Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Carradine a gardróbszekrényben

0 bejegyzést írt és 262 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyar textilipar zászlóshajója bejárta a világtengereket. Volt idő, amikor a párizsi Lafayette áruház egyik emeletén csak Goldberger termékeket árultak. A Goldbergerek generációról generációra léptéket léptek, míg aztán az ötödik generációval, a zseniális és erőszakos Goldberger Leóval fölértek a…..
Carradine a gardróbszekrényben 2021.07.01 12:09:14
@queenagi: Rohadjak meg papírzsákban, de szerintem ezt a kettősséget mindenki tudja - csak ez abszolút nem befolyásolja az irántuk érzett ellenszenvet.

Nincs olyan al-szakosztály a skinheadek közt, hogy származás_alapján_zsidógyűlölő illetve vallás_alapján_zsidógyűlölő.

Rohadtul nem számít, aki gyűlölni óhajtja őket, az a _zsidót_ fogja gyűlölni és kész. Ennyi pont elég. A lőtéri sánta kutyát se érdekli, hogy mi alapján zsidó. Te meg behozol egy ilyen dumát, hogy "az emberek teljesen összemossák ebben a témában a származás és a vallás témáját." Nem. Ez nem igaz. Ilyen egyáltalán nincs. Nem mossák össze, mert nem érdekel senkit.
Carradine a gardróbszekrényben 2021.07.01 12:25:40
@queenagi: Óóó, ezt ismerjük, amikor észérvek helyett a fogalmazásba kötnek bele.

Egy internetes fórumon te se várj senkitől egyetemi székfoglalót, de ha kívánod, ideokádom neked kissé cizelláltabban:
"Az átlag zsidó-utáló nem megy le olyan mélységekbe, hogy ahol szétválasztódik a származás illetve a vallás alapján történő besorolás. Ebből következik, hogy ha nem számít ez, nem foglalkoznak ezekkel, akkor - értelemszerűen - össze sem mossák ezeket a körülményeket."
Teljesen lehetetlen helyen elbújva, magyar nyelvtudás nélkül, de orosz a javából! Csatlakozz a Világevő Facebook-oldalhoz, ha elsőként szeretnél ilyesmikről értesülni!..
Zoltán telefonja elromlott, ezért szervizbe küldte, ahonnan nagy meglepetésére azzal jött vissza, hogy a hiba oka beázás. A további szakvélemények is ezt bizonyították, pedig a telefon beázást jelző markerei is épek voltak és  Zoltán sem érti, mi történt. Így viszont bukta a garanciális javítást.…..
  Augusztus 31-n és Szeptember 1-én a Budaörsi Repülőtér Airshow-t tartott. A "Repülj át az Őszbe a levegő Királyaival" szlogen nem túlzott. Akik élnek és mozognak a polgári kisgépes és nem annyira kisgépes repülésben, azok szinte mind tiszteletüket tették a rendezvényen. Néhány név: Besenyei…..
Carradine a gardróbszekrényben 2019.09.03 14:55:48
@lutria: Hát őőő... Bulvárlapot nem járatok. Index fórumot se látogatok. Indexet viszont olvasok. Nyoma sem volt a repülőnapnak a hévégi programajánlóban.
A hideg ágy ősi ellensége az emberiségnek, így aztán elég régóta próbálkozik mindenféle módszerekkel előmelegíteni azt a lefekvéshez. Parazsas ágymelegítőt állítólag már a rómaiak is használtak, de aztán évszázadok alatt előmegített téglák, forró vasat tartalmazó edények, parázstartók és…..
A szó, Hawala néhány napja robbant be a magyar köztudatba, miután sajtóforrásokból kiderült, hogy bizonyos „közeli” körök óriási fekete összegeket síboltak ki az országból és küldtek a Közel-Keletre, illetve Ázsiába, hogy azután a balkézről lett vagyonok strómanokon…..
Még hetvenezeraláírás szükséges ahhoz az európai polgári kezdeményezéshez, amely azt szeretné elérni, hogy az Európai Parlament napirendre vegye a kisebbségek jogainak kérdését. A határon túli magyarok miatt a régióban sokan találva érzik magukat, de nem minden országban gyúlnek olyan jól a szignók,…..
Carradine a gardróbszekrényben 2018.03.23 09:16:33
@conchita wurst: Rohadjak meg papírzsákban, de azt a köztársasági elnököt, akit visszafordítottak a szlovák határon, én úgy elmékszem, hogy a fityisz jelölte. Akkor viszont hogy lehet ballib?
Nem könnyű dolog a párkeresés. A témába vágó korábbi Homár posztok alapján ráadásul nemcsak érzelmileg viseli meg az embert, hanem anyagilag is - és nem csak azért, mert puccos helyeken kell fizetni a vacsorát. Eddig azt gondolhattuk, hogy csak az Elittárs számlázási szokásai okoznak nyomorult…..
Gödre egy kis falu Baranyában, februárban ott rendezik az I. Gödrei Töpörtyű- és Forraltbor Ünnepet. Az esemény FB-eventjébe azt gondolták jónak beleírni, amit a fenti képen látnak. De biztos csak vicceltek...
A sportcipők eladása az elmúlt években egy rendkívül jövedelmező törekvéssé vált, köszönhetően többek közt a hip hop kultúra mainstreammé válásának. Ma már nem ciki sportcipőben munkába menni, és vannak egy kézzel készült bőrcipő árát is meghaladó limitált surranók. Egyes  darabok, még ha…..
Carradine a gardróbszekrényben 2018.01.28 14:33:18
@lauren_blogger: Én csak belepofázok a témába, de rohadjak meg papírzsákban, ha a hazai szlengben használatos lenne a sneaker szó! (Akár denotációs, akár konnotációs tartalommal.)

Mert igenis volt egy csomó gyüjtőnév a cipőkre, mint például a katonai bakancs az surranó, az edzőcipő az dorkó - amit kihasználva egy gyártó már márkanévként használ, vagy a női cipőkre a tipegő. Vagy Székelyföldön az edzőcipő gyüjtőneve az ádidász:

www.youtube.com/watch?v=P5ZYpJ6jBfs

De ez az angol név? Soha nem volt jelen! Legfeljebb erőltetve. Ha jól emlékszem, talán a McDonald's mezitlábas/zoknis játszóházában van egy cipőtároló szekrény Sneaker Keeper néven.
Ugyan kit ne ragadott volna magával Karl May, vagy J.F.Cooper indián regényeinek romantikus hangulata. Az indián szó hallatán biztosan sokak előtt egy tomahawkot lengető, vad harcos képe jelenik meg. Vagy sokan emlékezhetnek még a Gojko Mitić vagy Pierre Brice főszereplésével készült német (NDK-s és…..
Hatalmas felháborodást okozott a napokban egy tábla, mellyel kitiltották a kelet-európaiakat egy oxfordshire-i horgászparadicsomból. Most komoly fordulat történt az ügyben. A táblát azóta levették..
Carradine a gardróbszekrényben 2017.12.25 20:16:23
Egy példán keresztül elmondom, hogy miképp működik az ember fejében a tanulás.

Dél-Amerikában van egy kígyó, aminek nagyon jellegzetes, narancssárga-fekete mintája van és a mérge különösen halálos. Ugyanott él egy vizisikló is, aminek roppant hasonló narancssárga-fekete mintája van, de teljesen ártalmatlan, még méregfoga sincs. A kifejlett kígyó és a sikló közt alig van valami méretkülönbség, a sikló talán 90 %-a a kígyó hosszának. Namármost a sikló azt használja ki, hogy a többi állat nem tudja őket megkülönböztetni és tőle ugyanúgy félnek, mint a kígyótól.

A többi állat nem fogja megkockáztatni, hogy megharaptassa magát egy mérgeskígyóval, ezért ugyanúgy beteszik a fejükben a VESZÉLYES dobozba az összes olyan állatot, ami ilyen narancssárga-fekete mintás, legyen az akár a tényleg veszélyes kígyó, akár az ártalmatlan sikló.

Nem fognak kockáztatni, mert csak egy életet kaptak.

Namármost az ember is hasonlóan tanul. Ha egyszer kirabolta, megverte, megkéselte egy kissé barnább bőrű egyén, akkor az ÖSSZES cigányt beteszi a fejében a VESZÉLYES dobozba.

A tanulási folyamat sajnos már csak ilyen.

Ez persze nem tetszik annak a ritkán előforduló, egy-két becsületes cigánynak és azt mondják, hogy ne általánosíts! Ítéld el azt, aki kirabolt, megvert, megkéselt, de ne az összeset!

Én meg azt mondom, hogy ne haragudj, de nekem is csak egy életem van, ha már egyszer megkéseltek, nem fogom megkockáztatni, hogy még egyszer megtegyék, mert nem biztos, hogy másodszor is felépülök!

Te meg, kedves ritkaságszámba menő becsületes cigány barátom, ne RÁM haragudj, hogy általánosítok, hanem azokra a fajtádbeliekre, akik miatt rád is általánosítok!

Persze azok sokan vannak, azokat meggyőzni túl nagy munka lenne. Inkább azért lobbizol, hogy én hagyjak fel a túlélés alapvető törvényével. Aha, persze!
Carradine a gardróbszekrényben 2017.12.28 15:15:49
@ParePCSI: Teljesen igazad van, pont ez az általánosítás a rasszizmus alapja.

Csak hát van oka, eredete, aminek törzsfejlődési levezetését te totál figyelmen kívül hagytad.
A legtöbben úgy tudják, hogy egy egyszerű burkolt áremelésről volt szó csupán, mint a 4 decis sör esetén, pedig ennél érdekesebb a sztori. A helyiek árpolitikája és az anyacég központi akarata közötti ellentét szülte végül az új kiszerelést. Pár éve ugyanis a Coca-Cola európai anyavállalata új…..
Carradine a gardróbszekrényben 2017.12.22 23:09:46
@Pierr Kardán: Én kábé tíz évvel ezelőtt leveleztem a Coca Cola ügyfélszolgálatával erről, hogy miért nem hozzák be a magyar piacra a citromos kólát?

Akkoriban még volt Pepsi Twist Light is itthon, ma már abból is csak cukros genyó változat kapható. Gondoltam, ha a konkurrenciának van, akkor a Coca is piacra dobhatná itthon, mert amúgy nekik is van ilyen, de legközelebb csak a bécsi út másik végén kapható.

A sablonválasz az volt, hogy köszönjük érdeklődését, a Coca Cola folyamatosan nézi a vásárlók igényeit és eddig nem merült fel.

Válaszlevelemben megkérdeztem, hogy miképp is mérhető a citromos/zöldcitromos Coca-Cola iránti kereslet, ha a Coca-Cola Magyarország eddig még soha nem dobott itthon piacra ilyet? Ha nem tudják a felmérések résztvevői, hogy ilyet is kérhetnének a közvéleménykutatásban, akkor soha nem is merül fel iránta az igény. Problem solved.

(Tisztára ugyanaz az ördögi kör ugrobb be erről, hogy miért nem lazább a hazai önvédelmi fegyverek engedélyezése. Aszonta a belügyminiszter, hogy azért nem, mert itthon nincs kialakult fegyverkultúra. Hja, mondom, ha ilyen szigorú a fegyverhez jutás, akkor soha nem is fog kialakulni fejlett fegyverkultúra, de akkor ennek hiányára hivatkozva fenn lehet tartani a szigorú fegyverhez jutást. Huszonkettes csapdája.)
Carradine a gardróbszekrényben 2017.12.23 23:31:26
@tpl: Nézd, én programozóként többnyire logikusan gondolkodok, itt meg kilógott a lóláb, hát rákérdeztem. Nevezheted okoskodásnak, de akkor ilyen alapon az összes rendőrt, meg ügyvédet, ügyészt, aki jó kérdést tesz fel, hívhatod okoskodónak.

No offense. Igazából szarok rá, hogy üzletpolitikailag mi jó a Coca-colának. Nekem van egy igényem, citromos, vagy slájmos kólát akarok inni, hát elkezdtem nyomozni, hogy miért nincs.
Carradine a gardróbszekrényben 2017.12.28 09:06:10
@tpl: Akkor most segíts kérlek megfogalmazni, körülírni a helyzetet!

Adott egy ember, mondjuk én. Lenne igénye citromos Coca-Colát inni. Ez nem egy szürreális álom, ez egy létező valami, környező országokban kapható. Csak a mi kis hazánkban nem. Te nagyon szépen megfogalmazod, hogy a multinak nem áll érdekében behozni. Közgazdaságtan. Valszeg nem érné meg neki, nem lenne rá igény.

Na, ezen a ponton vitatkoznék! Nyilván az én fejembe is vertek be némi közgazdaságtant egyetemi éveim alatt, tisztában vagyok ezekkel a megtérülési mutatókkal. De én arra mutatok rá, hogy a konkurrenciának, a Popsi Colának van ilyen citromos kólája és legalább egy évtizede már a piacon van. Sőt, a Coca-Colának is van ilyenje - csak nálunk nem. A fifikás kérdés az az, hogy honnan tudják a Coca-Colánál, hogy nem lenne rá igény, ha még soha nem hozták be? Még egy próbahónapra se? Olybá tűnik, hogy ezt a Coca-Cola döntötte el helyettem. Rohadtul nem volt erről felmérés.

Na és akkor itt van az egységsugarú üditőital fogyasztó, mondjuk én, aki inna ilyet. De itthon nincs. Mit csináljak? Rendeljek Ausztriából, vagy Szlovákiából? Vagy menjek ki érte én kocsival? Ha már közgáznál tartunk, a benzinpénz kissé megdobná a bekerülési költséget, nekem! Vagy írjam be a belügyminisztérium kérdőívébe, hogy azért költözök nyugatra, azért hagyom el az országot, mert itthon nem lehet citromos Coca-Colát kapni? Röhej!

Nem kell azzal jönni, hogy ez miért first world problem nekem, amikor Afrikában meg éheznek. Nekem igenis ez a problémám, az én életemet ez keseríti meg.
115 éve áll Manhattan két nagy sugárútjának kereszteződésénél New York egyik leghíresebb épülete. Nem magas, nem a legmenőbb környéken áll, de még csak híres lakója sem volt soha, mégis imádják a turisták. Ez a manhattani Flatiron Building, a világ leghíresebb vasalóháza.   1. A New…..
A címet olvasva sok nemzeti érzelmű rendes magyar ember elindul a közeli háztartási vegyiáru boltba egy kis biboldószerért, hogy ezt a szerencsétlen sorsú Soros-bérenc bloggert lemossa az internetről. És induljon is, a jó levegőn tett séta hasznos. Közben lehet gondolkodni azon, hogy mi,…..
Szegény Gábor nem elég, hogy letolt egy teljes költözést, ennek kapcsán még jól meg is járta a honlapján hiperszuper kalkulátort üzemeltető, de azt nettó árakkal kozmetikázó cég miatt. A Kevin Movers az un. kreatív tájékoztatás minimum nem elegáns fogását alkalmazta: szépen kiírta, hogy "A…..
Carradine a gardróbszekrényben 2017.12.15 00:42:55
@Tudod Te azt jól!: Félek, hogy ez már az év végi, mert lassan három napja nincs új post. Lehet, hogy Hilda napok óta nem jut ki a konyhából, ahol az ünnepi főzőcskézés leköti az idejét.
Szerintem az emberben genetikusan él egyfajta lázadás a mindenkori rendszer ellen. Ez a lázadás lehet kicsi (miért nem támogatják jobban az én falumat, vagy éppen gazdasági osztályomat), lehet gyermeki (fuck police, punks not dead, békejel és hippik) és lehet radikális is amely teljes mértékben…..
Az indonéziai Sulawezi (Celebes) Lore Lindu nemzeti parkjának Bada völgyében látható megalitokat 1908-ban fedezték fel az antropológusok és azóta is csak nagyon keveset tudnak róluk. A szakemberek 1000 és 5000 év közé teszik korukat. Mivel csak itt találtak olyen kőszobrokat egész Indonéziában, azt…..
Carradine a gardróbszekrényben 2017.11.28 09:32:24
@Intercessor: Azzal legfeljebb annak az adott kődarabnak az életkorát tudod megállapítani. De az, hogy azok a megmunkálások, amiktől szobor lett belőle, azok mikor keletkeztek rajta, annak az életkorát nem mondja meg a C14 vizsgálat.
Az ember azért hajlandó extra díjakat fizetni, mert szeretne magasabb szintű szolgáltatásban részesülni, vagy épp bebiztosítani magát valami hátrányos szitu ellen. Na, Gáboréknak egyik sem jött össze. A Békéscsaba-Budapest vonatút utazási körülményeit 2. osztályon az ember persze nem a szexi és luxi…..
Carradine a gardróbszekrényben 2017.11.27 08:57:23
@Terézágyú: 555-el nem kezdődnek telefonszámok, csak a hülye filmekben!
Vannak olyan autók, amikbe ha egy-egy film alkotói nem esnek szerelembe, valószínűleg sosem hallunk. Megismertük volna a DeLorean DMC-12 sirályszárnyajtóit a Vissza a jövőbe nélkül? Hétszentség, hogy nem. És ha már láttuk őket, mindenki vágyott arra, hogy egyszer beleülhessen. De mit ér az egész, ha…..
Carradine a gardróbszekrényben 2017.10.03 09:13:55
Végre ez a nap is eljött! Egy hónappal azután, hogy augusztus 7-én megjelent Ian Livingstone legújabb lapozgatós könyve, A Tűzhegy varázslója 35. évfordulójára megírt, nosztalgikus utalásokkal teli The Port of Peril puhafedeles változata, a brand jelenlegi tulajdonosa, a Scholastic kiadó kipostázta…..
Carradine a gardróbszekrényben 2017.10.01 23:53:24
Kedves olvasó, jól nézd meg a fenti képet! Látsz különbséget a dobozok között? Az éles helyzethez, mondjuk egy hipermarketes tejfalhoz, vagy egy félszuterénben működő kisbolt sötét hűtőjéhez képest most persze megvan az a helyzeti előny, hogy valami oka van, hogy idekerült ez…..
Carradine a gardróbszekrényben 2017.08.04 23:14:07
@kőcsiga: Kedves köcsögcsiga! Nekem nem feladatom, hogy fogadatlan prókátorként védjem az ugandai buzit, de rohadtul zavar, hogy leírt egy hazai tényt, te meg érdekes érvelési technikáddal lekisbutusozod egy német példával. Igazán kedves. Szociálisan érzékeny. Haladó. Européer.

Mi lenne, ha az emberek a változatosság kedvéért megpróbálnának egyszer kedvesek lenni egymással?

Have a nice day!