mentén alakul át most. Hova le, ne tudom. Nájnileven után jellemzően már látni 'sok munká kéne'. Gyere kipihent halott vissza - kategória.
Húsvét Jézus állítólagos kereszthalálának és feltámadásának ünnepe. A keresztények ilyenkor és máskor is bombázni szoktak minket, hogy Jézus bazi nagy áldozatot hozott az emberiségért, hogy olyan óriási áldozatot hozott, hogy az megváltotta minden bűnünket. "Később a kereszten az emberiség által…..
Ponyvaíró néger 2018.03.08 22:11:04
@burakefendi: Én nagyon fontosnak érzem ezt a fajta kommunikációt. Azt látom, hogy gyenge védelme van a kereszténységnek itt; valószínűleg nagyobb védelme lenne a rózsakeresztesek által, akik érthetően nem nyilatkoznak (én se nyilatkoznák, azzal a bizonyossággal). Mire gondolok:

"Nincs végső célja a személyes létednek. És a hited alapján sem tudod ezt megválaszolni. A Bibliában arról egy kukk nincs, hogy isten miért, mivégre teremtette a világot."

A saját emberi igényed megalkotni ezt; magadnak, és magadban. Ebben a modern közegben. Ésmivel ez rendkívül nehéz, ezért senki ne csodálkozzon a kudarcokon. A hozzáállás személyes ügy. Láthatóan széleskörű problematika.

Keresztény oldalról nyugodt irracionalitást olvastam itt; ateista oldalról, csattogtak a lenin fogai; ugyanakkor a megoldás a racionális oldalon van. Volt ilyen irányú újraértelmezése is a keresztyénségnek (science the aim of religion). Emeljük a szinvonalat.
Ponyvaíró néger 2018.03.10 20:31:30
@Atomic Warning: Áltudományosságon itt te a fenomenológiát érted?

Értem hogy ti ateisták nem erre fókuszáltok, de az ezoterikus "megfelelőségeknek" van egy indirekt, puha tanulás jellege. Ti is voltatok gyerekek (erre mondják, hogy volt gyerekszobája, és nem vesz komolyan mindent). Ahogy a matematikus irracionális tartományban vet fel kérdéseket, úgy vastagon volt Newton-nak is asztrológiai vonatkozása.

Én nem gondolom, hogy tud úgy élni ember, hogy nem hisz - semmi hamisban. A tudományos vizsgálat is buktatók hosszú sorozata.
Hit nélkül akaratgyengeség van, ami depresszió lenne. Ti villámokat szórtok, ez amit üzentek ez egy független hitvallás - nem létezhet irracionális elemek nélkül (lásd torinói ló).

Jung-ot megint szidni fogjátok, de szándékai szerint vállalta a tudományosságot. Vagy?!
"Intellektuálisan hangszigetelt pöcegödörben csücsülő ego." – idézőjelben nem azért van, mert nem én mondtam. Csak az egóm tiszteletére. Hozzátenném még, hogy és sikít is, de az lehet, elvenné a dolog varázsát. Azért megkérdezném, eme kis megjegyzés kinek,…..
Ponyvaíró néger 2014.04.07 23:18:12
Jópár gondolat végigfutott bennem, hogy hogyan kéne reagálni erre a blogra. Nem tudom, hogy bukkantam rá, de először rögtön félretettem, hogy ez nagyon éles, ezt emésztgetni kell. Valahogy nem azt az érzést adta, hogy ezt egy nőszemély írja (persze ugye a végét láttam először).

És akkor én így reagálok rá: Körülbelül 2012 nyár vége lehetett amikor a Tokyo Vice-ot olvastam Jake Adelsteintől. Már előre tudtam, hogy ez valami nagyon érdekes sztori lesz (a Budapesti Könyvvásáron ezt az egyetlen könyvet szúrtam ki, halvány lila gőzöm nincs mit kerestem Bp.-en, meghogy hogyan kavarodtam oda - úgyrémlik valami félrement nyaralás lett volna - azután jóval később a kalóz angol verziót olvastam). Emlékszem, napozás közben olvastam a könyvet, elég jó idő volt. De ahhoz ami ott le volt írva, ahhoz kellett is a Napsütés (meg agylazító sör). Egyetlen dolgot akarok kiemelni a könyvből. A saját szavaimmal próbálom megragadni: Van két fogalom a japánoknál az egyik a setsunai azt jelenti: fizikailag összeroskad a lélekfájdalomtól, nehezen veszi a levegőt is. A másik a yarusenai: ugyanez, csak itt most az ember a társáért érez gyötrelembe hajló bánatot.

Én azt hiszem a setsunai-t átéltem, másképp nem fogott volna meg ennyire. De igazság szerint elég homályos, hogy mi történt. Gyakran írtam - egy elég vad - naplót (2012 februártól az év végéig), és többnyire ha nem volt ott egy üveg jó bor akkor úgy éreztem, hogy szétszed a pokol. Még egy hatalmas vöröspettyes molylepke is megjelent egyszer, mintha én magam idéztem volna elő. Ebben az időszakban nem gondolom, hogy lehetett társkeresésről beszélni. Lelki/egzisztenciális problémákkal kellett szembenéznem. Én nem is vagyok benne biztos, hogy érdemes az ilyennek a mélyére menni...azt a naplót tényleg érdemes volt cenzúrázni.

Azóta egyszerűen nem jön vissza ez az érzés. Nem ott tartok ahol akkor. Persze nem vagyok előbbre. Nekem is hiányzik az intellektuális társaság (főleg ha nőből van). Azt érzem, hogy nagyon messzire kell visszamenni, mert nagyon eltávolodtunk ettől. Remélem el tudod olvasni eme romokat.