Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Solyad

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az új Mt. szabályai néhány kivételtől eltekintve 2012. július 1. napjával léptek hatályba, és alapvetően rajzolták át a munkavállalók és a munkáltatók jogait és kötelezettségeit, valamint kockázat átcsoportosítást is végeztek a felek között. Alapelvként fogadható el,…..
Solyad 2014.03.28 15:09:26
Kedves Ádám!

10,5 állok jelenlegi munkáltatóm alkalmazásában. Két gyermekem van egy 5 és egy majdnem 3 éves.
Tavaly januárban kaptam egy üzenetet, hogy ha akarok most vissza tudok menni a céghez. Eredetileg úgy terveztem, hogy 2013 májusában mikor a kicsi betölti a 2. életévét szeretnék dolgozni, mert onnantól tudtam hogy van helye a bölcsődében. Azonban a munkáltatói üzenet után megkerestem a bölcsődet, ahol biztosították volna helyet. Másnap ezt jeleztem a munkáltatóm felé, de akkor már azt a választ kaptam hogy nem tudnak velem kalkulálni a szabadságaim miatt. Akkor 61 napom volt összegyűlve. (nekik 01.15-el kellett volna az ember). Ezek után 2013 áprilisában írásban jeleztem a munkáltatóm felé hogy a szabadságnapjaimat kivéve szeretnék szeptember 1.-jétől munkába állni. Erre azóta sem került sor. Folyamatos megkereséseim ellenére sem történt semmi, így augusztus közepén, hogy a jogviszonyom folytatólagos maradjon megigényeltem a GYES-t. Sajnos több ízben nem tudtam a munkáltató képviselőivel - a HR személyzettel konzultálni, végül a válasz az volt, hogy azért nem kerestek mert jelenleg nincs hely az osztályomon, és nem találtak számomra másik pozíciót.
2014.05.14-én gyermekem betölti a 3. évet. Idei év folyamán is többször jeleztem hogy szeretnék visszatérni dolgozni, de a válasz a mai napig annyi hogy nincs nyitott pozíció az osztályomon és jelenleg nincs más munkakör ahol alkalmazni tudnának. Arról azonban nem nyilatkoznak, hogy mi lesz május 14.-e után.
Mivel a munkakörömet betöltötték, és szabad hely nincs az osztályomon, illetve nem találnak (vagy nem akarnak) számomra helyet, ez esetben felmondhat-e a munkáltató?
Amennyiben felmond, úgy azt megteheti a gyermek 3. életévét követő napon vagy csak a "bent lévő" szabadságok kivétele után? Amennyiben a munkáltató felmond mire hivatkozhat esetemben a felmondásban?
Továbbá arra szeretnék választ kapni, ha januárban hivatalosan jeleztem, hogy GYES mellett szeretnék dolgozni, de ők nem vettek vissza az eredeti munkakörömbe, és nem találtak máshol sem helyet - járna-e részemre munkavégzés nélkül távolléti díj? A napokban olvastam egy blogban, de nem tudom, hogy a jogszabály él-e még.

Válaszát előre is köszönöm
Solyad