Regisztráció Blogot indítok
Adatok
starcross

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok! Jöjjön a várva-várt második rész! :), amelyben megépül a Mauretania, elindul a próbáira és első útjára, és persze rengeteg soha nem látott képet is kaptok!  A Mauretania építése A két nagyhajót végül pár hónap különbséggel kezdték építeni; a Lusitania…..
starcross 2015.01.10 07:43:49
@walter sobchak: Az átalakításról S.G.S. McNeil, a rekordút kapitánya, a következőt írta az önéletrajzában:

”During our four days in port there [Southampton], we received instructions to do what was reasonable to see what improvement in speed had resulted from our winter lay-up in January, 1929, when our condensers had been thoroughly overhauled, pumps reconditioned and a small job carried out in two of the turbines. Otherwise, the Mauretania when she sailed from Southampton on August 8th, 1929, was practically the same ship as when she left the Tyne in 1907.”
A Nagy Öreg Hölgy, a Fehér Királynő, az Angol Hajó :). A legnagyobb, a legerősebb, a leggyorsabb, a „legutolérhetetlenebb”! Hosszú-hosszú idő után végre elkészült a Lusitania testvérhajójáról, a Mauretaniáról szóló írás. Előre szólok, hogy ez is hosszú lesz :). De…..
Mielőtt belevágnánk, először is szeretném megköszönni azt a rengeteg támogatást, amit a 4. rész kiposztolása után kaptam tőletek. Három olvasómtól is kaptam könyvajánlatot (mármint kölcsönadásra, nem úgy, mint J.K. Rowling :D), kettőtökkel találkoztam is, és annyi…..