Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Niki Suta

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aki unja, attól elnézést - pedig nekem is rengeteg kutyás barátom van, meg hát nem is a kutyákat utálom, hanem a felelőtlen kutyatartókat; igenis hasznos állatkák tudnak lenni pl. házőrzéskor, vadászatkor - sőt: szórakoztatóak is pl. agárfuttatásokon, EU-szabvány, állatbarát…..
Niki Suta 2014.03.15 19:34:44
@Sal Colman: Ezzel a hozzászólásoddal teljesen egyetértek, ellenére annak, hogy én is kutyatartó vagyok. Viszont véleményem szerint senkinek nem kéne fröcsögni a másikra. A kutyásoknak a nemkutyásokra és fordítva sem. Tehát, ha valaki ilyet ír a kutyát tartó nőkről, az ne csodálkozzon a hasonló szintű hozzászólásokon. (Egyébként nem tudom, milyen kutyásokkal találkozott a kedves blogíró, meg, hogy mit tud az etológiáról és mit nem, de igen szívesen elbeszélgetnék vele erről :D )
A mániákus állatvédő mindig ijesztő és gyanús, de a biológiailag eredendően erősebbre kódolt empátia miatt elsősorban hölgyekre (gyermektelen hölgyekre fokozottabban) jellemző. A macskás kategória alapból legendás és félelmet keltő (tudjuk: a macska természetesen lenézi,…..
Niki Suta 2014.03.15 19:34:30
@eplety: Azt elárulnád nekem légyszíves, hogy mióta van több haszna egy törzskönyves csili-vili, "húú menjünk vele kiállításra, mert jajj de nagyon menő, hogy fajtatiszta több százezres kutyám van" állatnak, mint annak amelyiknek nincs törzskönyve? A mai világban, ahol már úgysem arra használják a vadászkutyát, hogy vadásszon, a terelőt, hogy tereljen, hanem arra, hogy minél jobban nézzen ki egy kiállításon, vagy minél magasabbra másszon az illető a "ranglétrán", mert esetleg pit bullja vagy bullterriere van, vagy, ami a legszebb, hogy pénzt csináljon a több tucat kölyökből(amiknek nagy része úgy is utcán végzi) . Úgyhogy véleményem szerint épp ugyanannyi értelme van...kutya-kutya(mondjuk már van 1-2 FAJTATISZTA amit inkább patkánynak neveznék, de a rágcsálókkal sincsen problémám ^^). Ezt a származás alapú diszkriminációt sosem fogom megérteni. Úgy embereknél, mint állatoknál sem.(Mondjuk körülbelül annyi esélyem van vitatkozni veled erről, mint a "bőrszíngyűlölőkkel" arról, hogy kifordítva végül is, mindenki rózsaszín, teljesen mindegy, hogy kívülről fekete, fehér, sárga, rézbőrű, vagy netalán tán kék, bár ott már bajok lehetnek :D Egyébként, csak megsúgom neked...vannak fajtamentők is, mert már egy törzskönyves kutya sem ér annyit, hogy ne akarják leadni.

A másik meg, mindenki arra adja az 1%át, amire szeretné, szíve joga (tudom, mindenki szeretné ha az összes többi ember azt szeretné, amit ő, de hát mi sajna nem vagyunk kutyák, hogy szolgaként menjünk a másik után. Hát igen, szomorú az élet :D ).

Miért zavar ez téged (azon kívül, hogy nem tetszik a másik döntése)?
Ez most sarkított példa lesz, de van olyan ismerősöm aki utálja a gyerekeket, vagy olyan, aki az időseket, mégsem tesznek olyan megjegyzést, hogy minek vannak árvaházak, vagy minek van idősek otthona, hisz az csak szenvedés nekik (tényleg az), hanem elfogadják, hogy igen is vannak emberek, akik úgy érzik felelősek értük is és próbálnak segíteni rajtuk (nem pedig lehordják őket, hogy "jajj, de felesleges, emberkínzó bagázs, egyszerűbben is meg lehetne oldani és mehetne oda is a pénz ahová én szeretném, fújj, de szörnyűek már").
Bár abban igazad van,hogy ezt nem így kéne megoldani, egyiket sem. Mert aki gyereket szül/csinál az felelős a gyerekért, aki kutyát tart az felelős a kutyáért (meg a kölykeiért is, vagy bármi kárért amit esetlegesen okoz), azok iránt is annak kéne lennünk, akik felneveltek bennünket, az államnak pedig felelősnek kéne lennie az emberek iránt és nem mások jólelkűségére bízni a dolgok alakulását.(Szép is lenne)

Na, de elkanyarodtam a témától. Szóval szeretnék választ kapni, mert én is csak egy ember vagyok, aki kíváncsi és nem érti, hogy egyeseknek miért ez a véleménye. Nem áll szándékomban "kommentháborúzni", és nem is a baszogatás volt célom, még ha néhol kissé túlzásokba is estem :)

U.i.: Mielőtt nagyon ellenszenvesnek tűnnék, megjegyzem, hogy a hozzászólásod, többi, általam nem boncolgatott részével viszont egyet kell értenem. :)