Regisztráció Blogot indítok
Adatok
carrie 2014

0 bejegyzést írt és 436 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyszerűen nem értem, egy ilyen, szemmel láthatóan a múltban leragadt és a valós problémára süket orvost ki és hogyan tehetett oda az ügyeletbe felelősen. Kedves Praxis-olvasók! Elég sokan ismertek engem, és szerintem mind tudjátok, ahhoz, hogy én ide posztot írjak, nagyon durva…..
carrie 2014 2014.09.12 13:54:42
@DarthVader:
Szerintem hagyd a fenébe, nem fogja megérteni. :-)

Tegnap óta magyarázzuk itt neki, hogy az orvos nem rögtön folyadékot akart pótolni (ahogy ő azt megrendelte), hanem fájdalmat akart csillapítani (ezért is nyomta a gyerekbe a kúpot) ahhoz, hogy fájdalom nélkül tudjon inni már az a szerencsétlen gyerek önállóan, de nem akarja megérteni.

Biklinéninek egy tartós gennyes torokgyulladást írnék elő, aftával + sós pattogatott kukorica, ropis és pirítós diétával, aztán rögtön megtapasztalná, hogy milyen enni meg inni, ha nem csillapítják a fájdalmát!
carrie 2014 2014.09.12 14:08:31
@Bikli néni:
Bikli néni 2014.09.12. 12:15:32
"Amiben pedig "okosabb akarok lenni az orvosnál", "
Jaj... híres utolsó mondatok, de azért okoskodsz már ítt egy ideje és égeted magadat

Nézzünk meg pár gyöngyszemet az írásaid és a mocskolódásaid közül:
Ma is azt írtad:
"háziorvosunk (akiben feltétel nélkül megbízom), "

Tegnap meg ezt:
Bikli néni 2014.09.11. 13:17:03
minden nap kap Béres cseppet, Cebiont, Immunotrofinát és Vigantolt. A Coxsackie-fertőzésre ezek amúgy szart se érnek. Egyéb ötlet?

Bikli néni 2014.09.11. 15:20:00
Az meg se fordult a fejedben, hogy ezeket orvosi rendelvényre adom neki, ugye? Pláne a Vigantolt, ami minden gyereknek kvázi kötelező...

Bikli néni 2014.09.11. 21:55:47
az orvosunk utasítására adom neki a nevezett vitaminokat

Mondjuk ha az orvosi utasításra adod neki a fent említett vitaminokat, akkor miért is itt kérsz tanácsot, hogy mi mást lehetne, főleg úgy hogy ma azt írod, hogy megbízol a gyerekorvosotokba????? Akkor ezek szerint mégsem bízol meg benne! Ha én megbízok egy orvosban, akkro tőle kérdezek, nem itt a fórumon.
De ha nem hallotta volna még valaki, akkor a rádióban is bemondatom legközelebb. Ma, szept.1-én  k***ra kiakadtam a mai magyar egészségügyön. Csütörtök óta kínlódom urológiai problémával. A háziorvos kiírt betegnek, javaslatára vettem gyógyszert a problémámra (vény…..
carrie 2014 2014.09.12 08:54:30
@csak néha benézek ha marhaságot látok:

"szóval én teljesen indokoltnak látom, hogy bement a sürgősségire, azt nem értem miért nem írtak fel neki már ott gyógyszert? "

Értelmező olvasás megy még? Kétszer is leírta a kedves levélíró:

"ma reggel Iszkáról irány a fehérvári kórház-__rendelőintézet___."
"Legközelebb okosabb leszek és csak a sürgősségire megyek."

ERGO NEM a sürgőségin volt!
carrie 2014 2014.09.12 13:28:41
@rikitikitévi:
Tudod, nekem nem azzal van a bajom a folyosói üvöltözés kapcsán, hogy az

_ "ronda dolog" __lenne, kvázi erkölcsileg kifogásolható,

hanem, h konkrétan 4 előírást, szabályt, tv-t, jogot köpnek le, olyanok aki ebben dolgoznak, akiknek ezt tudniuk KELLENE.

Az egyik ilyen a betegjogok között is szereplő orvosi titoktartás című bekezdés 1997. évi eü tv. 25.§ (1) mindenki kigooglezhatja. Az eü tv. 1997-ben született, azóta is érvényben van, amire egyrész az orvosok többsége magasból tojik, másrészről amiről a betegek nem is tudnak. (ezért is jövök itt állandóan az eü tv.-el hátha valaki szán rá 1/2 órát és elolvassa) Röhej ha valaki nem adja be jól az évenként módosított adótörvény által előírt megfelelő formátumú bevallását, pénzbüntetést kap, addig egy más majdnem 20 éve lévő törvényre ennyire magasból sz_rnak, az azért már nevetséges. (2 ellenpélda: nemrég a MOK kiadta az orvosai személyes adatait biztosításuk megkötése érdekében. Erre az orvosok egyből fellázadtak és jöttek a személyiségi jogaikkal, az adatkezeléssel meg miegymással, miközben nem is lett kitéve nyilvánosan, vagy kiüvöltve, csak továbbítva lett egy biztosító társaaság felé. Második példa: tudtad-e azt, hogy az eü-s doksijaidra ha rá van valami olyasmi vezetve amely sérti az orvos személyiségi jogait ha azt kiadná neked, akkor azt letakarhatja??? Erről bezzeg tudnak, arról már nem akarnak tudni, hogy eü doksi másolatát kérés esetén ki KELL adniuk a betegnek.)

Másrészről az etikai kódexben is benne van.

Harmadrészről személyiségi jogok között nevesítve fel van sorolva, aminek főbb pontjait az Alkotmány rögzíti. Idei évtől van olyan, hogy ha megsértik bármely nevesiett személyiségi jogodat akkor te azért sérelemdíjat (úptk) követelhetsz, úgy hogy kvázi nem kell bizonyítanod bíróság előtt sem(!). Ez alsó hangon is 200.000 Ft. Költői kérdés: szerinted vajon hányszor kellene rászállni egy egy rendelőintézetre, hogy az igazgató utasításba rendelje el a "nem ordíbálást" a folyosón? (azért nem hiszem el hogy ne lett volna a fenti történetben az asszisztensnek 10 másodbperce, míg a levélírót behívja, becsukja az ajtót és ajtó mögött megbeszélik?! Nem kell leülni, elég ha csukott ajtó mögött mondja el.)

Negyedrészről jönnék az info.tv szerinti, ami által ezek az adatok "különleges adatnak" vannak definiálva. erről bővebben mindenki olvashat a törvényben, nem lennék Szájbarágó Szilárd bácsi.

Az, hogy ez megszűnjön, csak úgy érhető el, ha a betegek kilépnek a konfortzónájukból és ilyen esetben beolvasnak az ott dolgozóknak. (sajnos)

***
***

Amásik amiről írsz, meg csak azt tudnám mondani, hogy egy kivülálló beteg nem mindig tudja, hogy az adott problémájával hová is kell fordulnia, és hogy milyen protokoll szerint kell eljárni. Jó esetben először a háziorvosánál érdeklődik, aki tudja hová kell küldeni (feltéve, ha komolyan veszi a beteg panaszait). Másrészről ahány ház annyi szokás, nem minden m.kórház működik ugyanazon protokollal, nem mindegyiknek van SBO-ja....stb.

És itt jön képbe a levélíró története. A h.orvosa a sűrgősségire küldte, de ő a sz.rendelésre ment (nem tudjuk mi okból, de most mindegy). Ha a sz.rendelőbe felhívhatták volna a levélíró figyelmét, h itt előjegyzésre mennek a dolgok, vizeletvizsgálaton kívül mást nem tudnak csinálni, inkább menjen a sűrgőségire mert ott ezt is megcsinálják, sőt ha kell gyógyszert is írnak fel. Mennyivel másabb lett volna a történet, nem? Lehet a beteg elgondolkozik: vajon át-e tud menni a sürgősségire, vagy inkább marad. Ahelyett, h +hallgatták volna mi a konkrét baja, mit keres ott, mint egy robot egyből időpontot akartak neki adni, amin a beteg felhúzta magát. De nem is értettem ezt az egészet soha, mert ha valaki személyesen jelenik meg egy s.rendelésen, ahol nincs időpontja, alapból gyanakodhatnának, h nem jókedvében van ott, hanem 1. vagy eltévedt, 2. vagy komoly gondja van 3. időpontot akar kérni. Ez utóbbi esetben eleve úgy indítja a dolgot: jó napot, időpontot kérnék, az első esetben pedig azt mondja "ezt és ezt a helyet keresném". szóval kizárásos alapon azért leszűrhetőek ezek az esetek. Tudom egy nap nehéz 20x ugyanazt elmondani, de ha nem írják ki, akkor muszáj elmondaniuk.

Az h valaki nem ismeri az SBO működését az nem azt jelenti h hülye lenne, csak azt, h lehet még életében nem járt SBO-n és azt sem tudja mi fán terem, vagy h náluk van ilyen egyáltalán. Lehet a levélíró sem tudta mi a különbség a szakrendelő és a sűrgősségi között, azért mert nem járt még ott :-) Ha az utca emberét megkérdeznéd, h mi a különbség az ambulancia és a sűrgősségi között, lehet nem tudná megmondani :-)

Másrészről azért pár dolgot ne felejtsünk el:
1. A beteg 2x lett műtve (gondozott a státusza)-> HO lehet ezért mondta a sürgősségit
2. A HO lehet a rendelési idején kívüli időszakra gondolt, hogy akkor menjen be oda
3. Lehet hogy náluk ez a protokoll (ellenben Pesten vagy ahol laksz, nálatok meg az amit leírtál -> Sajnos kidolgozott írásos protokoll csak néhány betegség esetén van)
Köszönöm a mentőnek és az ügyeletnek, hogy hagytak szenvedni szombat éjjel, az ügyeletes doktornőnek pedig a szakszerű vizsgálatot, miszerint csak meghúzta. Három napos sátrazásra készültem, már minden barátom és a párom is ott volt, de nekem még dolgoznom kellett, utána…..
carrie 2014 2014.07.24 18:56:09
@mig54:

Jó lenne, ha visszavennél az arcod arányaiból! Magyarázat:

1. "A TB-nkkel meg kitörölhetjük! Most megyek a postára feladni. Szégyenkezve."

Állandóan ezzel jössz. Tán ha lennél olyan kedves és kivakarnád a csipákat a szemedből észrevennéd, hogy biankó csekket kapsz. VAGYIS gyengébbek kedvéért: megvan adva egy minimális összeg törvényileg, amit kötelezően be kell fizetned, de ez csak a mellékelt papíron van rajta, A CSEKKEN ÖSSZEG NEM SZEREPEL. DE ha többet fizetsz be biztosan nem fognak beperelni, talán megköszönik.

Múltkor többet akartál befizetni! Megsúgom: lehet. Úgyhogy ha valóban szándékodban áll többet fizetni, akkor nyugodtan írj egy nullával többet az összeg végére és fizesd is be! De úgyis tudjuk, hogy csak rinyálni tudsz, meg veregetni a melledet, hogy te fizetnél többet "csak hát nem lehet". De lehet. Jha és ha már ennyiszer leírtad, a innentől kezdve a befizetett többletösszegről kérnénk egy szkennelt példányt ide a praxisra. Talán akkor neked sem kellene többet SZÉGYENKEZNI!!!

2. "HA én is olyan lennék, mint az itt gyakran elégedetlenkedők, tele lehetne a blog az én posztjaimmal."
Nem tudom mire írsz ilyeneket, hiszen tele van a blog a kommentjeiddel.
Ékes példa mai, de a régebbiek is nyüzsögnek ilyen bejegyzésekkel:
"(Magánjellegű adalék: pár órája derült ki, hogy a férjemnek alsó fali (atípusos) infarktusa volt. Most írjak posztot arról, hogy akkor miért a hashártyájával foglalkoztak, amikor "meg is halhatott volna"? Nem írok, mert tele lenne csúsztatással."
Költői jellegű kérdés:
Kit érdekel, hogy mi van a férjeddel? Hisz elméletileg te eü-ben dolgoztál, akkor meg tudod mi a dörgés. Vagy mégsem? Vajon miért is itt kérdezgetsz a praxison eü-s magánügyben, ha annyira nagyon megvagy elégedve az általad igencsak magasra magasztalt orvosokkal?! Egyébként sokan tudják, hogy te miért nem írsz posztot: félsz, hogy beolvasnának. Szerintem mindenki jobban járna, ha nem kommentben írogatnál, hanem évente egyszer egy posztot. Aztán megtanulnád, hogy hol a helyed!

3.
""HA" történik velem valami (mint ahogy fog is), és beraknak egy 10 ágyasba, orvost pedig csak váltáskor látok, akkor írjak posztot arról, hogy ezért fizetem a téjjbéjjjt?! Nem folytatom, mert kezdek zabos lenni....."

Megsúgom: Téged nem fognak berakni sehová, még tízágyasba sem, orvos nem fog kimenni hozzád, nemhogy mentő, telefonba meg le fognak rázni!
Praxis Mindig a beteg a hülye? 2014.05.19 07:05:57
Az emberek sajnos elég nagy hányada találkozott már valamilyen formában negatív élménnyel az egészségügyben és miért ilyen rossz az orvosok közmegítélése? Nem lehet, hogy ebben azért önöknek is meg van a szerepe? Tisztelt Praxis blog!   Jó ideje igyekszem figyelemmel…..
carrie 2014 2014.05.20 18:54:34
@mig54:
Miért becsülöd* le mások képességeit?

(*"becsülöd" szó felcserélhető "fikázod" szóval jelen esetben)
carrie 2014 2014.05.20 18:56:18
@mig54:
Te miért nem tudod csendben tenni a dolgodat?

Akkor miért is várod el mástól, hogy utcafizetős bérért műmosolyt varázsoljanak az arcukra?
carrie 2014 2014.05.20 18:58:52
@megvalaszolok:
Igazad van.
Máskor majd én is így teszek :-)
Ha továbbra is a Debreceni Klinika „gyógykezelésének” rabságában vergődök, elrabolják a hátra lévő életemet is! Tisztelt Praxis Blog! Nagy örömmel fedeztem fel az Interneten közzétett, a magyar egészségügyben megtörtént sikeres, vagy hibás műtétekről szóló…..
carrie 2014 2014.05.19 10:06:35
@kheiron:
"Hát, egy normálisan moderált blogban kb. most ért volna véget a nicked pályafutása. "

És még jó néhány nick pályafutása is befejeződött volna, ha moderálnák a blogot! Köztük a tiéd is. Egyszerűen vérlázító a hozzáállásod! Ezt egyébként hogy gondolod, hogy engedheted meg magadnak????
carrie 2014 2014.05.19 10:12:29
@mldrv:
Mert te aztán tudod "zsenikém", ügye, hogy milyen szakmai múlt van mögöttem... hát gratulálok.

Én legalább próbálkozom, és te mit mondhatsz el magadról? neked volt már egyáltalán VALAHA ÖTLETED? VAGY CSAK ANNYIRA TELIK AZ ENERGIÁDBÓL, HOGY A MÁSIKAT FIKÁZOD?
Nem pedig homokba dugva a fejemet verem a nyálamat, hogy nem jó... nagyon nem jó, meg kőőőőőőőő a péééénzzzz... meg stb.

Gyere elő egy ötlettel, aztán majd én is szétcibálom.

Te látod rosszul a dolgokat és a rendszert. Ez ami most van, ezt nem lehet csak apránként megváltoztatni! Ezt kellene már végre meglátnod!
carrie 2014 2014.05.19 16:51:24
@Diorella Queen:
Most aztán fogsz kapni az "öreg" miatt...
Kevesellte a hálapénzt a műtétet végző orvos. Tisztelt Praxis blog olvasók!   Valaki legyen olyan szíves és árulja már el nekem, mégis mennyi hálapénzt is illik adni egy orvosnak? Történet röviden, nagyobbik, majdnem felnőtt fiam mandulaműtétre kórházba került.…..
carrie 2014 2014.05.15 23:03:10
@reepach:
Mondd csak!
Tegnap óta sikerült megtanulnod számolni?
Legalább eljutottál a tízig?
vagy a kettőnél elakadtál?

Verd a nyáladat meg más testnedveidet a nagy számtudásodra! te okostojás
carrie 2014 2014.05.15 23:06:14
@Tempus-Anh:
Csak aki kiérdemelte!

De mondd csak, te meddig hagynád magadat ekézni?

Egyébként kösz az aggódásodat, hidd el nincsenek ilyen problémáim :-)

Na és neked, nincs véletlenül memóriazavarod, vagy személyiséghasadásod?
carrie 2014 2014.05.19 09:13:43
@kheiron:

"Nem írsz iszonyatos baromságokat, és akkor nem lesz miért ekézni. "

Baromságokat írsz! Néztél már tükörbe mostanság?
De nyugodtan falhatjátok egymást, akár nyíltan akár privátban, mert nem érdekel.

Viszont véleményem van. Ha NEM TETSZIK, NEM HOGY KOMMENTELNI, DE ELOLVASNI SEM KÖTELEZŐ!
Elképesztő egyébként, hogy a magyar betegek mennyire nem érzik sok esetben a "jó dolgukat". Próbálj meg Brüsszelben, vagy Svájcban háziorvoshoz, ügyeletre eljutni, vagy műtéti előjegyzést kapni. Nahát akkor "Drága Feleim" ;-) Néhány gondolat abból a megvilágításból, ahonnan…..
carrie 2014 2014.05.15 22:56:45
@Tempus-Anh:
Aha, és ilyenkor miért nincs nyálverés, hogy inkább az eü dolgozóknak adták volna? Hm?
carrie 2014 2014.05.16 12:54:52
@Tempus-Anh:
Hát dehogy nem!
Mit szólnál hozzá, ha holnap megvonnák a fizetésedet, mert stadionépítésre nem elég? Arra is ezt mondanád?

De semmi gond, felírtam, aztán majd ha valaki ezek után akár orvos létére itt a fórumon elkezdi verni a nyálát, hogy mennyit keresnek, majd beidézem a "szellemes" válaszodat... vagy mikor elkezdenek nyögdécselni az orvosok, hogy keveset keresnek, majd én is csak annyit mondok, hogy "BOCS, de ez nem az én problémám"...

na ez a baj veletek: rossz helyen veritek az ajtót és az asztalt!
carrie 2014 2014.05.16 15:13:48
@Tempus-Anh:
Igen, a többi mellett!

Bár elég ciki, hogy ezt egy orvosnak kell magyaráznom, de ha havi 40 ezred van amiből 20 a lakásra, 10 a rezsire, 10 a kajára megy el, akkor ne akard a rongyot rázni egy teszem azt 45 ezres színházjeggyel... de gondolom azért kell ezt így neked elmagyarázni, mert te még nem jártál ilyen cipőben soha, mindig kiszolgáltak.

Ugyanez van makrogazdaságügyileg: tán nem kellene milliárdokat stadionokra kidobni, meg 4-es metrókra, kötbérekre és még sorolhatnám...mert ezek összeadva nagyon nagy tételek:a sok kicsi sokra megy...

Talán nem kellene a politikusoknak 1 millát keresni egy hónap alatt (nettó), miközben a céges autók a seggük alá van tolva, amibe a benzint költségtérítés során a közpénzből veszik ki, amivel "haza" mennek ami megint csak közpénzből van finanszírozva. AZ üdülésükre sincs panaszuk, hiszen azt is közpénzből oldják meg... miközben jókat röhögnek a prolik eü gondjain (orvos, beteg, felszerelés, várólista) a Hawaii szigeteken, hisz nekik olyan mindegy: mert ha majd szükségük van azt is közpénzből fogják finanszíroztatni.

Tévedsz! Ma mondták, hogy (nem Mo-on, hanem máshol) már tüntetnek a kormányok pazarló gazdasága miatt, mert ott is ugyanazok a problémák vannak mint idehaza: inkább tolnák a pénzt az eü, oktatás stb. felé. És ők is azért tüntetnek, mert ott is stadionok épülnek... Hát nem érdekes?
Nem sok már egy kicsit ez a rengeteg mulasztás? Ezt is az egészségügy több száz milliárdos hiányára fogjuk,vagy a kimerültségre,vagy a kevés fizetésre,vagy mire lehet még?  Ismét Üdvözletem a Praxis blog olvasóinak !! Ismét leírnék egy történetet,amire ma akadtam olvasás…..
carrie 2014 2014.05.13 15:35:52
@Tempus-Anh:
???

NO ÉS TE?

Nem kiabálok, hanem kiemelem a lényeget, azért hogy ÁTMENJEN az üzenet.

Ha már nincs félkövér, dőlt, aláhúzott formázási lehetőség.... de ha a nagy Tempus 1 nap alatt megoldja, akkor majd nem lesznek nagybetűk...

Egyébként miért nem MIG54 nevű játszópajtásoddal játszadozol? :/
Kicsit unalmas, hogy állandóan engem vesztek elő mindenért...

csak tudod az éremnek is két oldala van: minél jobban rám szálltok, annál szemetebbe fogok átmenni
carrie 2014 2014.05.13 19:16:49
@Igazság, hol vagy?:
Nem mondod? Persze!

Tudod mindenki arra szakít időt amire csak akar. :-)

(majd levonod a konzekvenciát és máskor nem kotyogsz bele ilyen dologba :-))
carrie 2014 2014.05.15 23:15:22
@mig54:

Édes kis Mucikám!

Nem hittem volna, hogy ennél jobban is szembe tudod köpni magadat, de nap mint nap bebizonyítod, hogy te képes vagy a lehetetlenre, és már már nemcsak szembeköpöd magadat, hanem le is hányod! Gratulálok! Ez tényleg már teljesítmény a javából!

Csak nem féltékeny vagy Tempus miatt???? Jókat röhögök azon, hogy mit össze nem tudsz vergődni ezen a fórumon! :-) Csak így tovább!

Na meg azon, hogy az összes személyes dolgaidat kiteregeted ide a fórumra! Mondd csak neked nincsenek barátaid? Csak nem elfordultak tőled? Vajon miért is? Hm....
A. felvétel tanúskodik arról is, hogyan állt a doktor a fellépő problémákhoz. Tisztelt Praxis! A napokban nagyon felkapott téma lett a praxis-on a hálapénzes téma. Pont ma hallottam egy hasonló történetet, így gondoltam megosztom Önökkel. A sztori itt…..
carrie 2014 2014.05.14 08:35:17
@mig54:

Hogy te mennyire sík hülye vagy öregem!
Idióta, szenilis vén barom állat!
Menj el kivizsgáltatni magadat, mert tiszta KO vagy...
carrie 2014 2014.05.15 00:08:41
@bajkal:
Tudod az már nem tetszik nekik, mert az alapján rekonstruálható ki mikor mit mondott, ráadásul ügyebár abból általában csak a betegnél van egy példány ergo nem tudnak belenyúlkálni! :-)
Felháborító,hogy panasszal kereste fel az orvosát,aki ahelyett,hogy megvizsgálta volna,pszichés zavarokra fogta a fájdalmait.   Tisztelt Praxisblog Megszeretném kérdezni a blog oldalon kommentelő egészségügyi dolgozókat,hogy mi a véleményük a 2014. május 03-án a TV2 -ön…..
carrie 2014 2014.05.07 21:41:41
...folyt...

"De mondj valamit, ami tökéletes."
Ha megfigyeled akkor a világon szinte minden tökéletes, csak az embernek ne legyen köze hozzá :-)
Pl: Dzsungel :) ott semmi sincs ok nélkül és semmi sem hulladék, mert mindennek célja, értelme van. Vagy akár egy piros alma: meg lehet enni, ha elülteted a magjából növény lesz, a csutka meg lebomlik és a talajt táplálja, ezáltal visszakerül a körforgásba. De az ember leszedi a fáról (vagy gépekkel lerázza - gép=benzin, környezetszennyezés), aztán kiszállítja a boltokba (szállítás - benzin, kocsi - nehézipar, ismét k.szennyezés) műanyag ládákba (ami tönkremegy: műanyag előállítása is k.szennyezés), majd megy a vásárló vesz 3 db-ot és beleteszi egy műanyagzacskóba (. zacsi ismét k. szennyezés...), majd hazaviszi, megeszi: a magját, csutkáját kidobja a műanyag szemeteszsákba... :-) Csak gondold végig a folyamatot egy tojással (egy tojáshéj is ebből a szempontból az élet legtökéletesebb csomagolóanyaga...) na de félre a filozófiával: inkább te mondj egy olyan dolgot amely az ember alkotott és tökéletes (értelme van, célja van, és semmilyen szempontból sem k.szennyező)? :-) ezek után jól feladtam a leckét.... ;-)

"Amikor azt mondod, hogy vérvételre az utca emberét kell betanítani cirka 15 perc alatt, akkor én meg azt mondom, hogy a Te vénádat dikicselje az, aki az utcáról beesve ennyi idő alatt tanult meg vért venni 60 ezerért"
Miért szerinted egy ápnő a vérvételt hány évig tanulja??? Megmutatták neki 3x, megnézték tudja-e csinálni azt oszt kész :-) Bár a mostani "tapasztaltabbaktól" én rettegek, inkább magam vennék vért magamtól akár egy kézzel is, minthogy ... [nem fejezem be]

"A laborasszisztensi munka nem csak abból áll, hogy vénát szúr és vért vesz kémcsőbe egy betanított munkás."
A laborasszisztens maradjon a laborba, és ott végezze a feladatát :-)
Ez kb olyan mintha professzorral vitetnéd ki az ágytálat, nem? :-)

"miért mondod azt, hogy a professzionális szintű tudásra nincs szükség a különböző szakterületeken?"
Nem ezt mondom, hanem azt hogy bizonyos dolgokhoz nem kell professzionális szintű tudásra szükség. Ha meg nincs szükség, akkor ne pazaroljuk el az értékes forrásokat: pl:fenti eset prof. kontra ágytál... :-)

Véleményem szerint még meg lehetne menteni az eü-t, úgy hogy "kiszerveznék" (=alászerveznék) azokat a feladatokat amik nem igényelnek SPECIÁLIS tudást: mik ezek? pl: kórház- osztály: ágyazás, RR mérés, hőmérés, mosdatás...etc.Mert akkor talán a diplomás ápnő ott tudna lenni azoknál akik tényleg igénylik a SZAKtudását (pl: fuldoklik) (ezért is írtam, hogy régebben jobb volt pl a fenti rendszer mert ezeket a dolgokat egy 17-18-19 éves is MEG TUDTA csinálni: pl beteg csengetett, mert szomjas, de nem tudott felkelni: és hidd el ekkor nem a diplomás ápnő ugrott- hanem a szakközepes: odament megkérdezte, ha olyan megcsinálta, ha meg nem olyan szólt a d.ápnőnek.)Ennek eredménye az lenne, hogy nem lennének leamortizálódva a d.ápnők... nem lennének k*rvázások, mert a beteg is körül lenne "ugrálva" (olcsóbban) és a d.ápnő se esne úgy haza hogy leszakadt mind a két lába és nem érezné magát felmosó rongyként... DE ez CSAK egy példa... :-)
carrie 2014 2014.05.09 08:57:25
@csakmotyogok:
Ez nálam nem jön be! Nagyon nem.
Közöd? Nincs hozzá.
Turkálj a SAJÁT zsebedben, és SÖPRÖGESS a saját portád előtt, mert olybá tűnik lenne mit :)
És csak motyogj tovább!mert csak azt tudsz...
carrie 2014 2014.05.09 09:29:46
@csakmotyogok:
Akkor meg, közöd? Olybá tűnik nincs hozzá!

Hülye vagy és az is maradsz!
Bárcsak lenne akkora szerencséd, hogy nekem csak egy "OKJ"-s képzettségem lenne... XD

Légy hű nevedhez és csak motyogj tovább, mert amit itt írogatsz az még a motyogás szintjét sem súrolja. Még alulról sem!

Javaslom, a problémáiddal meg keress fel egy pszichológust!A saját érdekedben! :-)
Akkor is meg kellett volna néznie a gyereket, ha egyáltalán nem oda tartozunk és egyáltalán nincs kártyája. Valamiért csak kitalálták a Hippokratészi esküt. Tisztelt Praxis!   A napokban sikerült olyan sajnos rossz tapasztalattal gazdagodnunk, amit szeretnék önöknek megírni.…..
carrie 2014 2014.04.30 12:03:19
@mig54:
Köszönöm az őszinteségedet, ezt így már el tudom fogadni ;)
carrie 2014 2014.05.04 13:16:23
@zunuke:
Gondolom sehová nem került rögzítésre írásban(!), hogy a gyerek vizsgálatát megtagadták. És itt hibázott (egy kurv@ nagyot) az anyuka: addig ott kellett volna maradni ameddig vagy:
1. meg nem vizsgálják a gyereket
2., Írásban nem kapja, hogy TAJ kártya hiányában nem hajlandó az orvos ránézni a gyerekre...

De ebből mi lesz? Tán megy egy ÁNTSZ-es levél, tán az ÁNTSZ vizsgálódik... és? 1:1: Anyuka azt állítja, hogy nem vizsgálták meg taj kártya nélkül, ápnő meg azt hogy azt mondta az anyukának, hogy üljenek le, várják meg a rendelési idő végét és az orvos megnézi, de anyuka elment.... és fel lehet tenni a nagy kérdést: ki mit tud ebből bizonyítani????
carrie 2014 2014.05.04 13:19:46
@csakmotyogok:
"tőle megtehető és elvárható gondosság" mond valamit?

Ápnő/assz. mit tehet? Megnézi a gépbe, a kartont vagy bármi egyebet. Megtette? Nem. Lusta volt? igen. Hanyag volt? Igen. Anyuka hanyag volt: igen... de ez nem mentség arra hogy az ápnő/assz. is hanyag legyen!

"Egy rendelési időn túl kiadott receptér is odalöknek 400 eFt-os büntit a helyettesítő orvosnak (Bács megyében"
aha, persze.. .és ezt ki ellenőrzi? Ki bünteti az orvosokat 400e-re? Hm? Vagy ez is inkább egy égből pottyant mese volt?
Szóval soha senki ehhez az emberhez ne menjen, inkább az árok szélén végezze be életét. Kedves Praxis! Ma voltam a Flór Ferenc kórházban a gasztrón, gyomortükrözést végeztek. Nagyon fontosnak tartom leírni, hogy senki ne menjen Dr. Sz-hez, állatorvosnak sem lenne jó nem hogy…..
carrie 2014 2014.04.30 12:34:20
@Tempus-Anh:

Ja egyébként még tizeséveim legvégefelé az egyik tornagyakorlat közben kificamodott a csípőm (vápájól a combcsontom fejecse) iszonyat fájt,úgyhogy elmentem ortopéd szakrendelésre... tök ciki volt... az orvos íróasztala mellett közvetlenül volt a vetkőző, ami két nagy fehér lepedővel eltakart 1*1-es helyet jelentett... a fal mögöttem fehér csempe volt (lehetett benne látni az orvos fejét...) ami nem lenne ciki, ha éppenséggel nem vettem volna észre, hogy a két lepedő (mert nem ért össze) között éppen kukkol, persze nem feltűnően, csak éppen elegánsan... hát rák vörös lettem (tekintve hogy a nadrágot ugyebár le kellett vennem csak egy bugyingó volt alul rajtam) meg is jegyezte, hogy mitől pirultam ki? (no hát azt te ne nagyon akard megtudni, mondtam magamba) Most gondold el mi lett volna, ha elmondom neki, hogy észrevettem, hogy kukkol... lehet ő is rák vörös lett volna... nah hát mindegy... mindent a szemnek...
carrie 2014 2014.04.30 13:03:11
@Tempus-Anh:
Nem azt mondtam hogy rám gerjedt, hanem elég rendesen végignézett a két lepedő közötti résen. Ti pasik végig tudtok úgy nézni egy nőn, hogy érezze, hogy végig van nézve :D szóval érted...

(a rés a hátam mögött volt, én meg a szék felé fordulva húztam le a gatyámat.. ergo a seggem látszódott de nagyon...de erre csak később eszméltem rá) Jó hát mindegy (ha még egyszer 18 lehetnék lehet én is végignéznék jó alaposan magamon XD) mert lényegében a strandon is azt látták amit ő is látott :D váljon egészségére... talán ennyit még benyel az ember az orvosnak :D
egy szexi doki láttán szerinted melyik nő nem gerjed be? Hm? Múltkor a megsúgom oldalon olvastam egy olyat, hogy a csaj ráizgult a fogorvosára és hogy mit tegyen... hát... jó sok ötletet kapott az tuti...
carrie 2014 2014.04.30 16:46:38
@Tempus-Anh:
nem ismerem ezt a viccet, elmeséled? :)
December 17- én aztán elaludt örökre. Aminek a bajban hálát adtunk, hogy nem abban a szörnyű kórteremben halt meg, embertelen körülmények között, hanem a saját ágyában békességben, a szerettei között Tisztelt Praxis!   Nem általánosítok. Azon az osztályon, ahol anyukám…..
carrie 2014 2014.03.28 23:46:05
@acka1:
Gondolod te.

Gyerekek -ha annyira fasza állásnak állítjátok be - akkor el lehet menni könyvelőnek, vagy bármi másnak... mert ahogy látom a felelősségvállalás így sem, úgy sem megy! Ellenben a kifogáskeresés az bezzeg ezerrel :D na meg a boríték követelés

"követel: boríték, tartozik: semmi" címszóval
XD
carrie 2014 2014.03.30 10:22:41
@lpt1:
Nekem semmi!
Ellenben sok orvos annyira lusta, hanyag, vagy nem is tudom mi a jó szó erre (leginkább azt használnám, hogy magasról sz@rik rá), hogy az már nem igaz! És jó lenne a benne foglaltakat szó szerint betartani!!!

Nézzük csak milyen keretek között működtök!?!

Protokoll miért is van? Tán azért hogy betartsák, nem? Érdekes sokan azt sem ismerik, hogy mi az a ___protokoll___...

Röhej az is, mikor egy beteg kezdi el magyarázni egy privát orvosnak, hogy az ___eü tv___. szerint a doksi másolatához igenis köze van... szánalom

és akkor még az ___ etikai kódexről ___ nem is beszéltünk... mikor az orvos elkezd az etikai kódexre hivatkozni, hogy az szerint NINCS lehetősége erre meg arra, aztán nagy kerek szemeket vág, meg hirtelen szövegértelmezési problémái lesznek, ha valaki csak úgy előhúzza a táskájából az etikai kódexet, és mutogatja és felolvassa neki... hajjajajaj... meg azt mondja, hogy hát NEM TUDTA, HOGY VÁLTOZTATNI SZOKTÁK A TÖRVÉNYEKET, AZ ETIKAI KÓDEXET.... NEeeeem... ő egyszer elolvasta 30 évvel ezelőtt aztán a többire tesz magasról! Dettó az eü tv. Bár ennél az a röhejesebb, hogy az eü tv. csak 97-óta létezik...ergo azt 30 évvel ezelőtt nemhogy elolvasni nem tudta, de nem is létezett

NA NE RÖHÖGTESSETEK...

Vissza a "számviteli politikához", ha ezáltal jobban megérted: számviteli politika be nem tartása szigorú szankcióval jár, míg egy orvos akár a betegjogon két lábbal ugrándozhat, MAXIMUM egy ejnye bejnyét kap! Míg egy felsőbb vezető kenőpénz elfogadásáért ptk./ btk szerint bűnhődhet, addig a zsaroló, fenyegetőző orvossal mit csinálnak? Megint csak egy ejnye-bejnyét kap! Érted már?
carrie 2014 2014.03.30 10:23:58
@acka1:
Mondjuk úgy, hogy nem biztos mit tudnál kezdeni egy sebésszel, ha éppen adóbevallásodat kellene megcsinálni, vagy bármi mást :)
Többször átgondoltuk, de nem bennünk volt a hiba. Nem indulatosan kértük őket, a tüneteket elmondtuk és mégsem jött ki az ügyelet. Tisztelt Praxis blog!   Az ügyelettel sajnos nekünk is volt hasonló történetünk, mint amit önöknél láttam. Azon gondolkodtam, egyáltalán mire…..
carrie 2014 2014.03.26 15:01:43
@csakmotyogok:
Légysziiii mondj egy párat... :)
carrie 2014 2014.03.26 15:12:07
@csillagporszem:
Pont ez az: az orvos bejelenti előre a várt hálacsomagját, megműtenek kifizeted, rá 2 napra kiderül valamit nagyon elb@szarintott, majd mivel TB-re ment az egész perelheted a kórházat (nem is az orvost), akik ezerrel elkezdik átírogatni a dokumentumokat... Aztán ha egy orvos 10x hibázik egy hónapban annak sincs semmi következménye (nem kerül semmilyen listára, adatbázisba...)

Ha Bt, Kft.-s egyéni orvost keresel, mire odáig eljut az ügyed felszámoltatja magát azt oszt kész! (kihúz külföldre)

Tudom, sokszor volt róla szó, de jó lenne ha az orvos társdalom PONT ezért nem tartana össze: ugyanis így a jól dolgozókat is lehúzzák. HA a nemtörődöm orvosokat kivetnék magukból, több jó orvos maradna nálunk. A többi meg mehetne a levesbe (=külföldre)

Perre visszatérve: ahhoz hogy egy ügyvéd elvállaljon kell neki egy igazságügyi orvosszakértői vélemény. Ennek kiállítása évekig elhúzódhat (!!!) és akár több száz ezer forintba is belekerülhet! (úgy hogy mögötte nem biztos hogy van teljesítmény, mert ugye nem látod hogy az illető ott ül, és a TE ügyeddel foglalkozik. NEM. Beadod, majd lesz valami, majd mész x hónap után érte, majd hasraütésszerűen rávágják x százezer forint lesz. Majd belekezdesz a perbe, kérnek 3 különböző orvostól szakvéleményt, ami persze ellentmond a tiéddel (orvoskollégák, ugyebár)ott elsőfokon felmentik, tovább viszed másodfokra... nem is tudom folytassam??? Addig meg a több százezer forintod áll, elmegy 10 év, az állapotod romlik, a doki vagy eltűnik, vagy "meghal"...
carrie 2014 2014.03.26 15:15:01
@csakmotyogok:
van még ám :)

Pl.: "xy jobban keres nálam, pedig..."
aztán
"xy az USA-ban jobban keres nálam, pedig.."

fokozzam még?
2014 januárt 10.-én kora reggel nem ment ki az orvosi ügyelet a beteghez! Lesz következménye? József küldte az alábbi videót:     Legyen itt az Ön hivatkozása és logója, vagy rendeljen tőlünk további hirdetési felületeket. A részleteket megtalálja legfrissebb…..
carrie 2014 2014.03.25 09:13:07
@csakmotyogok:
Azon én is meglepődtem, hogy lerakta (ilyenkor nem úgy van, hogy simán ráírják a papírra, hogy a betelefonáló megszakította a vonalat, nem együttműködő...stb? mi lett volna ezek után, ha a szomszédasszonynak valami komoly baja lett volna, nem? Simán azt mondanák, hogy hát az orvos tovább akarta mondani, csak türelmetlen volt és letette a telefonáló...Bár amikor mesélte, hogy visszaszólt: "nem orvos nem tudja megítélni" azok után azt hittem karakánabb lesz)

Az ügyeletes/mentős dolgot soha nem értem:
Miért nem a helyi kórházban van egy ügyeletes szoba/vizsgáló benne az ügyeletes orvossal, aztán ha valami bajod van (támogasd a kórházat azzal, hogy nem hívod ki a mentőket = benzinköltség megtakarítás címszóval) bemennél, vagy bevitetnéd magadat taxival... ezzel az ő idejét is megspórolnád (az utazás miatt-többet tudna pihenni), spórolnál a mentősöknek is -ha van rá lehetőséged - (őket sem fárasztanád le + nekik is költség:benzin, amortizáció). Ha meg valaki tényleg rászorult a mentőkre, az igyis-úgyis vár (mert mást nem tehet, de legalább jó helyre megy, nincs feltartva feleslegesen )
Az ügyeletes patikákat (mint az orvosi ügyeletet) sem igazán értem: mindig máshol van, úgy kell kibogarászni sokszor, hogy most a 100 közül melyikben van ügyelet. Nem lenne egyszerűbb a kórházak területén működőt megtenni ügyeletes patikának? Azt azért tudják az emberek, hogy hol a kórház, könnyebben odatalálnak, nem? Vagy van valami oka, annak, hogy mindig máshol van? :)

"ez az épp beteget látott el"... lehet valóban igazad van, de az megeshet hogy messziről jött ember azt mond amit akar (lehet nem akart felkelni az ágyból): bárki bármit mondhat / alkothat újra dokumentumokat: elég ha azon az estén volt egy beteg, akihez kiment, simán átírják a papírokat, aztán kész :( De ne legyen igazam!

Mindenesetre a kerek történethez jól jönne az ÁNTSZ jelentése is :) Legalább megismernénk az ÁNTSZ működését is, mert nekem jelenleg egy nagy mumusnak tűnik (szerintem hatékonyabb volt az egészségbiztosítási felügyelet)
Kikérem magamnak, hogy úgy beszéljenek velem, mint kocsis a lovával. Tisztelt Praxis blog!   Én 21 évig kórházi dolgozóként, és egy súlyos betegség után, több éven keresztül jártam az ORFI kórházba, csontsűrűség vizsgálatra. Pajzsmirigy daganatom volt és az orvosom…..
carrie 2014 2014.03.24 22:35:20
@magam adom:

Nagyon kedves vagy, hogy ilyen részletesen kifejtetted!

Ezer köszönet az infókért! :)
(ha nagy leszek egyszer meghálálom)

Még egyszer kööössszzziii! :)
carrie 2014 2014.03.24 22:44:19
@mig54:
takkernő-t azt soha nem szoktam használni.

De az ápnővel mi a gondod, elárulod? :)
Mert ők is így hívják egymást, másrészt a névtáblájukon (ha kintvan) akkor sokszor így van kiírva: áp.nő, o.vezető áp.nő. (bár nem tudom így hirtelen mi a különbség ez a szó és a főnővér szó között?!, nah mindegy)

Hadd kérdezzek valamit... ha te meghallottad azt, hogy a szakszemélyzet valakit "hisztis / problámás betegnek / pi*sának" titulálta a beteget a háta mögött, akkor azt is szóvá tetted? (most komolyan) :)

Egyébként én is szeretlek!
Puszi!
:)
carrie 2014 2014.03.25 08:48:55
@mig54:
De aranyos vagy :)
Az ok: egy kicsit magamba szálltam és emésztgettem a dolgokat, amiket írtál :) beletelt egy kis időbe...

(na tessék egy másik posztban meg az ügyintézőt ü.i.-nek írtam XD)
Egyébként ez részemről nem tiszteletlenség, csak krónikus kétoldalú idősz hiányuszban szenvedek ;) therápiás javaslatként felírtam magamnak a rövidítüsz amit tudusz nevű gyógykezelési módot :)
A következőket mondta nekem az orvos: nagyon sajnálom, hogy ennek a történésnek a tanúja volt, de sajnos erre a munkára én csak ilyen embereket tudok találni. Tisztelt Praxis!   Néhány év eltelt azóta, amit most elmesélek, de sajnos szerintem ez ma is annyira időszerű, mint kb.…..
carrie 2014 2014.03.24 22:56:26
@Tempus-Anh:

Azért azt egy kicsit lehet értékelni a sztoriban, miszerint a főorvos tisztában van a helyzettel, őszintén beismeri, és megpróbál segítséget kérni, vagy nem? Mert struccpolitikát is folytathatott volna, és azt is felelhette volna, hogy hazudik az illető, ilyen nincs, meg hogy hozzon tanukat... stb.

Szerintem azért kell ám vastag bőrréteg, hogy beismerje: nem minden megy flottul, vannak gondok, főleg úgy ha főorvos valaki, vagy rosszul gondolom? :) (az ilyen embereket tisztelni szoktam, bár...annyit megtehetett volna, hogy bekéreti az adott személyzet egy tagját és kicsit elbeszélget vele...)

Amúgy mit szólt volna hozzá, ha a hozzátartozó kenterből visszaválaszolva ajánl egy embert? :) :) vagy kettőt :)
carrie 2014 2014.03.24 23:05:35
@acka1:
Ha valóban nem gondolta komolyan azt amit és ahogyan mondott (feltéve ha a kedves posztoló szó szerint írta le ide a történetet), csak azért, hogy azzal igazat adjon a betegnek (nagyobb vita elkerülése céljából) akkor nekem erről egy másik fajta ember jut eszembe: "felfelé nyal, lefelé tapos" ...gondolom mindenki környezetében van egy-két ilyen ember - szerintem főorvos létére kicsit választékosabban is fogalmazhatott volna... pl: sajnos nincs túlkínálat az adott piacon / nem nagy a keresett ezen szakma iránt, és még így is a legjobbakat választottuk ki...stb. Ez azért jóval diplomatikusabb kijelentés lett volna részéről, nem?
carrie 2014 2014.03.25 08:27:58
@reepach:
(semmi gond :) )

Oké, elfogadom a véleményedet :)

szeretném jobban megérteni az álláspontodat és mivel feltehetőleg más-más területen mozgunk, előfordulhat hogy másként látjuk a dolgokat, és szeretnék egy kicsit a Te szemeddel látni - persze ha nem gond, és ha megtisztelsz ezzel, akkor szeretném megkérdezni csak kíváncsiságból:nővéres ordibálós vagy a főorvos viselkedéséről gondolod, hogy nem igaz? :)
Rájöttem, hogy ha az ilyen alap dolgoknál is, mint a vérvétel a zsebébe kell nyúlnia az embernek, akkor nagyon nem érdemes megbetegedni. Mi lehet egy műtétnél? Tisztelt Praxis!   Egy egyszerű vérvételhez kapcsolódó esetről szeretnék beszámolni. Elöljáróban annyit, hogy a…..
carrie 2014 2014.03.19 15:15:52
@mig54:
XD

Hát, nekem sikerül beletalálnom :) nem tudom neked miért megy mellé :)

Erről jut eszembe...
Egyik ismerősömnek székletmintát kellett leadni a KÖJÁLBA (akkor még így hívták)... ugye, így köztünk szólva, tudjuk, hogy több kis doboz van egymásba téve, a legutolsóban van egy kis kanalas műanyag tégely... No de nem röhög! nos ismerősöm elvégezte a dolgát a klotyón... bontja ki a dobozt és meglepetésére több dobozt is talált egymásba téve... hát gondolkozott 5-10-15 percet, hogy vajon mi mire való? XD Hát nem is tudom meséljem-e tovább??? Szóval mivel 1/2 óra múlva sem jött arra rá, hogy melyikbe tegye az anyagot, ezért úgy döntött, hogy biztonság kedvéért mindegyikbe tesz...XD Ahogy végzett és tette egymásba a tégelyeket, már akkor érezte hogy ez így nagyon nem lesz jó, ugyanis kijött a két doboz zárásánál az anyag, de nem törődött vele, letörölte, majd bele tette a másik nagyobba is.. na hát szintén ezzel a problémával találta szembe magát... ismét letörölte... majd így adta le a köjálba ...

Rá 1 nappal kérdezi tőlem, hogy tudok-e valamit erről (elmesélte, de nem bírtam ki röhögés nélkül)... csak annyit mondtam neki: hogy örülni fognak a laborosok neked az biztos!!! XD
(ha jól tudom a mostaniak mellé van téve egy tájékoztató is... gondolom nem egyszer szívták meg szegények ezzel)

Van egy másik sztorim, az egyik barátnőmről is, akinek vizeletet kellett leadni ott a helyszínen...
carrie 2014 2014.03.20 00:20:42
@Rotoxis:
Neeee.....
XD

"Vérvétel "téjbé"-re, összeszurkálással, 6 órán túl 0.- Ft "

XDDDD
Ezt már nem akupunktúrás kezelésnek hívják? XD
carrie 2014 2014.03.20 00:23:07
@mig54:

Végülis ha elindulsz a nyakától lefelé, egyszer csak biztos megtalálod az aortáját is
XD
Válaszuktól teszem függővé, hogy büntetőfeljelentést teszek-e családunk személyes szabadságának megsértése miatt az intézmény ellen,azért, mert nem engedtek ki a kórház területéről. Tisztelt Főigazgató úr és Jogi iroda!         A mai napon sajnálatos konfliktusba…..
carrie 2014 2014.03.18 08:55:57
@mig54:
Szerintem nem magán a problémán van a lényeg, mert problémák mindig is voltak, vannak és garantálom lesznek is (mindenütt, mindenhol).

A problémák
1) nagy részét kellő odafigyeléssel meg lehet előzni,
2) a másik felét meg meg lehet oldani, (megfelelő módon, megfelelő időben)
3) vagy lehet struccpolitikát is folytatni, és mormolni, hogy nincs is itt probléma... csak itt egy "hülye idegbeteg beteg / hozzátartozó", vagy ahogy mondani szokás "problémás beteg", "hisztis picsogó beteg" (mikor pl. szájsebészeten(!) a nővérke véletlenül leveri a betegnek az oda előre kikészített tablettáját (megesik van ilyen), majd mit sem törődve(!), rá pár pillanat múlva - mintha otthon lenne - felszedi azt a földről és visszateszi az éjjeli szekrényre(!) és ha netalántán a beteg suttyóba véletlenül szakmabeli és megjegyzi, hogy talán nem kellene, akkor rögtön a beteg a rossz, a beteg picsog, hisztis stb. ...)

Részemről ez is hozzátartozik az adott Kórház tevékenységéhez, mivel
1) a biztonsági szolgálat a Kórház területén működik, illetve
2) a kórház alkalmazza a biztonságiakat,
ezért véleményem szerint tevékenységükkel is képviselik a kórházat, így igenis van köze a kórház hírnevéhez, ha nem is közvetlenül, de közvetetten mindenképpen :)

Ebből kifolyólag számomra nem az a lényeges, hogy most konkrétan a folyamat közben történt-e betegellátás, hanem inkább az, ___ hogy erre hogyan, mit is reagál a kórház vezetője____?

Ha diri lennék, akkor tuti:
1) kivizsgálnám az esetet és
2) írnék a kórház nevében egy bocsánatkérő levelet és / vagy
3) az újabb kontroll alkalmával megkérném a szülőket, hogy legyenek kedvesek akkor majd levadászni bármikor a __ munkaidőben ___ ezáltal lehetőséget biztosítva a telep vezetőjének + portaszolgálatosnak arra, hogy ők is bocsánatot kérhessenek ;)
4) úgy tűnik rossz a mostani rendelkezés: változtatni kell, újat kell helyette kitalálni ...
Ennyi lenne az egész, ez nem egy nagy wasistdas...

Úgy gondolom, hogy egy bocsánatkéréssel simán rendezhető a dolog, csak hát tudod van az magaslat, ahonnan nehezére esik az emberkének bocsánatot kérni... :)
carrie 2014 2014.03.18 14:18:48
@platelet:
:)

Ebben az esetben (mivel azért nem engedték el, mert elviekben felvétel készült), javítsatok ki, de ha ki is szálltak volna a kocsiból és otthagyják azt (elméletileg), akkor szerintem úgy sem engedték volna el őket... és ha nagyon-nagyon belemennénk, én előre borítékolnám ebben az esetben a fizikai "kontaktust" is... mármint nem is a család részéről, hanem az ottani telepvezető részéről (már a szóbeli kommunikációján is érezhető, feltéve ha igazak az állítások). Levonva a konzekvenciát és az empátiás készségemet is latba véve: szerintem jól döntöttek, hogy mindenki a kocsiban maradt.

(ha otthagyják a kocsit - és még ki is jutnak - tegyük fel-, akkor jogosan kiszámlázhatták volna az egész napi parkolási díjat, illetve el is vitethették volna a kocsit (és ha nagyon gonosz akarnék lenni, szerintem ilyen emberekből kitelik, hogy mire visszamész alsó hangon is lesz a kocsidon egy két rejtélyes horpadás...) max még talán fel is jelenthetnek a forgalmi rend zavarásáért (bár ebben nem vagyok biztos)

Múltkor a tévében volt egy rendőrös műsor és ott mutogatják, meg mondogatják, hogy ha ilyen van még véletlenül se szálljon ki az ember (ott egy bevásárlóparkolós vevő + parkolóőr között volt vita, a vevő kiszállt, hogy megbeszéljék normális hangon erre a parkolóőr behúzott neki egyet... erre mondták, hogy bármi történik a kocsiban kell maradni :( )

Visszatérve a kérdésedre (mert értettem ám) szerintem annak minősül, hisz nincs rá jogalapja, hogy feltartson (se így sem úgy), Ha meg ki kell szállnod a kocsiból, hogy elhagyd a helyszínt, azt is már kényszerből teszed egy más ember viselkedése, tevékenysége miatt, vagy tévednék? :)
Minden esetre kérdésnek jó kérdés!
carrie 2014 2014.03.18 22:17:10
@carrie 2014:
Tudod, vannak olyan dolgok amik anyagi okokra visszavezethetően alakul úgy, ahogy.

De nem kellene mindig ezt felhozni és erre ráfogni, mert unalmas:Ha rendesen ki lett volna nagy betűvel írva, hogy változás van és stb. akkor az ember elolvassa, aztán ha nem egyértelmű kérdez. Egy papír kifüggesztése kb. 10 Ft. Ha nagyon nagy betűkkel akarja valaki kiírni, akkor (egye fene 30Ft) (ha meg neten előtte fellövik, az meg 0 ft). Most komolyan? nem ér meg 30Ft-ot hogy ne kelljen az embernek 100x elmondania azt, hogy változás van és blablabla? Betegektől megkövetelik, hogy vigyenek magukkal wc-papírt, és néhol gyógyszereket is. Akkor az ott dolgozók, miért nem tudnak megfogni egy A4-s oldalt és kézzel egy filctollal kiírni bármit is? Mert azért valljuk be, vannak olyan infók, amelyeket naponta el kell mondani (szervezési hiba vagy bármi egyéb). Hát nem lenne könnyebb kiírni, cikszóval kiragasztani? Így az ott dolgozónak is könnyebb lenne :)

Másrészről, ha esetleg a telefonba nem úgy jelentette volna a sorompónál ácsorgó emberke, hogy van itt valaki aki "pattog", hanem úgy hogy kedves főnök, lenne kedves lejönni, mert akadt egy kis probléma, és nincs rá felhatalmazásom hogy ez ügyben döntsek? Ugye? azért ez már teljesen más kategória... igen, azért ő a telepvezető, hogy az ilyen dolgokat megoldja, ezért kapja a fizetést. Ha nem kellene ugrálnia, akkor nem is lenne rá szükség, vagy rosszul gondolnám? :)

Hogy az emberhez normálisan szóljanak, az nem pénz kérdése :) Ha meg valaki nem tud bánni emberekkel (mert ilyen is van), akkor menjen szalag mellé vagy rakodómunkásnak :) (aki meg ilyen állásra jelentkezik abban biztos vagyok hogy tudja ez a munkáért ennyit kap, de ezért ezt és ezt várják el. Ha nem tetszik el lehet menni máshová. Gondolom neked is mondták ezt már, nem? Akkor más miért lenne különb nálad/nálam, nem? ;) )

Őrcsóka :) meg most egy kicsit meg lesz ráncigálva, hogy nem ő a törvény...

Sajnálom egyébként hogy az embereknek (betegeknek) a saját bőrükön kell megtanulni, hogy mi hogy megy... :( ugyan, honnan tudhatná szerencsétlen?! :)
Tegnap engedtek haza, de még 2 cső maradt bennem, de jól vagyok és nagyon jó döntést hoztam, hogy nem vállaltam Sopronban a műtétet. Tisztelt szerkesztő!    Próbálom amennyire lehet tömören összefoglalni a kálváriám történetét. 2013 szeptemberében 2 napos heves…..
carrie 2014 2014.03.17 15:46:24
@mig54:
Előzetes tájékozódás, mármint mire érted? :)

Az árakról? Mert nem volt kifüggesztve... :) még most sincs...
A jogaimról? valaki elmondta nekem valaha a betegjogaimat? Nem.. :)
Hogy hol tehetek panaszt? Na hát az sincs kifüggesztve... vajon miért? :)

ismétlem: magánrendelőről van szó ;) könyörgöm még nem is TB-s helyről...

Múltkor láttam (utánanéztem) az adott Kft. éves bevallásának: azt írja tavalyi évben 19 milla valamennyi... aham, persze, jah... úgy hogy a betegek 95%-nak nem ad számlát? Egy páran csináltunk egy felmérést, várakozási időben kérdeztük egymást, ki mennyiért kapott számlát: 36 emberből csak (!) ketten kaptak és csak azért mert EP-ra számoltatták el... Hutyutyutyú.... Naaaavvvvv? Hol vagy?

A háziorvosom szerencsére veszi a lapot és engedi az öndiagnózis felállítását :) csak mosolyog rajta és hozzáteszi, hogy na akkor nézzük meg... nem szól le érte. Mondjuk vele megtalálom a hangot: a tüneteimmel kezdem, aztán várok, ha semmi zsigerből jött válasz nincs, akkor hozzáteszem azt, hogy lehet hogy tévedek de szerintem ez és ez... Akkor szokott vicces lenni a dolog, amikor bólogat mert telibe találtam és rákérdez, hogy mit javasolnék magamnak XD XD
carrie 2014 2014.03.17 20:03:49
@bajkal:

oké, lehet valóban félreolvastam.

De visszaolvasva szerintem, azért nem olyan egyértelmű a dolog.

a fene, pedig most az egyszer akartam megvédeni az orvost... :)
carrie 2014 2014.03.17 20:04:23
@bajkal:
Köszi egyébként ;)
Elkezdtem fórumokat olvasgatni és láttam, hogy mások is sok sok éve szenvednek ilyennel. Tisztelt Praxis!   Szeretném leírni a történetem, nem tudom, megosztják e.   Sziasztok, leírnám az én történetemet, még 2009 augusztus végén kezdődött, gyakorlatilag mikor először…..
carrie 2014 2014.03.15 14:11:23
@mig54:

Sajnos kiderült, hogy tőle szereztem...
tudod együttlét előtt zuhany (ő előtte is zuhanyozott) és a kis drága nem mondta volna el, hogy eszeveszettül viszket neki, már napok óta... egy zuhanyzott, lemosott, kicsit törölközővel megdörgölt himbilimbiről meg nem igazán lehet meglátni, hogy van-e gombája vagy sem. CSak akkor volt hajlandó elmondani, mikor szóltam neki (rá kb 2 nappal) hogy bocs, de most nem leszünk együtt mert összeszedtem valamit, amitől irtóra viszket... erre meg elkezd röhögni, hogy neki már 1 hete viszket... hát mondom kösz szépen (ezért is rángattam el magammal! Tudod: nevelés... tanulja meg, hogy előtte szóljon)
Egyébként én sem vagyok egy éjjeli lepke, és a képlethez nekem is kell hogy dúljon a love... :D

Az uszodával / stranddal nekem is ilyen gondjaim vannak/voltak (de amúgy miért nevetnélek ki?). Ámbár máig nem értem, hogy pl az uszodában hogyan lehet elkapni ilyet, ha az uszoda vize eleve hypos / klór szagú??? Egyszer valahol olvastam olyat, hogy tampon + canestenes krém és így érdemes csak belemenni ... aztán kivesz és eldob, majd otthon utána laktobacilusus tusi... :) Azóta nincsenek ilyen gondjaim, bár hozzáteszem az uszodát nem szeretem, így azt kihagyom. Bár strandon meg többen fordulnak meg... Meg ha már erről van szó, (hátha valamiben segít ez neked)hogy nem szabad leülni sehová, ha bikini / fürdőruci van rajtad: mármint gondolok itt az étteremre, lángososra, part szélére, padra, játszótérre, nézőtérre...stb. Vagy vegyél fel egy rövid szoknyát, nacit, vagy legyen mindig közted és az ülő alkalmatosság között egy törölköző :D
Múltkor barátnőmnek is elmondtam, mert neki is ilyen gondjai voltak... csodálkozott és kérdezte, hogy ezt neki honnan kellene tudnia... mondjuk ezt én sem anyámtól tudom :)
carrie 2014 2014.03.15 14:19:12
@mig54:

Ezt a "férfit" azért írtam ""-közé, mert számomra nem teljes értékű férfi, aki nem mer ilyen helyre elmenni mint UROLÓGIA. Mert hogy... nem tudom érted-e? Szóval ha van kurázsi a pucájában szexuális életet élni, akkor legyen annyira FÉRFI is hogy orvoshoz fordul, ha gondja van. :)

Mondjuk, ha te még nem találkoztál ilyennel, akkor nagyon-nagyon szerencsés vagy! :)
carrie 2014 2014.03.15 14:21:39
@Tempus-Anh:
nagyon sajnálom
:(
Kérdezem én, hogy mire számíthat egy "civil", ha engem nővérként a saját munkahelyemen így kezelnek egyes, maguknak túl sokat megengedő orvosok.   Tisztelt Praxis blog, kedves olvasók!   Egészségügyi dolgozóként szeretném megosztani veletek, hogy jártam a minap a…..