Regisztráció Blogot indítok
Adatok
az abádszalóki hős

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ingatlanbérlés és -vásárlás hosszú évek óta neuralgikus pont Európában. A londoni, berlini helyzetről már sok szó esett, most azonban egy olyan helyre látogatunk el Tucano segítségével, ahol ritkábban járunk. Pedig Lisszabon is rengeteget változott az elmúlt években, ami az ingatlanpiacot illeti…..
az abádszalóki hős 2019.11.07 11:03:56
@isssti: „Megfelelő szabályozással könnyen rá lehetne kényszeríteni a renitens rövidtávú bérbeadókat a megfelelő normák betartására (végső soron akár eltiltani őket! -ehhez elég egy normális lakóközösség és egy jó közös képviselő..).”

Mondj egy példát, légy szíves. A régi (saját) lakásomból egy, a fejem fölötti airbnb lakás (illetve annak lakói) miatt kellett elköltöznöm, mert kezdett elegem lenni a folyamatos zajból, őrült bulikból. A gyerek hajnalban sírva ébredt arra, hogy felettünk dübörögnek meg tárgyakat borogatnak. Írtam a tulajnak, kb leszarta (ki is tettem a levelet a lépcsőházba, hadd olvassa mindenki) Írtam a tulajnak a postaládájába, semmi válasz. Írtam a közös képviselőnek. Szerinted még mit lehetne csinálni? Mindenki azzal jön, hogy a ‘tulajnak van engedélye’ – jah, csak nekem van kb nulla jogom a normális életre…
    Tudtam én, csak nem sejtettem. Illetve már elfelejtettem. Pedig tapasztalatlannak igazán nem vagyok mondható. Ketteském, aki lassan kiédemli a haza bölcse 2. címet például három (!) éven (!) át nem volt hajlandó húsz percnél többet (!) aludni. Ez sajnos nem vicc. És ha anya felbassza az…..
Állat zenék, sok nevetés, szex, mi az élet értelme, megmondjuk a tutit. Egy férfi két csajjal egyszerre csinálta: Galamb barátunk a Rádió Bézsben készített velünk nagyon nagyinterjút melynek itt első része és aztán a második része. Ne a gyerek előtt, mert ez tényleg 18+...
Biztos veled is van olyan, hogy éjszaka Róla álmodsz, és utána kóvályogva szorongatod reggeli teád, bámulsz magad elé, már ébren vagy, de még az álomban, nem érted, hogy normális életedbe hogy került megint Ő, akivel leszámoltál, végeztél, elgyászoltad, csak ténferegsz, közben csinálod a rendes,…..
Nem az baszta fel az agyam, hogy Kötter Tamásnak megjelent három sikeres könyve, hogy írás mellett sztárügyvéd, hogy Armaniban veret a Porshe-jában – hidegen hagynak a kocsik, telefonok, öltönyök, asztalfoglalások -, hogy újságoknak nyilatkozik – egyébként legutóbb okosat –, de még csak nem is az…..
az abádszalóki hős 2017.06.21 13:14:19
Lassabban baby! Anya megint 2017.06.17 08:34:07
  Egy rendes kislány nem kiabál, nézz a tükörbe, csúnya vagy így dühösen.Egy rendes kislány nem szívja az orrát,és ne grimaszolj, mert úgy maradsz.Egy rendes kislány nem farigcsál botot,hanem összesöpri a forgácsot apa után,egy rendes lány nem csámpázikkifelé fordítsd a cipőd orrát, egy rendes lány…..
az abádszalóki hős 2017.06.18 13:12:03
A "Gyerekkel vagyok" blogot sokszor maguk az olvasók írják. Most ezt a kérdésekkel teli levelet osztom meg Veletek Kingától, aki egyelőre nagynéniként remekel, és várja, hogy "rátörjön" az a bizonyos anyai ösztön. Vagy nem...  Sziasztok! Élvezettel olvasom a gyerekkelvagyok.net-et, annak ellenére,…..
az abádszalóki hős 2016.10.01 15:40:03
@Irbisz: "Ugyanis gyerek nelkül minek tartana ki melletedd a parod? Szepen lelep egy majd 10-20 evvel fiatalabbal"
Ezzel azt sugallod, hogy a gyerek miatt nem fog valakit otthagyni a párja. Szép gondolat, de sajnos nem igaz, ismerek egy rakás embert, akik a gyerek megszületése után váltak el, nem ritkán azért, mert az ifjú apuka nem bírta beemelni azt, hogy most már nem ő van a középpontban, hanem a baba.
Sőt, ismerek olyan párt is, akik 4 (!) gyerek után váltak el, pedig anyu nem hízott el, nem lett ronda/igénytelen, egyszerűen apu megunta az otthoni gyerekzsivajt és keresett magának egy szingli csajt. Aki mellesleg anyunál idősebb volt. Úgyhogy nincs semmire se garancia.
Ami meg itt a harcias érveléset illeti: a taccsvonalon kívülről könnyű kiabálni. Ha anno nem a te feladatod volt elsődlegesen a szaros pelenka, akkor miért adsz itt bárkinek tanácsot, hogy vállaljon gyereket, mert különben ez-meg-az? Nevetséges.
Egy csomó félreértés van abból, ha valaminek rossz nevet adunk, mert az emberek a név analíziséből próbálják kikövetkeztetni, hogy mi az.   A "nőgyűlölő" kifejezést plédául azért nem szeretem, mert az egyszeri kövérákos belegondol, hogy ő gyűlöl-e aktívan - és arra jut, hogy hát ő egészen biztosan…..
az abádszalóki hős 2016.03.01 14:19:48
@Víz Ivó: „kérem a nagyrabecsült bloggert, hogy fejtené már ki nekünk "nőhasználó/nőáltalhasznált" ffiaknak, hogy mégis, milyen lenne egy nem használt nő igaz szeretete?”

Hát öcsém, az már régen rossz, ha ezt egy bloggertől kell megkérdezned. (ti. hogyan ne használj ki valakit)
az abádszalóki hős 2016.03.01 15:24:15
@Víz Ivó: nem vagyok a blogger ‘magyar hangja’. Csak szerintem fasság a kérdésed. Azt ugyanis, hogyan ne használj ki valakit, nem egy blogról kéne megtudnod. Persze jobb későn, mint soha.
te figyelj ide, ‘kispajtás’. Én nem személyeskedtem veled, úgyhogy te se emlegesd an én abádszalóki akárkicsodámat. Nem kell, hogy beszélgess velem, a te szintedre nem kívánok leereszkedni. Ez egy nyilvános blog, hanem vetted volna még észre és úgyanúgy hozzászólok, mint te,akár tetszik ez neked, akár nem.
az abádszalóki hős 2016.03.01 19:49:25
@Víz Ivó: „én arra voltam kíváncsi […] hogy a bloggerina dörgedelmei után mi lenne a "tanítása, jobbító szándékú példamutatása" neki magának”

A kérdésed az első körben is ostobaság volt (“mégis, milyen lenne egy nem használt nő igaz szeretete?”)
Tudod, ‘kispajtás’, már régóta olvasom ezt a blogot és ez itt nem az instant megoldások gyűjteménye. A blogger leírt egy jelenséget, az ember elolvassa, értelmezi és utána elgondolkodik.

Látom, ez neked nem megy, nem is kell erőltetned, ahogy látom, a hiányzó képességeket hőbörgéssel próbálod palástolni. Hogy én beszóltam neked? Nem, csak egy megjegyzést tettem, amit most is fenntartok – ti. hogy butaság a kérdésed –, nyugodtam hisztériázz csak tovább, hidd el, én sem vagyok kíváncsi sem rád, sem véleményedre.

A nicknevemmel való ‘poénkodás’ ("lejöttem hozzád az abádszalóki disznószaros udvarotokba") pedig olyan primitív, hogy arra nem is reagálok.
Néha egészen elképesztő helyeken bukkannak fel magyarok, például ki gondolná, hogy thaiföldi iskolában is dolgozik magyar pedagógus, mi több, külön toborozzák is a kelet-európai tanerőket. Szóval ma Thaiföldre utazunk a Világ iskolái blog szerzőinek, Lizának és Vikinek hála,…..
az abádszalóki hős 2015.10.22 17:01:57
@Dragonlady (Bp, Hun): nem, nem ismerjük egymást, csak régóta olvasom a HÁ-t és emlékeztem a nickedre, meg a hozzászólásokra és mindig csodáltam, milyen vagányan toltad ott, abban a DK ázsiai országban. :)
Aztán máshol is olvastam kommentet tőled.
Nem szeretek távol-keleti vendégeket hosztolni. Eddigi tapasztalataim azt mutatják, hogy nem lesz nekem jó velük. A kommunikációnk alatt úgy érzem egy jó nagy, és vastag fal áll közöttünk. Általában ugyanolyan arcot vágnak mindenre, nem mutatják ki az érzelmeiket, és nem…..
az abádszalóki hős 2014.06.24 10:36:17
Szerintem nem kellene erőltetned ezt a CS-t, illetve, csak akkor csináld, ha tényleg van rá időd és nem kell dolgoznod – különben csak frusztrál, ahogy azt a sorok között is olvasni lehet.
Ez a CS teljesen opcionális, hogy úgy mondjam, hobbitevékenység, nem kötelező csinálni.
Ami a thai nőt illeti: először is, 70 éves. Nyilván van egy elég nagy generációs szakadék és ez magyarokkal sem lenne másként. Nem lehet elvárni egy 70 éves embertől, hogy úgy viselkedjen, olyan igényei legyenek, mint neked (sacc/kb 28-32 éves). Főleg, hogy az illető távol-keleti. Nekem semmi bajom nincs a thai-okkal, szerintem egyáltalán nem buták, sőt. Lustának sem mondhatók. Iszonyat sokat dolgoznak és hát…ne mi, magyarok törjünk már pálcát a thai-ok felett, na. Sorolhatnám a példákat a ráérős pincérektől kezdve a 60+ napos hivatali várakozási időig… Az tény, hogy európai szemmel ’kétszínűek’ – de könyörgöm: más kultúra. Ott nem szokás az érzelmek kifejezése, sem pozitív, sem negatív irányban. Ha dühöngesz egy ázsiai előtt, ’elveszted az arcodat’. A szerelmesek esetleg fogják egymás kezét, de még egy puszit sem adnak a másiknak. Aztán: az ázsiai nyelvekben, ha jól tudom, nincs is jövő- ill. múlt idő, ennyi a könnyebbség, viszont ’cserébe’ tonális nyelvek, tehát a kiejtés sokat módosít a szavak/mondatok értelmén. Ezek a különbségek nagyon érdekesek, és kellő intelligenciával az ember elfogadja, hogy nem mindenki gondolkodik úgy, ahogy mondjuk én.
Ami a thai mosolyt illeti: azt csak a nagyon naiv tursita hiszi, hogy mindeki csak azért van ott, hogy az ő kénye-kedvét lesse. A thai-ok is pénzből élnek (a legtöbbjük elég szerény körülmények között) és ismerik azt a kínai mondást, miszerint ’aki nem tud mosolyogni, ne nyisson üzletet’ Persze, nyilván nem mindenkinek tetszik, ahogy hordákban odamennek a nyugati turisták, hangoskodnak, berúgnak, pökhendien, lenézően viselkednek, mert _van pénzük_ , de mosolyognak, mert tudják, hogy ebből van a megélhetésük.
Ami meg az angol nyelvtudást illeti: majd akkor kritizáld, ha te min. anyanyelvi szinten beszéled. De tudod mit, még akkor se. Nem mindenkinek adott a lehetőség, hogy gyakoroljon, ami nélkül nyelvet beszélni nem nagyon lehet.
az abádszalóki hős 2014.06.24 10:58:33
@nikita: „értem, szóval 24 órában rendelkezésre kell állnom a vendégeimnek” - nem ezt írtam, csak azt, hogy ha munkád van, akkor nem tudsz foglalkozni a vendégeiddel, ami a CS esetében valamilyen szinten elvárás. És a jelek szerint frusztrál, ha dolgoznod kell, miközben valaki segítséget kér.

„és nincs olyan, h valaki napközben dolgozik és csak este ér rá. Hát akkor a CS hostok 95 %-a jobb is ha törli magát a rendszerből.”
Nem néztem meg a reg.lapodat, de remélhetőleg szerepel rajta ez a kitétel – ti. hogy dolgozol és csak este érsz rá? Tudod, ha én CS-znék, lehet, hogy nem csak este szeretnék a host-ommal beszélgetni, amikor adott esetben már dögfáradt vagyok.
„A hölgy nem mosolygott”. – ezt nem neked írtam, hanem egy kommenternek, aki azt fejtegette, hogy a híres thai mosoly egy humbug.

„És ha azt mondta volna, hogy 2 éve couchsurfingezik, és azóta tanul angolul, akkor arról szólt volna a poszt, h milyen ügyes. De ha valaki a fél életét egy angol anyanyelvű országban élte le, akkor van alapom meglepődni. Ezt komolyan irtad, hogy nem mindenkinek van lehetősége gyakorolni, miközben ott van a posztban, h volt 2 amerikai férje?”

Olvastam a posztot.:) Igen, volt két amerikai férje, és? 4 éve nem Amerikában él. Találkoztam olyan magyarokkal (Amerikában) akik 40 év alatt nem tanultak meg angolul, Chicago kellős közepén, csak valami alap szinten, most akkor ezért nézzem le őket?
az abádszalóki hős 2014.06.24 11:31:21
@nikita: „Tényleg meglepő számodra, hogy valaki hétköznap délelőtt 10.00-kor dolgozik, munkája van? jaja, tényleg frusztrál, ha dolgoznom kell, és közben valaki ott áll felettem,”

Egyáltalán nem meglepő, én is dolgozom a fenti időpontban. Számomr ainkább az meglepő, ahogy pattogsz.

„ Bizony, bizony. Ott van a couch infómnál szépen leirva az első bekezdésben: " I'm very busy (working) weekdays and sometimes on weekends, too. But usually I'm free in the evenings. I go to bed late and I wake up late too."
Helyes.:)

„Hát, akkor ha te CS-zni fogsz, akkor csak hétvégén csináld, mert a sok frusztrált hoszt többsége dolgozik hétköznap napközben. „

Tag vagyok, de nem fogadok senkit és én sem megyek senkihez, mert nekem nehezemre esik alkalmazkodni és nem szeretem, ha ebből konfliktus van. De ha valahol vagyok, akkor szívesen találkozom emberekkel, meg jól jönnek a tippek, csak ne kelljen mást a saját lakásában kerülgetnem…

„Aha, és azoknak a magyaroknak is mindnek amerikai házastársuk volt?” – nem mindegyiknek, de volt, akinek igen, és képzeld: a nő iszonyatos akcentussal beszélt, pl sheet helyett shit-et mondott. Nem mindenki születik nyelvzseninek. De nem is ez a lényeg. A lényeg az, hogy megértsük a másikat, és szerintem ez neked ment is. És szerintem a thai nő is értett téged. Most az, hogy kiteszi E/3-ban az s-t, kit érdekel? Én is beleköthetnék sok anyanyelvi magyar _magyar_ szövegébe.
Ami engem zavar a hozzáállásodban, az az, hogy nem vagy türelmes, toleráns és elfogadó. Ezt nem csak a mostani poszt alapján mondom. Korábban is olvastalak már, de most akadtam ki annyira, hogy kommenteljek is. Nekem ganz egal, hogy bánsz a vendégeiddel, és valószínűleg a thai nő is túllendül ezen, de szerintem a CS műfajhoz pont ezek kellenek.