Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BLePister

59 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt mondják, minden férfiban van egy „beépített iránytű”, azért tudnak olyan jól (vagyis jobban, mint a hölgyek) tájékozódni. Korábban Máthé Tamás barátom - aki korábban országos szinteken is élvonalbeli eredményeket ért el – tanítgatott a tájfutás rejtelmeire. Nem…..
Vártuk már, hogy újra a Balatonon lehessünk. Barna még Balaton-kör-szűz volt, Évi egyszer, Jenci már kétszer teljesítette a kört. A sok invitáció ellenére így is maradt a felállás:…..
Félreértés ne essék - bár eshetne is :) -, nem én biciklizem végig ezt a 3000 km-es túrát, hanem egy székely sepsiszentgyörgyi sporttárs, Kiss László, a Mikes Kelemen Könyvtár dolgozója, aki ezzel az útjával szeretné felhívni a figyelmet az olvasás fontosságára. Hét…..
A GoPro belépőszintű, CHDHA-301 típusú akciókamerája érkezett BLePister Sportblogjának blogszerkesztőségébe, így muszájnak éreztem, hogy beteszteljem, milyen is, mikor összehangolom a biciklizést az operatőri munkálatokkal. Egy március végi hétvégén a fővárosban…..
A mozgásféleségek közül talán a gyaloglás az, ami a legtávolabb áll tőlem; lassú, nem lehet közben haladni, emellett fárasztó. Mégis, mikor kilátásban van egy-egy mászkálás a természetben, a menetel tekintetében nem teszem magam szűk keresztmetszetté. Épp üzenetet…..
A debreceni 2-es villamos körüli nagy hírzengéseknek már vége van, szépen beindult a rendszer, használják is - úgy látom. Nem vagyok a tömegközlekedés híve - bár tény, hogy környezetkímélőbb, mint kocsival furikázni -, de nekem a bicikli örök, sose teszem le. Régen is így…..
Legelőször egy Monostorpályi - Debrecen táv megtételének során hallottam erről a versenyről egy másik biciklistől, akinek a szélárnyékában utaztam. Hazamentem, meg is néztem, hogy mi is ez pontosan, de sokalltam a nevezési díjat, így letettem róla. Aztán most a héten Hongi…..
Az én Kedvesem egy olyan lány, aki Monostorpályiban lakik, Így többször tekertem már le A Debrecen-Monostorpályi távot, az én Kedvesem. Félretéve a felettébb muzikális bevezetőt, a lényeg, hogy sok mindent mértem már le ezen a távon, mivel volt hogy ide, volt, hogy oda, és…..
A 2014-es Balaton-hódítás újabb rekordokat döntött. Most volt a legnagyobb létszámú csapat, most jelentkezett a legtöbb lány, most ettünk a legtöbb helyen, a legtöbb félét és most vittem magammal a legtöbb cuccot. A hódítás lehetőséget most is sokaknak felkínáltam, a sokak…..
Gondoltam egy nagyot, nem lett olyan nagy belőle, de arra érdemesnek találtam, hogy írjak róla pár sort. Hegyi biciklizést terveztem be egy hétvégére, de nem akartam lemondani a single-speed-ről, ezért elvégeztettem rajta egy kis átalakítást, íme: Rákerült egy fogaskerék…..
A penangi... A döntés... 2014.06.05 13:54:16
Igen, fináléba ért a 8 hónapos "kalandozásom", már kevesebb mint egy hónap múlva utazok vissza Magyarországra. Arról, hogy valójában mi történt az elmúlt hónapokban, lehet majd később írok egy összefoglalót, egy biztos, nagy hatással volt rám ez az időszak. De most inkább…..
BLePister 2014.06.05 14:28:30
Biztos sokan hallottátok már a bibliai Boldog mondásokat, de olvastátok-e már a Sportos Boldog Mondásokat? :) Boldogok a sportolni vágyók, mert a vágy kellő mennyiségű elhatározással tetté változik. Boldogok a sportot elkezdők, mert fejlődésük hosszú ideig látványos…..
A teljesség kedvéért megmutatjuk Nektek, hogy külső URL-ről, hogyan tudtak képet beilleszteni a bejegyzésetekbe. Az első lépés megegyezik a hagyományos beillesztéssel: A következő lépésben pedig kattitnsatok a kép URL linkre: Összefoglalva a lépéseket a következőt kell…..
Van a blogoknak egy életszakasza, amikor olyan fejlettséget érnek el, hogy a blogban megírt tevékenységek megörökítéséhez saját fényképezőgép dukál. Eddig vagy a nagyméretű, sok helyet foglaló, de szép képeket készítő gépemmel, vagy a telefonommal készítettem képeket,…..
Majdnem két hónapja hallottam először a tabatáról, mely elméletben rögtön el is nyerte a tetszésemet, ki is próbáltam gyorsan. A tabata Japánból eredeztethető, egészen pontosan Izumi Tabatától. Lényege, hogy rövid ideig (20 mp) nagy intenzitású edzésgyakorlatot végez az…..
Tamás az egyik nap e-mail-ben keresett meg, lenne-e érdeklődésem egy 1934-es kézirat iránt, mely egy Debrecen-Róma-Debrecen bicikliutat mesél el. Kérdése nem volt kérdés, amint tudtam, mentem is érte. Átadáskor megtudtam, Tamás unokatestvérének a nagyapja, Nagy László 17 éves…..
Gondolom, a legevidensebb választ minden kedves Olvasóm már magában mondja, és szemét forgatva gondolja, hogy mire akar kilyukadni ez a bolond blogger ennek a bejegyzésnek a címkérdésével: 'Hát a félmarathon fele a marathonnak.' :) Na de van azért itt még néhány eltérés... Sose…..
Közel 40 megkérdezett, lehetséges Balaton-hódító nemleges válasza után döntöttem úgy kedden, hogy blogbejegyzéshez méltó tettet hajtok végre. Aztán jött egy üzenet Attilától, hogy másodmagával mégis csatlakozna és tenne egy kört a magyarok tengere körül. Így megkezdődtek…..
Tavaly nyár végén láttam hozzá egy felkészülésnek, melyet arra éleztem ki, hogy mezítláb futhassam le a marathont. Nem éreztem elég erősnek a talpamat ehhez, így eleinte csak rekortán pályán igyekeztem felvértezni a keménység tulajdonságával. Aztán egyszer-egyszer elmentem…..
Méltán tisztelt kedves Olvasóim minden bizonnyal új bejegyzéseim nemlétének következtében beállt hiánytüneteiket igyekeznek szorgosan kezelni, mikor ide-ide látogatnak, van-e már vmi új, de csüggedve nyugtázzák, hogy a Tátratea beszerző utam óta nem méltóztattam elektronikus…..
Kezdjük egy körkérdéssel: ki ismeri a Tátrateát? Ha most egy képzeletbeli körben ülnék kedves Olvasóimmal, előzetes felméréseim alapján kevesen mondanák erre a kérdésre, hogy ’Én ismerem!’. Ennek több oka lehet; első, hogy a Karloff cég 2002-ben alapult, szóval…..
Egy ellenállhatatlan meghívásnak történő elégtétel előreláthatatlan beteljesülésének időszaka ezen a hétvégén lezárult, éltem a lehetőséggel, és letekertem egy kedves családhoz. A cél Méhkerék volt, ide kellett eljutnom – az érkezési időpont meghatározása hol…..
Hajnali 4 órára terveztem az indulást, hogy még lehetőleg kora délután – délután megérkezzek a fővárosba. Nem új az ötlet, már tavaly nyáron gondolkoztam az útvonalon; a 33-as és a 31-es utakon történő megközelítést véltem a legmegfelelőbbnek. Most meg szabad volt ez a…..
Ha már sportblogot vezetek, álljon itt egy kis olvasmány kedves Olvasóimnak múlt heti adriai vitorlázásomról. A nagyobb betűs élet egyik kapujához kulcsot szerezvén úgy döntöttem, megajándékozom magam vmi kis kiruccanással, így kapóra jött az éppen szervezés alatt álló…..