Regisztráció Blogot indítok
Adatok
oneofthem

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Újabb fordulat a Normafa felé fogaskerekűzés közben durvuló downhilles és a biciklis körökben alacsony népszerűségnek örvendő sértett történetében: kiderült, hogyan született az önfeljelentő levél. Az előző részek tartalmából: G. Éva több budai internetes újságot…..
oneofthem 2014.03.26 23:52:57
@kisceruza: hetente tobbszor tobb mint 10 eve, ha nem autoval megyek akkor fogaskerekuvel megyek haza, mivel fent lakom a hegyen. Nekem sem tetszik, hogy 8 biciklit engednek csak fel egyszerre, de csendesen magamban szenvedek, es kivarom a soromat, ahogy a tobbi bringas. Mindig van egy ket renitens, mint mindenhol, ezek koze tartozik gerle eva is, aki felsobbrendunek erzi magat es nem kepes kivarni a sorat, inkabb rauszitja a jonepet a dh-sokra, hatha kitiltjak oket es o 20perccel elobb hazaer. Csak olaj a tuzre, nem beszelve, hogy mekkora beveteltol esne el a bkk, ha a sok bunko dh-s nem venne jegyet koronkent 700ft-ert...
oneofthem 2014.03.27 00:43:45
@szénaszalma: nem azzal van a baj, hogy ebbol elsz, hanem azzal, hogy milyen aron ered el azt, hogy legyen mirol irni. Belekotsz fube-faba, az emberek messze elkerulnek, mert nem akarnak a kovetkezo aldozataid lenni. Ha nem lenne igaz, amiket irok, nem szenteltel volna idot hajnali fel egykor ket bejegyzest is irni. Lehet, hogy egy kicsit magadba kene nezned, ahogy daninak is, most meg talan mentheto a helyzet, meg csak szajkarate van, nincs komolyabb visszhangja, de ahogy valamifele szankcio lesz a fogaskerekun a kerekparszallitassal kapcsolatban, akkor nem lennek a helyedben. Sok ember egyetlen orome, hogy drog es cigi helyett erre a sportra koltik a megtakaritott penzuket, ha a te hiszterias rohamod miatt, hogy nem jutsz fel akkor, amikor szeretnel, elveszitik a lehetoseguket a bringazashoz, akkor nem lennek a helyedben, mert ott valoszinuleg ko-kovon nem maradna. Elkepzelheto, hogy ezt elkerulendo neked is irnod kene egy bocsanatkero levelet azoknak a downhilleseknek, akiket alaptalanul ocsaroltal es inkabb a diszpecsereknek kene egy jol megfogalmazott levelet irni, hogy akar 12 bicikli is befer hatra kenyelmesen. Inkabb a problema megoldasara forditsd a sok folosleges energiad, ahelyett, hogy meg tobb problemat generalsz az igazsag neveben.
oneofthem 2014.03.26 23:37:21
Rendszeres fogaskerekun utazokent szeretnek par gondolatot leirni: azt, hogy az utes mekkora volt es hol csattant, ket ember tudja, dani es eva, mivel aki mar valaha utazott fogaskerekun az tudja, hogy nincs rajta kamera, csak a peronon.
Leirnek nehany gondolatot gerle evarol is: milyen ember az, aki abbol el, hogy magakorul konfliktushelyzetet general, majd ezt leirja az interneten egy verlazito cikkel es az olvasoi pedig eltartjak? Milyen ember az, aki magat feninistanak tartja, a nok egyenjogusagaert kuzd, ha pedig kiprovokal maganak egy pofont, akkor a noi nem gyengesege hivatkozik? Milyen ember az, aki gyerekneveles helyett azzal foglalkozik, hogy kibe-mikor-hogyan tud belekotni? Milyen anya az, aki a gyerekeit rendszeresen szallitja a kerekparjan bukosisak es gyerekules nelkul? Milyen ember az, aki nyilvanosan megalaz egy ertelmi fogyatekos embert? Bizony, ez is mind o, nemcsak az artatlan, bekesen utazo blogger, akit csak ugy megutottek minden ok nelkul.
Mit feltetelez ez egy tanarrol, egy anyarol, aki ilyen peldat mutat? Mit gondoljunk egy olyan emberrol, aki estimeseolvasas es kakaokeszites helyett az interneten ismeretlen emberekkel vitatkozik? Aki szokott fogaskerekuvel utazni, az tudja, hogy ezt a not messzirol erdemes elkerulni, mert a legybe is belekot, hogy hangosan zummog.

Ez termeszetesen nem menti fel Danit, amit tett az elitelendo, akarmekkora is volt az a pofon, ha nem o, akkor elobb-utobb mas, akar az is lehet, hogy egy masik no vagja pofon a stilusa es allando kotekedese miatt. Ok-okozat, nem azert utottek meg, mert bekesen ucsorgott... Megegyszer leirom, ez nem menti fel danit, csak segit megerteni az elfajult helyzetet. Azt kernem, hogy ennek a ket embernek a szemelyes vitajat ne huzzuk ra a biciklis tarsadalomra, nem kell meg ennel is jobban szitani a feszultseget!
Saját Facebook-oldalán jelentette be egy budai downhill-biciklis, hogy megtámadott egy nőt a Fogaskerekűn, mert nem tudta kezelni indulatait a kialakult vitában. S. Dániel a Kerékagynak is elküldte a levelét, amelyben azt is bevallja, hogy egyszer tettleg is bántalmazta G. Évát. Az…..
oneofthem 2014.03.25 11:31:51
Tegyük rendbe a dolgokat: internet előtt van sok unatkozó ember, aki dolgozni nem akar, túl sok ideje van. Szörfözik a neten, rábukkan erre a hírre: "Feljelentette magát a bűnbánó downhilles
Tényleg agresszív, sőt brutális volt a Fogaskerekűn a bringás, levélben írta le, mit tett." már a cím is hatásvadász, feljelentette magát... Épp a feljelentést kerülte el ezzel a levéllel, amire később még kitérek. Szóval elolvassa a cikket, a levelet, a kommenteket és úgy érzi, most megmutathatja, hogy ki is ő. Mindig is utálta a nála tehetősebb embereket, és amikor olvassa, hogy fiatalok milliós kerékpárokkal utaznak a Fogaskerekűn, rögtön újgazdagozik, meg apucikisfiázik, pedig a legtöbben megdolgoztak érte, csak cigi és alkohol helyett például kormányra, gumira, váltóra költenek. Visszatérve a konkrét esetre, SENKI NEM TUD SEMMIT, ahogy én sem, azok tudják pontosan, hogy mi történt, akik ott voltak akkor. A hírek természetesen brutális verésről és megalázásról szólnak, mert így többen rákattintanak, de gondoljunk csak bele: ha valakit a fent leírt módon brutálisan bántalmaznak, nem az az első, hogy hazamegy és leírja a blogjában, hogy mi történt, hanem egy kórházban látleletet vetet magáról. Nem mondom, hogy nem fajult tettlegességig a dolog, és amennyiben ez így van, mélyen elítélem az ilyen magatartást, nőt verni a világ egyik leggusztustalanabb dolga, de nem gondolom, hogy ez pontosan úgy történt, ahogy ezt a hírportálok lehozzák. Ha S. D. tényleg brutálisan tarkón verte volna G. É.-t, nyilván lett volna ott valaki, aki közbelép, ezt egyik férfi sem nézné végig. Érdemes azt is figyelembe venni, hogy G.É-nek nem ez az első konfliktusa férfiakkal, több, egymástól független helyen is felmerül a neve, mint férfigyűlölő, kötekedő, agresszív hisztéria. S. D.-ről pedig a nagyközönség most hall először. A közzétett bocsánatkérő levél pedig G. É. szája íze nyomán íródott, ő diktált, ezt be is vallja. Még valami: minden vitához két ember kell. Még egyszer leírom, nem voltam ott, nem tudom mi történt, ahogy egyik fenti kommentelő sem, de lehet érdemesebb lenne mindkét oldal véleményét meghallgatni, a főszereplők korábbi eseteiről tájékozódni, mielőtt ostobaságokat írkálunk.

A másik dolog pedig az általánosítás: előttem szólók most már úgy tekintenek a Downhill szakág képviselőire, mint ősellenségre. Természetesen köztük is vannak agresszív, primitív egyének, de több ezer embert egy olyan eset alapján megítélni, amiről senki nem tudja, pontosan hogy történt eléggé az intelligencia és tudás hiányát feltételezi. Az már csak hab a tortán, hogy többen rögtön aktuálpolitikát vittek a történetbe és "jobbikos"-oztak, ami már tényleg a vicc kategória.

Tehát csak arra szeretnék rávilágítani, hogy tájékozódjunk, mielőtt ítélkezünk, ne higgyünk el mindent, amit írnak, ismerjük meg mindkét oldal álláspontját, és irígység vagy más jobb vagyoni helyzete miatti támadásokat ne indítsunk névtelenül, mert legalább olyan szánalmas, mint nőt verni!