Regisztráció Blogot indítok
Adatok
katec

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemzetépítő Blog - újratöltve 2014.05.13 12:18:41
Mint tudjuk, előbb-utóbb minden blogger életében elkövetkezik a pillanat, mikor kénytelen megírni egy "kicsit elhanyagoltam a blogot mostanság..." jellegű posztot. Az én pillanatom most jött el, alig négy bejegyzés után, jó két hét kihagyással a hátam mögött.  Őszintén…..
Az előző bejegyzésben ott hagytuk abba, hogy feltettem magamnak a kérdést: Miért nem vásárolnak több házi terméket az emberek? Vagy egy kissé átfogalmazva: Egy bizonyos vásárlót mi akadályozhat abban, hogy a magyar terméket vegye? Nos, a vásárló valószínűleg azért nem…..
katec 2014.04.18 11:33:24
Kedves Nemzetépítő!

Véleményemet egy vidéki, közepesen nagy városban élő országos hálózattal rendelkező cég helyi vezetőjeként fogalmazom meg. Fenti mondatból kitűnhet, hogy nem minimálbérbő élek, tehát van választási lehetőségem a vásárlásba, ha akarom.
A kérdés, hogy akarom egyáltalán? Erre a blogodban elég jól rávilágítottál.
Nyilván ahány ember, annyi féle vélemény és élethelyzet, amiből ki lehet indulni. Én személy szerint megtehetném, hogy hazait, biot-vagy nevezzük bárminek, ami hazai és egészségesebb mint a bolti-vásároljak a családomnak, de általában mégsem teszem.
Az ok nálam a bizalom TELJES hiánya és a blogodban is említett macera az elérhetőséggel. Mint írtam, nem minimálbért keresek, de ennek is ára van! Reggel jövök, este 7-re érek haza, tököm sem fog már bio paradicsom után rohangálni, meg házi kenyeret hajkurászni akkor.Megveszem a sarki boltba a primőrt. A bizalom hiányát nem fejtem ki részletesebben, nyilván elmúlna ha lenne időm jobban belemerülni, vagy összehozna a sors pár termelővel, akik változtatnának a nézetemen.
Még egy dolgot megemlítenék, amit szerintem kihagytál: ez pedig a vidéken megtermelt házi, és a vidéki rokonság.
Én városban élek, de nekem is vannak rokonaim "falun", és a barátaim-ismerőseim körében is vannak, akik alkalmadtán ellátnak minket tojással, szalonnával, kolbásszal, stb..Szerintem ezzel elég sok család lehet így azért. Persze tudom, hogy nem mindenkinek elérhető ez a szál, de azért komoly tényező lehet.
És ha már az ízvilágról is írtál, mint összehasonlítási mérce, nem biztos hogy az üzletekben kapható "házit" az emberek feltétlen a lédig, futószalagról lejövő gyorspácolt sonkával fogják összehasonlítani.
A többség, mint ahogy én is, az ilyen termékeket gyermekkorom nagyszülőknél evett házi sonkáival, tojásaival, kolbászaival veti össze. Mert legtöbbünknek még van viszonyítási alapja.
Persze találkoztam már a másik véglettel is. Pár éve mielőtt lakást vettünk, kertesházat béreltünk, ahol termesztettünk zöldségeket. A felsleget minidg elajándékoztuk olyan bartáoknak, rokonoknak, akiknek nem elérhető a házi. Egyik ilyen alkalom után mondja egy ismerősöm, hogy nem kér több paradicsomot, mert rossz az íze. Kérdeztem, megromlott? De nem, mint kiderült egyszerűen az ízlelőbimbói már úgy elhaltak a bolti semmilyen ízű paradicsomoktól, hogy ezt, aminek meg volt "csípősnek", "túl intezívnek" meg "édesnek" érezte.
Szóval van ilyen is.
Nemzetépítő Első bejegyzés 2014.03.23 12:08:49
Kedves olvasó! Szeretettel köszöntelek a blogomon. Ez a blog a magyarság felemelkedésének, sorsunk jobbra fordításának lehetőségeit kutatja. Arról szól, hogy mit tehetünk mi, egyszerű emberek azért, hogy Magyarország kilábaljon a jelenlegi nehézségeiből. Nem kínálok…..