Regisztráció Blogot indítok
Adatok
turista a saját országában

0 bejegyzést írt és 1009 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Akár sikeres lesz a Momentum Mozgalom kezdeményezése, akár nem, arra mindenesetre jó volt az olimpiai rendezéssel kapcsolatos aláírásgyűjtés, hogy a kormány is ráébredt, tovább nem tolhatja el magától a problémát. A kormányhoz közel álló elemzők és tanácsadók ugyanis rájöttek, ha semmiféle választ…..
turista a saját országában 2017.02.17 20:02:02
A Momentum szerint 266 151 aláírást gyűjtöttek össze az aktivisták, a sajátjaik, illetve az ellenzéki pártokéi, mint mint az LMP, az Együtt és a Párbeszéd. Ez majdnem a duplája a szükséges mennyiségnek...
turista a saját országában 2017.02.17 19:55:35
@pamut: "Szemben sok fideszes hazudozásával, ez a 266 ezer aláírás NEM az olimpia ellen írt alá, hanem a NÉPSZAVAZÁSÉRT!"

Elvileg. De csak elvileg, mert egyrészt maga a Momentum sem csak a nép döntsön elvet tartotta szem előtt, nagyon is határozott véleménye volt az olimpiával kapcsolatban. és ezt tudta mindenki. Másrészt az aláírók > 99%-a sem akar olimpiát a városban. Aki egyetért az olimpiával, és támogatja a kormányt ez ügyben (is), az nem ment oda a pulthoz aláírni, de ha oda is ment, inkább borogatta azokat.

Népszavazás meg nagy valószínűséggel nem lesz, még akkor sem, ha te akarsz. Visszavonják a pályázatot, így az okafogyottá válik. Ez a VB nem az a VB, amely átengedte a 2008-as "szociális" népszavazást, mert törvény kötelezte rá. Orbán nem enged meg egy bukta népszavazást, inkább szenvtelenül ejti álmát, mint kígyó a levedlett bőrét.

Ettől függetlenül a népszavazási kezdeményezés elérte a célját. A cél kettős volt:

1. Megakadályozni, illetve nullára redukálni az országot taccsra tevő, és a korrupcióra újabb lehetőséget adó olimpia (amúgy is halvány) esélyeit.

2. Megmutatni, hogy még az orbáni despotizmus közepette is működhet több százezer ember névvel és aláírásával ellátott akarata. Akkor is, ha végül nem lesz népszavazás.

Bár lehet, neked keserű lesz a szájíz, de a kezdeményezés a célját így is elérte.
Kivételesen egyet lehet érteni a jobbikos szóvivő, Mirkóczki Ádám nyilatkozatával: az MSZP-DK összefogása a Jobbikkal teljesen agyrém. De az is, amit a liberálisok és a balos pártok egymás közt művelnek.  ..
turista a saját országában 2017.01.03 14:05:09
Kedves Olvasók! Mai bejegyzésünkben szerettünk volna egy kicsit utánajárni annak, hogy miből is készülnek pontosan a zacskós levesek, láthatunk-e minőségbeli javulást az összetevők között és vajon a rossz hírük valóban jogosan él-e a köztudatban? Az összetétel mellett arra is kíváncsiak voltunk,…..
turista a saját országában 2016.02.05 22:10:09
@orient: Nem csak por van benne, hanem szárított zöldség és hús is. Már amelyikben. A hagyományos zacskós levesekben (Knorr, Maggi) van, az un. keleti tésztás levesek többségében viszont jobbára csak a tészta a természetes anyag, minden más aroma és egyéb adalékanyag. Igazi műkaja, de legalább laktat.
Tizenkettedik alkalommal értékelte az évet Gyurcsány Ferenc. Ez önmagában is figyelemre méltó teljesítmény. Tizenkét év a magyar politika élvonalában (és főleg a magyar baloldalon!) nagy idő. Ha a konkurenciára nézünk: az MSZP forgószínpadán pár évente cserélődnek a molylepke-tehetségű…..
turista a saját országában 2016.01.25 13:49:28
@pamut:" én 2006-ban nagyon utáltam gyurcsányt amiért a választás kedvéért elengedte a hiányt (csakúgy mint mindenki addig)."

Azért azt jó lenne tudni - még így utólag is - hogy Gyurcsány első kormánya mennyiben tett hozzá a hiány növeléséhez. Tény, hogy Orbánék költekezését követően a Medgyessy-féle 100 napos program volt az, ami súlyosan megrontotta a költségvetés egyensúlyát. De mivel GyF háttérember, Medgyessy tanácsadója volt a 2002-es kampányban, az mszp választási programjához hellyel-közzel köze volt. Hogy a konkrét gazdasági pontok kidolgozásában neki személy szerint mekkora szerepe lehetett, azt nem tudjuk.

A 2004-es kormányfőváltozás után szerintem Gy-t jogos elmarasztalás elsősorban a hiány nem kezelése, fönntartása miatt érheti. Pedig rögtön a a 100 napos program lezajlása után - aminek szükségességét amúgy elvitatni szerintem nem lehet - lett volna lehetőség a rendrakásra. Nem tették, bár - még kormányfőként - emiatt is Megyót illeti a nagyobb felelősség. 2004 őszére fordulva egy új kormányfővel politikai szempontokat mérlegelve erre már egyre kevesebb mód volt.

Igazi shakespeare-i drámába illő szerintem így utólag Gy akkori vívódása: tudta, mit kellene tenni, de nem léphette meg.A költségvetési kiigazításhoz elengedhetetlenül szükséges megszorításokkal búcsút mondhattak volna a 2006-os győzelemnek, és akkor oda minden távlati terv, szándék és akarat.

Gy-t mindennél fogva súlyos felelősség terheli a költségvetési hiány elszabadulásáért - de tény az is, hogy a választást követően rögvest nekiláttak a munkának. Konvergenciaprogram: benne a költségvetési kiigazításhoz szükséges megszorítások és távlati reformok. A hiány pedig ezt követően elkezdett csökkenni.

A pénzügyi rendteremtést Bajnai Gordon nevével szokás összefűzni, de tegyük hozzá, hogy Gyurcsány alatt bejött a gazdasági válság, ami minden addigi eredményt elsöpört. Sokkal drasztikusabb intézkedések kellettek onnantól, de "új műsorhoz új férfi kell"...és jött a kormányfőváltás.
Állítom, ha 2008-ban nem üt be a válság, és működnek a reformok, a gazdasági növekedéssel karöltve legkésőbb az akkori ciklus végére Gy-al is megvalósult volna a maastrichti követelmény, a 3%-os hiánycél.
turista a saját országában 2016.01.25 14:00:43
@Ádám Sándor: "Fletónak köszönhetjük az orbáni 2/3-ot......"

Nem, azt az orbáni populizmusnak bedőlő 2,7 millió honfitársunknak köszönhetjük. Pedig 2010-re fordulva volt az akkori ellenzéki térfélen még választási lehetőség.
A fél ország megörült és megőrült a kormány év végi bejelentésével kapcsolatban, aminek a lényege az volt, hogy ha kellően patent leszel az ország családpolitikájába, akkor megdobnak téged egyszer 10 millió forint vissza nem térítendővel, másrészt hozzád vágnak államilag támogatott hitelt 10 millió…..
Az ifjú korában tehetséges hülyegyerekből egy élet munkájával magát érett kreténné kidolgozó Kövér László vakerált valamit a nők helyéről, amely szerinte a konyha-szülőszoba reláción belül értelmezhető. Egy öregecskedő kurzus  szintiboy is ezt az időpontot…..
turista a saját országában 2015.12.17 15:47:25
@Ballib Cenzúra: "Nem szabad olyan vállalatokkal szerződni az államnak, amelyik valakit a véleménye alapján hátrányos helyzetbe hoz".

Te hitvány szarfaszú görény!

Ha már a szólásszabadságnál, a véleményhez való jognál és diszkriminációnál tartunk:

* Kövér kitiltotta az RTL Klubot az Országházból:

www.origo.hu/itthon/20151120-kitiltottak-az-rtl-klubot-a-parlamentbol.html

* Kitiltották a Hócipőt a Fidesz kongresszusáról:

nol.hu/belfold/nemkivanatos-vendeg-a-fidesz-kongresszusan-a-hocipo-fotosa-1579711

* 17 embert rabosítottak, mert megosztottak egy, a volt siófoki polgármestert érintő facebook-bejegyzést:

24.hu/kozelet/2015/11/27/17-embert-rabositottak-siofokon-egy-facebook-megosztas-miatt/

Ezekhez mit szóltál akkor, istenbarma?
turista a saját országában 2015.12.17 15:55:48
@Ballib Cenzúra: És az úristenbe nem lehet megérteni, hogy:

1., Egy magáncég azzal köt - a jövőben remélhetőleg gyümölcsözően működő - szerződést, akivel csak akar, és azt akkor mondja fel, amikor csak akarja.

2., Ákosnak joga van elmondani a véleményét bármiről, a Telekomnak pedig ettől elhatárolódnia, ha azt összeférhetetlennek találja üzletpolitikájával, imidzsével, a magáról kialakítani kívánt képpel.És ezek után eltekinteni a további együttműködéstől.

3., A hatalomnak nincs joga belepofázni egy magánvállalat és egy magánember közti üzleti ügybe, pláne fenyegetőznie és retorziót alkalmania, pusztán mert az az ember a mikutyánkölyke, a nyáj tagja, akit védelmezni kell akkor is, ha nincs igaza, bármi áron.

Felfogtad, baromarcú?? Tudom, hogy nem, mert te menthetetlen vagy, ilyen hülyén fogsz egyszer meghalni. Csak a tények kedvéért írtam le mindezt.
A váci önkormányzat tulajdonában lévő Váci Dunakanyar Színház Kft. által idén júniusban megrendezett V4 Fesztivál és Színházi Találkozón is fellépett a nyárspolgár, Kovács Ákos is. A Vácért Lokálpatrióta Egyesület és az Együtt önkormányzati képviselője hónapok óta…..
turista a saját országában 2015.12.16 19:12:08
@bértrollbosszantó_kovi1970: Tehát diktatúrát emleget a hatalom embere, aki egy nyilvános kormányzati sajtótájékoztatón belepofázik egy magánvállalat és egy magánember üzleti ügyébe és ráadásul fenyegetőzik...

A hülyéje még arra sem gondol, hogy magukat leplezik le ezzel, vagy itt már tényleg semmi nem számít.
A McDonald’s elviekben az a hely, ahol olyanokat foglalkoztatnak, akik más munkára nem alkalmasak. Feltűnt, hogy kezdő állásoknál nem vesznek fel olyanokat, mint akikkel én dolgoztam. Számos hátrányoshelyzetű, eltérő bőrszínű, elhízott kollégám volt, akik nem az elfogadottak…..
Pedig nem is. A HírTV baromságáról itt számoltak be először, és megnézve a videót, és hozzá elolvasva a HírTV beszámolóját, valóban érthetetlen, miért nem vágják már ki az ominózus mondatot a tudósításból, és kérnek elnézést a túlbuzgó és angolul vélhetően…..
Azt most hagyjuk, hogy a Fidesz-KDNP nevű politikai végtermék képződmény huszonhatodik, tisztújítónak csúfolt kongresszusa mindenféle izgalomra számot tartó esemény nélkül tette világossá, hogy Orbán Viktor további mandátumokra készül és soha nem adja fel. Most speciel nem…..
Máig nem akar csillapodni az örökké gyűrött ballonkabátot viselő, szivart rágcsáló, fehérgalléros gyanúsítottjaival szellemi csatákat vívó hadnagy körüli rajongás. És ez így van jól. Hála a különböző tévécsatornák kínálatának, a nézők napjainkban is sűrűn…..
Hopp, már el is érkeztünk a rettegett Klónok támadásához. Nem kíméltük, de a film se minket. Íme, minden idők legrosszabb Star Wars epizódja. Intergalaktikus hiszti, egy rakás fűben hempergés, és Az Ember, Akit a Midikloriánok Nemzettek. Mit is mondhatnánk még? Kapd be…..
„Nemzeti konzultációt” indít a DK, hogy az emberek megvitassák a párt javaslatait – jelentette ki Gyurcsány Ferenc szombaton. A pártelnök elmondta: kérdéseket tesznek fel, voltaképpen vitát provokálnak a választókkal arról, hogy milyen legyen az ország Orbán rezsimje…..
  Az alábbiakban leírt történet elsősorban arról szól, hogy hogyan keletkezik a ”nyugati” és ”keleti” - jelesül a magyar - nyilvános beszéd között érdemi különbség, amely tapasztalatom szerint egy sor kérdésben jelen van, de különösen a bevándorlás- és…..
turista a saját országában 2015.11.25 16:53:12
@Osváth András Gábor: "Az ATV valóban nem kormánypárti, hanem egy, a Hit Gyülekezete által tulajdonolt agymosott vállalkozás, aminek pont jól jött ez a csúsztatás."

Igazad van, az ATV valóban egy, a Hit Gyülekezete által tulajdonolt vállalkozás, de Németh Sándor vezető lelkész, az ATV tulajdonosa már rég kiegyezett Orbánnal. Ennek okán ez nem egy valódi ellenzéki csatorna. Valószínűleg nem hallottad, hogyan nyilvánult meg Németh S. a menekülthelyzettel kapcsolatban. Nos, legyen elég annyi, hogy ugyanazt szajkózza, mint Orbán.
Fapál Orsolya vagyok. Anya és feleség. Az elmúlt öt évben nem szólaltam meg, de most elég volt! Hogy miért éppen most? A kérdés jogos. Eddig hittem, bíztam, meg voltam róla győződve, hogy férjem ártatlansága megerősítést nyer a bíróságon. A Törvényszék majd helyre…..
turista a saját országában 2015.11.24 11:10:51
@Kjoji: "Azt szeretném csak megkérdezni a tisztelt aggódó feleségtől, hogy erkölcsileg rendben lévőnek tartja-e azt..."

Van erkölcs meg van törvény.
Orbán Viktor pár napja ismét  szerepelt kedvenc kormány-médiájában, interjút adott a Kossuth Rádió 180 perc című műsorának. Az illiberális kormányfő ezúttal azonban akkorát ment, hogy az a szokásosnál is jobban kiakasztotta a hantamétert.  Orbán hantázott a paksi bővítésről, megvédve a fideszes…..
turista a saját országában 2015.11.24 10:29:05
@Pop40: "Elhiszem, hogy rohadt Vitya, én is rühellem, és börtönben lenne a helye, de attól, hogy nyilvánvaló hülyeségeket szajkóztok, csak hogy ellentmondjatok Vityának, még nem bukik meg, max magatokkal szúrtok ki."

Rohadtabb, mint gondolnád.
turista a saját országában 2015.11.24 10:30:42
@Pop40: "Mellesleg de. Mind Párizsban, mind Londonban bevándorlók, illetve leszármazottaik gyújtogattak és tomboltak pár éve."

Kivétel erősíti a szabályt. Nem vagy helikopter.
turista a saját országában 2015.11.24 10:36:01
@Pop40:

"Orbán: A terroristák mind bevándorlók."

"Pop40: "Mellesleg de. Mind Párizsban, mind Londonban bevándorlók, illetve leszármazottaik gyújtogattak és tomboltak pár éve."

Kicsit szedd össze magad.
Deutsch "Kizökkenthetetlen" Tamás tegnap megmutatta, akárki akárhogy rángatja a lemezjátszót, majd a lemezjátszó alatt az asztalt, az ő tűje meg nem ugrik, a fordulatszáma nem lassul, üzembiztosan lejátssza a lemezt amit felrakott. Morális gátlások, őszinteség? Ugyan kérem,…..
turista a saját országában 2015.11.23 13:03:03
Rettenetesen össze leszünk zavarodva, ha egyszer tényleg lesz népszavazás a vasárnapi boltzárról. Pláne akkor, ha a tordasi boltos kérdését teszik föl. Ez az ügy mindenkit érint, és mindenki rosszul is jár vele. A péntek-szombati tömeget és a vasárnapi tehetetlenséget már…..
Háromszor is tönkretehette volna a karrierjét a bérgyilkosos interjú után, írja Juszt László, vagy valamelyik gyakornoka (már ha abból indulunk ki, hogy az itt olvasható írásban annyi hiba van, hogy mi, feketeöves elgépelők és vesszőhibavétők is csak nézünk) a Sztárklikk…..
Rossz kedvem tele. Van néhány százmillió európai polgár, akiknek igaza van. Van néhány ezer komplett hülye, akik viszont elvben irányítják Európát. Ez a keverék aztán kiad egy olyan helyzetet, amely nem ismeretlen a civilizációk bukásának történelemében. Ha hasonlattal…..
turista a saját országában 2015.11.15 17:31:40
@♔bаtyu♔: "...liberális már szitokszó. Az összes országban."

Csak az ostoba fajtád szemében az, te ringyó. Félrevezethetőek, hülyék, agyalágyultak és tökkelütöttek meg minden országban vannak, szép számmal.
turista a saját országában 2015.11.15 17:37:08
@♔bаtyu♔: "...a liberális EU ott kezd megszűnni, hogy a bolgárok már lőnek a "menekültekre"."

Az, hogy a menekültek szót idézőjelbe raktad, mindent elárul rólad, te gonosz lelkű ostoba.
turista a saját országában 2015.11.15 17:46:47
@♔bаtyu♔: "Mi mindig azokat engedtük be, akik TELJESÍTETTÉK az általunk előírt feltételeket."

Azt a kibaszott úristenit, te tökkelütött majom! Oszt honnan a faszomból tudod te ilyen nagy magabiztossággal előre, hogy az a pár ezer-tízezer közel-keleti menekült, akiket egy lehetséges eu-s kvótarendszer szerint kötelességszerűen befogadnánk (megjegyzem emberiességből EU ide-vagy oda ezt mi magunknak kellene!) nem akarnák vagy lennének képesek teljesíteni a "feltételeket", vagyis betartani a törvényeket, magukra nézve kötelezőnek tekinteni az együttélési szabályokat, bizonyos társadalmi normákat?
A pénteki, 128 halálos áldozatot követelő terrortámadás után nemzeti gyásznapot hirdettek Franciaországban. Az Eagles Of Death Metal koncertjén 87 halálos áldozatot szedett három terrorista, akik közül végül kettő felrobbantotta magát, egyet pedig a rendőrök ölték meg. Jelen…..
turista a saját országában 2015.11.14 15:52:30
@gigabursch: Hitvány alak vagy, hogy azonnal összemosod vallási fanatikusok, aljas gazemberek terrorját a menekültválsággal, és úgy állítod be a menekülteket, mintha ők gyilkolásznának és jelentenének veszélyt Európára.

Kapocs persze amúgy van, hiszen a migránsok jó része is eme gazemberek elől menekül el hazulról.
Legalábbis nehéz másként értelmezni azt, hogy a Fidesz nem zárta ki azt a fideszes alpolgármestert, aki azzal "poénkodott", hogy Hitler fűtene a menekültekkel. Sőt, a múlt hétvégén Remmert Ferenc hitlerező harkányi alpolgármesterrel együtt gyűjtött aláírást a menekültkvóta…..