Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dene

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyar topmodell egyre többször villantotta meg fedetlen bájait, de ameddig a Maxim Magazinban is csak sejtelmesebb, erotikusabb képek készültek róla, addig a Love magazin legújabb számában teljesen fedetlen testtel látható Palvin Barbara. Az akt képet az ügynökség kérésére eltávolítottuk, de a…..
Megnézzük a legtrendibb és legdrágább penthouse lakásokat a pesti oldalon. Arra is választ kap, mire elég egy átlag ember fizetése? Ön szerint egy kereskedelmi dolgozónak hány évet kell dolgoznia, hogy 100 négyzetméteres luxus kérója legyen? Válaszok a cikkben...
A The Walking Deadet ért leggyakoribb kritikák között ott van az, hogy minek pofáznak annyit, inkább henteljék a zombikat illetve az, hogy úgysem hal meg egy fontos szereplő sem, még csak bajuk sem nagyon lesz meg az, hogy egy rendes gonosz sincs a Kormányzó óta, és eleve, őt is…..
dene 2016.02.16 12:37:52
@saks: Az RPG azért nem ilyen egyszerű. Kezdve a különböző rakétagránát típusoktól a piezoelektromos fejgyújtásig. A fejlövés túlélése valószerűtlenebb. Bár ha erre ügyelnének, már rég elfogytak volna a szereplők mindenféle koli fertőzések és egyéb vackok által ( ahogy a börtön-járvány cselekményszál belekóstolt ). :)
1. rész: A 10 legkreatívabb posztapokaliptikus film 2. rész: 10 zombifilm, amit látnod kell Itt az ideje, hogy nagy lendülettel felrúgjam az idáig lefektetett szabályaimat: míg az eddigi összeállításokban kínosan ügyeltem arra, mi számít posztapokaliptikusnak és mi nem, ezúttal…..
Röszkén és környékén járt a TV2 és hanghibás mikrofonja, annak a végén meg Váczi Gergő, a Vujity Trvtko-díj Frei Tamás-szalagos nagykeresztjét érdemlő riporter, a téma persze az ördögi migránsok, akik egy éjszaka alatt ösvényt taposnak ki maguknak a határon, elhajigálják…..
dene 2015.06.19 14:30:32
@cronin: "Az idei első negyedévben hazánkban 32 810 elsőként menedékért folyamodót regisztráltak a hivatalok - derül ki az Eurostat közléséből. Ez a tavalyi utolsó negyedévhez képest 17 százalékkal jelent több embert, és a teljes Uniós létszám 17,8 százalékát teszi ki. A Magyarországra érkezők 70 százaléka egyébként koszovói volt az első negyedévben, 12 százaléka afgán, 7 százaléka pedig szíriai."

Háború van Koszovóban? Lemaradtunk valamiről? Mert ha csak simán szar az élet arrafelé, akkor kézen fogva mehetünk velük tovább Svédországba. :)

"Ám még ezeknél is beszédesebb adat, ha a menedékkérőket a teljes népességre vetítjük, Magyarország esetében így ugyanis 3322 menedékkérőt kapunk egymillió lakosra, ami kiemelkedő mértékben a legmagasabb uniós szinten. A mögöttünk második helyen álló svéd adatnak is ez közel a háromszorosa. A harmadik helyen egyébként Ausztria áll 1141 egymillió lakosra jutó menedékkérővel."

És ez nem alfa hírportálos szíriuszi ferdítés.
A rendszerváltást követően, a szovjet hadsereg kivonulása után, - csak úgy mint egész Európában - a magyar honvédségnél is elindult egy lassú és fájdalmas leépülés, melynek egy része a nemzetközi leszereléssel köthető össze. A varsói szerződés felbomlása után hazánk éves katonai kiadásai nem érték…..
dene 2015.01.24 20:42:57
@lujo1111: A világ egyetlen túlnyomásos kabinú helikoptere ( Mi-24 ), amivel be lehet repülni mondjuk vegyipari-, nukleáris baleset fölé menteni, elavult?
( Még az USA is tart rendszerben kiképzési célokra... )

Javaslom jó szívvel a figyelmetekbe az alábbi olvasmányt.

www.repulestudomany.hu/kulonszamok/2005_cikkek/orosz_zoltan_rolko_zoltan.pdf

Civil mentési és egyéb polgárvédelmi feladatokra remekül használható eszközökről is beszélünk.
Némelyik több ezer repült órát teljesíthetett volna még.
Persze könnyebb kétüléses, haszontalan gépnek titulálva ( á la honvédelmi miniszterünk ) elboltolni úgy, hogy az adózók mégse húzzák a szájukat.
dene 2015.01.24 21:20:34
@Velemenyem szerint....: Szép gondolatok.
Csak érdemes elgondolkodni azon is, hogy nem csak egy valamelyest "elavult", de felújítható, az utódtipusokra alakítható, gyártásban lévő alkatrészekkel ( Ukrajna ) szerelhető gépet dobtak ki a Mi-24 esetében.
( ami több paraméterében egyedülálló, és az ország adottságaihoz igenis kiváló alap )

Hanem évtizedes tapasztalattal rendelkező földi kiszolgáló hátteret is.
És hiába tesz le ide bárki jobb ( olyan nem lesz, nem tudják megfizetni ) gépet.
Nem lesz, aki rutinnal tudná működtetni, szervizelni, ellátni.

Lehet hozzá külföldről - nyilván tökolcsón - hozatni a kiszolgálószemélyzetet, szerelőgárdát, és lehet átképezni a hajózó állományt, ami nyilván ingyen van, és egy hét...

Aztán majd ha a szuper külpolitika miatt összerúgjuk a port az adott országgal, akkor maradnak a földön a gépek, mert a szerelők hazamennek...

Az elavultságról meg annyit, hogy ne akard tudni, hová és mennyiért kerültek a a hulladékvas árában értékesített gépekből gondosan kiszerelt - alkatrésznek kiváló - műszerek, akkuk, hajtóművek stb.

"Ezeket a 60-es években fejlesztették. " - A manapság kapható milliós svájci órák szerkezeteinek jó részét is...
Sosem fogjuk megtudni, hogy ki lőtt. A második világháború óta tudjuk: Könnyű azt mondani, hogy a másik lőtt. A Flightradar adatait is figyelve hamar eljutunk oda, hogy viszonylag messze történt az incidens. Egy az Ukrán hadsereg által ellenőrzött területen. Az Ukrán kormány…..
dene 2014.07.18 02:03:01
@fehérfarkas: Itt is ugyanazt tudom mondani. Ha közleményben fenyegetnek azzal, hogy mindenre lőnek a fejük felett, komolyan veszem. Mostmár szemmel láthatóan komolyan veszik.

A gondom az, hogyha egy fityingjükbe sem kerülne a gépek útvonalának változtatása, akkor már ezelőtt változott volna, azt gondolom.

Ami meg az ukrán kormány álláspontját illeti a légteréről, ha én légitársaság lennék, nem tudnám komolyan venni úgy, hogy közben a saját országában hadban áll. Azt ugyanis nem a legékesebb bizonyítéka annak, hogy ő a főnök.

Ettől függetlenül a felelősség azt terheli, aki lőtt.

És a blogger "azért tette, mert légicsapásokkal kényszerítették, túlélés" stb. magyarázata - nálam személy szerint - azért nem áll meg, mert a genfi egyezmények értelmében illene legalább megpróbálni nem - a konfliktusban nem résztvevő - civileket ölni.
Értem én, hogy túlélés van meg szabadságharc, de ez nem volt túl elegáns dolog, akárki is csinálta.
dene 2014.07.18 02:35:54
@P.Freddy: Pontosan.
Bár a Microsoft fontolóra vette, hogy a Cortana-t iOS-en és Androidon is elérhetővé tegye, ennél sokkal nyilvánvalóbb célja a közeljövőben, hogy a Windows Phone hangasszisztensét más országokban is piacra dobja. Az Egyesült Államokon kívül elsőként a kínai és angliai…..
A blog indulása óta már sokszor elmondtam, hogy szeretnék mindenféle véleménynek helyet adni, így azoknak is, akik a maradás, vagy (mint ebben az esetben) a hazaköltözés mellett érvelnek. Finoman szólva is túlzás lenne azt állítani, hogy Nyba írásának minden részével…..
PTS-ék csapata különböző hiányosságokat észlelt a Shiraz szálloda személyzetének reakcióidejében és reakcióiban. A hotel nagyon szívélyesen azt válaszolta, hogy ők nem találják kifogásolhatónak, ha ragtapaszt nem tudnak adni a recepción, vagy ha nem veszi észre a vendégeit…..
dene 2013.12.14 01:49:47
@Black Hole:
Jó a poén, de a szállodaiparra ez igaz is.
Képzeld el, ha ezt a levelet olvassa egy tipikus önérzetes emberke, akinek az a feladata, hogy a cég 300 fős konferenciájához helyszínt találjon.

Lehet, sőt sanszos, hogy ez a vendég agyatlan kötekedő bunkó volt, de ezzel a válaszlevéllel sokkal nagyobb kárt okoz, mint a hülye panaszaival...

Egy olyan világban, ahol 5 csillagos szállodák levernek egy csillagot önként,
nehogy "túl nívós-túl drága" alapon kimaradjanak a spórolós cégek kereséséből, ez nem a legjobb marketing.

A szállodaiparban bírni kell a gyűrődést, és az embereket is. Márpedig emberből sokféle van...

És ahogy homofób emberek nem valók melegbárba pultosnak, úgy ilyen "na majd én elküldelek a sunyiba" emberek pdig szállodába nem. :)
Zsolt egy bika laptopot szerett volna venni a Computer Imperiumnál, de a kinézett típus elfogyott, a többi pedig nem ütötte meg a szintet. Azért csak rábeszélték egy másikra, amiről csak otthon derült ki, hogy nem full HD a kijelző felbontása, bár direkt olyat kért. Pénzt vissza…..
Avagy SUBi-DUBi yeah! A Filmünnep alatt a számos program közül én ezt a beszélgetést választottam, amit a Vox Mozimagazin főszerkesztő-helyettese, Tóth Csaba moderált. Három hazai forgalmazó képviselői, a "Vissza a feliratos filmeket a mozikba" petíció elindítója, Erdélyi…..
dene 2013.10.22 11:51:01
"Hát, barátom, itt az idő elfogadni, hogy kisebbségben vagy, mert az összes bevételi adat és az általános vélekedés is azt mutatja, hogy bizony a szinkronra sokkal nagyobb az igény."

"Sajnos a petíció aláírói közt is sokan vannak olyanok, akiknek csak a szája nagy - ezt ismét a bevételi adatok támasztják alá."

Na, meg is van oldva és magyarázva.
Akkor minek ilyen hosszú postot írni ehhez?

Ilyen alapon ha valahol verik az embereket a rohamrendőrök, azon sem kell vitatkozni, hogy futballhuligánok-e, vagy éhezők.
Nyilván ők a kisebbség, csak épp próbálják megérttetni velük, mert maguktól nem veszik az adást...

Jó ez így, ahogy van.
A felirattal filmezni kívánók maradjanak otthon,
töltsék le, nézzék meg, szórakozzanak, vagy "ugassanak otthonról" ugye. A filmforgalmazók meg háborogjanak a médiában, hogy a zinternet tönkreteszi őket. Döntetlen. Boldogság.

Olyan apróságokkal ne foglalkozzunk, mint hogy egy nézhető minőségű torrent azért bőven a mozipremier után jelenik meg az esetek többségében, tehát az otthon filmező nem generál bevételt, mert az bonyolulttá teszi a világképünket.

Mégis hogy képzeli a posztoló? Az egyetlen Budapesti moziban eredeti hanggal leadott filmre üljön be az ország összes nyelvet gyakorlni kívánója, két hetes teltházzal abban az egy teremben? Ez milyen visszajelzés lenne a forgalmazónak vagy a mozinak?
"Bevált a terv, így is jönnek a birkák"?
Ugyanmár...

Komolyan gondolja bárki, hogy ebben az országban ez a felirattal vetítő mozik számát növelné?
Várnák, hogy megteljen az az egy terem.

Azt meg nem kultúrmissziónak hívják, ha megfelelő ( igen, esetenként kurva sokba kerülő ) kínálattal állok a vásárló elé, hanem minőségi szolgáltatásnak, ami felénk ismeretlen fogalom.

Az optikusok is árulhatnának egyféle keretet, arra hivatkozva, hogy drága az árukészlet fenntartása,
és ezt úgyis mindenki szereti...
dene 2013.10.23 00:59:38
@windex:
A nyelvgyakorlás példa volt.
Én az eredeti szövegek, és hangok miatt szeretem
pl. angolul nézni a filmeket, sorozatokat.

Ne adjanak feliratos filmeket, ha nem éri meg nekik. Elvégre a mozi vállalkozás, nem népjóléti intézmény.

Amennyiben a néző megérti, hogy itt magasabb az áfa, (és a többi adóforma ) mint más országokban, és ráadásul a célközönség pénztárcája is vékonyabb, és emiatt a mozinak megfizethető jegyárak mellett nem futja üres termes feliratos vetítésekre,
akkor visszafelé értse mega forgalmazó/mozi, miért nem vagyok kíváncsi a - legtöbb esetben manapság tré minőségű - szinkronkra, és tessék szó nélkül lemondani rólam, mint vásárlóról.

Ahogyan a fehérliszttel sütő pék is szó nélkül lemond a sok bioőrült fittmániásról jobb esetben,
és nem S.Norbit anyázza a rossz sorsáért..

Én pl. gond nélkül elfogadom, hogy a kisebbséghez tartozom ebben a kérdésben. Cserébe majd nem érzem rosszul magam, ha 3 hónappal a premier után nézem meg az adott filmet otthon, eredeti nyelven.

Egyszerűen nem vagyok hajlandó egy tőlem 25Km-re lévő moziba elvergődni egy filmért. Nem éri meg a többletköltséget, amit a saját spórolása okán az én nyakamba varrna a forgalmazó. Mert ugye az mindig a végfogyasztó nyakában landol, ez a rendje.

Régebben évi 60-80-100 ezer folyt be tőlem,
idén meg nulla. Nekem nem ügy, túlélem a dolgot.

Csak akkor nem kell hisztikézni az iparnak, hogy "tönkreteszazinternet". Csendben számolgatni kell a szinkronos bevételt. És ha nem elég, akkor pékséget kell nyitni mozilánc helyett, vagy más üzletpolitikával próbálkozni, esetleg addig lobbizni a kormánynál, míg közoktatási okokból be nem tiltják a külföldi filmek és sorozatok szinkronizálását. Biztos van az a pénz.. ;-)
Kósa Lajos becsukná a menedékkérőket. Vajon mit szóltunk volna hozzá ’56-ban, ha idegenrendészeti őrizettel fogadnak mindenhol a világban? Az Amnesty Magyarország cikke.   Debrecenben megnő a menedékkérők száma. A Jobbik azt hazudja, hogy a bűnözés is nő és…..
dene 2013.05.27 01:22:17
Kedves cikkíró,
Attól, hogy az idomár bátran dugja a fejét az oroszlán szájába, a közönségnek nem feltétlen kell utánoznia...

A világ legtermészetesebb dolga kellene hogy legyen, hogy az országhatáron elfogott határsértőket ( mert papírok nélkül, éjjel a zöldhatáron azok.. ), és az országba érkező menedékkérőket először is átvilágítják, leinformálják.

Azok a tisztességes emberek, akik egy szebb jövő reményében vay üldöztetésük elől jönnek ide, szinte biztosan boldogan vállalják az ezzel ( a procedúrával, a szigorú őrizettel stb. )
járó kellemetlenségeket.

Az b**szna már be, hogyha mindenféle irat híján ismeretlen külföldieket engedének "sétálgatni" és "ismerkedi", mielőtt kiderül, hogy nincs-e vaj a fejükön. Milyen vicces lenne például egy az otthonában többszörösen kiskorú megrontásáért körözött embert iskolák közelébe engedni, nem??

Szép dolog a segítségnyújtás, és szükség is van rá.
De arra, hogy saját szociális túlérzékenységünk miatt
FÖLÖSLEGES kockázatokat vállaljunk, arra nincs.

Persze, Kanadában nem csuknak be magyarokat.
De azok repülőgéppel érkeznek egy nemzetközi repülőtérre,
útlevéllel, átvilágított csomaggal.
Nem bokrok alól húzgálják ki őket !

Nem azt mondom, hogy paranoiásnak kell lenni.
De felkészültnek minden eshetőségre? Határozottan.

Egybként meg keresni kell pár fiatal helyes tesztpárt, és kiültetni őket
azon a környéken különböző napszakokban egy padra. Rejtett kamerák, és figyelni mi történik. Ugyanez mehet szexi szőkével, magányos emóssal, öregekkel, lelakatolt kerékpárral stb.

Kíváncsi lennék magam is. Kár, hogy oknyomozó műsorokat csinálni már rég nem politikailag korrekt errefelé, hacsak nem a kakóháborúról szólnak a világ másik végén...
dene 2013.05.27 08:48:07
@HK417: Természetesen. A legszebb, amikor újságcikkekkel, meg rendőrségi statisztikákkal mérik, nőtt-e a bűnözés.

Vajon miért nem akar odamenni egy jogvédő csoport sem, hogy a saját igazát bizonyítva lefilmezze, hogy nincs is semmi gond azon a környéken? Kézenfekvő megoldás lenne az igazuk bizonyítására.
Húsz éve vezetek, azóta nem tudok rájönni, mi lehet annyira sürgős, hogy csakis egy magányos jármű előtti átrohanással oldható meg? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
dene 2013.05.03 15:43:32
@közösperonos átszállás: Igazad van, de akkor lőjék ki őket, vagy valami, mert nagyon balesetveszélyes. ;-)

"De hát ez olyan, mint hogy egy 30-as táblánál/övezetben simán megelőzi az ember autóval a biciklist, pedig."

Képzeld el ezt jobbról. :D
Jöjjenek a bringások, csak balról, mint a motoros, robogós.
dene 2013.05.03 15:47:17
@novothauto: Ez csak úgy valósulhatna meg, ha kínai diktatúra jelleggel egyenruhás figyelők várnák össze a gyalogosokat, majd táblával állítanák meg az autósokat a lámpamentes zebráknál. Másképp mindig ott lesz a nagy önmegengedő és önfelmentő többség, aki beleszarik a levesbe.
dene 2013.05.03 15:47:47
@közösperonos átszállás: Jellemző, hogy az érintett felek álláspontja számít ilyenkor a legkevesebbet...
Zsolt nem adja fel egykönnyen. Négy napon keresztül harcolt a Marina parti konditerem ügyfélszolgálatos trolljával emailben, aki egyre durvábban szólongatott be neki egy teljesen hétköznapi kérdés megválaszolása helyett: Alábbi levelet az adatvédelmi okokból szükséges…..
dene 2012.11.20 13:26:12
@ColT: Üdv,

Igaz, de azért rittyentett hozzá egy kis netes kampányt.
Én úgy gondolom, ezzel együtt kell tudni élni. Amennyiben valaki saját weboldalt üzemeltet, ahol közzétesz megfelelő információkat - annak reményében, hogy azt méltóztatnak elolvasni - a kedvezményeivel kapcsolatban, nem feltétlen köteles különórát tartania dologról. Pláne akkor nem, ha köztudottan klubjelleggel, és válogatott tagsággal akar üzemelni.

Én is találkoztam olyan "sztár" weblap készítővel, aki kiírta, hogy milyen esetben ne keresd meg ( disznóhússal, dohánytermékkel foglalkozó oldalakkal kapcs. ). Ez van. Neki nem kell mindenáron az ügyfél. Én meg nem küldetném el magam egynél többször a picsába fölöslegesen.

Egyszerű az ábra:
- Hülyeséget kérdeztem, kimért választ kaptam.
- Gondolkodás, informálódás helyett újra kérdeztem, kimértebb választ kaptam.
- Átváltottam fenyegető stílusba, mert továbbra sem volt kedvem a facebook lájk, és a webshop regisztráció közti szakadékba tekinteni, erre elküldtek a picsába.
- Okos vagyok? Nem....

Fura, de én azt gondoltam, az internet forradalma az, hogyha érdekel mondjuk a kifejlett fehér cápa hossza, akkor nem nagyapámat kell zaklatni, mint gyerekkoromban, hanem fél perc alatt kiderítem.
Eközben vannak, akik az információs tenger közepén kiabálva tudakozódnának a kis csónakjukból.
( Bezzeg a fórumos, blogos regisztrációt nem kellett neki magyarázni... )
dene 2012.11.20 13:34:50
@Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár:
Odaírta az a kábszert, a szerencsejátékot, az erotikus termékeket és a tetoválást is. Sótlan egy figura lehet... :D
UPDATE 2013/01/22: Mint az kicsit megkésve kiderült, mégis van hivatalos gyátója és forgalamzója a Cornavinnak, úgyhogy a kellemetlenségek elkerülése végett inkább tőlük vásároljanak. Ripley az internet segítségével eszmélt rá, hogy kedvenc óramárkája már évtizedek óta…..