Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fájó statisztikus

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
JóVáros Blog Békemenet light 2014.03.29 16:36:27
Na, becsülettel néztem addig a Békemenetet, amíg mind be nem értek a Hősök terére. Mivel közrendes múltam miatt értek némileg az amúgysem túl bonyolult "népszámláláshoz", ezért mondom: 90 ezer ember, pluszmínusz ötezer van a Hősök terén, a Fidesz nagygyűlésén. A Hősök…..
Fájó statisztikus 2014.03.31 09:46:29
Fájó statisztikus 2014.03.31 10:01:10
@08.szabogabor: Hát lehet, hogy szűk a sáv, de arányosan nagy esélyesség társul hozzá szerintem, ha az eddigi változásokat vesszük.

Jogilag egyébként Áder koalíció nélkül is felkérheti a fideszt kormányzásra, mint "kormányképes" erőt, csak nem tudom melyikre lennének durvább reakciók, a választáson második párt kormánnyá emelése, vagy a jobbik koalíció :D Kisebbségi kormányzás és koal. között jelen esetben nem lehetne nagy különbség gazdaságpolitikailag, mert a jobbik még egy alkupozícióban is kénytelen lenne a közbiztonságra játszani, mint numero uno programpontra.
JóVáros Blog Nyerünk 2014.03.31 01:19:28
Ismerve a Fidesz fenyegetésen, zsaroláson, lefizetésen alapuló tömegképző módszerét a Békemenet 90 ezre biz jóval gyengébb, mint a mi 50 ezrünk. Ezeket meg fogjuk verni azzal a pluszenergiával fölvértezve, amit ma az Operánál egymásnak adtunk. Hétvégén két komoly…..
Fájó statisztikus 2014.03.31 09:41:20
@08.szabogabor: Dánke. Akkor tényleg sikerült eléggé várakozásokon felül hozni, főleg, hogy a vidékiek megcsappantak ugye a szervezés miatt.
Mondjuk én alapból pesszimista vagyok a választással kapcsolatban, főleg mivel a közv. kutatásokban hiszek. :D

(megint off: Az előző kommentemből meg ebből ezeket az off részeket szerintem vedd ki, nem esett le, hogy ez pár órával ezelőtti eset, még a végén meglátják a büfések és eszükhöz kapnak :D:D)
Fájó statisztikus 2014.03.31 09:48:14
@08.szabogabor:

Tény, de alapból itt is val. eloszlásokról beszélünk, tehát kivételek adódhatnak, csak mivel a jobboldal már benézett egy ilyet (02), így ennek annál valamivel kisebb az esélye, én így látom.

Ki IP banoltad őket a francba vagy hh késő? :D:D
Fájó statisztikus 2014.03.31 09:54:49
JóVáros Blog Nép Mese 2014.03.29 02:43:07
Direkt írom a címet két szóba, mert nem a Nép ajkán kélő gyönyörű történetekre célzok, hanem arra a bemesélésre, amit majd a Fideszék ma próbálnak elkövetni a Békemenettel. Színes, szélesvásznú Narancsmese a Népnek a Népről. Nakérem, van itt egy kép, tessenek jól…..
Az eredményekben a legmegdöbbentőbb, hogy a statisztikai korrekció erősítette a vezető pártok előnyét Ahogy az köztudott, a Voks 14 egy mobil platformon működő közvélemény-kutatási szoftver, amelynek fő célja a pártszimpátia felmérése, mellékesen pedig politikusok…..
Fájó statisztikus 2014.03.21 20:22:20
@Fájó statisztikus: *mért ellenzéki
Fájó statisztikus 2014.03.21 21:53:11
@Brendel Mátyás:
Akkor újra most idézetekkel:
"egy figyelemre méltó dologra utal"=/="a KK-któl és közelebb van az igazsághoz."

Abban, hogy figyelemre méltó egyet tudok érteni és partner tudok lenni, mert a voks potenciálja engem is lelkesít. A probléma ott van, hogy ezt összehasonlítani ilyen szinten a közv. kutatásokkal jelen pillanatban túlzó elvárás x+1 okból, ez egy jó részcsoport vizsgálati eszköz alfa teszt verziója.
Fájó statisztikus 2014.03.21 22:47:56
@Brendel Mátyás: "ezt senki nem vitatta, az én postomban is fel van vetve. megint nyitott ajtókat döngetsz ezerrel, és azt hiszed, hogy ez érvelés."
Annyi van megemlítve, hogy többszöri szavazás kockázatát emelné a program jelenlegi állapotában az internetes elérhetőség. A "csalás" volumenéről és ezáltal súlyáról szó nem esett.
"ez elhanyagolható. az Együtt-PM nem vett az embereknek mobilokat, hogy manipulálják a szavazást. "
Úgy látszik fél mondat után lekapcsol az agyad, tehát és ez most valós kérdés hátha te tudod a választ: A voks mi alapján azonosítja a készüléket/felhasználót, mi biztosítja a napi egy voks rendszert? Mennyire biztos ez? stb.
"nem. az, hogy a postban felvetettt lehetőséget ismételed meg, nem kritikája a postnak." Mivel a post azért veti fel őket felületesen, hogy legyintsen rájuk észérv nélkül, nos de, az.

"1) a pártok felőli befolyásolás valószerűtlen"
És ezt alapozod a nagy semmire, gratulálok.
"2)a reprezentatív eredmény minden más torzításra elég jó válasz"
A mi van? Milyen rep... milyen torzítás? Mondom nem teljesek a magyarázó változók, hogy az istenbe fogja ez az oldal az online felületek természetét involválni egy klasszikus korrekciós modellel?
"vonalas telefonnal.... de szerintem töredéke."
Ezt még te sem gondolhatod komolyan... Évekig titkosítva volt a számom és még így is megtalált minden böszmeség ami csak megtalálhat. Kábé ennyire tartja tiszteletben a kedves szolgáltató a bizalmas információkat. Nézz meg egy telefonszolgáltatói fogy. szerződést, hogy kb hány oldal és milyen szánalmasan körülményesen, átláthatatlan rakás szemét. A szolgáltató kiadja x-nek az adatokat jó pénzért x meg továbbadja pár csatornán keresztül olyanoknak akiken keresztül a közvkutatók is hozzáférhetnek.

"nézd, ha a VOKS kiválaszt 21ezerből 700-at,... de az meg nem reprezentatív, akkor nem a KK a jobb."
Statisztikában alapszabály: Az nem lesz random mérés amikor standokat állítunk az alföldön és úgy gyűjtünk adatokat, AMIKET aztán kiszűrünk. Az lesz a random, amikor egy adott listából választunk először n embert és ebből az n emberből szűrünk, ezt a random n fő választási folyamatot meg addig játsszuk el amíg nem lesz elég alanyunk minden réteg felméréséhez.

"például úgy, hogy.... félnek."
Akkor miért nőtt meg a pártválasztók aránya? Osztódnak a fideszesek? Vagy akkor mégse mindenki azért hallgat mert kormányváltó? Talán esetleg az egy évtizede húzódó kiábrándult pesszimista, ignoráns hozzáállás látszik kiteljesedni?

"most körkörösen érvelsz. hogy a szavazók titkolnák a szavazataikat. most látok."
Ezen szerintem nem tudunk különösebben összeveszni. Szerintem mérhető számú titkolózó van a baloldalon, viszont közel sem annyi, ami alátámasztaná ezt az eltérést, szerinted meg de, igazából ezzel nem tudunk mit kezdeni adat hiányában.

"arra sem volt precedens, hogy egy párt két ciklust nyerjen el, aztán egyszer csak lett rá precedens, észlénykém." Igen, lett, de említésre méltó valószínűségek mellett ilyen szélsőséges esetekben a precedens számít, ha volt ilyen a közelmúltban akkor releváns tényező, ha még nem volt és nem is méri szinte senki. akkor eshetőség. Lehet, hogy holnap fel sem kel a nap ennyi erővel, dobálózzunk alaptalan lehetőségekkel.

"igen, én is ezt írtam. de ha a DK..., mert ők nem mérik 12 százalékon."
Alulprezentált rétegben nem lehet csalni? Már miért is nem? Pont hogy lehet. Itt szerintem inkább alacsony számú random mintára gondolhattál, de ezt a random-nem random dolgot körbejártuk már ezerszer. kétszázezerből is válogathatnák, ha egyszer torzított már az a mód is ahogyan az egységek bekerültek a rendszerbe.

"arra képesek... a DK 12 százaléka jelzi."
Hogyne, majd a közv. kutató intézetek fognak egy 2013-as mobil alkalmazáshoz igazodni :D

"Ha nem vagy ... mint macskát szarni"
Ha nem vagy elég érett a vitához csak tessék, az a könnyű és vesztes út :D

"Mondjál szignifikáns változót, amely kimaradt!"
Például "megismerés helye". Mit értek ez alatt? Nos mobilos alkalmazás esetén ez nem feltétlenül működőképes, így internetes megoldásként vezetném le (tudom, felvet ezer más problémát, de most a jelenlegi rendszer egy hiányzó elemére koncentráljunk) Tehát mondjuk az együtt kirakja a voks linkjét az oldalra, akkor megoldható lenne, hogy az egyes főbb pártplatformok egyedi elérési utakat kapjanak, amik alapján beazonosítható a forrásoldal. A semleges bejelentkezések könnyen kiszűrhetőek azok letiltásával. Ezen felül még egy kis marketing munka lekommunikálni, hogy mindenki a számára szimpatikus felületen keresztül tudja közvetetten elérni a programot és kész. Ezen kívül kaphatna elérési utat az index, portfolio, stb. egyfajta semleges zónaként. Ha még ezeket az elérési utakat állandó helyre el is tudnák helyezni az érintettek akkor onnantól igazán könnyű a használat. Ennek hála lehet egy ismérvünk, ami szűri az egyes weboldalak látogatottságával és aktivitásával arányos szavazati mozgásokat.