Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MTSamu

59 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ismétlés a tudás anyja, sok-sok ismétlés az IZOMTÖMEG anyja... úgyhogy ismételjük át még egyszer, hogy mi is a guggolás. „A guggolás lényege, hogy a csípő-, térd- és bokaízületekben létrejövő mozgások segítségével ereszkedünk és emelkedünk. Az ezekben az ízületekben létrejövő mozgások mértéke a…..
Ahogy az ismert mondás tartja, ismétlés a tudás anyja… sok-sok ismétlés meg az IZOMTÖMEG anyja. Ennek szellemében ismételjük is át az előző cikkből tanultakat, hogy mi is a guggolás. "A guggolás lényege, hogy a csípő-, térd- és bokaízületekben létrejövő mozgások segítségével ereszkedünk és…..
MTSamu 2018.08.21 06:52:16
@ectr: ah, köszönöm, erre az apróságra még senki nem hívta fel a figyelmem, hogy értékes info!
MTSamu 2018.08.21 06:53:58
@Brix: köszönöm a kiegészítést!
A guggolás jó, a guggolás ÁSZ, a guggolás maga a szeretet és az élet értelme. Sajnálatos módon nagyon félreértett testgyakorlat is egyben, éppen ezért szeretnék egy cikksorozatot annak szentelni, hogy röviden kielemezhessük közösen ezeket a tévhiteket. Vagyis én kielemzem, Te meg jól elolvasod és…..
MTSamu 2018.08.13 12:46:35
@corto maltese: nem, szimplan csak ket kulonbozo modon terhelt gyakorlattal szemleltettem, hogy a mozgas valtozik annak fuggvenyeben, hogy hogyan befolyasoljuk a rendszer (test, vegtagok helyete, kulso terheles) tomegkozeppontjanak elhelyezkedeset.

Nem, maradok a ketlabas guggolas mitoszainal, peldaul, hogy milyen melyre erdemes, illetve a "guggolj ugy, mint egy csecsemo" temakorei.
MTSamu 2018.08.14 10:22:04
@hopp11: ha jol guggolsz, akkor nem kell, hogy bajt okozzon. Elvegre egy egeszseges, atlagos ember tobbszor guggol le egy nap soran, hogy felvegyen dolgokat.
Mozogj-Tanulj-Szeress Mozdulj már! 2018.01.21 19:51:28
Itt vagyunk 2018-ban, és még mindig nem írtam semelyik oldalamra arról, hogy milyen is volt a 2017 számomra, és mit várok 2018-tól. Úgy érzem 2-3 héttel már le vagyok maradva erről a vonatról, így most csak a legújabb fejleményeket említeném meg: az új év határán Budapestre költöztem, megnéztem…..
Aki ismer engem az tudja, hogy szeretem a vállalhatatlan szóvicceket. Sokat gondolkodtam azon, hogy bevállaljak e itt most néhányat kezdésnek, de nem akarom, hogy depresszióba kerülj a hülye humoromtól, hiszen sokkal inkább eleválni szeretném a hangulatod. Még a végén bezárkózol magadba és nehéz…..
MTSamu 2017.07.18 06:56:01
@BüdösBohóc: nagyon hálás is vagyok, hogy nem maradtál sokáig... elég félelmetes fejed van, kényelmetlenül érezném magam :O
MTSamu 2017.07.18 09:07:51
@LúzerMan: örülök, hogy ha hasznosnak tartod, szívesen fogadom majd a tapasztalataidat, hogy ha megpróbálod őket. Szép napot!
MTSamu 2017.07.19 14:47:34
@Szántó Gábor: Köszönöm, örülök, hogy ha hasznosnak találod.
Az nekem is sokáig kimaradt, aztán egy külföldi cikkben olvastam róla és egyből ki is próbáltam.Azt vettem észre, hogy ezzel a kis extrával sok kezdő könnyebben meg tudja tartani a szükséges formát és feszességet, mintha csak annyit mondanék neki, hogy "szorítsd a feneked".
Gyúrjunk. Funkcionálisan... bármit is jelentsen ez így önmagában, de legalább használtam egy divatos kifejezést és még mindig olvasod, amit írok. ÁSZ vagy! Egyik kedvenc módszerem, amivel a tanítványaimat kínzom támogatom izomtömeg növelésükben egy úgynevezett "fordított kiégető szuperszett". Itt…..
Ha visszagondolok az első alkalomra, még most is beleremegek egy kicsit. Nagy határozottan vetettem bele magam a mélyébe, de egy kicsit bizonytalan voltam, nehogy hamar besüljek. De végül is sikerrel jártam, igaz 18 évesen de végre magaménak tudhattam életem első fekvőtámasz karhajlítás-nyújtásait.…..
Bármilyen menő hely is a mi kis garázsgyúrmáldánk, az ErőBarlang, mégiscsak egy autó garázs, amit szarul kevésbé jól szigeteltek le. Miért is lényeg ez? Mert felénk az új év mindig „jujjbasszuslefagyamindenemis” hideggel köszön be, így bizonyos hőmérséklet alatt pihentetjük a Barlangban edzést. Az…..
MTSamu 2017.06.21 11:33:56
@aszfaltparaszt: ha nem ismered Dan John-t, akitől az idézet származik, akkor pótold a hiányosságot, és csak utána gyere vissza trollkodni.

Szép napot!
Előző bejegyzésemben arról írtam, hogy egy kicsit a "tömegelésre" feküdnék rá 4-6 hétig (attól függően hogyan bírom), és mivel majdnem kétszer annyi idő telt el a bejegyzés közzététele óta így csak ideje már beszámolót tartanom. A "tömegelés" eredménye, tapasztalatai Az edzéstervet előző…..
Szégyenlem magam, nem adtam sok hírt magamról mostanában, pedig a blog mégiscsak a saját kis gondolatgyűjteményem. Az Erőbarlang oldalát igyekszem a lehető legjobban vezetni, sokat kísérletezek, hogy hogyan tálaljam a tartalmat, sokat foglalkozok egyszerű kép- és videószerkesztéssel mostanság...…..
Ebben a rendezetten kesze-kusza eszmefuttatásban azon meditálnék egy kicsit, hogy a hétköznapi ember, aki csak a saját örömére, és egészségének ápolásáért sportol, az miért is ne éljen szigorú, „korlátozó” életvitelt. Mivel ez egy szinkronblog bejegyzés, olvasd el kérlek a többiek gondolatmenetét…..
Gyorsan eltelt az idei év is és annak ellenére, hogy a vége felé egyre kevesebbet írtam ide, azért zajlott/zajlik az élet. Egy rövidke összefoglalás keretein belül felidézném az év eseményeit, és előre is izgulok, reménykedek, hogy a következő év még produktívabb és…..
Idő kérdése volt csupán, hogy mikor valósul meg, de ennek is eljött az ideje. Ez a poszt az első ezen a blogon, ami Zsolti cimborám által szervezett szinkronblog bejegyzések közé tartozik. A tárgy a "bukás" elég tágan értelmezhető témaköre. Olvasd el az ő véleményüket is:…..
Nagyon rég írtam már ide, Zsolti cimborám is megjegyezte ezt, úgyhogy tényleg itt az ideje, hogy hírt adjak magamról. Ez a blog nem azzal a céllal jött létre, hogy edzéstanácsokat osztogassak, de egy kellemes elfoglaltság az is, hogy az edzéstapasztalataimat és a frissen szerzett…..
MTSamu 2015.10.23 07:16:25
@Zsuzsanna Maurer: Sajnos vakon és ismeretlenben nem nagyon tudok tanácsolni. Egy megbízható gyógytornász/ortopéd orvos véleményét kikérném a terhelhetőségről/erősítésről a problémás területtel kapcsolatban, és aszerint választanék a lehetőségek közül.
Végre összejött, igaz harmadik próbálkozásra, de összejött. Előző két alkalommal a lámpalázam visszatartott, de ez már nem akadályoz többé, így elmentem a Fegyencedzés facebook csoport országos találkozójára. Félretéve az edzés iránti fanatizmusomat, már csak azért is…..
Szeretem a minimalizmust, és ez az edzéseimben sincs másképp. Minek bonyolítsam túl a dolgokat, amikor néhány jól megválasztott gyakorlat segítségével is a legjobbat hozhatom ki magamból, és ugyanúgy sikeresen haladhatok a céljaim felé. Dan John nagyon sokat hangoztatja a "bang for…..
Helyzetjelentek, mert nem tettem eme fergeteges cselekedetet rengeteg hete. Nem, nem változtam kecskévé, csak fáradt a humorom, és minden vér a lábaimban van az egy órával ezelőtti guggolások miatt.Nos, mi is a helyzet felém? Dolgozgatok, olvasgatok, és keményen edzek, haladok a…..
Köszönöm, hogy velem vagytok, szeretlek Titeket! :) ..
Fantasztikus hétvégét zártam, ugyanis tovább bővíthettem ismereteimet a mozgás világában. Vasárnap délután a Vasimádó Kettlebell és Funkcionális Edzőteremben került megrendezésre egy kisebb mozgolódós szeminárium, ahol is a Queda de rins - QDR, azaz magyarul a vesetámasz…..
Igen, ennyi volt, vége, köszönöm szépen, viszlát! Öt és fél év után, csúszás nélkül magam mögött tudhatom az egyetemet, úgyhogy papíron MSc villamosmérnök lettem. Az már más kérdés, hogy a szaktudásom mikor érik be annyira, hogy ténylegesen kiérdemeljem a mérnök…..
Mitől leszek a legerősebb? Saját testsúlyos edzés, esetleg kettlebell, vagy talán sziklakövek emelésétől, netán ha súlyemeléssel foglalkozok, vagy csak szimplán gyúrjak? Valamint melyiktől lesz a legesztétikusabb a testem? Miért ragadunk le folyton ugyanannál a két kérdésnél?…..
Mozogj-Tanulj-Szeress Időtlen idő 2014.12.16 22:43:02
Mostanában a határidők szorításában élek, mind egyetemi és mind munkahelyi kötelességek miatt, mégis az elmúlt időben egyre nyugodtabbnak érzem magam, a határidők közeledésének ellenére is. Úgy érzem néhány dolgot most kezdek igazán megemészteni, és ez a fokozódó…..
Itt a "tél", hideg van, kevesebb a kinti program, így több szempontból is jó ez az időszak arra, hogy "gyarapítsam" magam. Továbbra is megállás nélkül edzek (de erről majd csak tavasszal leghamarabb), sokat olvasok, tanulok és igyekszem a megszerzett tudást alkalmazni, és…..
Rég írtam már ide, elnézést is kérek érte de sűrű volt az életem a suli-munka-edzés trióval, mostanában sikerült csak levegőhöz jutnom. Mindez persze nem jelenti azt, hogy nem munkálkodtam azon, hogy a lehető legjobb formámban legyek, és a legerősebb énemet hozzam ki…..
Ez is megtörtént, igaz 25 évet váratott magára, de megtörtént. Versenyzésre adtam a fejem, ezen az októberi vasárnapon, ahol is igazán sok tapasztalattal lettem gazdagabb. De azért most megjegyzem, hogy elég szarul szerepeltem :D Csupán emlékérem, de számomra ez az…..