Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Váradi Hegyközi

85 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Ferenc pápa közös imádságra kérte a híveket (Fotó: MTI/EPA) Vatikánváros, 2020. március 25., szerda (MTI) - Irgalmasságot kért az emberiségnek, támaszt a betegeknek, valamint az őket ápolóknak Ferenc pápa azzal a miatyánk imádsággal, melyet szerdán délben mondott el a Vatikánban egyenes nemzetközi…..
Album :Hegyközi Facebook Hegyköztóttelek monográfia.Forrás : Homonnai Gábor Facebook   2019 február 16-án részt vettem az Élesden élő , hegyköztótteleki származású Homonnai Gábor által irt Hegyköztóttelek monográfia kötet bemutatóján,mely a helyi kultúrházban volt megtartva.Váradon élek,a…..
"Láthatják a régi Szent László/Unirii teret,a Bémer/Regele Ferdinand teret,volt Olaszi temetőt/parkot , a Körös partot és egyéb váradi nevezetességeket.Lehet nem mindegyik fotó minőségi,de emléknek jó.Elsősorban a messze élő váradiaknak ajánlom az albumot.A fotókat 2015 február 16-a előtt…..
Sok váradi nem akarta elhinni,hogy a 2014-es szilveszter az utolsó a régi Szent László/Unirii téren.Nagy volt a sikere a tűzijátéknak '..
"Körülbelül két hete értesült arról Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) Bihar megyei elnöke, hogy a megyeszékhelyen épülő Nymphaea élményfürdő (az egykori városi strand) tőszomszédságában lévő Ady-központot lebontották – az előzményekről és a jelenlegi helyzetről számolt be tegnapi…..
Az ebihoreanul helyi lap az egyik cikkében beszámol Nagyvárad városfejlesztési terveiről.A lap szerint 43%-kal kevesebb költségvetésből kell gazdálkodni az előző évihez képest 2016-ban.Mit jelent ez?901,4 millió lejből kell gazdálkodni.Saját költségek 746,6 millió lejből,a fejlesztéseket 151,8…..
"A román vasúthálózat pályafelújítási munkálatai miatt hétfőtől megváltozik a Bukarest-Budapest-Bécs között közlekedő Dacia nemzetközi vonatpár menetrendje és útvonala – közölte a Mávinform vasárnap az MTI-vel.A budapesti Keleti pályaudvarról 22.50 órakor induló Dacia vonat, illetve a Keleti…..
2015 végén átadták a váradiaknak az átalakított Kálvária dombot,melyet sokan Gombaként,vagy Ciupercaként ismernek.A kedvenc kirándulóhelyet alaposan átalakították.Szinte mindegyik fát kivágták.Új fákat ültettek,új sétányokat építettek.Szép lett?Megoszlanak a vélemények. Kilátás a városra…..
Az átadott Szent László/Unirii téren sok váradi sétált este.Nem sok a látnivaló,mert még nincs teljesen átadva. Tavasszal kész lesz az ígéretek szerint.Várjuk meg.Mit láttam január elsején este?Nézzen meg néhány fotót és a videót ' Teljes album megnézhető a…..
2015 február 16-án lezárták Nagyvárad központját, a Szent László/Unirii teret.A buldózerek remek munkát végeztek. Jöttek és neki láttak az átalakításnak.Sok váradi nagy figyelemmel kísérte a munkálatokat,melyet hol lassan,hol gyorsabban végeztek.Volt nagy felfordulás,mert a központon jármű nem…..
   Forrás : digienergy.ro Sokan várták,hogy valamikor megszűnik az Electrica monopol helyzete Romániában.Az első komoly lépést a nagyváradi Teszári Zoltán cége tette meg,mert már nem csak jogi személyeknek szolgáltat olcsó áramot,hanem fizikai személyeknek,vagyis a lakosságnak.A maszol.ro ezt írta…..
Mi történt a Hegyközpályi Községi Napokon ? Tóth Zsigmond cikkeiben részletesen leírta a történteket.Nagyon sokan voltak és nagyon jól szórakoztak , ha röviden összefoglaljuk a lényeget.A Bihari Naplóban megjelent cikkek alapján a következőket olvashatjuk : Hegyközpályi…..
  Esemény dús a 2015-ös nagyváradi Szent László Napokon, mely a nagyváradi várban van megtartva.Kattintson a linkre ' Szent Lászlótól Szent Lászlóig – Nagyváradtól Biharkeresztesig Nemcsak várat hódított, hanem költöztetett is a Szent László Napok Szemétszedéssel…..
Nagyváradon nyomtattak Bibliát,mely a köztudatban váradi Bibliaként lett ismeretes.Ezt olvashatjuk: "I. Rákóczi György erdélyi fejedelem 1638-ban elrendelte Károlyi fordításának revízióját. A javítást főleg Köleséri Sámuel előbb váradi, majd debreceni prédikátor végezte. A…..
Ha érdekli Nagyvárad múltja és jelene,olvassa Farkas László írásait,mert hasznos információkhoz jut.Az alábbi album Farkas László fotóit tartalmazzák,melyek a cikkeiben találhatók.A fotó alatt található a cikk linkje,melyre ha rákattint,olvashatja is. "Megilletődve forgatok…..
Farkas Lászlót ismerheti a Reggeli Újság cikkeiből vagy valamelyik nagyváradi Facebook csoportból.Megjelent a blogja,melyet Kelemen Marika szerkeszt.A bevezetőben a következőket írja : "Hatvanegy éve élek ebben a csodálatos városban, Nagyváradon, ami naponta újat tud mutatni,…..
Fotó : Tóth Zsigmond "A Bihari Református Egyházmegye Presbiteri Szövetsége szombaton, 2015 június 6-án tartotta éves konferenciáját a hegyközkovácsi református templomban, amely Forró László házigazda református lelkipásztor áhítatával vette kezdetét, aki igemagyarázatát…..
Hegyközi blogja Retró 2013 -2014 2015.06.06 15:33:38
Milyen fontosabb események voltak a Bihari Hegyközben 2013 és 2014-ben? Nézzük meg' Fotó : Tóth Zsigmond.Zene : Zene : Ifjabb Mészáros Imre (Athmoss)-Yesterday (Beatles orchestral cover) ..
Békebeli Nagyváradról láthatunk egy videót,melyet az M1 csatorna állított össze.A váradiaknak biztosan nagyon értékes lehet ...  ..
Szavazzon naponta a hegyközcsatári ifj. Mészáros Imre (Athmoss) Father dalára.Ifj. Mészáros Imrét a Partium Rádióból ismerheti.Szavazhat a beat100.com-on 'Minden egyes szavazat számít. Honlap : athmossmusic.com Hangfelvételek : athmossmusic.com Videók : athmossmusic.com  ..
Forrás : Hegyközpályi Paleu Facebook Június 27-28 között rendezik meg a Hegyközpályi Községi Napokat.Fellép Lagzi Lajcsi,Tóth Andi ,Pataky Attila és Dankó Szilvia.Részleteket későbbre ígérnek a szervezők.Az előzetes plakáton még nincs a részletes program. Figyelje…..
Nagyváradi vár panoráma fotón.Forrás : szentlaszlonapok.ro A 2014-es sikeres Szent László Napok után ismét megrendezik 2015 június 25-28 között a Szent László Napokat a nagyváradi várban.Magyarországi sztárvendégek lépnek fel,mint Hooligans ,Földes László - Hobo és Zorán.A…..
Várad hadügyi tanácsa 1714-ben stratégiai megfontolásból – hogy egy esetleges támadó sereg ne találjon a vár közelében védelmet –, a vártól számított 500 lépés távolságra (nagyjából a későbbi Nagyvásár tér nyugati vonaláig) minden házat lebontatott. Ettől a…..
Kevesen tudják még a váradi magyarok közül is azt, hogy a Rulikowski Kázmérról elnevezett városi köztemetőben egy régi, az 1700-as években bezárt temetőből származó sírkövek, obeliszkek, szobrok is találhatók, melyek minden működő demokráciában a műemlékeknek kijáró…..