Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bácski Arnold

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az orosz megszállással a Krím lakóinak vissza kell állítaniuk az órájukat, ugyanis átkerülnek a moszkvai időzónába. Ez csak egy szimbolikus változás. Az orosz birodalom alattvalóiként a krímieknek meg kell szokniuk, hogy ezentúl nem csak időzóna fogja őket elválasztani Európától, de számos olyan…..
Bácski Arnold 2014.04.09 17:16:30
Újabb négy válasz érkezett a jelen blogon kb. három hete publikált kérdőívre. Az első 15 beérkezett választ pár nappal ezelőtt mutattuk be, így az újabb válaszolók már láthatták a korábbi eredményeket. A felmérés további technikai részleteit illetően utalunk a korábbi…..
Bácski Arnold 2014.04.02 22:57:37
@kaleidoscope: Ja, nem úgy értem. Ezen az ábrán még nem szerepelek, azóta töltöttem ki a tesztet.

Azért itt írtam, mert lusta voltam megkeresni, hogyan küldhetek neked privát üzenetet.
Meridián. A hosszúsági köröket jelentő szó. Ha a nicknevek között azt látjuk, hogy Meridian74, akkor bizony tudnunk kell, hogy egy olyan emberrel van dolgunk, kinek az intelligencia hányadosa 155. Nem 120, nem 135, nem 215, hanem egzakt 155. És ezt még párszor ki is kérte…..
Bácski Arnold 2014.04.02 13:22:42
Kedves Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn!

Én is Mensa tag voltam (már nem fizetem a tagdíjat), és egyéniben a jobbikra fogok szavazni - bár ilyen fokú rajongás, mint Mr. Százötvenötöt engem nem jellemez.

Két "apró" megjegyzésem van:
- az intelligensebb "jobbik-rajongók" érvelési stílusa kifejezetten megnyerővé változik, amint nem támadással, hanem érdeklődéssel találkoznak. Sőt: néha az üzenetük is. Én pl. a napokban miután 3x magyaráztam el hasztalanul egy vármegyésnek, hogy miért nincs realitása a területi revíziónak, úgy döntöttem, más felől közelítek, és elkezdtem a esetleges megvalósítási eszközökről értekezni vele. A válasz egy lelkes, filozofikus hangvételű levél volt, amelyben a máskor habzó szájjal zsidózó illető még arra is kitért - bár ez addig nem is volt köztünk téma -, hogy mennyire igazságtalan volt a zsidó csillag viselésére vonatkozó előírás a Horthy korszakban, még ha törvényes is. Leesett az állam. Nem lehet, hogy ha legalább a létjogosultságát elismernénk a Trianon-traumának, akkor alább hagyna az antiszemitizmus is? Még ha nem is szűnne meg.
- a cionizmus talán nem a legmegfelelőbb kifejezés erre, de tény és való, hogy a magyarok közt is vannak szép számmal olyanok, akik a zsidó érdeket előbbre valónak tekintik a magyar érdeknél. Szerintem ez egészségtelen és kontraproduktív hozzáállás. Nem kell abajgatni a zsidóságot ahhoz, hogy elhatárolódjuk az antiszemita gondolkodásmódtól, beszédmódtól, gyakorlattól. (Az LMP ezt egészen ügyesen csinálja.)
Engem ugyanúgy fel tud háborítani egy-egy Kertész Ákos cikk (de azt illik empátiával fogadni, hogy a magyarok genetikailag! aljasok), mint a kuruc.info fröcsögései. Sok embert ismerek, akinek az antiszemitizmusa részben a polkorrekt kettős mércéből táplálkozik. Időnként érzelmileg bennem is hasonlót vált ki ez a kivételezés, még ha be is látom, hogy káros volna azonosulni egy megalapozatlan indulattal.
A Katolikus Egyház reformjával kapcsolatban egyre gyakrabban lehet találkozni olyan vélekedésekkel, hogy bár szükségesek bizonyos változások, de ezek nem lehetnek forradalmiak, hanem csak lassú fejlődés képzelhető el, nem lehet „revolúció”, csak „evolúció”. Az 1848-as…..