Regisztráció Blogot indítok
Adatok
István Kapos

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
HAWAII, 2009 Amint említettem, messze lakván a vulkáni látványosságoktól, naponta tettük meg az utat a Kona-part és a Nagy-sziget keleti része között. Így aztán nem kerülhette el a figyelmünket, hogy az út mentén itt-ott makadámiadió-ültetvények vannak. Ez az eredetileg Ausztráliában őshonos…..
Bő egy hónapos szünet után új anyagokkal, nyolcadik „könyvemmel” folytatódik a blog. Miért az idézőjel? Mert könyvnek szántam ezt is valamikor, akárcsak az előzőt, amit „Sör jégkockával – bevezetés más világokba” címmel ugyanitt már olvashattatok. Igazi, kézbe…..
Mit tehettem mást, mint a beteg törölközőivel, wc papírral, csapvízzel összetakarítottam. Majd értesítettem a hozzátartozókat, hogy a délutáni látogatáskor hozzanak feltétlenül tiszta törölközőket. Tisztelt Praxis!   Mai napon látogatóba érkeztem daganatos betegségben szenvedő barátomhoz. Szegény…..
István Kapos 2017.10.03 20:11:05
@apanna: Nem csak a hányás ,de a szobawc-t sem üritik ki egész nap.Esténként nincs mosdatás annak aki nem bír felkelni.Aki ülni tud az ágyban ,lavorban vizet sem hoznak. Szerencsén volt ,mert a csap mellett feküdtem. Legjobb esetben a hozzátartozó fürdeti,ha jön látogatóba.Ezek tények.Nem hangulatkeltés.Tavaly sajnos kétszer is feküdtem bent 11 és 8 napot.Az ágynemük tiszták,de a gyógyszert amit otthon szedsz azt bekérik.Altató van dögivel,egyéb egyéni gyógyszerkeret szűkös.
Vastagbőr Végzés 2013.03.23 15:02:00
A Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal legfőbb célkitűzése: "A magas színvonalú szakértői tevékenységünkkel hatékonyan hozzá szeretnénk járulni a fogyatékos és megváltozott munkaképességű emberek egészségügyi, szociális és foglalkozási rehabilitációjához…..
István Kapos 2017.10.02 16:07:48
Olvasom itt a hozzászólásokat és el vagyok keseredve ,mennyi rosszindulatu ember van manapság kishazánkban.Eloszlatnék egy téves hozzáállást
-Az ,hogy egy mozginak van internete az nem azt jelenti,hogy felveti a pénz.Jószerivel ez az egyetlen összeköttetése az emberekkel a sorstársakkal.
-Senkit nem vet fel a pénz aki rokkantellátást kap,főleg azokat nem akiknek a felére csökkentették a járadékukat.
-Akik dolgozni tudnak azoknak könnyebbség akármennyit is keresnek mellé.
-A lakhatás nekünk is ugyanannyiba kerül ,mint a nem mozgiknak.
-Az embertelen hozzáállás téged is kiborítana,nem csak minket.Egy orvos aki aláveti magát a regnáló hatalomnak,aki ellenséget lát a mozgiban és nem partnert (munka) az nem vesz ember számba egyetlen beteg embert sem.
-Nem kértük a betegségünket.Az ,hogy még élünk az a szerencsén múlott,vagy kevésbé ért minket a virus rombolása,vagy voltak hozzátartozóink,járhattunk iskolába.Sokunknak választott szakmája van. Azok a munkaadok nem kihasználni akartak ,nem tisztességtelen előnyhöz jutni általunk,hanem partnerséget,normális emberhez méltó megélhetési lehetőséget biztosítottak.Ez sajnos manapság nagyon ritka.
A kormány arra vetemedett.hogy a magántulajdon elvételével nehéz .kilátástalan helyzetbe hozzon minket.De ráfaragott ,mert harcolni még tudunk.Ami ellátásunk van,megbecsüljük.DE NEM VAGYOK HAJLANDÓ SENKI KEDVÉÉRT LEMONDANI BIZONYOS DOLGOKRÓL:(internet,autó,lakás)
Aki azt az okot keresi miből telik a mozginak erre-arra-amarra olyan dolgokra ami szerinte nem birtokolható ,ha nincs megfelelő jövedelme.Erre csak azt tudom mondani,(habár nen illő ilyet mondani,)de a sok mocskolódás mellett ez elenyésző!
Mindenkiből lehet bármikor mozgáskorlátozott.Akkor majd megtudod miről beszélnek.Addig úgysem érted.
"Ne itélj,hogy ne itéltess". köszönöm,hogy írhattam. szép napot. (Kaposné.M.)
Hát így néz ki a nyomorult! Már tudom. De jó is lett volna, ha csak egy ember is elmondja, mi vár ránk. De most megyek uzsonnáztatni, épp elég időmet elvette, míg elindítottam ezt a blogot.  ..
Előre mondom, ez volt az első nyers torta próbálkozásom, de egyben ki is jelenthetem,biztosan nem az utolsó. Annyira finom és egészséges is, ami azért valljuk be, ritkán jár egyedül. (Gondolnék itt most pl. a nutellára..:D ) A torta alapja diós-mazsolás verzióban készült, a…..
István Kapos 2017.06.17 13:11:42
  Régóta nézegettem már ezt a receptet, és mindig minden volt is hozzá, de valamiért csak nem akartam nekiállni. Vajon mi lehet annyira jó ebben a citromos krémben, hogy mindenki agyba-főbe dicséri??? Nem érettem. Amúgyis angol recept, számomra ez a tény finoman fogalmazva, hát…..
A középkori Szepesség kicsiben leképezi a korabeli Magyarország bonyolult közigazgatási viszonyait, sokszínűségét az etnikai és a partikuláris jogok viszonyában. Az egységes vármegyének sokáig nem is nevezhető terület betelepített, majd kitelepített szász őslakosairól már koránt sincs olyan „rossz”…..
A középkori Szepesség kicsiben leképezi a korabeli Magyarország bonyolult közigazgatási viszonyait, sokszínűségét az etnikai és a partikuláris jogok viszonyában. Az egységes vármegyének sokáig nem is nevezhető terület betelepített, majd kitelepített szász őslakosairól már koránt sincs olyan „rossz”…..
Az új burkolaton végre úgy lehet sétálni, futni, vagy kirándulni, hogy az ember nem botladozik a sötétben a sziklákon és a gyökereken. Elkészült egy hatalmas, új játszótér, kikerültek padok és szemetesek. És az sem elhanyagolható, hogy közben ez a páratlan panoráma várja a…..
Világutazó Az elveszett világ 2010.07.26 12:57:00
Venezuela buja trópusi esőerdői felett, mint megannyi szétszórt sziget tornyosulnak a magányos tanúhegyek. A lapos tetejű, jókora méretű homokkőhegyek a mai napig szinte bevehetetlen erődként magasodnak a dzsungel fölé. A felhőkbe burkolózó, meredek falú természeti…..