Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ELost

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Legalábbis Nagy-Britanniában. Hozzáértők szerint a lelki agresszió legalább olyan, ha nem mélyebb sebeket hagyhat egy gyerekben, még ha azok kevésbé látványosak is, mint a fizikai bántás. Bár a fizikai bántalmazással szemben Magyarországon is zéró tolerancia van a…..
ELost 2014.04.06 21:41:23
Kedves Hozzászólók!

Közületek hány látta gyerekkorában, hogy az apja jól elveri az anyját? Úgy igazán. Mondjuk Húsvétkor. Vagy Karacsánykor. Vagy a születésnapodon. Vagy csak hétköznap. Hogy kék zöld lesz meg feldagad a képe. Vagy mondjuk az orra törik. Aztán neked holnap iskola van. Dolgozattal, feleléssel meg mindennel. Azokkal a "szemét" tanárokkal.

Ha egyikőtök sem, akkor köszönjétek meg a jóistennek.
Mert én sokszor. Ennek a kib@szott gyerekkori terrornak iszom ma is a levét közel 40 évesen. Igen, van olyan szintű lelki bántalom, ami életre szóló kárt okoz. LELKI, mert engem sosem ütöttek meg. Csak láttam és hallottam. Hajnalig. És nagyon jó lett volna, ha valaki valamit csinál.

Ha szülői háttér mindennél fontosabb. Ha gond van a tanárral, vagy bármi mással, a legfontosabb, hogy a gyerek meg tudja beszélni otthon valakivel. Legyen otthon nyitott fül (nem elég "nem bántani " a gyermeket). A saját gyermekemmel ez teljesen jól működik. Ha baj van, elmodja. Ha nincs igaza, ráébresztem. De akkor is elmondja a következő problémáját is. Mert van szeretet és van BIZALOM. Bizik abban, amit mondok, ha igazat adok neki és ha nem. Ez utóbbit is lehet szeretve.
A rossz szülői háttér ezerszer több kárt tud okozni, mint a közoktatás, ez gondolom egyértelmű.

Persze, nehéz a lelki terror bizonyitása, mondod. Az esetemben ez fizikai tényekhez kapcsolódott, és akkor már kézenfekvőbb. És sok ilyen eset ven még odakinn.

Én megértem és helyeslem, hogy a társadalom igyekszik valamit tenni a kiszolgáltatott gyermekek megvédésére.