Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mr. Red

9 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Sauvignon Blanc-ról elég sokat írtunk már, pedig nem is szeretjük annyira, mint mondjuk a Furmintot, a Hárslevelűt, vagy éppen a Rajnai Rizlinget. (Úgyhogy képzelhetik, azokról mennyit fogunk!) Egy adósságom azért még van a témában, erről a borról mindenképpen szeretnék szót…..
Talán Légli Géza lehet az a borász (ha ugyan már nem az most is), aki egy újfajta sikeres üzleti modellt tud meghonosítani Magyarországon. Aki alternatívát tud felmutatni a jelenlegi két pólusú „csúnya, modern nagyüzem vs kis, családi, böcsületes kézműves borászat”…..
Wine Shack Quickie - 2014.05.14. 2014.05.25 19:43:21
A játékszabály a régi, ha viszont mégsem emlékeznél akkor itt olvashatod. Jásdi – Szürkebarát 2013 Szeretem ezt a kicsit testesebb, fűszeresebb még a nevében is igen mókás fajtát. Sokszor jobban esik, mint az ellágyított, alapvetően könnyű borok, hiszen ennek van egy szép…..
Nekünk természetesen nincs értelme a nagyok háza táján sertepertélni, egyrészt mert a filozófiánkba sem illik bele (kevésbé ismert pincészetek minőségi borai jó áron, ha még nem jött volna le), másrészt mert őket bárhol megkapod. Úgyhogy inkább a másod- (Szemes József,…..
Kiadó:Metal Mind Production Weblap:www.turbo.art.pl A nagy felfedezésekhez gyakran véletlenek vagy tévedések vezetnek. A kicsikhez meg végképp. Éppenséggel a magyar Turbo új albumába akartam belehallgatni, mert dicsérik sokan, csak félrehordott a puska. Így ebbe a Turbóba is…..
Mr. Red 2014.05.25 23:08:44
@garael: én meg azt hittem majd a " nyitottságomat más szövegkörnyezetben értettem"-re csapsz le.

ha már itt tartunk, én értem, és el is tudom fogadni Rony70 véleményét, valahol vérciki volt a magyar metal-korszak hajnala (de részben a külföldi is), ezt már talán én is leírtam korábban (és velem is összevesztetek rajta :D)

mondjuk ettől még hallgattam anno egy darabig Pokolgépet és Ossiant, sőt a Mobilt és a P. Boxot is megtanultam utólag tisztelni, és Pécs meccsekre is kijártam, de tényleg csak leginkább lokálpatriotizmusból...
Wine Shack Quickie - 2014.05.06. 2014.05.08 11:03:23
Palackokról van szó mindig, de ezúttal csak a kitöltött pohár számít (hol kevesebb, hol több). Szakítok szokásos önmagammal és a tömörségre törekszem. Nincs hangulat (csak kevés), nincs körítés, nincs kép, nincs magyarázat. Csak a bor és a pillanat hatása van.…..
A bazi nagy kékfrankos kóstolót másnap követő tabáni sörözés után mindenhez volt kedvem, csak vörösborokat tesztelni nem. Ezért előbb letoltam egy üveg rozét fröccsben a másnaposság ellen, majd harmadikán nekiugrottam a népharag által rám kényszerített feladatnak. Nem…..
A hárslevelű egy szép fajta, Tokaj egyik alapszőleje, (nem) kicsit háttérbe szorítva a furmint által. Jól aszúsodik, de nagyon finom, kifejezetten elegáns száraz borokat is lehet készíteni belőle. Jelen tétel mátrai, és má' megin' a Balázs... Igen, megint. A palackból,…..
Kiadó:Giant Electric PeaHonlap:www.iq-hq.co.ukBár nagyon kedvelem a brit neo-prog muzsikákat, meglehetősen régen esett szó róluk ezen az oldalon. Bárcsak tudnám feledni a Marillion jelenlegi gyengélkedését! Pete Trewavas jól teszi, hogy inkább a Transatlantic-kal asszociálja magát,…..
Mr. Red 2014.04.26 15:29:52
Kiadó:FrontiersHonlapok:www.wingertheband.comfacebook.com/OfficialwingerA Winger majd' 30 éve alakult, ehhez képest nem lehet azt mondani, hogy a mindössze hat stúdióalbummal nagyon termékeny pályát futottak volna be. Na jó, ebben benne van az is, hogy a '90-es évek közepétől több…..
Mr. Red 2014.04.24 21:11:12
A húsvéti időjárás nem kényeztet el jó idővel. Ilyenkor kimozdulni is alig van kedvem, nemhogy mindenféle elfoglaltságot szervezni. Még szerencse, hogy a szükséges „adag” borért nem kell menni sehova. (Az ünnepekre való tekintettel ’Trainspotting’ és ’Rekviem egy…..
Kiadó: ear MUSIC Honlap: www.gammaray.org 1998-ban a "Power Plant" egy erőmű energiájával röpítette a csúcsra a Gamma Rayt, amihez az "igaz fém"-hiányos éveken kívül valóban karriert megkoronázó dalok kellettek. Sajnos a világválság aztán jó 10 évvel megelőzve magát a…..
Nem titok, korábbi írásaimból is kiderülhetett, Ludányi Balázs egyik kedvelt borászom. Emberileg és szakmai megközelítésben is közel áll hozzám. A 2012-es kékfrankosát jól megdicsérgettük legutóbb (itt és itt), elárulom, abból az évjáratból a Cabernet Franc nálam még…..
A Sauvignon Blanc nagyvárosi bor. New York jut eszembe és Woody Allen, ahogy egy manhattani bárban füstbe burkolózva (régen még lehetett...) vitatja meg bölcsészhallgató kinézetű barátaival és nálánál 20 évvel fiatalabb barátnőjével Kierkegaard Félelem és reszketését. A…..
A Bortársaság immáron harmadik éve párhuzamosan mutatja be a Györgykovács borok két évjáratát: az éppen a polcokra kerülőt, és a következőt, amelyet korlátozott ideig kedvezőbb áron lehet előjegyezni, majd egy évre a Bortársaság hűtött raktárába kerül érlelés…..
Wine Shack A nagy kékfrankos teszt 2014.04.06 14:09:05
Öt bor, négy borvidék. Egy kivételével jól ismert nedűk, nem véletlenül választottuk őket, én speciel tartom is ezeket otthon készleten. Erről a szőlőről írtam már korábban, vannak szerintem limitációi a fajtának és elmaradása a hazai borászoknak a jól iható, jó árú…..
Wine Shack Mátra vs Wachau 2014.04.05 12:14:55
A figyelemfelkeltőnek szánt cím némileg túlzó, egyrészt szó sincs semmiféle versenyről, másrészt három, nem is egy árfekvésben lévő bor alapján tisztességes összehasonlításról sem lehet szó, de én már csak ilyen hatásvadász vagyok (a smiley-t képezeld ide). Igazából a…..
Miután Mr. Red megírta a blog indító cikkét, arra gondoltam, nekem is fel kellene festenem az előéletemet a témával kapcsolatosan. Ekkor viszont rá kellett jönnöm, hogy bármennyire is azt gondolom, hogy tapasztalatokban és ismeretekben gazdag vagyok, nem nagyon van ennek nyoma. Nem…..
Kiadó:Open E Music/Kobalt Lable ServicesHonlapok:www.steelpantherrocks.comfacebook.com/steelpantherkicksassKezdettől fogva arra törekedtünk, hogy minden lemezkritika elé beillesszük a szóban forgó album borítójának képét. Máshol is így szokás, ráadásul bennünket - mivel mi még…..
Kiadó:Spinefarm RecordsHonlapok:www.dynazty.comfacebook.com/dynaztyband‎Épp tegnapelőtt elmélkedtem arról, hogy a '80-as évek aréna rock legendáit kreatívan másoló, eszement (és újabban istenkáromló) Steel Panther sürgősen át kell essen egy fazonigazításon. A kezdeti…..
Mr. Red 2014.03.30 20:08:46
@garael: jól ált nekik a Europe is. de jól áll nekik a Judas is. Remek lemez