Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TimurLink

3 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor koraősszel a Hospice Ház előterében bogarásztam az adományozók tábláit tudtam, hogy végre már meg kell írnom a Kulka-ódám.Akkor még nem volt Forbes címlapon, még nem beszélt a betegségéről, még nem jött ki az X film, de akkor csordult ki a Kulka rajongásom, s éreztem, hogy ezzel fogom…..
TimurLink 2018.12.27 15:31:25
Kedves Vásárlónk, tisztelt Érdeklődőnk! Júliusi hírlevelünkben ismét olyan újdonságainkat szeretnénk figyelmükbe ajánlani, melyek csak kiadónknál kaphatók. Ezen művek közül számos első közlés van ismét, melyek kizárólag e-könyvként és kizárólag kiadónknál…..
Jahoda Sándor első verseskötete 2006-ban jelent meg, Etűdök üvegpoharakra címmel. A könyv új, egyedi hangot ütött meg – sajátos módon ötvöződik benne a hagyományos, romantikus költői attitűd a modern korszellemmel, a nagyvárosi élet keménységével és annak…..
TimurLink 2014.03.19 11:42:07
A Digi-Book Magyarország Kiadót azzal a céllal hozták létre alapítói, hogy általános kínálatú e-könyv webáruházként és könyvkiadóként naprakész szakkönyveket, szakmájuk alapműveit és színvonalas, értékes, kortárs és klasszikus szépirodalmi műveket kínáljon saját kiadásban a digitális kor elektronikus piacterén.

Kiadónk - jövőképéből következően - nem végez és nem kíván végezni a jövőben sem papír alapú könyvkiadást. Könyveink tehát kizárólag e-könyvek, melyeket .mobi, .epub és .pdf formátumokban állítunk elő és értékesítünk könyváruházunkban. Hisszük azt, hogy a digitális korban nem az olvasás iránti igény csökkent, csupán a színvonalas, időtálló tartalmat hordozó eszköz alakul át, ami magával hozza a könyvkiadás és könyvvásárlás átalakulását. Az átalakulás eredményeként jelent meg a papír alapú könyv mellett az e-könyv, és annak hordozója, az e-könyv olvasó készülék. Az e-könyv könyvolvasó, és az olvasó készülék digitális könyv nélkül mit sem ér, ezért Kiadónk nemcsak saját előállítású e-könyveket forgalmaz, hanem együtt-működő e-könyv olvasó forgalmazó partnereivel az e-könyvek olvasására alkalmas eszközöket is forgalmaz.

De számunkra az e-könyv a lényeg! Törekszünk arra, hogy minden könyvünk szerzőjét arcképpel és rövid ismertetéssel mutassuk be. Ezzel nemcsak szerzőinknek, de kiadónknak is "arca legyen". A bemutató jegyzetek és megjegyzések mellett a szerzők tekintete ad további bátorítást és ösztönzést a műveikkel történő ismerkedésre. Célunk, hogy a megvásárolható tartalmon túl többet adjunk az olvasás élményénél, ez pedig az ismerkedés, a böngészés, a válogatás és a nem várt felfedezés élménye.

Könyveink előállítása során meghatározó szempont az,hogy e-könyv árainkat alacsonyan tartsuk és a virtuális piactér előnyeit kihasználva az értékes tartalmat megfizethető áron kínáljuk. Az értékes tartalmon túl ezzel szeretnénk érdeklődőinket meggyőzni arról, hogy vásárlóink legyenek, meglévő vásárlóinkat pedig biztosítani arról, hogy visszatérjenek és hosszú időn keresztül szolgálhassuk megtisztelő bizalmukat.
kéziratait küldje a thomaskerekes@msn.com címre
„Ha kabát lennék, óriás, nagy zsebbel telis-tele volnék, áradó - szeretettel.” K. Szilágyi Mária   A világ kerek www.digi-book.hu     Mintha Hans Christian Andersen, vagy E. T. A.  Hoffman világában járnánk, úgy elevenednek meg a tárgyak az írónő…..
A pesti éjszakák egyik legnagyobb oroszlánszelidítőjére emlékszem ma.Móni, én ma tudtam meg...Rég találkoztunk és beszélgettünk/részegedtünk/világot festettünk/bárzongoristát, taxit hívtál/tortát, zsíros deszkát ettünk, ... a döbbenettől, hogy elmentél örökre...Álljon…..
Üdvözlök minden kedves Olvasót! Mint a Blogom címéből az kiderült, könyvleírásokat fogok készíteni. Vegyesen a legnépszerűbb regényektől kezdve beszélni fogunk a legfrisebb alkotásokig, legyen szó külföldi, vagy magyar íróról. Ha van valami egyedi ötletetek, hogy melyik…..
TimurLink 2013.07.04 12:56:45
Harrison: Helyet! Helyet!
Metropolis Media Group
Az alternatív valóságokkal és történelemmel is foglalkozó szerző most nem a Rozsdamentes Acélpatkány-ból ismert humorával köt le bennünket, az általa felvázolt jövőkép, ami a hatvanas évek Amerikájában született), sokkoló, dermesztő és belénk fagy a vér.
„Most megmondom a jövődet!”
mondta a Megyei Pszichiátriai Intézet dohányzójában egy reggel János, aki a telet rendszeresen benn szokta tölteni.
Őt eredetileg prostituáltak jelentették fel: fajtalanságért.
János kocsijával az út mentén korzózott és könnyen öltözött, léha lányoknak tett meglepő ajánlatot: "Most pedig csináljuk úgy, ahogy eddig még soha", s az érdeklődő kérdésre /hogyan?/ azt válaszolta: INGYEN.
Képzeld el, hogy bemész valakihez. Keresed őt. Kopogsz. Benyitsz.
A szobában senkit nem találsz. Vársz.
A szemed megakad az ajtó belső oldalára akasztott kis táblácskán. Tudod, aminek két oldala van. Az egyik oldalra az van írva. "Zárva".
A másik oldalára pedig: "Rögtön jövök."
Na az a Te jövőd.

A szakma ászai azonban nem mind ilyen derűlátók.
"Többszörösére nő a világpiacon árult felesleges kütyük száma. A tévéadást hamarosan erre kifejlesztett tapéta fogja sugározni. Az a néhány ember, aki még nem szenved érzékzavarban, egyszerre nézhet harminc különböző tévéadást: a legjobb, ha forgószékbe ül, és a szemhéját tapasszal a homlokához ragasztja, mivel mindent, amit a tapéták sugároznak, kötelező lesz megnéznie. Hogy ne is említsük a jövő századi autók prototípusait, amelyek elgázolt műanyagsonkára fognak emlékeztetni, betegesen dülledő szemekkel és aerodinamikai farokkal. A felfedező-, feltaláló-és tudósbandák, a púpjaik közt meztelen lányokat szállító, szintetikus tevék, valamint az elefántokat imitáló tankok és a tankokat utánzó elefántok mindenkibe belekötnek majd, aki útjukba kerül. A technobiológusok, fizikusok, pszichodiagnoszták és hipnotizőrök közti nézeteltéréseket párbajban, kézifegyverekkel fogják elsimítani, nevezetesen azokkal a világító botokkal, amelyeket a Star Wars negyvenhatodik sorozatának elmés forgatókönyvírói, ki tudja, miért, lézerkardnak neveztek. A karórákat kakukk nagyságú tojásokkal látják el, és minden egyenruhás rendfenntartó csúcsos sisakja vanília fagylalt- ízű szintetikus spermát lövell majd. Új társadalmi mozgalmak jelennek majd meg, amelyek azt követelik, hogy az északi féltekén egyenesítsék ki a földtengelyt, a délin pedig úgy helyezzék el, hogy az antarktiszi jégmező végre belefolyjék a világóceánba, aminek köszönhetően mi itt valamennyien elpusztulunk, a felmelegedő Antarktiszon azonban új, szebb élet kezdődik: az úgynevezett ausztralokapitalizmus. A mesterséges nők csak nagy nehézségek árán fognak találni maguknak természetes férfit, és fordítva. Különleges vajelemző készülékek segítségével kenhetjük meg majd a pirítóst, amelyet dietetikus okokból tilos lesz enni: kizárólag elektromos cápákat táplálhatunk vele. Valójában azonban ezek a naiv és gyermeteg jóslatok, vagy inkább jósolgatások már az előttünk álló évszázad első felében jelentőségüket vesztik.”
A kiadó
A Galaktika Fantasztikus Könyvek újabb kötettel és egy újabb szerzővel bővül. Harry Harrison sf-nagymester regényét olvashatjuk most a sorozatban.
A történet egy alternatív jövőben játszódik. 1999-et írunk, New Yorkban, ahol a túlnépesedés és a környezetszennyezés egyre nagyobb problémákat okoz. Az igazán gazdagok engedhetik csak meg maguknak a húst, és a vizet is adagokra osztva kapják meg az emberek.
Itt fonódik össze az utcagyerek, a rendőr és egy gazdag ember sorsa, akik csak remélik, hogy az ezredfordulót még megérik…
A könyv egy egyszerű nyomozás története, de itt nem is a történet számít, hanem maga a környezet, a sztori háttere. Harry Harrison a könyvet 1966-ban írta, és előtte már akkor egy túlzsúfolt és a környezetszennyezésbe belefulladó világ képe bontakozott ki.
A történetből 1973-ban film is készült, Soylent Green címmel, Charlton Heston főszereplésével (magyarul Zöld szója néven fut a film).
„Már eddig is túl sok ember halt bele abba,
hogy nem olvasott elég Kerekes Tamást”
Magyar Irodalom Rt.
marlonbrandy.nolblog.hu
thomaskerekes@msn.com
Nyilván egy blog íróját némi örömmel tölti el, ha valami úton-módon nem csupán szerzője, szerzői olvassák nagyszerű bejegyzéseit, hanem mondjuk néhány ezren egy nap, esetleg húszezren. Mi kell ehhez? Hát néhány hosszú hónap, év, hogy kialakuljon a rendszeres klikkelők sora,…..
TimurLink 2012.08.29 05:12:15
Harrison: Helyet! Helyet! Metropolis Media Group        Az alternatív valóságokkal és történelemmel is foglalkozó szerző most nem a Rozsdamentes Acélpatkány-ból ismert humorával köt le bennünket, az általa felvázolt jövőkép, ami a hatvanas…..