Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Blog felhasználó

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Michael Ignatieff, a Kanadai Liberális Párt egykori vezetője, a CEU rektora 2016 januárjában ezt mondta: "A San Bernardinó-i és a párizsi terrortámadás miatt minden ország egyszerűen lezárja a határát és ez katasztrófa. […] emberek milliói égnek a vágytól, hogy a fáradt, öreg Európába jöjjenek, mert…..
Blog felhasználó 2017.04.24 08:54:42
@Serény Vélemény: amit leírtam, az természetesen ez én személyes véleményem, azt gondoltam, ez evidens. :) Magyar vagyok és keresztény, a Hit Gyülekezete elkötelezett tagja. Az én véleményem tehát egy kis részben magyar keresztények véleménye is - miközben tudom, hogy sokan máshogy vélekednek, és nincs is ebből probléma. Azt javaslom, hogy beszélgess a kérdésről a környezetedben - szerintem ahány hívővel beszélsz, annyiféle véleménnyel fogsz találkozni. :)

Véleményem szerint Magyarországon igenis komoly probléma van, és bármennyire is támogatom a kormány egyes lépéseit, mégis, minimum ugyanolyan mértékben aggasztanak egyes más lépései. Persze nem mintha sok elfogadható alternatívát látnék a jelenlegi politikai palettán...
Blog felhasználó 2017.04.24 16:48:41
@Abdias:

"Én is így vagyok ezzel, de ez nem okoz bennem lelkiismeretfurdalást, mert tanulmányozom Isten Igéjét, és tudom, lesz ez ennél még rosszabb is! Ha már most aggódsz, mit fogsz akkor tenni?"

Ezzel őszintén szólva ebben a formában nem teljesen tudok azonosulni. Tisztában vagyok azzal, hogy lesz egy eszkatologikus periódus, amikor "lesz ez ennél még rosszabb is" ahogy írod, azonban szerintem nem szerencsés ebből kiindulva értelmezni olyan kérdéseket, amelyek rövid/középtávú kifutásúak. Az "aggaszt" szót is a "törödés" értelmében írtam, nem a "Ne aggódjatok..." bibliai felhívás látványos megsértése volt a célom :). Igenis, keresztényként érdemes azzal foglalkozni, hogy Magyarországon a közélet tiszta legyen, jogbiztonság legyen és kiszámítható módon, érdemek mentén lehessen érvényesülni. Ez a közösségem és családom érdeke, valamint a személyes érdekem is.

"Az emberek képtelenek megérteni azt, hogy hogy lehet az, hogy a menekültkérdéssel kapcsolatban egyet tudunk érteni a kormány álláspontjával, más dologban pedig kritikus szemmel nézzük őket."

Ez szerintem érthető, nekem ezzel nem is volt problémám. Én számos egyéb pontot is találok, ahol egyet tudok érteni a kormánnyal a menekültkérdésen túl is (pl. bizonyos családpolitikai kérdések). Az észrevételem arra a konkrét problémára kívánt rávilágítani, hogy mivel a Vigyázó! blog korábban valamilyen megfontolások mentén egy bizonyos módon pozicionálva lett, az olvasók egy része úgy értheti, hogy ami itt megjelenik, az tulajdonképpen a Hit Gyülekezete mondanivalója a témában. Ez nyilvánvalóan nem így van (lásd a konkrét ügy kapcsán pl. Hack Péter véleménye, vagy a Hetek - amely szintén gyülekezeti lap - árnyalt, kiegyensúlyozott álláspontja). Ezért nem érthető számomra, hogy CEU ügyben a blog miért pont ezt az egyetlen tényt akarta kiemelni megfelelő kontextus nélkül, majd szűk két héten keresztül otthagyni mint vezető bejegyzés, miközben az ügy komplexebb annál, mint hogy ez legyen az üzenetünk.
Németh Sándorék “nyilván vetélytársat látnak” a Felházban – írta múlt heti címlapsztorijában a Heti Válasz. Ezt feltételezte a HVG cikke is, amely szerint “feltűnő volt a vehemencia, ahogy az egyházként elismert, jó két évtizede az intézményesülés útjára lépett Hit Gyülekezete körében reagáltak…..
Anyák napján számoltunk be arról a tiltakozó levélről, amelyet egy fiatal édesanya írt a Nemzeti Médiahatósághoz a Viasat meztelen reality sorozatát népszerűsítő köztéri reklámkampány leállítását kérve. A nyílt levéllel párhuzamosan petíciós kampány is indult, amelyet egyetlen nap alatt több mint…..
"Az elmúlt napokban megjelent számos cikkel, véleménynyilvánítással és nyilatkozattal kapcsolatban ezúton leszögezzük, hogy kizárólag azt tekintjük hiteles Felház-álláspontnak, ami az alkalomsorozat három főszervezőjének együttes álláspontjaként vagy valamely hivatalos felületen jelenik meg. Minden…..
Több mint ezer olvasói visszajelzést kaptunk a Felház mozgalomról megjelent írásunkra. Köszönjük mindenkinek, hogy megosztotta gondolatait, véleményét. A reakciók Facebook-oldalunkon és az eredeti cikk alatt olvashatók. Az alábbi nyílt levelet tartalma és terjedelme miatt külön posztban közöljük, de…..
Blog felhasználó 2016.04.23 16:28:46
Őszintén szólva nem túl világos, hogy a vs.hu-nak nyilatkozó Ádám kicsoda, és mennyire autentikusan beszél a Felház nevében. Ő a trió része, vagy pedig egy véletlenszerűen megszólított fiatal, aki pont ott volt? Egyáltalán ki a vezetője az egésznek - a beharangozó videón szereplő trió? Ők tudnának autentikusan nyilatkozni a célokról? Vagy nincs világos cél, csak az, hogy Isten munkálkodjon, ahogyan akar?

Azt lehet tudni, hogy kik szolgáltak az egybegyűltek felé, és kik vezették a zenei szolgálatot a csütörtöki összejövetelen? Ebből talán lehet következtetni arra, hogy a szervezők kiket tartanak mérvadónak. Vagy azt kell nézni, hogy a trió melyik egyházhoz tartozik? Ha jól értem, ez a Golgota közösség?

Ha ez egy karizmatikus imaalkalom, akkor ki szokta az egészet moderálni? Vagy ilyen nincs, hanem mindenki szabadon azt tesz, amire a szíve indítja (mert ha jól értem, önkéntesek imádkoztak másokért)? Ha valaki feláll és elkezd prófétálni vagy igét hirdetni mert "ilyen vezetést" érez, akkor ezt vének vagy valamiféle legitimnek tekintett vezetőség hiányában ki fogja felügyelni - vagy akármi elhangozhat, még nyilvánvaló marhaságok is? :)

A Vigyázó nyílt levél írója, Semsei László kicsoda, és milyen minőségben ír nyílt levelet? :) Lehet, hogy ez mindenkinek világos, csak nekem nem - a neten nulla infót találtam róla. Ő ott volt, vagy pedig a vs.hu "unknown" Ádámmal készített riportjára kell támaszkodnunk, mint hiteles információforrás?

Elnézést a kérdésözönért, nem akartam senki felé rosszindulatú lenni, csak érzékeltetni akarom, hogy elég sok nyitott dolog van az egész üggyel kapcsolatban. Biztosan meglátjuk majd a Felház eredményét és hogy jól vagy rosszul sül el a dolog, de mivel itt fiatal hívők életéről van szó, én jobban örülnék annak, ha több válasz lenne!
Blog felhasználó 2016.04.23 21:32:54
@emtévé: Hoppá, igazad van, csak a cikk címet nem néztem, hogy ez egy olvasói levél. Azt hittem, hogy Semsei László valamilyen egyházi tekintély, akinek a véleménye emiatt kiemelten kezelendő.

Tovább gondolkoztam azon, hogy miért említenék a Hit Gyülekezetét a történelmi egyházakkal egy lapon, ahol nem értik meg, "amit a huszonéves hívők követelnek maguknak". Azt gondolom, hogy nem a szabad és karizmatikus istentiszteleti formát hiányolják, hiszen ez megvan. Attól tartok, hogy inkább azzal van probléma, hogy a Hit Gyülekezetében tradicionális módon feszes erkölcsi rendet várnak el a hívőktől, az igehirdetések is elég határozottak ezen a területen. Ez lehet, hogy nem túlzottan passzol a "hipszter feeling"-hez, azonban ez egy olyan terület, ahol nem lenne szabad kompromisszumot kötni, fel kell vállalni a "népszerűtlenséget".
Katolikus, református és kisebb egyházakhoz tartozó egyetemista fiatalokat célzott meg a néhány hónapja “Felház” néven indult kezdeményezés, amelynek legfrissebb videójára – amelyben Orbán Gáspár is megszólal – a média is felfigyelt. A sajtóérdeklődés érthetően a miniszterelnök fiának szólt, de a…..
Blog felhasználó 2016.04.21 10:18:05
@Specht József: Egyetértek ezzel. Szerintem a cikk lényegi meglátásai helyesek, de a stílusa kontraproduktív, mert ahelyett, hogy rávezetné a hallgatót arra, hogy mi is a probléma az egésszel, egyfajta fura sértődött hangneme van, ami ellenérzést szül azokban, akik egyébként értenék, hogy mi a helyzet.

Remélem, lesz majd egy rendes elemzés az egész dologról, annak hátteréről és arról, hogy a Vigyázó mit javasol, hogyan érdemes az ilyen jelenségekhez viszonyulnia azoknak, akik egy stabil és jól működő közösség kiszámítható és hasznos tagjaként szeretnék a hitüket megélni, nem pedig önjáró módon!