Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zsola67

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Napokon belül lezárul a Wizz Air londoni tőzsdei részvénykibocsátása, mely egyre biztosabb, hogy óriási siker lesz. A magyar alapítású vállalat eddigi tulajdonosai nagyon gazdag emberré válnak, a cég vezérigazgatója, Váradi József szinte bizonyosan felkerül a tízmilliárdosok…..
Zsola67 2015.02.25 15:06:21
Váradi a kinevezése után látta a Malév nehéz helyzetét. Gyorsan felmérte, hogy a Malév sorsa megpecsételődött a görgetett hatalmas adóssággal. Ettől kezdve már nem is a Malév feltámasztásán dolgozott, hanem a minél előbbi tönkretételén. Annak idején külsősként a cég hatékonyságának növelésén dolgoztunk, de a záró prezentációt meg se hallgatta!!! Ekkor már nem volt érdekes a költségcsökkentés!
A történethez hozzátartozik, hogy 2001 szept. 11 után a légiközlekedés drasztikus csökkenésével jó állapotú használt repülők százait kellett világszerte leállítani. A lízing díjak meredeken zuhantak, lett volna esély a veszteséges működést nyereségessé tenni.E helyett a Malév (Váradi) lecserélte a korábbi flottát teljesen új Boingekre a rendkívül olcsó, tömegével elérhető használt lízing helyett. (A Malév egész flottája lízingelt volt, leszámítva a két 767-est) A vadonatúj gépek költségszintje olyan pályára állította az amúgy is nehéz helyzetben levő Malévot, ami előre borítékolta az ellehetetlenülését. Miután a Malév sorsa évekre el lett meszelve ( a költségcsökkentések ellenére is), gyorsan kiugrott az ott megszerzett információkkat (két évvel előtte még a Procter & Gamble-nél "pelenkát" árult) Csak ki kellett várni, hogy a Malév bedőljön. A Malévnál annyira utálták ezért, hogy az újonnan érkező Wizzair gépet ki sem akarták szolgálni.
Ami azután történt az oroszokkal az meg tragikomédia volt.
A nyugdíj-előtakarékosság remek dolog, résen kell lennünk ugyanakkor, máskülönben a nyereség egy jelentős részét zsebre vágják a bankárok.Ha évente félreteszünk egy csinos kis összeget egy nyugdíjszámlára, amit egy professzionális befektetői csoport kezel - mondjuk egy bank…..
Zsola67 2014.03.07 11:06:19
Az igazi hibás termék (átverés) nem a devizahitel vagy a megszüntetett kötelező nyugdíjpénztár, hanem az önkéntes!!!!! Konkrét számokat írok, saját szomorú példa: 12 év alatt a nettó befizetésem az AEGON Nyugdíjalap II. nevü előtakarékossági számlára 2,711 millió forint volt. Ez idő alatt levontak különböző jogcímeken 749 ezer forintot!!! Ez 28% költséghányad!! Ezen kívül 12 év után a visszavásárlás 7,8%-al kevesebb volt mint a nyilvántartott befektetési érték. Vagyis a nettó befizetésből elköltenek 35,8%-ot ha 12 év után szükséged lenne a pénzre és fel akarod mondani a szerződést!!! Azt mondanom se kell, hogy a befektetés 12 évi hozamával együtt is kisebb az összeg a költségek levonása után mint a nettó befizetés. Természetesen a költségek nagysága csak a szerződés megkötése után, a megküldött "Szerződés Különös Szabályzata" nevű dokumentum apróbetűs szövegből derül ki. Mivel azonban az első két évi befizetés után is szinte nulla a visszavásárlási érték az átvert ügyfelek elkezdenek reménykedni, hogy talán a vagyonkezelés hozama majd egyszer talán "jó" lesz, több mint a normál realizálható hozam. Na erre várhatsz!!!!!! Minderre csak hosszas levelezgetés után tudsz fényt deríteni, mert a pénzügyi felügyeletek által előírt tájékoztatási kötelezettségből a büdös életben sem tudod meg, hogy mennyire átvertek. Akit érdekel a pontos levelezésem és a semmitmondó válaszok , annak szívesen elküldöm okulásul. Terjesszétek, mentsetek meg minden ismerősötöket az ilyen csapdáktól!