Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Darth_Sirius

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Felkérést kaptunk, hogy véleményezzünk egy blogbejegyzést, aminek nagyon örültem, hiszen ez talán valódi párbeszéd kezdetét jelentheti, ami a legjobban hiányzik a GMO vitából. Az "Így nevelj szuperhernyót" a Dinamó blogon jelent meg. Tulajdonképpen két jelenséggel foglalkozik,…..
Darth_Sirius 2014.08.15 07:55:52
@Sexcomb: értem hogy a GMO hatékonyabb termelést tesz lehetővé.
De mégsem látom azt hogy szükség lenne rá a bőséges élelem termeléshez. A rendelkezésre álló emberi és egyéb erőforrások kis részének felhasználásával is megoldható jelenleg, e nélkül.
Szubjektív szempont: azt sem látom hogy a nagyipari, intenzív termelés hozná azt az íz és tápanyag minőséget, mint a mama a kertjében. Ezt nem tudom hogy lehet mérni, de az emberi ízérzékelés eléggé kifinomult. Ez olyan tudod, mint az UHT tej. Azt mondják ugyanannyi mondjuk Ca van benne. Mégis össze sem lehet vetni egy normális tejjel. És ezt a szervezet is érzi. Azt gondolom nem érzékeli tápláléknak olyan szinten, mint a normális tejet. Én azt gondolom hogy nem csak az alkotóelemek számítanak, hanem az élő egész is. Az az érzése az embernek, hogy a GMO ezen tovább ronthat, ha nem is maga a módszer alapból, de ahogy alkalmazni fogják. Egyszerűen mert így szokott lenni. Ez az érzése az embereknek, és nem alaptalanul.
Ha keresztezel két kukoricát, akkor a gének nem összevissza ugrálnak azért ugye? Hisz egy faj. Ha nem tévedek. Legalábbis nem úgy hogy az egérből átugrik a kukoricába.
Értem hogy elvileg mindegy milyen génjei vannak az élelemnek. Szerintetek. Minthogy az UHT tej is ugyanaz. Csak nem egy élő ember számára.
Darth_Sirius 2014.08.15 10:27:16
@Sexcomb: rendben. Tudományosan leírható.
Az emberek azt érzik, hogy valami szarságot, aminek az előnyeire nincs szükség, rá akarnak nyomni megint a társadalomra, érezhetően olyan meggyőzési technikákkal, amikből az ember érzi hogy át akarják verni és hogy elbagatellizálják a következményeit.
Emellett valahogy a Gattaca világára nem vágynak olyan sokan. Nem mindent lehet racionálisan megmagyarázni. Csak rosszul éreznék magukat az emberek valahogy.
  A korombeli fiatalok, ismerőseim, barátaim egy jelentős része pár évvel a diploma előtt vagy éppen a megszerzése után járnak az életben. A baráti beszélgetések alkalmával rendszeresen visszatér az álláskeresés témája. Pontosabban az, hogy milyen nehéz, már-már…..
Darth_Sirius 2014.04.27 14:40:26
@Tele Peti: pontosan. A termelékenység egyébként akár magasabb is mint nyugaton, ha idejön egy multi inkább több melót, túlórát vár el mert megteheti. ugyanazt a termelési értéket állítod elő, csak töredék bérért. ezt nem csoda hogy egyre többen megunják. A szoci rendszer legalább úgy kezelte ezt, hogy volt egy munkaidő, de azért elég nyugodtan hagyott erőt és időt intézni az ügyeid, okosan megoldani a dolgaid. Ez főleg vidéken nyilvánvaló. Most meg keményebben akarnak fogni, az állam meg keményebben adóztatni, töredék bérért. Ebből mégis ki kér?
Bagdy Emőke nagy dobásra készült… Oldjuk meg a diákok lelki problémáit, reformáljuk meg a magyar testnevelés oktatást, irtsuk ki az iskolákból a stresszt (és azért az sem lenne rossz, ha a Szimbólumterápiás egyesületnek is csurranna-cseppenne valami az elkövetkező 10 évben).…..
Darth_Sirius 2014.04.27 11:55:50
@Sárga Király: ezerszer pufogtatott érvelés. A kereszténység csak egy érv arra hogy a másik csoportot alsóbbrendűnek nyilvánítsanak, és így már ki lehet nyírni, el lehet venni mindenét a tagjainak. Erre ezer indokot lehet találni és kreálni. Ez természetes működése a hierarchikus falkáknak, amelyekből az emberiség áll. Az vezetők úgyis találnak okot a háborúra, vagy a rablásra. A meditáció, hiába jó szándék vezérli, azért nagyon gáz mert ezt a természeti valóságot elhazudja, és így a magyar nép újra jól átverhető generációját nevelné ki.
A történelem során megszokott volt, hogy a gazdagok kevesebbet, míg a szegények többet dolgoznak. Érthető, mi másért is lenne értelme gazdagnak lenni, ha nem azért hogy ne kelljen güriznie az ember. Az Economist gazdasági lap nemrégiben megjelent cikke szerint azonban az elmúlt…..
Darth_Sirius 2014.04.27 03:50:23
@efi: egyértelműen nem hatékony a szervezés, de azon elgondolkoztál már hogy tulajdonképp honnan is van pénz kamu bürokratikus melókra? Véleményem szerint, bár persze, egy részére szükség is van, az állami hivatalok bérét az adók fedezik. De a magáncégek esetén mégis hogy lehet ennyi kamu meló? Jelentős részben a bonyolult szabályozások miatt kell ennyi ember hogy megcsinálja a melókat, másrészt meg maguk a bürokraták igényelnek a magasabb pozíció érdekében alárendelt embereket, nagyon érdekes ezeket a dolgokat megfigyelni. Vö: 10 szakmunkás főnöke vagy, így még dolgoznod is kell, vagy 10 diplomás irodistáé. Na ugye. Másrészt azt is látom, hogy bár meló alig van, egy olyan jelenség is lehet hogy azzal kell bizonygatni a pozíció létét, hogy még túlóráznak is az emberkék. De végül is ami aggasztó, ugyan ki fizetne egy olyan dologért ami semmilyen értéket nem teremt? Sajnos az adórendszer miatt ez alól kibújni úgysem tudsz, és végül a szarul kereső melósnak kell ezt is kifizetnie, ami azért nem túl kedves dolog.