Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vdavid

164 bejegyzést írt és 72 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok Mindenkik! :)   Ezúttal a Duna-deltából jelentkezünk, ahol nem kis megdöbbenésünkre van kemping, melegvíz, és ami a legdurvább, internet, több helyen is. Amikor ~11 éve itt vóttunk épösapámíkkal, akkor nemhogy internet nem volt, de jobbhíján csak a falu…..
Kopottas Targonca 2012 A blog vége 2012.11.29 02:52:57
Sziasztok! Már sok-sok hónapja akadozik a blog, és amikor írok, akkor is inkább erőfeszítés, mint élvezet, ezért úgy döntöttem, itt kell abbahagyni. Köszönöm a sok lelkesítást mindenkinek, aki lelkesített; köszönöm a fordítást azoknak, akik segítettek fordítani az angol…..
Szeptember végén megjöttünk Cairnsbe, kivettünk egy kis szobát, és dolgozunk meg élünk, mint hal a vízben. Hétvégente bérelünk kocsit és kirándulunk a környéken, pár nap múlva teljes napfogyatkozást fogunk nézni, pont itt lesz felettünk :), decemberben pedig ha addig sikerül…..
vdavid 2012.11.11 12:14:53
vdavid 2012.11.12 08:16:27
Eddig jól megy. Darwinból kezdtünk stoppolni tegnapelőtt, megnéztük Gyuri barátomékat Katherineben, most pedig Daly Watersben vagyunk, ami egy olyan hely, hogy 180 kilométeres körzetben semmi sincs, egy sátorban alszunk, de van áram és 4G-s (aki nem érti: nagyon gyors) internet. Itt…..
vdavid 2012.10.30 13:42:53
Scott-tól tudnám csak megkérdezni, de már törölte a couchsurfing profilját, és nem tudom semmi más kontaktját :( Sorry :( Kérdezősködj, valahol ezen a környéken van: maps.google.com/maps?q=pattaya&hl=en&ll=12.951215,100.889674&spn=0.009849,0.016512&hnear=Pattaya,+Chon+Buri,+Thailand&t=v&z=17
Női suli, 20évestől 50ig mindenféle nők járnak, főzni, masszírozni, illedelmesen viselkedni tanulnak. Sajna még fényképem sincs róla meg semmi, de talán így még érdekesebb is lesz, hogy meg kell érte dolgoznod :) Ha megtaláltad, megoszthatnád itt!
Kopottas Targonca 2012 Ausztrália 2012.09.17 15:49:19
Remekül vagyunk, megérkeztünk a kenguruk földjére, a majd' 1 év rizsfogyasztás végét megünneplendő rengeteg európai ételt belapátoltunk, voltunk vízicsúszdázni és geocache-elni (aki nem tudja, mi az: túrázni), gyönyörűszép helyen lakunk sok új baráttal: A környéken…..
Továbbra is szándékunkban áll behozni az elmúlt 5 hónap lemaradását, viszont ma úgy döntöttem, írok egy rövid helyzetjelentkezést, nehogy valaki azzal jöjjön, hogy az emlékeink mögé bújva elsunnyogjuk a jelenidőt. Először is, a Gili-szigeteken vagyunk, ami Indonéziában van,…..
Kopottas Targonca 2012 Phuket 2012.08.30 07:34:00
Mianmarba tett látogatásunk után egyenesen visszarepültünk Bangkokba, ám az eredeti útvonal helyett (Kambodzsa, Vietnám, Laosz), úgy döntöttünk, Thaiföldön maradunk. Bangkok legturisztikusabb utcája, a Khao San Road mellett laktunk, így nekünk is kijutott az állandó pörgésből…..
Az élménybeszámolók után szeretnénk Titeket megörvendeztetni néhány szép képpel Mianmarból így hétfő reggel. Erre tessék: Az utolsó képért elnézést kérek, nyilván Amanda ötlete volt. ;)..
Anno néhány hónapja Kanchanaburi (Északnyugat-Thaiföld) környékén hagytuk abba a blogolást, tudjátok, ahol a híd volt a Kwai folyó felett. No, innen szeretném ma folytatni, mégpedig egy gyönyörű országgal, ami régebben Burma volt, aztán Mianmar lett belőle. Mianmar ma még…..
Sziasztok megmaradt és új olvasók! :) Feltűnhetett, hogy az elmúlt 5 hónapot szabadságon töltöttem, már ami a blogolást illeti. :) Elnézést mindenkitől, aki a blogból meríti energiáit és szórakozását, valamint köszönöm mindenkinek, aki ezt, és a további cikkek iránti…..
Helló :) Megint rég írtam, mert még mindig dolgozom, és kevés az időm. De most jelentkezem, és röviden megírom a mivant, meg hogy miket fogunk mostanában csinálni. Egyrészt csudajól vagyunk, éldegélünk a kis házunkban még két hétig, amikoris befejezem a búvártanfolyamot,…..
"A jó fiú a Mennybe jut, a rossz fiú Pattayára" - így hirdeti magát Thaiföld egyik leghíresebb, és a legtöbb "világi szórakozását" nyújtó városa, Pattaya - nem véletlenül. A bangkoki reptérről mindössze két órányi buszozásra lévő kis szelet Paradicsom (vagy pokol?)…..
vdavid 2012.01.09 11:20:57
@elkoltozott.: A blog szerintem is felületes - és ezt én se szeretem benne, - de ez azért van, mert gyökér vagyok ahhoz, hogy rendes kulturális mélységet vigyek bele. Such is life.
Gondolkodtál már azon, mennyire különös dolog a világban, hogy rengeteg olyan ember van, aki 2 hétre elmegy Mallorcára nyaralni és ez alatt elkölt annyi pénzt, amennyiből valaki más körbeutazza a világot? Ezt a témakört próbálom most körbejárni, és tippeket adni, hogy ha…..
Na, most már nagyon régóta készülök írni ide a blogra, mert bár kellett nekem ez a kis szünet, mert túl sok időmet vitte el a bloggolás, de nem akarom cserbenhagyni a Drága Olvasókat, továbbra is hasonló részletességgel és gyakorisággal, örömmel és bódottággal, szeretettel…..
Even though not many people read this blog, I made a new design for it. Enjoy! :) ..
Egy téma még kimaradt Srí Lankáról, pedig vicces. Ez pedig a buszos közlekedés. Ami ezen a területen nekem furcsa/meglepő volt: A buszok nagyon durván ráznak. De annyira, hogy például Benjamin nem engedi buszozni az anyukáját, mert 70 évesen ez már nem biztonságos. És milyen…..
Hikkaduwa után még volt kb. 1 hetem Srí Lankán, hogy megnézzek a tengerpartokon kívül valami mást is az országból. Kandy mellett döntöttem, ami nem cukorka, hanem Srí Lanka második legnagyobb városa, Colombotól 120km-re, fenn a hegyekben. Kecskemét méretű (kb. 100.000 fő), nagy…..
Srí Lankáról nagyjából fogalmam sem volt, amikor kitaláltam, hogy megnézem. Az tudtam, hogy valahol Dél-Indiában leszek, Srí Lanka meg közel van oda, szóval miért is ne mennék. Annyi rémlett, hogy ez egy kis sziget, ahol polgárháború van vagy mi, és valószínűleg valami hasonló…..
Ha érdekel, miféle dolgok vannak a táskámban, ha hasonló útra készülsz, vagy ismersz valakit, aki hasonló útra készül, mint mi, akkor nézd meg a mountexes "Mocsári teve" blogomra az imént kikerült pakolós cikkemet. További kalandokkal pedig ma délután, illetve az…..
vdavid 2011.12.25 15:40:13
@Ahmet: Köszi, átírtam a komentedet a mountexes cikkhez is
Ezt még muszáj megosztanom veletek, veriveri important. Sajnos csak angolul van, de talán nyelvtudás nélkül is élvezhető, a képek magukért beszélnek. Akinek ellenérzése van a metódussal szemben, annak figyelmébe ajánlom az egyik kommentet a videó alatt: "If you fell in a pile…..
El bizony. És ott valószínűleg nem lesz internetünk, úgyhogy a következő cikk valahogy péntek táján jön, Kambodzsából. Puszi-pacsi :) Érdekesség: amit mi Myanmarnak hívunk, az Amerikában, Angliában, Franciaországban és Kanadában hivatalosan "Burma". Úgyhogy bár én…..
Bangaloreban mindenki azt mondta, Chennai nagyon unalmas és sz*r város, minek megyek oda egyáltalán. Hát, Bangalorehoz képest valószínűleg minden indiai város unalmas, legalábbis ha a bulik mennyisége a mérvadó. Valószínűleg Chennai is. Én csak egy éjszakát töltöttem ott,…..
Bangalore (vagy "Bengalaru") jó hely. És Indián belül egészen különleges. Hosszú idő után itt találkoztam először például a "járda" koncepciójával. Én lepődtem meg a legjobban azon, hogy meglepődtem, hogy járda van az út szélén. Akkor jöttem rá, hogy…..
Átalakítottam a cuccokat a blogon, most már a bal oldalon is vannak Dolgok, nem csak a jobb oldalon. Majd lájkoljátok, vagy valami. Holnap megyünk Amandával olyan elefántokat nézni, amiknek van fejük is. Nem úgy, mint ennek itt: ..
Kopottas Targonca 2012 India 2011.11.23 08:19:00
Szeretnénk Judittal együtt küldeni ezt a képet mindenkinek, aki segített nekünk lelkileg, tanáccsal, fuvarral, szállással, anyagilag, kajával, lelkesedéssel, blogfordítással, és/vagy egyébbel, hogy eljussunk idáig. Egy falat montázs a díjátadóról: Ezt a képet pedig annak a…..
vdavid 2011.11.25 19:16:51