Regisztráció Blogot indítok
Adatok
spacc

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Mecsek hegység nyugati részén, a homokköves típusba sorolt mecseki uránérc-lelőhelyen 1953-ban indult meg az uránérc-kutatás. A kutatások és bányabeli feltárások megteremtették és megalapozottá tették a Minisztertanács 061/1955 sz. határozata alapján 1955. július 1-jei…..
spacc 2014.03.31 19:39:29
Kedves Brix!

Azt írod, hogy "Most is hasonló a helyzet: az oroszok nyakunkba varrtak egy 3000 milliárdos kölcsönt, Paks megépítésére, aminek kb 3000 milliárd ft lesz a kamata mire kifizetjük, és még kb 2x 1000 milliárd forint kiegészítő beruházást igényel"
Ki vart a nyakunkba mit? Még a végén az lesz, hogy az úgy történt, hogy oldalunkba bökött AK szaporapuska hatására írtuk alá (fausztuszt írtuk! Ovi írta alá) a szerződést.
Ez skandalum, egész Európa rajtunk röhög, hogy lehet egy nép ilyen debil.

Na, akkor egy ki kitekintés hogy miért is röhelyes a dolog. Tudod a 2000-es évek elején nagyon meglódult a változtathanék vágya nyugateurópa országaiban. És ennek az lett az eredménye, hogy 2006-ra aláírtak egy szerződést az emberiség eddígi legnagyobb válalkozására. Az aláírók: Az EU, Svájc, Oroszország, Japán. A priject neve: ITER (International Thermonuclear Experimental Reactor) Na ennek nézz utána, googliba bepötyögöd, és még magyar vikipédiaoldalt is találsz. A program első lépcsője 2006-2030 ig tart és 6 ezer Milliárd € a költsége, amit már bőszen költenek is a résztvevők.
Ez ugye azt jelenti, hogy 2050 táján már működő példányt kell produkálni, költőisebben mondva akkorra kell lehoznunk a napot a földre. És ez azt is jelent, hogy a 2030-ra tervezett paks 2 - aminem a megtérölését 60 évre prognosztizálta szép vezetőnk, biza ennek a 60 évnek csopán a harmadát fogja működéssel tölteni, mivel ha beindul az ITER, akkor a jelenlegi áramár drasztikusan le fog esni. Na mindegy Hát ebbe kalauzolt bele bennünket szép és bölcs vezetőnk.
spacc 2014.05.05 20:19:57
@belekotty: ....csupa, csupa negatív kisugárzás.... de azért nem kéne temetni, van még idő, ami köztudottan nekünk dolgozik, lám a mai hír pont az egyik általad említett problémát érinti: sg.hu/cikkek/105091/fraktal-meglepetes-a-naptol (pedig még csak egy hónap telt el..)
Nem tudom, mennyi információt kapartál össze, de azért elgondolkodtató, hogy már 2006-ban az EU+Svájc + Oroszország és Japán az ITER első ütemére 6000 Milliárd € költségvetést tervezett be. (ez több mint 600 db. Paks2 költségvetés) Feltételezem, nem a levegőbe szórják a pénzt, viszont nagy a valószinüsége annak, hogy valamit még nem kötöttek az orrunkra...

Én nem itt látom az igazi problémát, hanem ott, hogy hogy oldják meg a kamra falainak a sugárzó hőtől (kb. 10 Millió Celsius fok) való védelmét.