Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Eszti szerint

15 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Előre szólok, ez NEM SAJÁT KÚFŐBŐL SZÁRMAZIK. Továbbadom, hátha valakinek szüksége van rá.   Ha a mai fiatalasszonyoknak azt mondaná valaki, hogy nyolcvan-száz esztendővel ezelőtt dédnagyanyáik, nagyanyáik nem ismertek a hamulúgnál, a mésznél, a házilag főzött…..
Eszti szerint Állatvédelem 2014.06.16 14:47:51
Most egy nagyon kényes téma kívánkozik ki a tollamból: az állatvédelem, állatkínzások, túlszaporítások, szaporítók... Sokan lesznek, akik nem értenek egyet vele, de ugye, mint tudjuk, a vélemény olyan, mint az ember segge lyuka... Na ez ide is érvényes, mert ez az ÉN…..
Eszti szerint A sok munka 2014.06.07 22:06:27
ártalmas az egészségre, és a kertre is. Azt sem tudom, a borsót hogyan sikerült háromszor megszednem (utoljára kiszednem) annyira nem vagyok otthon... Amúgy muszáj volt kiszednem, mert már kezdett elszáradni. Bréking nyúz: kiszedtem az első saját fokhagymánkat.... Isteni finom.…..
Szóval akkor bemutatom legújabb családtagunkat, jövő héttől legalábbis: TÓBIÁST. Tóbiásnak nincsen gazdija, a mamája egy pincébe szülte, ahonnan állatvédők elhozták. Én meg majd szeretni fogom. Szerintem nagyon kis jó fej kandúr lesz, de majd meglátjuk. Remélem kutyabarát…..
Eszti szerint Prepperek 2014.05.15 06:28:13
Tegnap éjjel egy olasz  csoport igazán hatékony közreműködésével egyáltalán nem sikerült aludnom. Mondjuk, hogy az olaszok kissé hangosak, és az istennek nem lehet bírni velük, de ez még nem kifejezés. Azonkívül nicht sprechen Sie Deutsch, és No speak English. Én meg nem parle…..
Eszti szerint Bréking nyúz 2014.05.11 17:02:29
Hattttalmas elnézéseket kérek minden kitartó olvasómtól, de egyszerűen nem ment mostanában, hogy még ide is eljussak. Találtam ugyanis munkát! Hihetetlen, mi??? Reméljük, kitart sokáig, és jó is lesz :) A kertem csodásan burjánzik, mihelyst lesz bőr a képemen (értsd: meg lesz…..
Eszti szerint Manapság 2014.04.25 09:40:26
Szóval valahogy mostanában nem volt sok erőm/kedvem/időm írni... Úgy néz ki, végre találtam munkát, csak el ne kiabáljam... Egészen jónak tűnik :P A kert virul, de nagyon. A gazok is virulnak, ami nem lenne gond, csak a sok esőtől nem lehet kapálni, ami viszont meglehetősen…..
Az egész úgy kezdődött, hogy elveszítettem egy régi, bevált receptemet. Ha jól emlékszem, egy töpörtyűs pogácsáról volt szó. Nosza, felmentem az internetre, hátha találok egy jót. Találtam is, dögivel. Ámde valami szöget ütött a fejemben... A receptek egy jó részénél az…..
Soha az életben nem gondoltam volna, hogy ennyire fogok örülni márciusban egy esőnek. Pedig de. Ugyanis a kezdeti folyton esős szakaszt hirtelen felváltotta a szárazság. Egyszerűen nem lehetett vetni, kapálni, semmit, mert porszáraz volt a kert. Pedig olyan szépen el volt vetve minden!…..
A dolog úgy kezdődött, hogy hazajöttem. Lehet, hogy nem életem legjobb ötlete volt, de már a fene se bírta tovább külföldön. Aki nem honvágyas, maradjon, semmi gond. De nekem nem volt már való. Valahogy elhittem, hogy érettségivel, két nyelv folyékony tudásával, kiváló…..
Eszti szerint 2014.03.19 08:13:38
@lócitrongy: Igen,ezért is teszem. Valahogy már ismerem ezeket a hullámvölgyeket, és tudom, hogy nálam a felhő, amilyen gyorsan jön, olyan gyorsan megy is. :) Köszi a kommente
Eszti szerint 2014.03.19 08:15:21
@purga: Köszi :) Igen, ez jó megoldás, feltéve, ha még megvannak a régi ismerősök :) Több éves (6-7) nem itthon élés után, (de hülyén fogalmazok) ez sajnos bonyolultabb. Mindenki szanaszét széledt... Új ismerősöknek meg idő kell. Könnyen barátkozom, de az értékrend adott, amibe sajnos kevesen férnek bele újabban. De biztosan velem van a gond :)
Eszti szerint 2014.03.19 08:16:32
@sztrugackij: Basszus! Itt a bibi. Nem a mellemről csatolok képet az önéletrajzomhoz, hanem a fejemről. Basszus!!! Köszi a tippet xD (na eddig azért nem alacsonyodom) :P
Egyszer volt, hol nem volt, valamikor az ötvenes évek táján elkészült egy kredenc. Aztán valaki megvette. Hazavitte, a konyhába állította. Hasznos darab volt, szép is. Aztán az Idő Vasfoga persze Őt sem kímélte. Megfakult, lekopott. Itt-ott megette az egér, letört a fiókgomb,…..
Az ember képzeletben csodálatos, hatalmas kerteket tud építeni, amiben minden megterem… Aztán eljön egy pont, amikor rájön, hogy nem árt kicsiben kezdeni inkább, merthogy a munka, mint olyan, amit muszáj megcsinálni, fárasztó. Aki pedig nincsen hozzászokva, - jelen esetben én –…..
Kerti szösszenetek II.   Reményeim szerint sokak örömére, és kevesek bánatára folytatnám a kerti eszmecseréimet. Legutóbb a borsónál tartottam. Elvetettem ugyanis. A helyzet azóta elég érdekesre fordult, ugyanis nem tudom, ki hol lakik, de szerintem én a trópusokon. Na nem…..
Eszti szerint Kerti szösszenet I. 2014.03.14 09:24:24
    Szóval valahol a Feketerigóékkal kezdődött… Ugyebár kijelentettem, hogy akkor is tavasz van, ha Holle Anyó egy hétre még megrázza a dunyháját. Bár reménykedem, hogy inkább lustul az öreglány, és esze ágában sincs kirázni a kiráznivalót. Amikor rájöttem, hogy…..
Eszti szerint Görbe Tükör 2014.03.14 09:07:45
Mindig is szerettem a vendéglátást, a családomban is akadtak, akik hosszabb távon űzték e mesterség valamely "vállfaját". Én sosem voltam vendéglátós, nem is tanultam annak. Ám valahogy egy szálloda recepcióján találtam magam. És tetszett! Eleve szeretek emberekkel foglalkozni,…..