Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szappancs

44 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gellért bál a célegyenesben!!! Folyó hó 15-én, vagyis nem egészen két hét múlva veszi kezdetét a Második Gellért Bál, heted hét országra szóló vigassággal, Vigassyval, és három nap, három éjjen át fog folyni a bor meg a szörp! A már megvásárolt jegyek továbbra…..
Halottaknapi ki-van-a-képen?-játék, megspékelve a Gellért a világkörüllel is, vagyis;KI VAN A KÉPEN ÉS HOL?..
Cucu tévés meccse után érdemes egy rövid bejegyzést szánni annak bemutatására, milyen híres valójában Németh Ádám, akit sokan csak "Cucu"-ként ismernek a gellért-táborokból."Testi felépítése, izomzata lehetővé teszi a dinamikus futást. A játékvezetői…..
Don Gerardino Szept. 1. 2009.08.31 22:07:00
I  S  K  O  L  A Vajon van-e diák, ki úgy várja Szeptember elsejét, hogy augusztus végén a napok előrehaladtával vörös festékkel írja föl a falra egyesével az "I S K O L A" szó betűit?Aligha.Minden esetre elkezdődött idén is az iskola, jobb…..
Szappancs 2009.09.01 22:05:26
Don Gerardino Szövi tábor '09 2009.07.19 23:52:00
Örömteli leányblogunkról számolhatunk be; a tábor ideje alatt állandó lelkesedéssel üzemel a http://szovi.blogspot.com/ oldal, ahol óráról órára, percről percre friss képes beszámolókkal követhetik végig a tábor eseményeit az itthonmaradottak, vagy akik haza kényszerültünk…..
Don Gerardino Körkérdés 2009.04.20 00:41:00
Láttunk már táborhelynéző videókat - nem is keveset - ahol a szövi vezetőségének egy része tehetségéhez mérten bemutatta a lehetséges táborhelyeket. De ezekből igazán még semmi konkrét nem derült ki. Ám hamarosan eljön az idők teljessége, amikor kikerülnek az első…..
Egy perces röpbejelentkezés az új üvegtető öléből;  ..
Don Gerardino Ki van a jégen? 2009.01.15 20:16:00
Gáspárhoz társulva, íme egy újabb, ezennel múltidéző "ki van a képen?" játék, vajon rájön-e valaki, ki korcsolyázik egy nálánál nagyobb hokiütővel a befagyott valamin?A játék címe is változik egyben, hátha Gáspárral sikerül hagyományt teremtenünk, és minden…..
Don Gerardino Hoax koncert után... 2008.11.23 07:42:00
Update; a koncert képei megtekinthetők a fotogyujtemeny.hu oldalon, a közepe-vége felé remekjó fotók tanúsítják, hogy tombolt a szövi többek között az Újroki c. számra!...találkoztunk a Tabánban, 6-kor (illetve 6-tól folyamatosan)! Innen mentünk közösen a koncertre. Aki a…..
Don Gerardino Szalagavató '08 2008.11.16 07:56:00
A Szövi természetesen az idei szalagavatót sem hagyta ki, sőt; minden eddiginél nagyobb számban képviseltette magát e jeles eseményen.  Csendes, családias ünnepség volt, csodaszép táncokkal. De melyik tánc volt a legjobb? Döntsetek ti, most, amíg friss az…..
Don Gerardino Szurkolói tagozat 2008.11.04 00:16:00
Ismét pörög a szurkolói tagozat! Újabb kosármeccsen izgulhatunk a gellértes lányokért, most pénteken (folyó hó hetedike), 18 óra 20 perckor a Szent Angéla Gimiben.Tegyük meg mi is a sikerért, amit tehetünk, szurkoljunk teli torokból; "HAJRÁ GELLÉRT!!!"..
Don Gerardino TV-Cucu 2008.10.29 14:21:00
Figyelem, figyelem! Este hét órakor minden sportkedvelő, illetve aki szereti Cucut, üljön a televízió elé, és nézze meg a Sport 1-en a Fehérvár-FTC labdarúgó mérkőzést, amit Németh Ádám vezet élő egyenesben! Kényeztesd Te is füledet az aranysíp hangjával! ..
Don Gerardino Szent Gellért-díj 2008.09.24 16:42:00
Szent Gellért-díjat kapott Réti László! A Gimnáziumban adható, a legmagasabb elismerést jelentő plakettet kapta a Diákszövetség alapítója és elnöke ma, a Gimnázium 15 éves ünnepi miséje keretében. Nyáry Zsigmond beszédét követően az iskola vastapsától övezve Varga…..
A Gellért-szobor naplója - befejező részJaj, édes naplóm! Nagyon nagy zajt csapnak ezek a fránya villamosok! Alig tudom figyelni a diákok csivitelését.Háromnegyed 12. Csöngetnek. Egyre többen tódulnak ki az ajtón. Ez azért nem jó, mert van, aki hazamegy, és van, aki csak átlóg…..
Don Gerardino Gellért-hét - kedd 2008.09.23 07:56:00
A Gellért-szobor naplójaJaj, kedves naplóm! Itt a délelőttök olyan szépek! Legutóbb is erről beszélgettem a malomkővel két szünet között, amikor Balázs bácsi épp a folyosón kapcsolgatta a villanyt. Szokáshoz hűen fél kilenc körül a tizenkettedik néhány dekadens tanulója…..
Hogy a Diákszövetség is csatlakozzon az Iskola védőszentjének méltó megünnepléséhez, Gellért-hetet hirdet, melynek keretében átadja magát a nosztalgia teába áztatott Madeleine-darabkáinak szabad asszociációkat indító élvezetének.Egykori iskolaújságunkból idézünk egy…..
Don Gerardino Gólyatábor 2008.09.07 19:18:00
Véget ért a Gellért fennállásának  Első Gólyatábora!Elsős vagy, most kezdted a Gellértet, és még nem volt időd megszokni a kórház jellegű csempéket?Épphogy csak túlélted a gólyatábort? Nehéz volt a bátorságpróba, vagy sok lisztet nyeltél az erdőben?Milyen…..
Don Gerardino Hivatalos elismerés 2008.06.22 01:12:00
A Szövi ezen a (félig-)hivatalos fórumon szeretne gratulálni az idei év végzőseinek (illetve akik még érettségit tettek)!"Az érettségi-elnökkel történt sikeres előzetes egyeztetéseket követően a Szent Gellért Diákszövetség képviseletében Szappancs ült be az idei…..
Közkívánatra tehát folytatódik a méltán népszerű "Ki van a képen?" játék.Jelen fordulóban pár vicces-mókás kép kerül terítékre, melyek kapcsán (mint azt korábban megszokhattátok) több kérdést is fölteszünk, pontot ismét CSAK az kap, aki helyesen válaszol mind…..
Köszönöm a bíztatást Dia, és mindenki, aki mellettem áll. Bebörtönzésem okai egyre homályosabbak, de a Rota Romanum már tárgyalásokba kezdett érdekemben!Jóhír van; összespanoltam a börtönlelkésszel, hozott nekem laptopot, és megadta a wifi kódját, szóval amíg…..
Érdemes a blogot látogatni még ilyen kései órán is, hiszen ki tudja, mikor esik le egy-egy kiszivárgó tétel az utánfutóról, ami jól jöhet a másnapi érettségin?! Sajnos történelemből csak két tételt sikerült megszereznünk, de ezek annál fontosabbak, mondani sem kell, hogy…..
A Szövi egyházzenei pályázatot hirdet a Gimnázium tanulói, valamint a Diákszövetség tagjai részére!Minden kedves érdeklődőt hívunk: vegyen részt egy nem minden napi kihívásban!A feladat: Az ismert "Felmutat égbe..." kezdetű Gellért himnusz átköltése, a mai kor…..
Jubileumi, 15. fordulóját ünnepli a "Ki van a képen?" játék, ezért egy furmányos feladvánnyal kedveskedünk ezúton. Itt már a fantáziát is meg kell mozgatni, illetve a nosztalgia is segíthet egyeseknek.Külön pontot ajánlunk fel annak, aki kitalálja, hogy mivel telik egy…..
Na jó, már csütörtök van ugyan, de elfoglalt egyetemistáknak az ilyen kis csúszás elnézhető. Már csak azért is, mert sorozatunk mai epizódja nem egy eredeti Etyekfilm, hanem újfent egy fiatal alkotás, amit nem is olyan régen mutattak be az világháló nagy közönségének. A film…..