Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HocusPocus

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma lenne 70 éves Jimi Hendrix, minden idők egyik legjobb rockgitárosa, aki viszonylag rövid karrierje alatt popkulturális ikonná, és a történelem részévé vált, amiben persze közrejátszott a korai halála is. A zenész élete során négy lemezt készített, és legalább tíz albumnyi…..
HocusPocus 2012.11.27 19:44:44
@Gyurma73: Kedves Gyurma73. Véleményét köszönjük, és ígérem, elgondolkodunk rajta. Külön öröm hogy karosszérialakatos honpolgáraink is ilyen cizellált véleményt képesek alkotni egy kegyeleti megemlékezés kapcsán. Engedje meg azonban, hogy felhívjam a figyelmét arra, hogy az életévek számát a betöltött születésnapok alapján számoljuk, és mivel szeptemberben halt meg- és amit már bizonyára sejt- novemberben született, ezért bizony hivatalosan 27 évesen hunyt el. Látja már megérte letennie a karosszériaelemeket, és a gumikalapácsot pár perc erejéig, valamint tavaly aláírnia a hűségnyilatkozatot, amely netkapcsolatot is biztosít számos érdekfeszítő tv adás mellé.
Grandpierre Atilla csillagász és zenész - de lehet, hogy fordítva -, vagy újabban inkább az élet minőségét kutató tudós. Aki képbe akar kerülni munkásságát illetően, nekiállhat például átböngészni a honlapját, napokra ott ragadhat cikkeket, interjúkat, tanulmányokat…..
Bár igazi turnét nem kapott Lou Reed és a Metallica közös lemeze, a Lulu, azért az év valószínűleg legnagyobb port vert lemezének pár darabját így is megismerhetjük élőben. A különleges párosítás tegnap például a Later ... With Jools Holland nevű angol tv-showban…..
Várhatóan ősszel jelenik meg Marilyn Manson új nagylemeze, amiről most a Born Villain című dal szivárgott ki klip formájában (legalábbis valószínűleg ez nem a hivatalos premier). A videót az a Shia LaBeouf rendezte, akit leginkább a Transformers filmek főszereplőjeként…..
Pár hónapja írtuk itt a Lángoló Gitárokon, hogy a Volkova Sisters éppen Amerikában koncertezik, illetve új számokat rögzít. A zenekar alapvetően Berger Dalma énekesnő és Sándor Dániel billentyűs szerzői kapcsolatára épül, de kettőjükön kívül olyanok játszanak még a…..
Rocksztárként két dolog érdekel. Az egyik, hogy jól érezzem magam, a másik, hogy segítsek a világon. Mindkettőre van lehetőségem...
Nem sokszor pisálok vécébe. Általában a szabadban, a kertbe szoktam. Szeretem megjelölni a területemet...
HocusPocus 2010.06.03 07:50:18
The New York Dolls @ Koko, Camden Town, London 2010.04. 19.  „When I say I’m in love, you best believe I’m in love, L U V!”- vágja arcunkba David Johansen, a rövid operarészletből álló intrót követően, és máris dübörög a R’n’R. Az 1400 fő…..
HocusPocus 2010.05.25 21:21:11
Az dél-afganisztáni Marjah tartományban állomásozó amerikai katonák furcsa módját választották a tálibok elűzésének a környékről. Óriási hangerővel játszanak nekik rockot és metált az autóikról, ami állítólag még kilométerekkel távolabb is zavaróan hallatszik. A…..
Amit itt sugalltunk, az igaznak bizonyult: augusztus 9-én, a Sziget nagyszínpadán, egy gigantikus, majd háromórás bulival búcsúzik a közönségtől a Kispál és a Borz. Vagy legalábbis most évekig nem csinálnak semmit ezen a néven, ugyanis rájöttek, hogy külön-külön sokkal jobban…..
HocusPocus 2010.04.01 13:08:09
Megjöttek az idei Hegyalja Fesztivál első fellépőiről a hírek. Ezek szerint idén újra ellátogat Tokajba a brit Motörhead, akik ugyan most nem mutatnak be új lemezt, de mivel őszre tervezik a következőt, így friss dalok már lehet lesznek a Tisza partján is július 14 és 18…..
Az egykor szépreményű brit poszt-punk, elektro-pop zenekar ma délelőtt közleményt adott ki, amelyben bejelentették feloszlásukat. A 2006-ban egy izgalmas albummal (Kick) debütáló zenekar előtt fényes jövő állt; még abban az évben több nagy fesztiválon is megfordultak (Coachella,…..
Titus Andronicus – The Monitor (XL) Vannak zenekarok, amikről lerí, hogy sokkal többre képesek, mint amit elsőre felmutatnak. Ez különösen akkor adhat okot bizalomra, amikor a zenekarnak annyira jó lett már az első lemeze is, mint a Titus Andronicus The Airing of Grievances-e.…..
These New Puritans – Hidden (Domino) A szigetországi These New Puritans története egyáltalán nem mondható mindennapinak. Úgy kezdődött, hogy néhány kreatív, vicces kedvű fiatal elindította egy akkor még nem létező zenekar honlapját, majd hozzá híreket, történeteket és…..
Soerii & Poolek – Ua-Mua (Twelvetones/EMI Music Services) A Soerii & Poolek a popzenét annál a testrészénél fogja meg, ahol igazán kevés formáció meri: a tökénél, és szorított rajta egy akkorát, hogy vicces arcot vágjon. Egy másodpercig sem veszik magukat komolyan, de…..
Lángoló Gitárok Torzítóbál 2009.12.15 15:40:00
The Meatards (FR), Hello Sunshine (FR), Haunebu @ Zappa Caffe (Szabad az Á), december 14. Egy ideje már nem tilos az á, erre le is csapott az RNR666 ínyencorientált koncertszervező csoportosulás, és sok igazi zajos-csörömpölős este után csináltak egy igazi zajos-csörömpölős estét.…..
Nirvana – Live at Reading (DGC/UMe) Nirvana – Bleach deluxe (Sub Pop) Kurt Cobain már több mint 15 éve halott, de úgy tűnik, még mindig volt rajta és zenekarán lehúzható bőrréteg. Most épp két kiadvány is előkerült, de legalább végre elmondható, hogy értelmük is…..
HocusPocus 2009.12.03 20:37:11
@shitgun: mert a 80as évek bodrimetálja a " divaton alapuló mesterséges cirkuláció a szarabbnál-szarabb mű-stílusokkal"-ba bizony nem fér bele.
Akkor még férfi volt a férfi, merészen fokhagymasegge mélyéig húzta művelúr kistigrises naciját, becsatolta a flitteres cipőcskét, kizárólag a csücsöri részre rúzsozott egy cseppnyi neonrózsaszínt, még egy kis hajlakk spricc, átsétált egy siszkrét parfümfelhőn, és mehetett a roland dx-7 szintifüggőnnyel megtámogatott tappinges pop a selyemkendős mikrofonállványt helykén markolva.
HocusPocus 2009.12.05 11:05:32
@shitgun: és mikor volt a mainstream része a bay area thrash?
Rohadtul nem emlékszem, hogy a grunge előtt valaha futtatott volna bármilyen mainstream médium metált, a metallicát, sepulturát, panterát kivéve, szóval nem értem mi a gond- sőt talán ezek pont együtt futottak a nirvánával, nem?
A nirvana amúgy az európai mtv-n emlékeim szerint az éledező technóval versenyzett, de nem ma volt, már nem rémlik pontosan.
Manowar meg no comment, azért ha már pozőrködésnél tartunk 50 év felett 200as szeggel kivert csuklószorítóban kőbányai mészkőkockákon vicsorogva gitározni az valami rohadt true dolog, nem?
A Trousers nem kevesebbet tűzött ki célul, mint hogy színteret építsen Magyarországon, de azt sem bánnák, ha ez a határainkon túlra is kihatna. Hogy milyen színteret? Azt a fajta glammel kevert garázsrockkot nyomják, amit például a hamarosan leálló Backyard Babies is játszik, de…..