Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Akimboteen

42 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kritizátor Univerzumok között 2016.06.18 13:45:00
Ha megkérne valaki arra, hogy ajánljak neki a jelenleg futó animációs sorozatok közül egy igazán jó darabot, akkor véletlenül sem a Family Guyt mondanám, de még csak nem is A Simpson-családot, hanem jelen írás tárgyát, a 2013 óta az Adult Swimen vetített Rick and Mortyt. Sőt, tovább megyek: a Rick…..
Éééés igen! Sikerült az interjú, és le kell azt írnom, hogy ha nem magolok be 1-2 konkrét mondatot, és interjú előtt otthon nem olvasok, ismétlek hangosan, akkor belegabalyodtam volna. Ezúttal  nem volt sok kérdés, bár ígyis kissé kínos volt, mert először nem tudta mit…..
Akimboteen 2016.01.15 21:21:59
@Krisztián Böröcz: Nos ay első helyen nagyjából csak azt nem kérdezték meg milyen bugyi van rajtam. (Szóval megkérdezték persze dolgoztam-e mekiben, mióta tanulom a németet, mi voltam előtte, hány éves vagyok szüleim foglalkozása, sőt azt is megkérdezték finoman célozgatva hogy mikor tervezek családot alapítani...)
Viszont a másik helyen meg kb. megkérdezték tudok-e németül, akarok-e dolgozni, és amit mindkettő helyen megkérdeztek, hogy mit tudnék ott csinálni-és erre az előre betanult szöveg ment, hogy vendégekkel törődni, takarítani, konyhában dolgozni a produkt előállításban, szóval ami a honlapjukon jelentkezésnél van teszt onnan kiírtam a válaszokat és bemagoltam.
Elhatároztam, hogy nem maradok ebben a WG-ben. Főleg egy lakótársam miatt, de ha ő elmenne sem akarnék már ott maradni... Igazából már Bécsben is kételkedem. Nem vagyok boldog itt. Nincs bajom vele, nincs undorom az emberektől, szép város, a maga módján nagyon élhető. De egyedül…..
Ezt a blogot mindig igyekeztem tárgyilagosra, érzelemmentesre fűzni, de muszáj külön egy bejegyzésben elmondanom, hogy egyedül kint élni cseppet sem rózsás, ha az embernek odahaza vannak szerettei. A magány egészen más szintjét tapasztalja meg az ember, és megeshet, hogy az életkedv…..
A tanév első hónapjában "kifutottam" a keretemből, több, mint 20 Eur-val (eddig, mert ügye még ez a hét beletartozik). Ehhez hozzátartozik, hogy sokat spórolhattam volna, ha nem 44 Eur-ért veszek egyszer buszjegyet haza, hanem online rendelem, illetve a 3 Skriptum-ot sem kalkuláltam…..
Hát üdvözlet neked kedves olvasó. E bejegyzés rövidebbnek ígérkezik az eddigieknél, de talán hasznosabb lesz, mint a km-es írásaim. Megtudtam pár dolgot az egyetemi tanévekről, amik számomra nem voltak egyértelműek elsőre (úgymond minden nap tanulok valami újat), ezeket…..
Már második napja, hogy nem is olyan happyk a napjaim. Az oka: matematika. A furcs az, hogy nem az alap matekkal van bajom, hanem az "Auffrischung" matekkal, ami arról szól, hogy az érettségis matekot átismételjük. Na már most legalább 2. napja vesszük a vektorokat és nem értem. És…..
A tulaj beszerzett egy új routert (egy igazi kékszemű monstert), és most van internet. Nem akarom elkiabálni, de normális internet van. Szóval ma már idehaza is tudtam beszélgetni a barátommal-ügye többnyire éjszaka van "közös" időnk, amikor egyikünk sincs órán-, szóval eléggé…..
Szóval visszaköltöztem és elkezdődött az egyetem.Ezt a blogbejegyzést egyébként a gépemen írtam meg, ide csak bemásoltam, mivel újabban a WG-ben nincs net, vagy ha van az is max. a telefonos facebook üzengetésre jó. Tegnap volt egy pár óráig rendes internet, ezt kihasználva…..
Az ember vár, az ember tesz-vesz, frusztrálódik, próbál önkontrolt tartani, elkezd mmorpg játékokon meg sims-en függni, csakhogy gyorsabban teljen a tétlenül töltött idő. Persze lehetne tanulni is, de amikor ilyen zavaros az elme és az akarat akkor csak topzódás van meg kisgyerek…..
Nos az a bizonyos "visszaigazoló lap" a napokban érkezett meg a bécsi lakcímemre, úgyhogy más se kellett felutaztam 2 napra Bécsbe, hogy jelentkezzek és befizessem a regisztrációs díjat (18,70 EUR). A menete a következő volt: Ügye volt egy online előjelentkezés még tavasz…..
Nos azt kell mondjam, sikerült a nyelvvizsgám! Volt egy 2 napos utam Bécsbe, hogy jelentkezzek a Technische Uni-ra, habár nem ment olyan gördülékenyen mint hittem, ugyanis nem tudtam egyből beiratkozni, hanem ki kellett töltenem: "Merkblatt zum Antragsformular"-t amiben a személyes…..
Mégegyszer megcsináltam a nyelvvizsgát és csak remélni tudom, hogy ezúttal jobba sikerül-legalább 4 ponttal-és akkor meglenne a nyelvvizsgám. Egyébként UGYANAZOK a feladatok voltak amit Bécsben is csináltam... Ugyanaz a szöveg és Hörverstehen. Utóbbinál jól jött, de a…..
Szóval május 3.-a óta visszaköltöztem Magyarországra (ideiglenesen, csak a nyárra), és már pár napja szembesültem azokkal a dolgokkal, amik régen is borzasztóan zavartak. Kéregetők mindenfelé, olykor még házhoz is becsengetnek, üzletekbe is benyomulnak az üzlet dolgozóitól…..
Ez egy igen sovány törpebejegyzés lesz, csakhogy én is emlékezzek rá... Egy hasznos vasalási tipp ha nincs időnk, se vasalónk. A gyűrött inget felakasztjuk a fürdőbe miközben zuhanyzunk/fürdünk és a pára megoldja! (Ezt attól az osztrák managertől hallottam aki szintén…..
Egy éve kint vagyok Bécsbe és lám ma felmondtam a mekiben. Igen csak így durr bele a közepébe így kezdem. Nem bírtam, és már hetek óta ezen töprengtem, de végül ma megtettem. Eredetileg még nyár közepéig ki akartam húzni Teilzeitra átjelentkezve, de nem bírtam, egyre nő a…..
Hajnali 3:21. Ó igen, nekem épp most támadt kedvem blogolni. Mivel késő éjjel-hajnal van, ilyenkor kicsit több gondolatom van mint kéne, szóval lehet ez a poszt hosszabb lesz a kelleténél, de igyekszem a lehető leg lényegre-törőbb lenni. Éppen ezért egyből az adóbevallás és…..
Egy hónapja, hogy elköltözött a barátom vissza Magyarországra, és úgy tűnik egyikünk elképzelései sem úgy alakultak ahogy azt hittük. A barátom nem kapott végül munkát az édesapjától, így most munkát keres és közben jelentkezett nyelvvizsgára. Utóbbit én is megléptem,…..
A hét amit annyira vártam a végéhez közeleg-még 1 szabad napom van-és csupán 2-3 napot voltam otthon Magyarországon. Meglátogattam a családtagjaimat akiket kellett, de a párom szüleit már nem tudtam ezalatt az idő alatt. Kevés volt. Végül anyu felkocsikázott minket Bécsbe, és…..
A mekiben csapat oszlatás volt/van. Kialakult egy egészen jó csapat és több embert-több magyart inkább- áthelyeztek másik mekibe, és a miénkbe újakat/kezdőket vettek fel. Eléggé elszomorított, és másokat is, szóval nem csak én éreztem, hogy jó ez a csapat. Ennek ellenére…..
Nos eme posztot lázasan, orrfolyósan írom-elkaptam valami vírust, valószínűleg influenza-úgyhogy tessék értékelni ;). Már lassan egy éve vagyunk kint Bécsben, és csak nemrég "jelentkeztünk" be egy orvoshoz. Még a barátom miatt, mert olyan beteg volt, és kellett az igazolás,…..
Szóval erősen fogalmazódik bennünk mikor költözzön vissza párom Mo.-ra, de még nem tudja. Tegnap felmondott a munkahelyén, és nagyon kedvesen mondták hogy tudja, hogy bármikor visszavárják, egyből felvennék... Most még 14 nap felmondási ideje van, amit ledolgoz és vége a…..
Kiderült, hogy a blogomat szokták olvasni, aminek nagyon megörültem, és felbátorított, hogy ismét billentyűket nyomkodjak... Szóval az előző posztban felmerült a nagy kérdés hogyan tovább, visszamegyek-e a párommal Mo.-ra, vagy maradok, vagy hogy... Sokat gondolkodtam éjjel-nappal…..
(Alig bírtam belépni, mert le-reset-eltem a firefoxot, de sikerült.) Szóval ez a bejegyzés lehet nagyon hosszú lesz. Abszolút érzésekről, gondolatokról lesz szó, esetleg egy-két költségszámítás fog előfordulni. Kezdjük az informatív oldallal. A párom már vagy 7 hónapja…..
És kb. egy hónapja nem írtam, hát írok. :) Figyelem, hasznos tudnivalók következnek! Szóval már megérte a tanfolyamra beiratkoznom, mert megtudtam egy szóbeli feladatnál, hogy nem is kell nyelvvizsga feltétlenül, hanem elvégez az ember ott egy tesztet és ha átmegy akkor felveszik,…..