Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kőműves Kelemen

7 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még mindig a termelők támogatásával foglalkozunk; a mai bejegyzésben a tökéletes szervezőről szeretnék írni egy kicsit, avagy: hogyan kéne hozzáállnia annak az embernek, aki ma a magyar kistermelők segítésére adja a fejét? Végezzünk el ehhez egy gondolati…..
Kőműves Kelemen 2014.05.22 12:04:56
@vigyüktúlzásbaadolgokat: érdekes, amit írsz, szívesen hallanék részletesebben a tapasztalataidról. Miért zavart, hogy a szervező "sötétzöld ezoterikus" volt? Egy kis ezotéria belecsúszott a szervezésbe is? :)

Miben jelentkezett az, hogy a szervező rendszeresen túlvállalta magát?
Kőműves Kelemen 2014.05.22 11:45:59
@kovi1970: Abban igazad van, hogy család meg munka mellett ilyesmit nem lehet profi szinten csinálni egyedül. De nem is muszáj egyedül csinálni, lehettek akár tízen-húszan is szervezők, és eloszthatjátok egymás között a feladatokat. Mondjuk te meg még két ember csak az adatgyűjtéssel foglalkoztok; az már belefér család mellett is.

Jó, nem mondom, hogy könnyű ennyi embert összeszervezni, de nem is lehetetlen.
Nemzetépítő Blog - újratöltve 2014.05.13 12:18:41
Mint tudjuk, előbb-utóbb minden blogger életében elkövetkezik a pillanat, mikor kénytelen megírni egy "kicsit elhanyagoltam a blogot mostanság..." jellegű posztot. Az én pillanatom most jött el, alig négy bejegyzés után, jó két hét kihagyással a hátam mögött.  Őszintén…..
Azt mondják, hogy már létezik torkos csütörtök fagyiból is, úgyhogy naiv érdeklődő rákérdezett az eseményre egy halásztelki cukrászdában. Az egyszavas válasz helyett érkezett körmönfont levelet kioktatásnak értékelte, úgyhogy tovább mélyült közöttük a kommunikációs…..
Kőműves Kelemen 2014.05.05 14:23:23
@neménvagyok: Nem értek a kereskedelemhez, sem a fagyihoz. Lehet, sőt valószínű, hogy szarul vezetnék egy cukrászdát. De ez nem is szakmai kérdés, csak józan paraszti ész. Ügyfélnek nem adunk szarkasztikus választ, ezt nem kell külön marketing tanfolyamon tanulni.

Itt szerintem a tulaj elengedte magát, és nem kereskedőként, hanem magánemberként válaszolt. Ha nem ő lenne a tulaj, hanem egy kis ügyfélszolgálatos alkalmazott, ilyet soha nem engedne meg magának; de ki is rúgnák érte, ha mégis.
Kőműves Kelemen 2014.05.05 14:29:41
@KaTe: Pardon, ha rosszul fogalmaztam. A kommentelőkkel kapcsolatban csak az volt a bánatom, hogy a tulaj reakcióját mindenki ilyen természetesnek veszi, pedig nem kéne.
Kőműves Kelemen 2014.05.05 17:19:29
@平八: a lényeg nem az, hogy formális-e vagy nem a válasz. Lehet tegeződő, lehet laza, de akkor is legyen udvarias, és véletlenül sem kioktató vagy lekezelő.

Az igazi kereskedő igenis ott kezdődik, hogy egy hülye kérdésre képes adni egy informatív, de udvarias választ.

Az magyar folklór, hogy ilyenkor a kereskedő kihasználja az alkalmat, és szétalázza a vevőt a hülye kérdés ürügyén.

"De próbáld már ki, komolyan, írj az angol Tesconak egy üzenetet meg a 2 like-kal rendelkező John Smith vegyesboltjának valami disznószaros angol faluban és vesd össze a kettőt."

Kipróbáltam, sokszor, Németországban és Írországban is, hogy föltettem valami hülye kérdést kiskereskedőknek. Eddig kivétel nélkül csak udvarias válaszokat kaptam.

Magyarországon eleve kérdezni sem merek, mert előre tudom, hogy leugatnának.

Az megvan, hogy a cukrász végül sikeresen leépítette az egyik törzsvásárlóját? Miből állt volna udvariasan válaszolni arra a hülye kérdésre?
A mai posztban a termelőket támogató civil mozgalmak, szervezetek tevékenységét elemezzük egy kicsit.  Ha ma a civilek segíteni akarnak a termelőkön, általában a következők egyikével próbálkoznak:     Termelői adatbázis Olyan weboldalak, amelyek a termelők…..
Van az Élhető Kiskunmajsa nevű civilszervezet, ami polgármester-jelöltet keres. Nem akárhogy: készítettek egy kabátot (!), és próbálják megtalálni az embert, akire ráillik. Sőt, állítólag már rá is bukkantak az ideális jelöltre, aki megfelel az elvárásaiknak. Pedig azok nem…..
Az előző bejegyzésben ott hagytuk abba, hogy feltettem magamnak a kérdést: Miért nem vásárolnak több házi terméket az emberek? Vagy egy kissé átfogalmazva: Egy bizonyos vásárlót mi akadályozhat abban, hogy a magyar terméket vegye? Nos, a vásárló valószínűleg azért nem…..
Kőműves Kelemen 2014.04.18 14:10:28
@lavór:

A 16000-es ár egészen brutál, kíváncsi lennék, mennyit adtak el.

Huszonezrekért szerintem már egy milliomos sem veszi meg a sajtot, mert ennek nagyon lehúzás szaga van.
Kőműves Kelemen 2014.04.18 14:17:36
@Ildiko J:

"Az áru eredete ismeretlen, jellemzően nem maga a termelő árul, hanem egy fizetett alkalmazott, akinek az áru eredetéről, arról, hogyan készült, nincs pontos ismerete.
-Sokaknak fontos pl. egy sajt zsír-, kalóriatartalma, ilyen adatok a házi készítményekről nem elérhetőek."

Jogos, és a termelők nem is szívesen válaszolgatnak hasonló kérdésekre. Sokan rá sem mernek kérdezni a piacon, mert ezek a beszélgetések nem szoktak jól elsülni :/
Kőműves Kelemen 2014.04.20 10:00:07
@Mira67: Sok sikert a weboldalhoz. Ha egyszer beindult a dolog, szívesen meginterjúvolnálak a tapasztalataidról.

Arra van valami ötleted, hogy hogyan hidalod át a vásárlói bizalom hiányát a kezdeti időkben? Hogyan jutsz el odáig, hogy a vásárlók egyáltalán kipróbálják az oldalt?
FEKETE-BÁRÁNY Jól indul a szezon 2014.04.15 09:17:08
A korai meleg miatt jól indult a szezon, persze nem tudom, hogy lesz-e ennek böjtje, sok lesz-e az áttelelt kártevő. Mindenesetre épülnek a fóliasátrak, egyik a másik után, pár száz palánta már kint is van. Volt némi szakmai vitánk a fóliázással kapcsolatban - a probléma azzal…..
A mai poszt terveim szerint az első része egy hosszabb sorozatnak, amelyben azt próbálom körüljárni, hogy mi mindent tehetnék mi, civilek, egy életképes magyar kistermelői réteg kialakításáért és fenntartásáért. A téma manapság igencsak divatos, mondhatni túlságosan is –…..
A kerületem, a csodálatos Zugló erős embere, a helyi Zuglói Lapok sztárja, a nyugíjasoknak Erzsébet-utalványt, a 18 éveseknek mozijegyet osztogató gátlástalan közkedvelt polgármester-képviselő, Papcsák Ferenc akkorát zakózott a hasonlóan senkiházi kormányváltó Tóth…..
  Minap valahogy belebotlottam Török Gábor egy régi írásába megint – emlékszem, már a megjelenése idején is lett volna hozzáfűznivalóm, de akkoriban még nem írtam blogot... Most viszont megteszem az újraolvasás ürügyén, mert igencsak témánkba vág. Az Apokalipszis holnap…..
Nemzetépítő Első bejegyzés 2014.03.23 12:08:49
Kedves olvasó! Szeretettel köszöntelek a blogomon. Ez a blog a magyarság felemelkedésének, sorsunk jobbra fordításának lehetőségeit kutatja. Arról szól, hogy mit tehetünk mi, egyszerű emberek azért, hogy Magyarország kilábaljon a jelenlegi nehézségeiből. Nem kínálok…..
Kőműves Kelemen 2014.03.24 12:46:51
@thürmer: Kedves thürmer!

Oszd meg nyugodtan, örülök neki.