Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Orbán Gábor

228 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ami ki akart nyílni,a nyáron, szerintem az mind virágzik... Ő egy régebbi büszkeség, amit még tavaly vetettem, s most megadta magát. Volt már régebben ilyen magom, de a palánták nem maradtak meg. Érdekes, hogy amilyen hideg tél vol, ő mégis élni akart. A neve, ha jól tudom, selyemkóró, de lehet,…..
A rakott krumpli rém egyszerű fogás, általában az elkészítésén nem szoktak sokat variálni: főtt krumpli és tojás, karikákra vágott kolbász és jó sok tejföl összesütve. A végeredmény csak azon múlik, hogy milyen minőségű alapanyagból főzünk. Nekem az edény alján…..
Orbán Gábor 2014.05.30 12:29:28
Vénember Úgy tûnik 2014.01.16 04:20:27
Úgy tûnik az új helyemen megkapom mindazt a szolgáltatást amit szeretnék. Ezért itt egyre kevesebb alkalommal fogok a jövõben elõfordulni. Tehát ha valaki esetleg keres, az megtalál a Vénember címen orbigabi.blogspot.co.ukDe továbbra is szeretlek benneteket:Vénember ..
Vénember Válogatás: Pillanatkép 2014.01.05 19:22:58
A folyosóról behallatszik K-bácsi amint a szokásos "MHÕÕÕVÉRKE! Fhááázok! " monológját gyakorolja. Betegtársaim már nem is hallják, annyira megszokottá vált. Mindenki a saját bajával van elfoglalva. Ki a beteg lábával, ki a torkával, ki pedig mind a hét…..
Vénember 2014 B.U.É.K! 2014.01.01 01:37:42
Mostantól máshol is megtalálható vagyok. Ha beválik, akkor egy idõ után csak ott.http://orbigabi.blogspot.co.uk Szívesen látlak benneteket ott is. És persze itt is a továbbiakban.Boldog új évet kívánok:Csóközön... :-) ..
Munka elõtt megnézem, hogy a hûtõben van-e elegendõ mennyiségû inzulin... Aztán:Lisztet feleannyi búzadarával, vajjal, kis sóval, sok cukorral, egész tojásokkal (2), szárított élesztõvel, vagy sütõporral, reszelt citromhéjjal két nagy marék mazsolával összegyúrok. Az így…..
Vénember Hedera helix 2013.12.27 19:05:28
A közelmúltig volt egy kis reményem, hogy a Freeblog ha csak olvasásra, de fennmarad még egy ideig. Abból gondoltam, hogy elrejtettem benne egy kis jelet ami azt mutatta nekem, hogy bár nem találom, de valahol még egy mûködõ szerver õrzi az adatokat. Aztán pár napja ez a jel…..
Vénember Esõ 2013.12.27 10:34:12
Hallgatom az esõt. Egész éjjel a nagy locsogását hallgattam. Aludni sem tudtam olyan intenzíven esett. A csatorna valahol eldugult a sok falevéltõl, így a felgyülemlett csapadék az ereszen átugorva egyenesen az ablakom alatt csapkodja a betont. Csak feküdtem az ágyamban, és…..
Vénember Huss! 2013.12.26 00:33:40
Megjött a Jézuska. És a Karácsony már el is inalt. Huss! És már itt sem volt. Még idáig sosem volt olyan Karácsonyom, amit egyedül kellett töltenem. Ez volt az elsõ. Se fa, se ajándék hegyek se a szokásos sütés-fõzés. Nem volt hal, nem volt beigli. Semmi ünnepi nyamnyam. Éppen…..
Vénember Hol a határ? 2013.12.23 02:20:00
Hol a határ a klasszikus zene, és mondjuk a rock között. Van-e egyáltalán? És hol a határ a muzsikus, és a mûvész között? És van-e egyáltalán? A F.b-on találtam ezt a megosztást. Egy a sok közül- gondoltam, de amikor megnyitottam olyan élményben volt részem amiben ritkán. Egy…..
Vénember Ünnepek 2013.12.20 16:06:24
Mindenkinek nagyon kellemes ünnepeket kívánok! Mindenkinek...( most nem vallási oldalról...)Sokáig csak egy kötelezõ szeretetünnep volt nekem a karácsony. Szerettem is, meg nem is. Gyerekként persze, hogy persze, de felnõttként több volt vele a baj mint az öröm. Most így hatvanon…..
Vénember Viharban 2013.12.19 21:08:18
Estefelé felélénkült a szél. Hirtelen jött mint mindig. Mérgesen tépte a fákat, hangosan zúgott, majd az eleredõ esõt is szinte vízszintesen csapta a világhoz. Az emberek egy darabig még tették a dolgukat programjaik szerint. De egyre nehezebben ment minden. A máskor szinte alig…..
Milyen az a termosztát, ami hét fok intervallummban kapcsol ki, és be? Mondjuk ha kikapcsol tizennyolc foknál, akkor csak tizenegynél kapcsol vissza. Egy lakás fûtésénél ez nem igazán nyerõ. Na meg azt sem értem, hogy ugyanabban a légtérben miért kell kettõ? Egy nem elég kaka? ..
Egy ideje azt vettem észre, hogy valóban igaz az a mondás, hogy minden „idebent” dõl el. Ilyenkor persze illik a saját koponyánkat kopogtatni, de hát ezt így írásban kicsit körülményes lenne. Tehát gondoljátok el, hogy itt bent: a fejben. Biztosan sokaknak ismerõs az a…..
Vénember 2013.12.10 01:20:44
Nehéz az élet internet nélkül. Ez már akár egy addikció kezdete is lehet. Bár ez még lehet egy természetes állapot. Emlékszem, egyszer a Mátrában amikor kikapcsolták a villanyt mert nem tudtam fizetni, nem csak az volt a problémám, hogy jön egy csoport hamarosan... Hanem az, hogy…..
Vénember Mindennapi kolduskenyér 2013.11.28 19:25:05
Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma!Valahogy így szól az ima ha jól emlékszem rá. Kicsit felszólítás jellegû. Nem is értem, az Úr hogy nem haragudott meg érte? Vagy mégis? Lehet, hogy pont az ilyen tiszteletlen megnyilvánulások miatt van a világban annyi baj?Én mindenesetre…..
Vénember Kedvencem 2013.11.26 16:09:17
Gyermekkoromban ha Nagyi megkérdezte: - Mit fõzzek kisunokám?- Szilvásgombócot! - vágtam rá gondolkodás nélkül. És Nagyi mindig teljesítette a kérésemet.Ma már erõs a gyanúm, hogy csak akkor kérdezett amikor szilvásgombócot akart fõzni.Ma megkérdeztem magamtól: - Mit kellene…..
Vénember Felfújt 2013.11.24 14:12:01
Sokáig úgy álltam a sütõtökhöz, hogy esetleg közvetve ha megeszem. Elõbb egye meg a disznó, aztán meg majd én a karajjal, combbal, kolbásszal azt is megeszem valahogy. Ugyanez a véleményem a szójáról, és annak minden rokonáról.Na most a sütõtöktõl bocsánatot kell kérnem.…..
Vénember Linux 2013.11.23 11:34:21
Igazán nem szeretem az általánosításokat, de néha belefeledkezem. Mostanában pl. azt nem értem, hogy mi összefüggés lehet a Linux használat, valamint az ész osztása között? Mert sajnos egyre több esetben vélem felfedezni, hogy a kettõ együtt jár. TISZTELET A KIVÉTELNEK!…..
Vénember ÓÓÓhogyazaaa! 2013.11.23 06:59:55
Ma hajnalban korán felriadtam az ablakom alatt serénykedõ köztisztasági munkagép zajára. Mivel ilyenkor már visszaaludni nem tudok, leültem hát a géphez, és írni kezdtem. Annyira belemelegedtem az írásba, hogy majdnem kiszaladtam az idõkorlátom keretei közül. Mert tudjátok meg,…..
Vénember Cantuccini 2013.11.20 23:15:14
Ezek már karácsonyra várnak bedobozolva... De a mazsoláson kívül még sütök mandulásat, és csokisat is. Csak mert szeretem. Valamikor sokat sütöttem belõle. Most megnyugodva konstatáltam, hogy nem jöttem ki a gyakorlatból. Sõt! "Talán még sosem volt ilyen jó!" :-)..
Vénember Bableves 2013.11.20 21:38:45
Három tányér kolbászos bableves után egy kicsit megnyugodott a gyomrom. Most minden olyan jó...Tudod: Sok zöldség, bacon, lila bab, kolbi, csipetke, behabarod, és jó étvágyat!Ínyencek kicsit több sóval, csípõs pirospaprikával, és néhány csepp ecettel... Fokozzam még?..
Vénember Második gyermekkor? 2013.11.19 18:41:50
Gyermekkoromban az átlagnál érzékenyebb kölök voltam. Hamar eltört a mécses. Na nem mindenért, de ha frusztráció ért, ha igazságtalanságba ütküztem, rögtön könnyek szaladtak a szemembe, és nehezen tudtam hüppögés nélkül megszólalni. Gyermekkor. Nagyjából az egész ezzel…..
Vénember 2013.11.19 01:26:59
Szakad a hó. Tél van megint. (Foto by: Pierre Spiegelberg) ..
Két repülõgép száll az égen. Nem egy magasságban, nem azonos útvonalon. Útjaik keresztezik egymást de a szintkülönbség igen nagy. Esélye sincs a tényleges találkának. Aztán útjuk végén akár mindegyik pilóta elmesélheti, hogy találkozott egy másik géppel. Ott fenn a magas…..