Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Felcsúti Pufi

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most, hogy egy egész ország töri azon a fejét, vajon Kósa Lajos az évszázad szélhámosa, vagy az évszázad nemzeti idiótája – jóllehet e sorok írója a fenti „vagy” (diszjunktív) szerkezet helyett inkább az „és” konjunktív alakot preferálja –, nem árt két dolgot tisztázni, akár még azt megelőzően is,…..
Felcsúti Pufi 2018.03.14 13:37:03
Arccal a fake news felé! Megkezdődött a fidesz leleplező hírekre kihegyezett elhárító rendszerének felépítése a "na ugye, megmondtuk, hogy álhíreket gyártatok" effektusra építve. Ennek része, hogy időnként bedobnak egy-egy szenzációszámba menő "leleplező" hírt, ami könnyen megcáfolható, fake news-nak minősíthető. Ezzel ugyanakkor hitelteleníteni kívánják az esetleges "atombomba-szerű" leleplezéseket is - amiktől Orbán valójában retteg (és nem mellesleg megint ők akarják tematizálni a közbeszédet is, hogy ne Tiborcról és Semjénről sutyorogjanak a zemberek). Ezt a Kósás álhírt is a fidesz kreálta - odadobva pancser áldozati bárányként Mr. 20 %-ot, hogy aztán akkor is fake news-t kiálthasson Orbán, amikor közvetlenül őt érintő valódi korrupciós hírek bukkannak elő. Mert ugye ha netán kiderülne a róla, hogy van Svájcban egy bagatell 1 milliárd eurós számlája, hát akkor lehet mondani: ez is fake news, mint a Kósa sztory is, ugye mi megmondtuk. Sőt, már csak ezért sem nyilatkozunk ezentúl (sem) a fake news gyáros Hír TV-nek, ellenzéki médiának...
Egy másik lehetséges alternatív magyarázat, hogy Kósa így próbálja meg legalizálni a "Mr.20 %"-os mivoltából fakadó bevételeit. Azokra lehetséges fedezetként beállítva ezen ügylet jutalékát. Ja, hogy az nem szerepel az adóbevallásában? Elfelejtette beírni a sok bokros teendője közepette. Na bumm. Oszt akkor mi van? Hogy következménye nincs, az biztos...
Felcsúti Pufi 2018.03.14 16:06:17
@morph on deer: És Őfelsége még jegyet is vált a vonaton az értékes motyójának. Persze csak azért, hogy a szotyi el ne keveredjen valahogy :-)
Miután Simicska Lajos végig öööö szánkózta a médiát, számtalan okosabbnál okosabb elmélet született, hogy most akkor ki fog orbitálisat szívni, és ki lesz az, aki lenyomja a másikat. Hát nekem halvány fingom sincs arról, hogy ki fog itt győzni, sőt azt sem tudom, hogy mit…..
  Ez van. ..
Felcsúti Pufi 2015.02.06 16:12:17
@jotunder:
Nekem bűzlik ez az egész "háború" simicska és orbán között. Biztos vagyok benne, hogy valami oltári nagy disznóság fog hamarosan napvilágot látni orbánról és csatlósairól - talán végre az amcsik részletes "beismerő vallomást tesznek" az általuk ismert (lehallgatott?) szennyes dolgokról, s most ezt megelőzendően kell valami olyan porhintés, ami teljesen leköti a média figyelmét, és mellette minden más hír zárójelbe legyen tehető. A fidesz a kommunikációs szarkeverés minden csínját-bínját ismeri és alkalmazza is. Én úgy gondolom, hogy simicska és orbán összejátszik, mindenkit hülyítenek, mint akár csak simicska esetleges veszprémi jelöltsége kapcsán. A média szépen rácuppan az odavetett koncra, oszt' jó napot. Lám, azért a "háborúban" valahogy nem perzselték fel a közgépet, továbbra is tarol a közbeszerzéseken. Majd most is kibékülnek, ha elülnek a viharfelhők. Esetleg beáldoznak egy-két "parasztot" a sakktáblán (Rogánt, Vidát, stb., paraszt van bőven mindkét oldalon).
Van az a hölgy Pécset, akinek van hazája, és akit még soha nem ítéltek el jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre, és aki egy kétlábon járó állathatározó is egyben. Szerintem ő szép. Örülök, hogy ez a kedves hölgy majomnak nevezte az RTL Klub riporterét, így a fenti…..
Lehet, hogy McCain kissé túltolta a bringát azzal a neonácizással, meg lehet, hogy tényleg léket ütött az agyában Vietnam. De ettől még vitathatatlan, hogy az ember, aki kevesebb mint két hónapja még fényes diadalát ünnepelte az önkori választáson, ma agyonverve, szétalázva…..
Felcsúti Pufi 2014.12.04 15:56:55
@wantaan: Ha a Bánunk hulla, akkor Putyin hullagyalázó? Bár ne csodálkozzon O.Viktóriánk azon, hogy ha folytonos pávatáncban illegeti magát (hol egy "nemzeti hős" jenkinek udvarol, hol Más(á)nak - akinek a miniszoknyája alól kilóg a töke meg a pisztolya, mint a viccben :-), akkor esetleg hirtelen felindulásból megdugják, a hoppon maradt partner meg ágyasnak titulálja, az egyéb kérők meg rácsapják az ajtót könnyűvérű macánkra...
                                                             Mihály, engem kitiltottak Amerikából.            Tikiltották, kedves Ildikó, a Marikából?            Antal!  Most hallottam, hogy totikilták az Ildikót, a Karimából.      …..
Mesterházy Attila még mindig nem érti.Az elnökség "felajánlja" lemondását az MSZP választmányának, közli a pártelnök az arculcsapásszerű vasárnapi vereség után. De előtte még azt is mondja, hogy a választások tapasztalatait együtt kell elemezni a következő hónapokban.Hogy…..
Felcsúti Pufi 2014.05.26 15:31:07
@dr. mesterseges szinezek: "Ne felejtsük ki a szó hétköznapi értelmében vett butaságot sem! Azt, amikor a célközönség nem tudja azt a számot értelmezni, hogy 3 billió, de a 3000 milliárd jelentése is sűrű köd mögé bújik - viszont kuporgatva/eladva/hitelből/okosba már volt dolga pármillióval, így a 280 millió még épp megteszi számára a kalkuliahorizont előtti hív[óő]transzparensnek."

Igen, írhattam volna egy szóval azt, hogy emberi butaság, de hát az lényegében ezeknek a szintetizálásaként megvalósuló egyfajta narkós állapot, amikor néhány ezer Ft-nyi pillanatnyi személyes (vélt vagy valós) haszon árán kilóra meg lehet venni valakit. Aztán jöhet a fanatikus "heil orban", s akár a korlátlan hatalmú államfővé választás, netán királlyá / cézárrá / cár atyuskává koronázás. Persze csak azért, mert majd ezt fogja "követelni" az istenadta nép, vagy mert előkerül egy végrendelet Szt.István korából, miszerint a koronát egy majdani orban prófétára hagyja, aki "folytatja" mindazt az országépítő munkát, amit ő csak elkezdett...
Önjelölt és amatőr, műkedvelő bloggerként időnként egészen elképedve bámulom profi újságíró kollégáim azon hír-produktumait, amelyekkel simán túltesznek a legendás nagyotmondó obsitos, Háry János, vagy talán még inkább Münchausen báró legfantasztikusabb hazugságain…..
A Fidesz nemcsak a választókerületeket alakította a saját érdeke szerint. A választási törvénnyel megkönnyítette a listaállítást és a listát állítókat százmilliókkal jutalmazta. Ezzel nem csak a kormánnyal elégedetlen szavazótábort aprózza, hanem olyan troll-pártok…..
Felcsúti Pufi 2014.03.12 14:39:05
A fidesz vérprofi a kavarásban és a sunyi kommunikációban. Valszeg a mi “propagandaminiszterünk”, a fidesz kommcsi igazgatója és sleppje tanulmányozta a göbbelsi hazugsággépezet működésmódját,s rájöttek: ugyanez nálunk is műkszik. A mélyszegénységbe taszított emberek “30 rezsidénárért” hajlandók mindent/mindenkit elárulni,akár pártot is alapítani. Hazugságcunamival (ugye ne azt figyeljük,amit mondanak, hanem amit tesznek) folyamatos védekezésre kényszerítik az ellenoldalt. A fidesz békemenet szervez,miközben mozgósítja csapatait, harcias szólamokkal uszít. Stadionokat épít – de hát chilei,délszláv példák is mutatják,hogy ezek könnyen átlényegülhetnek koncentrációs táborokká. A „nemzeti” szó kisajátításával a nacionalista érzelmekre apellál: igazi nemzetiszocialista párt. A fideszes teljes foglalkoztatottsági ígéret olyan,mintha a 30-as években sikerként kommunikálták volna, hogy „Kitántorgott Amerikába másfél millió emberünk”. Most még csak félmilliónál tartunk,de Mo egyre jobban teljesít. OV is paktumot kötött az oroszokkal - a rezsihazugság fenntarthatósága érdekében. Őfelsége gyáván kitér a TV-viták elől. Programok bemutatása helyett bűnbakkeresés megy, továbbá az “árja”,hithű fideszesek helyzetbe hozása, a területi revízió reményének elhintése a határon túli magyarok közügyekbe való bevonásával – szavazataikért cserébe, stb. Már várom,hogy az alapszabályban mikor írják elő kötelező köszöntésként a „Heil Orbán” formulát. Talán majd ha sikerül összecsalni az újabb 2/3-ot.