Regisztráció Blogot indítok
Adatok
djz

0 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hajónapló Szerda. 2021.04.07 13:14:24
Nem azért mondom, hogy hencegjek (DE azért) nyithatnék akár egészségközpontot is. Kis faragás a sikítóval a félgipszen, mert elsőre a hüvelykujj koncepció nem volt tökéletes, erős kétnapi szellemi koncentrációval rájöttem hol van a hajón a fásli ( a téli kesztyűk és zoknik közt) de mostanra…..
Hajónapló Szombat. 2020.01.25 12:21:52
A hivatásos ébresztők. Szomorú dolog, kedden elfogyott a bejgli. :( Több mint két hete lejárt már a szavatossága, de engem az ilyesmi soha nem zavart, mindent megeszek ami nem penészes (vagy csak egy kicsit, mert pl. sajtnál elég lekaparni), vagy nem büdös ( a sajt megint kivétel az annál jobb…..
Hajónapló Hétfő. 2019.11.11 22:14:29
Végre kisütött a nap. Persze nem csinálhattam amit terveztem, mert kihasználva az esőmentes időt bringára kellett pattanjunk mindkettőnknek. A 19.-én lejáró lakcímkártyáinkat kellett megújítani (J-vel egyszerre csináltattuk 5 éve {MÁR 5 éve, hogy itt lakunk} amikor ide költöztünk, szóval egyszerre…..
Hajónapló Szombat. 2019.10.19 22:21:44
Azt meg tudja valaki mondani, hogy mért félnek a kutyák a lábmosástól? Kint sétálunk a Duna-parton. Még ha jeges is a víz, ki-be szaladgálnak eszükbe se jut undorodni a nedvességtől. De ha hazaérve finom langyos vízben az ember megpróbálja lemosni a sarat a tappancsaikról... na AZT utálják. A kicsit…..
djz 2019.10.20 06:35:07
via GIPHY Olvasónk sztorija után hálás szívvel emlékszem vissza arra a saját élményemre, amikor nagyon vártam valami apró csomagot, a postás pedig felcsengetett és azt mondta: "csókolom, megint jött valami szar". Na hát a következő sztoriba nem hangzik el sajnos hasonló sem, pedig olvasónk boldog…..
djz 2019.08.05 23:39:52
@Zabalint: Nincs igazad, az egészségügyben az emberek mindenüket kidolgozzák. A postával a posztolóval hasonló tapasztalataim vannak. Ha kapok egy levelet Miskolcról, kapok egy cetlit, hogy menjek érte. Miskolcra.
A jó öreg mikrohullámú sütő még mindig kihagyhatatlan mindennapi életünkből. Tapasztalatom szerint majdnem minden konyhatervezésnél igénylik az ügyfelek. Egy időben ugyan elterjedt, hogy használata káros az egészségre, de ezt még nem sikerült bizonyítani. A készülék, köszöni szépen jól van és a…..
Eladta a Vérmezőt, többször meghalt és feltalálta a szilárd alkoholt. Sztrasznov Ignác ma is a szélhámosság fokmérője...
Ebben az évben engem ért a megtiszteltetés, hogy elvihettem az autónkat a szokásos tél eleji kerékcserére. Hiába voltam az elmúlt 4 évben autótulajdonos, és volt a férjemnek is egy autója, valahogy sosem én mentem a szakemberhez velük. Igaz, egyszer jelen voltam, de akkor is egy férfi családtaggal,…..
Nincs az az ember, aki ne hallott volna a több mint 120 éves Csepel Művekről. Egy korszak ikonikus gyártelepe volt, ahol sok tízezer ember kereste meg a mindennapi betevőre valót. Viharos évtizedeket, világégéseket élt túl, s bár egykori fénye igencsak megkopott, még ma is a…..
Végre ide ért az a jó idő, amire vártunk rég. Ezen a hétvégén kerül megrendezésre az Ultrabalaton verseny 220 km-en a tó körül. Nekünk persze ott a helyünk, de végre bele csapunk, nem csak futunk és strandolunk (21 fokos a víz), hanem elő kerül futás előtt és után a grill. Íme az egyik kedvenc…..
Pár perce ért véget a Nike kísérlete, a Breaking2, amiben kísérleti körülmények között próbálták két óra alá vinni a maraton legjobb idejét. A monzai F1 pálya 2400 méteres szakaszán, váltott iramfutókkal, menet közben feladott frissítőkkel, tehát versenyen nem érvényes körülmények között, Eliud…..
Hajónapló Péntek. 2017.04.14 19:58:13
Nem tűntem el, csak mostanában kevés említésreméltó dolog történik. Tegnap azért voltam vízen ( azonkívül, hogy minden este hajón hajtom nyugovóra a fejem), igaz csak kompon. Lórévnél kompoltunk át, Dunaújvárosból a kórházból hoztunk el egy barátot akinek a térdét cserélték ki, és ehhez kellett még…..
djz 2017.04.15 13:14:03
Nem titkolt szándákunk mai posztunkkal, hogy kedvet csináljunk a multiszerszámokhoz, úgy általában. Gyártótól, márkától, előnyök vs. hátrányok kivesézésétől függetlenül. Egyszerűen jó ha van multiszerszám az embernél. Ahogy az egyik gyártó egyik fejese egy interjúban elmondta: "egyszer legyen nálad…..
djz 2017.03.31 13:33:34
@villanyember: Maximálisan egyetértek. Amúgy az úgynevezett hosszúcsőrű fogó alap, a kombinált fogó meg nem.
Lehet, hogy az autócserélgetős életmód adta, de soha nem szoktam rá az autós telefon kihangosításra. Akkor se, amikor a tesztautókban egyre természetesebb lett, hogy a fejegységeik képesek erre bluetooth kapcsolat segítségével. Egy gyors teszt, aztán már nem párosítom, ne maradjanak a kocsi…..
Nem hiába nézzük meg a bolti termékeken a szavatossági időt. Sajnos azonban ez sem óv meg minket feltétlen. Véletlen katasztrófák és szándékos mérgezések: az élelmiszeripari tömegtermelés árnyoldalai következnek..
82 éves korában elhunyt Florence Henderson, akit itthon nem nagyon ismertünk, de az amerikaiknál  intézménynek számított, hiszen öt évadon át, 1969 és 1974 között alakította a Brady család anyukáját. A szerep egész életén át végigkísérte, Carolként több generáció kvázi anyjaként szerepelt a…..
Emberek vagyunk és halandók. Ergo a hibák kiszámíthatatlan forgatókönyve mindig ott lebeg fejünk felett akár Damoklész kardja és a legváratlanabb pillanatokban képes végzetes és mély sebet ütni érzékeny lelkünkön. A számítástechnika területére vetítve ezt a rémisztő árnyékot, azzal kell…..
Hajónapló Péntek. 2016.11.04 07:59:16
Tegnap ez is meglett.A borítást a ház konyhájának régi, bontott hajópadló PVC burkolatából szabtam ki, valami értelmet nyer mindig, hogy szinte semmit se dobok ki, "egyszer még jó lesz valamire". Az avar alól ástam elő, fél óráig tartott amíg lemostam róla a koszt a stégen, csak azon nem tudtam…..
Elég sokan igyekeznek azon, hogy a hagyományos magyar ételeket úgy variálják át, hogy a fenti jelzők stimmeljenek rájuk. Nem egyszerű a dolog, de van esély, most épp egy meglepő helyszínen ért kellemes meglepetés...
Furdancs Blog A halott fűtőszál 2020.06.19 05:00:00
Az áldozatra a félig átsült pizzák hívták fel a figyelmet. Látszatra minden rendben működött, szépen világított, meghitt melegséget és csodás illatokat árasztott a kombinált tűzhely elektromos sütője, ám a saját készítésű pizzák alja mégis nyers maradt. Egyéb ötlet híján átcsúsztattam őket egy…..
Nagyon ütős hardverrel érkezik a Vernee Apollo Lite, mondhatni hihetetlenül olcsón. Az előrendelői időszak alatt, amely július 1-ig tart, 200 dollár (~ 57.000 Ft) az ára a telefonnak, amibe olyan cuccokat pakoltak, hogy akár az Elephone P9000 Lite, akár a Blackview R7 sírva bújhat el mellette. 200…..