Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ikab

0 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A legendás június 10-i házkutatásra hivatkozva drogterjesztés vagy birtoklás vádjával azonnali hatállyal bevonták az Auróra kultúrközpont vendéglátóengedélyét. A 14 órán keresztül foganatosított ipari kendernapi házkutatás során 2, azaz kettő gramm marihuánát találtak a hatóságok, ami jóval…..
Miközben az egész világ a marihuána dekriminalizációja/legalizációja felé halad, nálunk ezzel szemben rutineljárás lett a csekély mennyiség, akár egy füves cigi után tartott házkutatás. A rendőrök ugyan közlik, hogy nem értenek egyet a fogyasztók abúzálásával, azt is elmondják, hogy a statisztika…..
Lehet-e aktuálpolitikai kérdésekről pártpolitikai érdekektől mentesen beszélgetni? A 11. Szélrózsa Országos Evangélikus Ifjúsági Találkozón igazi vallásközi párbeszéd valósult meg, melynek résztvevői a fanatizmussal, a terrorizmussal, a párhuzamos társadalmakkal kapcsolatos kérdésekre is próbáltak…..
Mára beláttam, hogy a klasszikus emberi jogi érvelés egyszerűen kicsorbul a valóságon – mondja a migránsügyben önkritikát gyakorló Schiffer András a Mandinernek. Az LMP társelnök-frakcióvezetője szerint alávaló az uniós migránsügyi zsarolás a fejlesztési pénzek megvonásának belengetésével, Merkel…..
ikab 2016.03.08 07:39:34
@paveway: Olvasd végig először a cikket, szó sincs felébredésről. Egy félszívű, se íze, se bűze, tessék-lássék módosítás ez, pont a lényegben semmi nem változott. A kultúrák egyenértékűek, semmit nem számít az európai zsidó-keresztény civilizáció, az egész migránsválság mögött az öko dolgok vannak, az iszlám csak egy szó, nem jelent semmit.
Európa válságának okait elemzi, és Izraelnek az új helyzetben követendő stratégiáját vázolja fel egy ismert izraeli politikai elemző. Mint írja, Izraelnek szembe kell néznie azzal, hogy ma olyanok árulják el Európában, akiket évtizedeken keresztül a zsidóság támogatott, és olyanok állnak ki…..
Mi élni szeretünk. Ti ölni szerettek. Mi békében akarunk létezni. Ti háborút akartok. Mi az alkotást díjazzuk. Ti a pusztítást. Mi a szabadságban élünk. Ti az alávetettségben. Mi este éttermekbe járunk, koncertekre, bárokba − vagy templomba, szabadba, önképzőkörbe…..
Miután az Index a múlt héten nagyot ment a biztonságpolitikaiszakértő-leleplezés topikkal, tulajdonképpen logikus, hogy az Origo is kísértést érzett, hogy megcsinálja a maga “kamuszakértős” sztoriját. Ehhez kapóra jött egy amerikai úriember, Bill French (írói nevén Bill…..
Svédországban Rihanna koncert ellen tüntetnek: "Isten átkozza meg a pop királynőjét!" 1. Míg Magyarországon az Alaptörvény rendelkezik az állam és a vallás szétválasztásáról („Az állam és a vallási közösségek különváltan működnek. A vallási közösségek önállóak.” VII. cikk, 3.), a muszlim…..
ikab 2015.08.29 13:36:16
@medium size devil: a kép illusztráció, bár ez tényleg igaz, hogy az orwelli tagadás és támadások miatt tényleg különösen oda kellene figyelni a tartalomra és mindent akkurátusan föltüntetni, azt is, ha a kép illusztráció, bár ha valaki ezen akad meg, a többit pedig leszarja, akkor nem vagyok benne biztos, hogy pont a 100%-osan korrekt kiírás billentené ki, de így van, aki a témához hozzászól, és a dzsihád és iszlamizáció ellenes mozgalmat akarja erősíteni, annak különleges felelőssége van, hogy próbáljon maximálisan tárgyszerű maradni.
ikab 2015.08.29 13:39:34
@medium size devil: Mind a két kép hiteles, amúgy a vörösszakállas (brit) csákó a sária rendőrségi játszadozása miatt végül kapott egy enyhe ítéletet, nagy nehezen,de az első kép is hiteles, annyi, hogy a jobb fölső tábla tényleg úgy néz ki, mintha át lenne írva, és valami olyasmi rémlik, hogy ezt a képet a Rihanna elleni muzulmán tüntetésről szóló cikkhez fabrikálták illusztrációképpen.
Az amerikai Sátánista Egyház képviselői 2015. július 25-én felavattak egy közel 3 méter magas sátánista szobrot Detroit városában. A kecskefejű, szárnyas Baphomet szobor végleges helyét azonban nem itt, hanem az arkansasi Little Rock főterén képzelik el, ahová keresztény…..
Ezen a blogon 2009-ben írtam utoljára a Budapest Pride-ról "Melegfelvonulás, hideg fejjel" címmel. A bejegyzésből némi képet kaphattok a kognitív disszonanciával küszködő, egykor a magát a "nemzeti" oldalhoz soroló Pride-résztvevő vívódásáról. Röviden összefoglalva az akkori poszt konklúziója:…..
ikab 2015.07.27 18:02:02
De naív vagy, meglátszik, hogy fiatal vagy, aki nem élt a kommunizmusban. "Elkergejük a komcsikat"??? Kivel, kiűzzük az ördögöt Belzebúbbal? Elkergetjük az ex-MSZMP-t az ex-KISZ-el? Ráadásul a koalíciós partner, ha teljesen súlytalan is volt, de az egyetlen nem-komcsi, antikommunista erő volt a magyar belpolitikában. Az egyetlen volt, aki tisztázni akarta a múltat, nyilvánosságra hozni az ügynökaktákat, az egyetlen volt, aki beterjesztett ilyen törvényeket és megszavazta őket. Míg a többi ex-komcsi párt a fidesztől az mdf-ig, mind leszavazta őket. Nem vagyok a késői SZDSZ rajongója, Tölgyessi félreállításával nagyon rossz irányba indult az SZDSZ, sőt, a belőle alakult pártkezdeményekre sem szavanék, lásd. Liberálisok, SZEMA, és van még 1-2, amiknek fejből nem vágom a nevét, de ezek a pártok, mint a késői SZDSZ nem liberálisok, hanem baloldaliak. A klasszikus liberálisokat manapság konzervatívoknak, libertáriusoknak, neokonoknak hívják. A liberális megnevezést kisajátította a baloldal.
Elkanyarodtam kicsit a tárgytól, de a nemzeti-kádárista fidesz a KISZ-titkár vezérkarral, ill. vezetővel, az MSZMP pártitkárból oligarchává vedlett papájával, egy tipikus "komcsi" párt. KB titkár Pozsgaik és komcsi-spicli Raffay Ernők (szovjetellenességért jelentette föl történésztársát, Ungváry Krisztiánt) szegélezik az alsőnadrágjukat. Az MDF egy politikai rendőrség operáció volt. A 4 igenes népszavazáson a Munkásőrség feloszlatása ellen szavaztattak és büszkén deklaráltan nem ellenzéki szervezet voltak. Természetesen, mivel fiatal vagy, és mivel az idősebbek között, akik éltek a kommunizmusban, nagyon kevés az az ember, aki nem a kommunisták faszát szopta, ezért érthető, hogy nem tudhatsz dolgokról ill. félretájékoztathatnak, ha a kor "szemtanúival" beszélsz.
A poszt végén Ön is szavazhat! Jézus Krisztus a legbefolyásosabb személy az emberiség történelmében. Ezt az eddig is közismert és már sok kutató által bizonyított tényt, most két IT-professzor is megerősítette, akik több mint ezer történelmi személy véleményformáló…..
ikab 2015.06.26 11:57:06
@Roan: Pontosabban a Mohamed alak, ami egyébként egy mitikus alak, és nem történelmi személy, az elsősorban politikai vezető, és nem vallási. Mint ahogy az iszlám is politikai ideológia, és nem vallás.
ikab 2015.06.26 11:59:35
@Krio.Me.Tu: Hitler nem hiszem, hogy bődületes hatású alak lenne, csak a világ söpredékére, maximum :]
ikab 2015.06.26 12:02:06
@mouratius: Igen, igen, erre gondoltam én is....vagy valami ilyesmire :)
Egy hamarosan benyújtandó törvényjavaslat szerint egyetlen elektronikus kártya váltaná fel az adó- és tb-kártyát, a személyi igazolványt és akár a BKV/BKK bérletet. Ez egyfelől könnyebbséget jelent a polgárnak és az államnak, másfelől olyan mértékű adatkoncentrációhoz…..
ikab 2015.06.20 02:11:49
@Bernik: ez így van
ikab 2015.06.20 02:22:40
@Bernik: soha nem nyert választást az antikommunista ellenzék, ez az ország mindig a kommunistákat segítette győzelemhez, először a deklaráltan nem ellenzéki mdf-et, akik a 4 igenes népszavazáson a munkásőrség feloszlatása ellen szavaztattak, aztán meg újra a múltjukat nem eltagadó komcsikat 2/3-al, az mszp-t...aztán az ex-KISZ-t, majd újra a reformkomcsikat, majd megint az ex-KISZ-t, akik mostmár rájöttek, mi kell az embereknek, és lelkiismeretfurdalás nélkül oda is adják nekik, így itt is maradnak
A síita Hezbollah terrorszervezettel kapcsolatos “dezinformációkat” és “hazugságokat” szerené tisztázni a Jobbik második kerületi szervezete. Azt ígérik, a résztvevők megismerhetik, milyen "az igazi Hezbollah". A rendezvény házigazdája Bodor Zoltán, a párt önkormányzati…..
Van állítólag valamilyen intakt magyar kultúra, amelyet meg kéne óvnunk a ránk fenekedő világgal szemben. Hálás lennék, ha valaki elárulná, mi az. Amit én a tágabb magyar kultúrából látok (és nem vagyok vak), az a boldogtalansággal, a bizalmatlansággal, a társadalmi…..
ikab 2015.06.08 12:18:10
@pucros: Bizony, bizony. A kedves szerző lelkesen elbeszél a probléma mellett és hozza a szokásos kultúrrelativista idiótát, már elnézést a kifejezésért, de nem bántó szándékkal mondtam. Egy dolog, hogy vannak balkáni problémáink, de attól a zsidó-keresztény-humanista kultúra adja a társadalom alapját. A zsidó-keresztény(-humanista) alapú kultúra, nem úgy "keresztény" kultúra, ahogy azt a kedves szerző elképzeli. Hanem ezek az elvek adják a kultúra alapját. Biztosan és nyilvánvalóan sok problémánk van, de amúgy egyrészt a balkanizáció alapját nagyrészben pl. épp a 170 éves barbár iszlám megszállás vetette meg. A tartós ottomán ill. iszlám megszállás alatt valaha élt keresztény (nyilván, más 'kufár' nemzeteknél is így van) nemzeteknél mind megfigyelhető a balkanizálódás, az erőteljesebb korrupció, baksis rendszer,a felelősség kultúrájának hanyatlása, stb.., másrészt, még egy némileg "balkanizálódott" zsidó-keresztény alapú kultúra is jóval magasabb rendű, mint egy barbár. Tehát nem lehet azt mondani, hogy a problémáink miatt szemét úgyis az egész, jöjjön hát a "vérfrissítés", úgyis csak profitálhatunk belőle. Pótolni kell az elöregedés miatt a lakosságot. A lakosságot lecserélhetjük barbárokkal, de vissza fogjuk sírni a kissé balkanizálódott zsidó-keresztény-humanista kultúránkat. Magyarország ill. Európa nem marad Magyarország és Európa, ha a lakosságát lecseréljük. Nagyon veszélyes dolog azt gondolni, hogy a "fiatalításból" csak is profitálhatunk, nincs mit veszítenünk, mert de, nagyon is van.
Simán lehetne nyerni innen. Adott egy baloldali ellenzék, amelyiknek nincs piacképes terméke, gyenge a brandje (MSZP, Gyurcsány stb.), olyan rosszak az értékesítőik (arcaik), hogy már minden piaci cégtől kirúgtak volna őket, alacsony a pártok működési hatékonysága, és végül…..
ikab 2015.06.06 12:48:41
@magyarpolgár: szegény Molnár Csaba egy idióta, forradalmi hevülettől égő "tiszta szívű" veszélyes idióta, az EP-ben láttam egy felszólalását menekültügyben, fájóan provinciális, idióta hozzászólás volt. ott szegény le is írta magát nálam, ha már olyan kicseszettül Európáról gajdol, legalább tájékozódjon is már róla tisztességesen, ne Magyarországról ítélje már meg, a kis csökött magyar tudatával az európai migrációs kérdést, lószart sem tudnak Európáról, csak a rózsaszín fantáziáikról gajdolnak
Meglepő írást közölt Carolina Overington, Ausztrália legnagyobb példányszámban megjelenő napilapjának (Australian) hétvégi magazin mellékletében, egy ártalmas, az ausztrál erkölcsi értékrenddel összeegyeztethetetlen muzulmán gyakorlatról: a kiskorú gyermeklányok házasságba…..
ikab 2015.02.06 23:19:31
Mi a Jobbik?A Jobbik egy illúzió. Sokan ringatják magukat ebben a Jobbik nevezetű illúzióban. Én kiábrándultam végleg a Jobbikból, és óva intenék mindenkit attól, hogy rájuk adja a voksát. Még mindig úgy vélem, hogy a Jobbik a legkisebb rosz, de annyira azért nem, hogy…..
ikab 2015.01.07 23:44:54
@Gerilgfx: Véletlenül sem sértésből mondom, de a jobbik talán a lehető legmesszebb áll az elvárásaidtól, érdekes, de amikor láttam a gmail-emben a válaszod, akkor gondoltam, hogy válaszolok valamit, hogy neked inkább valami libertárius vagy konzervatív-libertárius pártot kellene választanod, aztán ahogy idelapoztam és beleolvastam a kommentekbe, épp látom, hogy valaki mérgesen lelibertáriusoz. Tehát akkor nem volt rossz a megérzésem. Ha ez így van, és csak az alap dolgot feltételezzük, hogy nem tudunk szerelemből szavazni, csak a legkisebb rosszra, akkor elég meglepő, hogy Jobbik szavazó voltál eddig. Vagy igazából nem is meglepő, csak naiv. Érthető, de nagyon naiv. A jobbik valóban szélsőjobboldali párt, szerintem te inkább olyan pártokhoz állhatsz közel, amiket csak szélsőjobboldalinak bélyegeznek, de véletlenül sem azok. pl. a holland szabadságpárt(PVV) vagy a német Die Freiheit, vagy a svájci néppárt(nekem a Nemzeti Fronttal vagy az ÖVP-vel azért vannak bajaim, bár tagadhatatlan, hogy vannak a pártokhoz kötődő kiváló emberek)...egy szó, mint száz, hogy szerintem neked nem a legkisebb rossz lenne a Jobbik, hanem a legnagyobb...bár ezt nem az én tisztem eldönteni...amúgy meg..ez csak eszembe jutott egy kommentet olvasva, sok mindent lehet a fideszre mondani, de hogy ultra atlantista lenne, azt nem..se azt, hogy konzervatív...na, mind1, bocs, hogy így idefostam a szót, úgy, hogy végig se olvastam rendesen a dolgokat(kommenteket), csak a cikket...elhiszem, hogy mindenféle szép elvárások és remények tudtak kialakulni a Jobbikkal szemben, de a Jobbik egy antiszemita, nemzeti-szocialista pártra hasonlít a leginkább...a fidesz szoktam a népnemzeti-szocialista jelzővel illetni...ezek a pártok szerintem a legnagyobb rosszak egy pl. neokonzervatívnak, de egy libertáriusnak is
A PKP informális beszélgetést szervez a szimpatizánsaival, amikor (amelyen) megbeszéljük a párt irányvonalát, és értékeljük a politikai helyzetet. Szeretettel várjuk az érdeklődőket. Helyszín: Villa Bagatelle (Budapest, XII. Németvölgyi út. 17.) Időpont: 2014. szeptember 27.…..
ikab 2014.09.29 01:13:55
@HaFr: :)
Stumpf vs Révész. Avagy a magyar jobboldal és baloldal hangulata, állapota 2014 tavaszán. Forrás: patricia-franchini tumblr (ez pedig az eredeti műsor)...
ikab 2014.03.07 15:41:53
@vantaan2: Ez így van, én is kivagyok ettől a jobb balozástól, mintha az ex-KISZ a jobboldalt testesítené meg, és aki nem 'fidesz' párti, az már csak baloldali lehet. A magyar politikai rendszert fölszívta a pószt MSZMP és -KISZ, és eközött bír ingadozni az ország.
És igen, a totális értéknihilista bolsevik úgynevezett "jobboldal" sokkal kriminálisabb, mint a baloldal.
Mégis mi a jó élet jobboldali vagy konzervatív a fideszben? Ha csak az autokráciára és kriminumra való hajlamot és a totális szociális érzéketlenséget nem nevezzük konzervativizmusnak.
Az emberek jórészének fogalma nincs Magyarországon arról, mi az a jobboldaliság vagy konzervativizmus nyugati értelemben/a civilizáció értelmében. Az egyéni szabadságjogok, a felelősségvállalás, a minimális állami beavatkozás, a valódi értékelvűség, a szabadság és az emberi jogok melletti kiállás Magyarországon baloldaliságnak számít, és ez vicc.