Regisztráció Blogot indítok
Adatok
William Great (törölt)

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Időnként - nem olyan gyakran - felmerül az a kérdés, hogy milyen igazolás volna az, amire egy ateista elhinné isten létezését? A kérdés jó kérdés. Hasonló ahhoz a kérdéshez, amit Karl Popper tesz fel a tudományos elméletekkel szemben. Ő azt kérdezi, hogy az elmélet támogatója mondja meg, mi lenne az…..
William Great (törölt) 2014.06.06 23:22:20
@Brendel Mátyás: "például éhes vagyok, eszek, jó volt, elmúlt, de azért összességében jó volt." Ez így van,de te vagy aki ezeket megtapasztalja mind a jót mind a rosszat,és ami még ennél is fontosabb hogy mindannyian megtapasztaljuk ezeket a dolgokat csak hát valaki felfogja valaki meg nem,iszok egy pohár vizet hogy megigyam ahhoz el kell múlnia,mondok egy szót de hogy mondjam ahhoz el kell múlnia,és mindennel így van és ha így van akkor ez egyetemes törvény nincs kivétel se itt se a túlvilágon,és hát az ördög a részletekben van.És ezekkel az apró változásokkal jönnek létre a nagy változások.
William Great (törölt) 2014.06.08 17:09:49
@Brendel Mátyás: Bocs hogy ennyire belementem a részletekbe hisz nem a cikkhez tartozik,és hát nem is vagyok buddhista max talán csak szimpatizálok velük,és lehet hogy nincs is igazam,mindenesetre a keleti gnosztikus vallásokról jókat lehet vitatkozni.
Varánusz Le vagy tojva, Unió! 2014.05.26 00:04:04
Az EP választás elsőszámú tanulsága: az átlag magyar tesz magasról az Unióra. Úgy képzeli ott a politikai elfekvő van, pártjuk által leselejtezett urak és úrhölgyek öltenek arra gömböc formát, a kinti hatalmasok amúgy is folyamatosan csak báncsák' a Viktort / voksolgatás…..
William Great (törölt) 2014.05.30 15:35:03
@nincs_itt: Elég ha azt mondom a pénzünket.
William Great (törölt) 2014.05.30 15:39:44
@Husz_János_Puszita: És nem hogy demagóg hanem még hazug is.
William Great (törölt) 2014.05.30 15:41:25
@nincs_itt: Egyébként ezt fentebb leírtam már.
Lézer Dzsonniról tudjuk, hogy bírja a fényűzést, a ténsuramékkal decensen vadászgatást, és most már azt is, állami pénzen is csipázza a luxust. Azt picit utálja, mikor el kell a lovettával számolni, megsértődik és hálátlan kukacos mocskoknak nézve minket csak úgy odavágja:…..
Véleményem szerint az EP választás eredménye nem katasztrofális. Az ellenzéki koalíció most is kb 26 százalékot hozott, mint áprilisban, csak most külön-külön. Kiderült, hogy ennek sokkal nagyobb részét adja a DK és az Együt. Kiderült, hogy amikor a koalíciós tárgyalások…..
William Great (törölt) 2014.05.28 16:05:37
@graycivil: "A legérdekesebb az a "számmisztika", amivel a Jobbik ERŐSÖDÉSÉRŐL beszélnek. Áprilisban a Kormányváltók-Jobbik arány 26:21 colt. Most az arány: 28:15." Igen de a jobbik ugyanúgy 3 EP képviselőt küld méghozzá a 21-ből,mint négy évvel ezelőtt a 22-ből. "Ráadásul még a DK is, mint "törpepárt" a "megerősödött" Jobbik eredményének majd' kétharmadát érte el." Igen ám de az mszp kárára,ami a jobbiknak mégis csak jól jött.
A videófelvételért köszönet Csabának, és annak, aki megszerkesztette. Az ELTE Theoretical Philosophy Forum szemináriumára kaptam meghívást előadni ebben a témában. Az előadás nagyon jól sikerült, sok ateista volt jelen, és sok filozófus. A szeminárium szokásos közönségéhez…..
William Great (törölt) 2014.05.21 22:10:08
@Barát Csaba: A hétköznapi világunkban úgy van ahogy mondod,tudatunktól függetlenül vannak a dolgok.Nem vagyok vad szubjektív idealista,de a mély gnosztikus tudással végső soron erre jöhetünk rá,definiáljuk a világ valódi természetét. Racionálisan empirikusan nem jöhetünk rá hisz benne vagyunk.
Kierkegaard Félelem és reszketés c. művét olvastam tegnap (Soren Kierkegaard: Félelem és reszketés. Európa, Bp., 1986). Nemigen ismerem Kierkegaard-t, de számomra ez a szöveg különösen rémítőnek és terrorisztikusnak tűnik. Kierkegaard a Félelem és reszketésben Ábrahám…..
William Great (törölt) 2014.05.13 12:41:45
@peetmaster: @Brendel Mátyás: Egyértelmű hogy BM-nek van igaza kár erőltetni a "vitát".A napnál is világosabb hogy univerzális erkölcsi rendszer nincs,én is ezt vallom és ahogy BM írja "fogalmi képtelenség" peetmaster ha tovább erőlteted a vitát csak magadat fogod még kellemetlenebb helyzetbe hozni!
A Korunk c. folyóirat újonnan megjelent számában olvasható az Isten létének kérdésével analitikus filozófiai alapon foglalkozó Szalai Miklósnak egy rövid, tömör, nagyon frappáns és érdekes írása, amely az evolúció és Isten létének összefüggését tárgyalja. Nekem ez az…..
William Great (törölt) 2014.05.08 17:01:15
@Barát Csaba: Gondolom a mémekre gondolsz,kulturális evolúció.
William Great (törölt) 2014.05.08 17:57:03
@Barát Csaba: Ja,de a mém is kihathat az örökítő anyagra amit mondjuk te is írtál: "pl. amikor valamelyik állat faágakat kezd használni valamire, amit előtte nem csináltak, de rászoknak a faág használatra mert az könnyebb és át is adják ezt a tudást, idővel genetikailag is"ez az utánzás ami a Csimpánzoknál is jelen van,és ott is van valami egyszerű kultúra a különböző Csimpánz csoportoknál. A másik amit meg írtál a hipnózisnál is lenni szokott,meg a placebo hatás is valami hasonló.
William Great (törölt) 2014.05.12 13:12:32
@maxval a gondolkodó birca: Ez egy keresztény baromság, csak annyi különbség van az ember és az állatok között hogy mondjuk a csimpánz nem annyira tudatos mint az ember de sokkalta tudatosabb mint egy csiga és az emberhez fényévekkel közelebb van szellemileg a csimpánz mint egy csiga.Az állatfajok között sokkalta nagyobb különbségek vannak mint az ember és az emberszabásúak között és ez tény,honnan a faszból veszi a keresztény azt hogy a szivacsnak ugyanúgy nincs lelke mint mondjuk a csimpánznak miközben nincs sok közük egymáshoz ellentétben az ember és egy csimpánz között 1-2% genetikai különbség van.
A Bibliából két olyan elv ismert széles körűen, amely arról szól, hogy egy sérelem esetén mi az igazságos reakció illetve büntetés. Az egyik az Ószövetség jellemző elve: "Szemet szemért, fogat fogért" (II. Mózes 21:24). Ez - ahogy ismert - a bosszúálló isten, illetve…..
William Great (törölt) 2014.05.01 12:36:39
William Great (törölt) 2014.05.01 17:19:15
@soulless mindstream: Igazad van!És ismétlem nem a keresztényeket vagy a vallást akartam rehabilitálni és azt sem jelentetem ki kategorikusan hogy van halál utáni élet,csak logikailag eljátszottam a lehetőséggel,és ha volna is,nem jelenti azt hogy igazuk volna is bármibe.
William Great (törölt) 2014.05.01 18:49:57
@Epokit Drive: "Ha megdobnak kővel,dobd vissza kenyérrel" keresztény elvvel szemben a kínaiak erkölcsileg előrébb jártak mert Konfuciusz azt mondta:Ne tegyünk másokkal olyasmit,amit nem szeretnénk,hogy velünk tegyék meg.Ezért a jóságot jósággal jutalmazzuk,de ha rosszat is jósággal viszonozzuk,az az erkölcs fellazulásához vezet.
G.E. Moore-t az analitikus filozófia első "atyjának" tartják, és kétségtelen, hogy például a "Principia Ethica", c. könyve sokkal analitikusabb, mint sok elődjének munkája e témában, de azt gondolom, hogy mondjuk Kanthoz képest csak egy kis fejlődést érhetünk tetten, miközben…..
William Great (törölt) 2014.04.25 12:17:38
@Brendel Mátyás: Ez tökéletesen így van,ezt én is tapasztalom,ameddig élnek nagyon is félnek a veszélyes dolgoktól viszont hedonizálni,pletykálni stb. nagyon szeretnek,egyébként pletykálni az idősebb korosztály szeret nagyon,tudom ezt nagyon jól!Ők nem is hívők nem is hisznek igazán hanem próba szerencse módján hisznek a feltámadásban tán bejön az örök élet,ők az istenfélők.
Helyreállt a néplélek, a nemzet visszanyerte korábbi valóját Boross Péter, 2014. április 21...
"Harmadik, javított kiadás". Mindenki, aki rendszeresen olvas, ismeri a megjelölést, amely sok könyvben szerepel, és arról informál minket, hogy a szerző az első megfogalmazása óta részben újragondolta a könyvét, és javításokat eszközölt rajta. Sokszor szerepel egy új előszó…..
William Great (törölt) 2014.04.18 22:52:43
@Brendel Mátyás: Az iszlámot már nem mertem idehozni mint a vallási fanatizmus és rögeszme sokszor tipikus példája noha azt is írhattam volna hogy a korán törvényeihez hogy ragaszkodnak stb. de a cikk tulajdonképen erről is szólhatna és nagy vonalakban szól is.
William Great (törölt) 2014.04.18 23:50:01
@Brendel Mátyás:Csak annyi hogy ez az iszlámra és a koránra is igaz (ha nem igazabb) és ha arról írtam volna az már nem lett volna talán annyira triviális.Mégis csak a bibliáról szólt,én azt is értem hogy ez vallás kritika is egyben, minden vallásé is.Így talán kicsivel tisztább a kép.
William Great (törölt) 2014.04.14 18:52:50
@szempontpuska: Akkor is szörnyű hogy ezt a birkamenetes, gusztustalan, fideszes nagytőkés embert rakod ki, inkább raktál volna ki valami majmos képet.