Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MrTracy

522 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Marci ma, öt évesen: És öt éve, mikor hazahoztuk:  ..
A MTP egy nevelési módszer (nem büntetés!), amivel a kondában a vezető szerepet betöltő koca viselkedését lemásolva tanítod meg a malacodat, hogy tiszteljen téged és a családodat. Az a legjobb, ha fiatal korban kezditek el alkalmazni, megelőzhető vele egy csomó viselkedési probléma, és segíthet…..
Marcival az élet Altatás 2018.10.19 22:25:51
Dömének az első három évben semmilyen egészségügyi problémája nem volt. Aztán idén nyáron elfertőződött a bal első lábán egy sérülés, ami miatt injekció kúrát is kapott, utána begyulladt egy seb a farkán,ezt gyulladáscsökkentő krémmel kezeltük, ezután találtunk egy foltot a bőrén,a mit még mindig…..
Döme is betöltötte a negyedik évét. 83 kg-ja miatt diétára fogtuk, de ma kivételes kényeztetésben volt része, így kapott egy darab sült tököt is. ..
Épp elutazni készültem másnap, mikor észrevettem, hogy Döme lábával valami nagyon nem stimmel. Két nappal korábban megsérült, az nem derült ki, hogyan, de sebes lett és váladékozott a patája mögötti puha rész. Akkor még nem tűnt vészesnek a sérülés, de egy nappal később estére már így nézett…..
A malacaink még mindig nem kedvelték meg a vizet, nem mennek be a medencébe, és hiába készítettem nekik sárdagonyát, azt sem használják, pedig egész nap csak pihegnek a nagy melegtől.  Marad a vizes törölköző, ezt legalább elviselik magukon,emellett odafigyelünk, hogy eleget igyanak, és hideg…..
Míg kicsik voltak a malacaink magunkkal vittük őket, ha nyaralni mentünk, de a hosszú utazás nem igazán jött be nekik. Ráadásul most már akkorára megnőttek, hogy ketten együtt nem is férnének el kényelmesen az autónk hátuljában (ha Marci egyáltalán be merne szállni Döme mellé), az elmúlt két évben…..
Döme agyara szép ívesen felfelé kanyarodva nő, az övét csak azért vágtuk le, hogy ne legyenek még kiegyenlítetlenebbek az erőviszonyok a malacok közt. Már így is ő a főnök, néha elég csúnya sebeket ejt a Marcin, nem akartuk tetézni az előnyét még azzal is, hogy az ő agyarát nem kurtítjuk meg. A két…..
Marci agyara sajnos a pofazacskója irányába nő, és az utóbbi időben olyan ütemben, hogy már nem volt elég a reszelgetés, más módszer után kellett néznünk. Mivel rajtunk kívül senkinek sem engedi, hogy a szájában turkáljon, az altatást pedig mindenképpen el akartuk kerülni, házi módszerrel kellett…..
Miután pár napja Marci meglépett az erős széllökésektől kinyitódott kapun keresztül, kicsit aggódva néztünk a mai nap elé. Meghozták a kerítés elemeket és amellett, hogy nagy jövés-menés volt, néhány órán keresztül kerítés nélkül maradtunk, de a malacaink még csak a szomszédba se sétáltak át. Ki…..
Marcival az élet Kóbor malac 2018.04.04 23:04:08
A malacoknak nagyon jó a hallásuk. Aki hangosan kiabálva szólítja magához a röfijét, igazából teljesen feleslegesen strapálja magát, hiszen a legapróbb neszeket is nagy távolságról meghallják. Etetéskor, ahogy kiveszem a fémtáljaikat a tartóból, bárhol is vannak, mindig meghallják, odasietnek, és…..
Mivel késve adtam le a rendelést, csak most érkezett meg Marci új hámja.  Csak neki, méretre készíttetett, névre szóló, és remélem, hogy nagyon kényelmes lesz! Megvártuk vele míg négy éves lett, igaz, hogy még az ötödik évben is nőhet, de ez már annyira nem számottevő, hogy kinőné ezt a bővíthető…..
Ha nincs villa, megteszi egy kínai pálcika is:)..
Marcival az élet Malacszoba 2017.12.28 22:23:40
Bár a szoba nem készült még teljesen el, a kanapét már betettük, és a röfik már be is foglalták az új helyüket...
Marcival az élet Döme 3 éves! 2017.12.21 22:01:26
Döncikénk ma három éves lett!! hiphiphurrá!!!!!! Mogyoróvajas-fahéjas zabkásával és egy kis extra körtével ünnepeltünk. Ez nem mutat túl jól a fényképeken, úgyhogy inkább a tegnapi sziesztájáról készült fotókat csatolom. Nagy munkában vagyunk, ők is besegítenek mindenben, de ez a minimum, mert az…..
Jól nevelt malacok mellett gyerekjáték a mézeskalács díszítés, és még asztalra sincs szükség:)..
Marcival az élet Hám 2014.05.30 22:10:58
  Hát eljutottunk idáig, rávarázsoltuk Marcira a hámot:D. Elég jól viseli, csak picit még bő, így ki tud lépni alul, és így az a rész, aminek  a hasa alatt kéne futnia, mindig az oldalára kerül. Szerintem nagyon jól áll neki!..
Marcival az élet Agyarigazítás 2017.07.24 22:00:11
Döme már teljesen kopasz, most Marcin van a sor, ő is el kezdett vedleni. Persze véletlenül sem egyszerre, nehogy kevesebbet kelljen takarítani utánuk, úgy néz ki, pár hétig még .nagyüzemben porszíóozunk...
Rengeteg posztolatlan képünk van. Ez például még júniusban készült, ismerőseink közül sokan kételkedtek abban, hogy Marci (többek szemében a vérmalac) meg tudja majd szokni a legfiatalabb családtagunkat. Mostanra nem csak, hogy megszokta, hanem sokszor keresi is a társaságát, és…..