Regisztráció Blogot indítok
Adatok
blogy

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Annyira zseniális cím lett volna a "The Maze Runner"-nek a "Szárnyas fejtörővadász"... Amennyire nem érdekelt engem ez a film, annyira jó lett. És engem nagyon nem érdekelt. Meg is mondom, miért: a túltelített young adult piacra annyi szemetet gyártanak, hogy már egyszerűen nem…..
blogy 2014.10.14 14:26:07
"...van a sztoriban néhány baki, de legalábbis minimum furcsaság (pl.: a szakadó eső, vagy a szemléltető videóbevágásokkal felturbózott búcsúüzenet), de ezek csak kisebb apróságok, maximum a mozizás után jut eszedbe..."

Ez a két dolog pont nem is tűnt fel, talán, mert a vége felé volt, és addigra az agyam kikapcsolt. Nem is próbált már logikát keresni. Mát ahogy kezdődött... Az rendben van, hogy a nézőknek megpróbáljuk nem a szájába rágni a dolgokat, de a szereplőktől ez idegen.

Az írás rendben van, csak a véleményem nagyon eltérő. :)

!!!! SPOILER !!!!

- Elmondta az elején a 3 szabályt, de véletlenül nem említené meg, hogy miért nem szabad a kapun átmenni.
- Ezt később más sem teszi meg, még akkor sem, mikor látta, hogy emberek jönnek ki onnan, ahova tilos bemenni, és már ő is készül be. Nehéz lenne odamenni és ezt mondani: Mindjárt becsukódik az ajtó, és akkor benn maradsz, és mindenki meghalt eddig, aki benn maradt. Nem, inkább 3 méter repüléssel leterítik a földre.
- Mindenki bevési a nevét a falba, majd ha valaki meghalt, azt áthúzzák. Abból, hogy mindezt mennyire könnyű megtenni, azt mondanám, hogy maximum egy hónapba kerülne egy 'létrát' faragni. Plusz amennyi fa állt rendelkezésre, talán még azzal is megoldható lett volna valami.
- Még senki sem látott siratót (vagy hogy hívták őket), vagy aki igen, már nem tudott róluk beszélni. De azért tudják mi az a megszúrás, tudják, hogy mivel jár, sőt egy egész kis szokásuk is kialakult már, hogy kell eljárni az ilyen emberekkel. Mindezt úgy, hogy később már azért is kiakadnak, hogy mi az, hogy valakit nappal szúrtak meg. Tehát az egész hülyeség.
- Persze miután a vezért megszúrják, megpróbálja kihozni a srác. Még úgy is, hogy emiatt bennmarad estére. Mindezt miért? Ha kijut vele, akkor másnap szépen ugyan úgy száműznék, mivel meg lett szúrva. Persze lehet mondani, hogy a főnökért megteszi, de később, meg egy hasonló szituációba megfutamodik. Teljesen logikátlan.
Szegasztok! Örömmel jelentem be, hogy ismét megjelent egy versenyzőnk, aki immár a nyolcadik jelentkezőnk az írásos anime versenyen! Mellyel új rekordot állítottunk fel, ugyanis így most már túlléptük a tavaly nyereményjáték résztvevőinek számát! ;) Visszatérve Mykola-ra,…..
blogy 2014.03.04 14:44:43
Lehet picit régi folyamhoz szólok hozzá, de én csak most találtam rá. :)

Azt mondod, hogy mai fejjel már képtelen lennél végignézni, és ismersz 3 embert is, akik nem látták, és most nem tudják végignézni.
Talán ez a legfőbb érved/véleményed amellett, hogy ez a sorozat gyakorlatilag nézhetetlen.

Többen elmondták, hogy nagyon sok (majdnem mind) mostani manga/anime ebben a stílusban, ebből építkezik. A műfaj alapköveit tette le.
Szerinted ez még sem jó érv, mert ettől még nézetetlen.

Azt mondom nagyon kevés sorozat van, amiről ez nem mondható el. És itt nem csak japán animére gondolok. Vegyél elő bármit, amit 30 éve csináltak és akkor mondjuk műfajteremtő volt, és te nem láttad. Szerintem a 80-90%-uk el fog bukni számodra.

Pont azért, mert műfajteremtő volt, és az alapköveket tette le. Ezt megnézték a népek anno, tetszett nekik, ezért elkezdték gyártani a hasonló dolgokat. Viszont minden ilyen hasonlót, valamivel meg kellett 'bolondítani', egyedibbé kellett tenni, mint az elődöt. Használták az alapelvet, mégis folyamatosan csiszoltak rajta és próbáltak javítani.
Plusz azért 30 év, az 30 év. Igen is azóta változott a világ, az embereknek az ízlése is, amihez az újabb kiadások mindig igazodtak.

Így lesz az, hogy aki látta az alapművet, az minden fórumon azt szajkózza, hogy jaj, de hát ez már a DBZ-ben is benne volt, semmi új nincs benne. Míg, aki nem látta, de már megnézte a megannyi továbbfejlesztést, az pedig talán már unalmasnak tartja az eredetit, mert minden kis részét látta már másban.

Azt hiszem a vita ilyen téren meddő, ezért inkább én is egy példával élnék.
Párom nem látta anno mikor a TV-ben ment, sőt igazából nagyon anime-ket sem ismerte. Majd mikor én újra elkezdtem nézni (igen felnőtt fejjel, másodszorra is végigakartam nézni, sőt meg is tudtam tenni) Ő is velem nézte. Nem mondom azt, hogy elsőre beszippantotta a világ. Sőt, kimondottan zavarta a vontatottsága, az, hogy egy harc több tíz részig tart akár. :)
Viszont végig tudta nézni. A végére megszerette nem csak a DB univerzumot, hanem ezzel az anime világát is. Sőt, kb. 5 év múlva ő maga tette fel a kérdést. Nem nézzük újra végig valamikor a DBZ-t? Mert látott egy két részt most a tv-ben, és kedve támadt hozzá. Jó, azért még mindig én szeretem jobban, és ebben biztos benne van keményen a nosztalgia is.