Regisztráció Blogot indítok
Adatok
László Pichler

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
      Tamás Gáspár Miklós írt ma egy cikket "Churchill, a rasszista" címmel, amiből nyilván lesz majd mandinerista dörgedelem. A professzor úr egyik főérve Churchill ellen (ha Tamás Gáspár Miklós TGM, akkor Winston Churchill... inkább kíírom a nevét) az 1943-44-es bengáli éhinséggel…..
A "kik a magyarok ősei?" kérdés rendszeresen felvetődik a hazai médiában és Kőrösi Csoma Sándor óta - vagyis már kerek két évszázada - hogy kiemelten foglalkoztatja a magyarságot. Kőrösi Csoma 1819 novemberében (vagyis épp most 200 éve) indult el Erdélyből gyalog-szerrel (!) Indiába és Tibetbe, hogy…..
László Pichler 2019.10.13 10:05:15
Nem értelek teljesen. A hozzászólásaid alapján egy platformon vagyunk, mégis nekem jössz te is ezzel a kitalálták című marhasággal. Belinkeltem a hvg cikkét a genetikai vizsgálatokról, ami igazolja az állításaimat és a tiédet is. Akkor miért kell ez?
mátyás király három szobrot emeltetett a palotája elé Budán. Egyet testvéréről, Hunyadi Lászlóról, egyet édesapjáról hunyadi Jánosról, egyet pedig Zsigmond királyról, a nagyapjáról. Mátyás pontosan tudta - nyilván apjától, származását, nem volt szüksége bonfinire ezen a téren, ez az egyik.
a másik, hogy Bonfini 1488-ban, a Thúróczy krónika bécsi megjelenését követően kapott felkérést a Magyar történelem tizedei címmel írt "krónikára". ebben viszont Mátyás hamarosan bekövetkező haláláig el sem jutott Mátyás életéig. így Mátyásnak nem is tudott volna hízelegni ezzel. Ez tehát téves feltételezés részedről.
Mint ahogy az is, hogy ebben és a korábbi - Képes Krónika - időszakában még nem volt versengés a származás minél ősibb mivoltának bizonyítására, de ha éppen voltak is ilyen kísérletek máshol, a magyar krónikásoknak nem volt erre szüksége. ahogy írtad, még a köznemesség is tudta a származástörténetet, a királyok, akik a Turul nemzetségből származtak, meg végképp, ahogy a pápák is, és mindenki más is.
Éppen ezért kellett a finnugor mese, hogy a mi történelmünk ne a hunokkal, vagy a szkítákkal kezdődjön, hanem csak Árpáddal, hogy ne legyen sokkal régebbi eredetű, mint bárkié Európában, kiváltképp a Habsburgoké. Ezért kellettek Árpád-házi királyok, hogy ne legyenek turul nemzetség, bár Árpád király sem volt és ő nem alapított dinasztiát, nem indult tőle a királyság.
S azóta is ezért megy ez a mese, ezért hallgatják el a tatárlakai rovásírásos agyagkorongokat, amik a HIVATALOS kormeghatározás szerint 6-8 EZER ÉVESEK. Mert akkor kicsit át kellene írni a történelem könyveket, hogy pl. miért írják azt, hogy a babiloniak, vagy sumerek, vagy egyiptomiak találták azt fel 4-5 ezer éve, mikor ez jóval régebbi. Ezekkel is, mint oly sok más dologgal, nem tud mit kezdeni a mai világrendet kiszolgáló és leképező "történettudomány", ezért nemes egyszerűséggel elhallgatja ezeket a bizonyítékokat, és ismertetőiket kiközösíti a "tudományos" világból.
A közbiztonság szilárdnak nevezett egyeddel meg nem érdemes vitába szállni, mert érvei nincsenek, csak agresszívitása, hangereje és közönségessége van.
László Pichler 2019.10.12 09:58:00
@Közbiztonság Szilárd:
Aki a nevét nem vállalja fel, és úgy gyalázza a másikat a véleményéért, az ugye egy gyáva alak.
Ha még rendőr is emellé mogyorónyi aggyal, hát az már magát is minősíti.
Mindig a teljesen sötétek, a tudatlanok ilyen magabiztosak, ez tény.

De azért okulásodra pár dolog, ami szintén tény.

1. A Képes Krónikát a királyainknak írták, nem a népnek. Egy példányban készült és nem adták ki 50 ezer példányban, hogy mindenki olvashassa. De pont, mert a királynak készült, abban nem lehetett mindenféle ilyen hablatyot leírni, mint amilyeneket te itt összehordtál. Egyrészztazért, mert ha kiderült volna a hazugság, annak gyors és erőszakos következménye lett volna, másrészt, ami sokkal fontosabb, a királyaink pontosan tisztában voltak eredetünkkel. A Turul Nemzetségből valónak hívták magukat, akikben Atilla vére buzog. Ezt még Kölcsey is tudta: "általad nyert szép hazát Bendegúznak vére." Bendegúz atilla apja volt.
2. Azt ugy te is elismered, hogy annyira nem mehetett félre a dolog mondjuk 1000 éven át, hogy kivétel nélkül minden krónika, nemcsak a Képes a hun-magyar, szkíta rokonságot írja le, és még csak egy szó sem hangzik el semmilyen finnugor népről, esetleg uralkodóról, ilyesmi.
3. hvg.hu/tudomany/20170926_magyar_ostortenet_honfoglalas_hunok_avarok_nyelve_magyar
Ezt ha elolvasod, már, ha tudod értelmezni, amit magyarul olvasol, akkor beláthatod, hogy kettőnk közül ki hazudik, és ki a valamilyen kalap.
4. Én nem használok rád olyan közönséges szavakat, mint te rám. Szép, tömör, de irodalmi magyar szavakkal le lehet írni téged, aki olyszigorúan minősítesz másokat, miközben arra sincs alapod, hogy megszólalj, oly mérhetetlen sötétség van a fejecskédben.
Aljadék vagy, söpredék, akit pont a demokrácia szavazati fazeka forrt ki a felszínre és most itt rotyogsz egy ilyen blogon név nélkül, bátran, mocskosan, erőszakosan pöffeszkedve. Pedig ezt a kiforró mocskot a leves tetejéről le szokták kanalazni és kidobni, mert a trágyadombra való.
Ott túrkálj tovább és röfögj, drága sertés barátom, ott a helyed.
Ha kérhetem, ne reagálj, mert most szállok ki ebből a szinvonalát tekintve alantas környezetből, melyet az ilyenek, mint te tesznek fekáliává.