Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szaki bá

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
zamat A pincérnek se könnyű 2010.01.25 11:00:00
Telefoncsörgés. - Itt a Bisztró. Miben segíthetek? - Milyen konyhát visznek?  - kérdezi az affektáló hang. - Olaszt, hölgyem. - És mi a ma esti szusi specialitás? Pillanatnyi csönd. - Nálunk nincs szusi, hölgyem. - Miért nincs? - Mert ez nem japán étterem?! Újabb szünet.…..
Szaki bá 2014.03.12 19:54:00
@István Nárai:
Kedves István!
Pár év után ennek már rutinból kell menni.
Az asztal kiszolgálás menete egy idő után már olyan: Mint amikor teljesen máshol járnak a gondolatok ,de mégis kiveszem a kulcsot a zsebemből és kinyitom az ajtót.
Ez olyan ösztönösé válik mint a levegő vétel.
Nem igényel különösebb "agyi" aktivitást.
Röviden rutinból megy!
Rutinból tudsz kommunikálni,nem tud "felhúzni" a vendég.
Valami pozitívra kell gondolni család ,fontos esemény és már észre se veszed....
De ezt is gyakorolni kell...:D
Szaki bá 2014.03.15 12:09:21
@István Nárai:
Tudom miről beszélsz.
De erről a " rendszer" tehet.
Miért? Mert " hülye".
Elhiszi hogy 3-4 (szak)ember eltud vinni egy vendéglátóegységet, heti ( jó esetbe) 84 órás nyitva tartással.:D
Plusz még 1-2 hétvégi rendezvénnyel.
A rendszer szemébe nem is tudom "Sztahanovok" dolgoznak:D 1 szaki kitol 80 ember:D
A cégek meg nem szeretnek fizetni.A jelszó a legtöbb helyen hamar ,gyorsan, sokat- a lehető legkevesebből.
Nagy szállodák ( ahogy hallottam ) ilyen -olyan jutalékokkal tolják meg a fizut amit különböző indokkal ( 8 órás munkaidőbe csak 7,5 mosolyogtál) meg vonják.
Bár soha nem dolgoztam ...csak hallottam!
Un. maszekok ...Hát igen külön kategória itt jellemzőbb a "profitabb" orientáltság.
Ennyit kapsz a többit "varázsold össze".
A hozzá szólások egy részébe benne van egy olyan negatív dolog ,hogy ezért vagy azért jattot.Hát igen jattot!!!!
Kivétel nélkül úgy veszik fel a pincéreket ,hogy alap+ a jatt!
Helló! + a JATT ez be van ígérve....Számít rá az ember.
Nem rég olvastam egy cikket a szakmák besorolásáról....
Tudjátok milyen kategóriába sorolják a felszolgálót és a szakácsot?
Közepesen nehéz fizikai munka!Megjegyzem a bányász( minden tiszteletem az övék) nehéz fizikai munkások...
Tehát akkor miről beszélünk?
Kedves Laikusok megkérlek bennetek írjátok meg mennyi fizut adnátok a következő 1 hónapos teljesítményért:
1 hét:60 óra/ hét
ebből kb. 28 óra péntek, szombat éjjel
bál v. lagzi.
2. hét: Kb. 60 óra/hét
Nincs "éjszakázás" csak belenyúlsz egy hosssssssssssssszú:D hétvégébe péntek szombat vasárnap....
3-hét kb. olyan mint az első:D
4.hét kb. olyan mint a második:D
Lehet pár óra mínusz.
Vehetünk figyelembe olyan dolgokat is hogy 5-6 órát alvás dög melegbe reggel 8-tol d.u. 3-ig:D Hétvégén:D
A válaszokba ilyen dolgokat ,hogy pl. kedves volt ,jó benyomást keltett a szaki stb.
Tudom nehéz ezeket a dolgokat kiszűrni de léci próbáljátok meg.
Köszönöm
Kíváncsian várom a hozzá kulturált hozzá szólásokat.Köszönöm
Picit hosszúra és összetettebbre sikerül mint kellett volna
Szaki bá 2014.03.15 12:13:09
@zseketto:
Király vagy!:D