Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SHJ

10 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hosszabb ideje nem írtam. Sok dolog történt, foghatnám tehát arra is, hogy nem értem rá, valójában azonban amiatt húztam az időt, amiért eleve el sem akartam kezdeni ezt az egészet: vagy nem fognak hinni nekem, vagy éppen túl komolyan vesznek. Nos, mindkettő megtörtént. Egyre…..
Koboldok Sashalmon 9. rész - Anyus 2015.07.29 18:30:39
Eltelt már több mint egy hét. Megváltozott minden. Tudom, hogy meséltem már hasonló érzésről, de ez most tényleg más. Egészen fura érzés tudni, hogy időnként miért tűnnek el fél pár zoknik. Miért kong a járólapok közül néhány, miközben a mellettük lévő nem. Mi okozza…..
Reggel kótyagos fejjel ébredtem. A torkom száraz volt, a gondolatok, mint a szappan a kézből a víz alatt, csúsztak ki az agyamból. Van barátom, aki úgy mondja ezt: nem tudtam, mi van. A szokásosnál jóval nagyobb energiámba telt odatenni a kávét (néhány évnyi hűtlenség után…..
  Csodálatos lett volna ez a nap is. Biciklivel mentem dolgozni, most először. Bár valamivel kevesebbre tippeltem, nagyjából ötven perc tőlünk beérni. De ez ötven boldog és gondtalan perc, olyan, amilyet gyerekként éltem át suliba menet (én, bár fura lehet, szerettem suliba…..
Tegnap este bográcsoztunk. Lecsót csináltunk kolbásszal, szalonnával, sok hagymával, igazán fitnessre sikerült. Tudtam is enni, lassan talán elmúlik az a kis fertőzés, ami miatt egyrészt napok óta émelygek és ráz a hideg, másrészt mindenféle fura lázálmom is volt. Nem…..
A csarnok sötét és üres volt, leszámítva négy vagy öt, engem bámuló, a fentiekhez igen hasonló, de vénségesen vén kis szerzetet... Egy asztal körül ültek. Az asztalon régi fém gyertyatartó, a gyertyák még füstöltek, mellettük koppantó pihent. Valószínűleg az érkezésem…..
Napokkal később is összeszorult a gyomrom, ha az a képtelenség (mert annak kellett lennie) eszembe jutott, amit azon az estén láttam. Olyan nincs. Ilyesmi nem létezik, csak a könyvekben és filmekben. Egyébként szépen telt az életünk. Párom kisebbik fia nagyjából egy éve kapott…..
Bár a ház elég nagy, a kedvenc helyünk mégis a hátsó terasz lett. A két roskatag asztal, a nappaliból kicipelt, beltérinek tervezett székek, a gyertyák és a legális dohányzás valamiért iszonyú vonzó. De az is lehet, hogy az Astoriánál sosem tapasztalt csend és esti lehülés…..
Szombat volt, amikor beköltöztünk. Utánfutót béreltünk, azzal hordtuk ide a bútorokat, ruhákat, könyveket és minden egyéb lomot, amit  két felnőtt és három kamasz az évek során összegyűjtött. Kibéreltük a házat még az előző héten, és végre birtokba is vettük.…..
SHJ 2015.07.03 23:53:40
@tettike: a második részben már valamivel több is koderül, de türelem...
Veszekedtünk. Azt mondják, a legjobb házban is megesik, engem mégis nagyon megvisel. Nehéz megszokni, hogy akit szeretsz és akivel le akarod élni az életed, néhány perc alatt az ellenségeddé válik és olyan dolgokat vágtok egymás fejéhez, amilyeneket még idegeneknek sem szívesen…..