Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kérdezőanya

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az új Mt. szabályai néhány kivételtől eltekintve 2012. július 1. napjával léptek hatályba, és alapvetően rajzolták át a munkavállalók és a munkáltatók jogait és kötelezettségeit, valamint kockázat átcsoportosítást is végeztek a felek között. Alapelvként fogadható el,…..
kérdezőanya 2014.03.11 12:33:51
Kedves Adam!
11.5 éve vagyok egy cégnél, most 1 éves a gyermekem, jeleztem visszatérési szándékom a cégnél, ők pedig azt, hogy nem vesznek vissza. Értem az okokat, magas a bérem és már kevésbé vagyok terhelhető (túlórák, külföldi utak) mint a gyermektelen szinglik. Közös megegyezést javasolnak. Kollektív szerződés nincs, ha jól tudom alapból 2havi felmondási idő és 3havi végkielégítés járna. (ezek alapbérek vagy átlagbérek? ha átlagbér, hogyan számítják - remélem a GYED/TGYÁS időszakot nem, csak az utolsó munkával töltött hónapokat?) Mennyit (pl hány havi bért) jogos és érdemes szerinted kialkudnom (illetve próbálkoznom) cserébe azért, hogy ők megszabadulhassanak tőlem, én pedig immár két kisgyerekkel kvázi elölről kezdjem a karrierem? Nem akarom sem alábecsülni magam, sem elszaladni a lóval... Ilyenkor éves jutalék, cafeteria stb szóba szokott kerülni, vagy csak bruttó pénzösszegek?
Ha a további beszélgetések nem bizonyulnak korrektnek a céggel, mi az, amire különösen figyeljek?
Mivel nagy a tét, attól is félek, ha túlságosan sürgetnek, és attól is, ha hónapokig "beszélgetünk", pláne hogy külföldi a főnök és a HR is (munkaszerződésem a magyar leányvállalattal van, de ők mindig csak aláírják a külföldi főnökség döntését).
Bármilyen tárgyalásról döntésről elég bizonyító erejűek a német/angol nyelvű e-mailváltások? Ha nem, pontosan milyen dokumentumot kérjek a magyar cégtől? (Természetesen a végleges közös megegyezéssel felbontott szerződésen kívül)
Előre is köszönöm a választ, bízom benne, hogy tudsz segíteni és nem eső után keresem majd a köpönyegem...