Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Piroska Ujhegyi

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A vallási fanatizmusról történelmi kontextusban a katolikus egyház, napjainkra gondolva pedig az iszlám jut elsőként eszembe. Pedig minden vallásnak megvannak a fanatikusai. A judaizmus sem kivétel, habár ez elől - rosszul értelmezett filoszemitizmusból – jobbára homokba dugtam a fejem. Deborah…..
A XIV. kerületben eddig nem voltak fizetős zónák, de a dolgok természetéből fakadóan (szomszéd kerületek bevezetik -> autósok kijebb költöznek -> helyi lakosok panaszkodnak -> önkormányzat lép) eljött ez a pillanat is. Lassan a szoktatási időszaknak is vége, és élesbe fordul a rendszer. Bár…..
Nincs az országban egyetlen egy olyan médiatermék sem, aki a népszavazás kapcsán az igenek mellett kampányolna. A bojkott pedig egyre kevésbé látszik működő taktikának. A gond csak az, hogy amikor kb. mindenki azt mondja, nincsenek jó és erős érvek az igenek mellett akkor komoly gond van. Miért…..
Bejött a Fidesznek a menekültpara – írja az Index. Az emberek kétharmada csontra benyalta a habonyi gyűlöletpropagandát és retteg a menekültektől. Mert azok majd felrobbantják/elveszik a munkáját/kultúráját. Mindezt úgy, hogy az országban gyakorlatilag nincsenek menekültek. Nem voltunk, nem vagyunk…..
Túlélték a sivatagot, az embercsempészeket és a Földközi-tengert is, mely sok bevándorló temetőjévé vált. Meg nem született gyermeküket is elvesztették az út során. Így érkeztek Olaszországba egy jobb, békésebb élet reményében...
Piroska Ujhegyi 2016.07.09 15:02:26
@Willkommenskultur: Ez igaz, mint ahogy egy élő Szaddam Husszein esetén se nagyon kellene az irakiakat menekültnek nyilvánítani, mivel sok esélyük nem lenne elhagyni azt a pöcegödröt. Sosem gondoltam, hogy egyszer ezekre a gyökerekre nosztalgiával fogok gondolni. Mindjárt beszerzek egyet Kadhafi zöld könyvéből.